Hokus pokus - znikło ! czyli potyczki z Pocztą Polską
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- pogodancer
- weteran forumowych bitew
Re: Hokus pokus - znikło ! czyli potyczki z Pocztą Polską
pewnie że jest; ostatnio jakiś jebany meksykaniec chciał wysępić trochę kasy przez Paypala za rzeczy których ponoć mu nie wysłałem, wystarczyło wysłać skan potwierdzenia nadania przesyłki i sprawa zakończyła się szybciej niż zaczęła... za to jakiś jebany admin z discogs bardzo mocno sugerował żebym jednak zwrócił kasę mimo rozstrzygnięcia przez Paypal, bo "ich ( czyli discogs)nadrzędnym celem jest dbanie o bezpieczeństwo kupujących"... o takiego chuja panie ładny
- Gunman
A jak nie dojdzie przesyłka nierejestrowana to też jest szansa na zwrot kasy przez paypal? Większość sprzedających na discogs wysyła bez numeru przesyłki.
- nagrobek
- zahartowany metalizator
jak najbardziej. najpierw gdy paczka nie dotarła (po miesiącu) twierdził, że nie ma potwierdzenia nadania bo wysyła bez trackingu o czym nie informował przed zamówieniem. odczekałem kolejny miesiąc i poprosiłem mailowo o zwrot kasy - oczywiście olewka, zero odpowiedzi. gdy założyłem spór przez paypal odpisał natychmiast, że ZAWSZE hehe wysyła z potwierdzeniem nadania, którego skan prześle w ciągu 2 dni. chuja przesłał więc zgłosiłem roszczenie przez paypal i kasa szybciutko wróciła do mnie.przesyłki z trackingiem są zazwyczaj droższe o te 2-3 euro ale warto dogadać te kwestie wcześniej ze sprzedającym. zamawiałem mnóstwo płyt także bez potwierdzenia i przez lata nic nie zginęło ale zawsze może być ten pierwszy raz. ewentualnie klient po prostu przyciął w chuja, paczki nie wysłał wcale i liczył, że trafił na frajera.Gunman pisze:A jak nie dojdzie przesyłka nierejestrowana to też jest szansa na zwrot kasy przez paypal? Większość sprzedających na discogs wysyła bez numeru przesyłki.
- Gunman
U mnie tez jeszcze nic nie zginęło ale czasem się zastanawiam jakim cudem, bo przesyłki nierejestrowane znajduje na ulicy, włożone w skrzynkę na listy jak jakieś jebane ulotki z marketów i każdy może sobie to wyjąć. Jakimś cudem są na miejscu i czasem tam spędzają całą noc.
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Cuda się jednak zdarzają. Dziś dotarła do mnie płyta nadana w Australii 14 lutego. Szła dwa i pół miesiąca.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- pr0metheus
wczoraj wywolales wilka z lasu:)Drone pisze:Cuda się jednak zdarzają. Dziś dotarła do mnie płyta nadana w Australii 14 lutego. Szła dwa i pół miesiąca.
niech to miejsce niebawem zniknie
- Drone
Tak, może to znak, żeby zamówić te Striborgi bez dopłaty za polecony ze Stanów ;)pr0metheus pisze:wczoraj wywolales wilka z lasu:)Drone pisze:Cuda się jednak zdarzają. Dziś dotarła do mnie płyta nadana w Australii 14 lutego. Szła dwa i pół miesiąca.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Gore_Obsessed
Ja niedawno miałem następującą przygodę:
Zamówiłem z dwóch źródeł dwie płyty, w tym jedna z Pagan Records. W obu przypadkach wziąłem priorytet. Po paru dniach w skrzynce awizo. Idę odebrać. Dostaję jedną płytę. Dziękuję bardzo. Mija tydzień i płyty z Pagan ani widu ani słychu. Zapytowywuję mailowo Tomasza czy wysłał. "Tak, wysłana tego i tego. Tu numer nadania." Sprawdzam w śledzeniu - leży na poczcie od 8 dni. Następnego dnia idę i odbieram nie komentując niczego. Dwa dni później w skrzynce powtórne awizo, na płytę którą kilkadziesiąt godzin wcześniej odebrałem...
Dodam tylko, że na pierwszym był tylko jeden kod kreskowy z numerem nadania. Bez komentarza...
Zamówiłem z dwóch źródeł dwie płyty, w tym jedna z Pagan Records. W obu przypadkach wziąłem priorytet. Po paru dniach w skrzynce awizo. Idę odebrać. Dostaję jedną płytę. Dziękuję bardzo. Mija tydzień i płyty z Pagan ani widu ani słychu. Zapytowywuję mailowo Tomasza czy wysłał. "Tak, wysłana tego i tego. Tu numer nadania." Sprawdzam w śledzeniu - leży na poczcie od 8 dni. Następnego dnia idę i odbieram nie komentując niczego. Dwa dni później w skrzynce powtórne awizo, na płytę którą kilkadziesiąt godzin wcześniej odebrałem...
Dodam tylko, że na pierwszym był tylko jeden kod kreskowy z numerem nadania. Bez komentarza...
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Mol
a mnie po raz pierwszy zaginela przesylka, ktora miala trafic do paczkomatu. tak jak zawsze czekalem dzien, maksymalnie dwa robocze tak w ubiegly piatek minal tydzien od nadania, a status na stronie: "transport miedzy oddzialami inpost". Jedyne co udalo sie ustalic to fakt, ze przesylka wyszla z jednego oddzialu i nie dotarla do docelowego, tyle to sam potrafie wydedukowac. Na infolinii strasznie niekompetentni konsultanci, odsylanie i przelaczanie, dopiero piaty z kolei przyjal moja reklamacje, na ktorej rozpatrzenie maja, bagatela, 30 dni.
duzo zlego slyszalem o ichniejszej obsludze klienta, ale jako, ze wielokrotnie przesylki docieraly bardzo szybko nie bardzo sie tym przejmowalem, do czasu, nie polecam generalnie bo poki co jestem 7 stow w plecy i chuj wie gdzie jest przesylka.
duzo zlego slyszalem o ichniejszej obsludze klienta, ale jako, ze wielokrotnie przesylki docieraly bardzo szybko nie bardzo sie tym przejmowalem, do czasu, nie polecam generalnie bo poki co jestem 7 stow w plecy i chuj wie gdzie jest przesylka.
- IMP-|-OUS
zamawialiście coś z francji
" onclick="window.open(this.href);return false;
jak tu się nie wqrwiać jak przesyłki są tak traktowane eeehhhh
- SODOMOUSE
niestety, ostatnio trafiły mi się także buble zakupowe...pojedyncze zakupy , z ostatnich 6 miesięcy nie wymieniam, bo plankton
gówniany jest w każdym zakątku świata...ale , ostatnio trafił mi się grubszy pacjent-ripoff- złodziej, z discogs, o nicku gaderung, z Australii.
W Jego historii sprzedaży, tylko 1 komentarz, ale ostatnie moje zakupy-pozytywne- znieczuliły moją czujność na takich chujków, z
jednym pozytywnym komentarzem. Kilka moich maili, przez discogsa, coś tam pierdoli o braku synchronizacji nowej karty z kontem paypal....ale takie prymitywne pierdolenie techniczne,może być pożywką dla nastoletnich fanów tego podziemnego wtajemniczenia.
Nie dla mnie. Roszczenie mojej płatności, zgłoszone do paypal, jako nieotrzymana przesyłka. Kwota niebagatelna,około 2oo erło.
Mam nadzieję,że system roszczeń zadziała i odzyskam żądaną kwotę.
Bardziej martwiłbym się o marnego gościa, który mnie wyruchać chciał, bo uruchomiłem w necie antykampanię na pacjenta, na forach
w Australii, poprzez kontakty, zines i mam nadzieję,że lokalne ciśnienie, jak zwykle zadziała.
Ale i tak , w sumie, szkoda mi pozycji, które zakupiłem, a których pewnie nie otrzymam...splity 7EPs Black Cilice, Mone Veneris/Irae..
oraz tym podobny necro szit gruz.
Ten post, to nie jest oczywiście przytyk, do Poczty Polskiej, jeno, do Waszej czujności, na wszelkich platformach zakupowych,
bo ojebać kanalie, chcą nas wszędzie.
gówniany jest w każdym zakątku świata...ale , ostatnio trafił mi się grubszy pacjent-ripoff- złodziej, z discogs, o nicku gaderung, z Australii.
W Jego historii sprzedaży, tylko 1 komentarz, ale ostatnie moje zakupy-pozytywne- znieczuliły moją czujność na takich chujków, z
jednym pozytywnym komentarzem. Kilka moich maili, przez discogsa, coś tam pierdoli o braku synchronizacji nowej karty z kontem paypal....ale takie prymitywne pierdolenie techniczne,może być pożywką dla nastoletnich fanów tego podziemnego wtajemniczenia.
Nie dla mnie. Roszczenie mojej płatności, zgłoszone do paypal, jako nieotrzymana przesyłka. Kwota niebagatelna,około 2oo erło.
Mam nadzieję,że system roszczeń zadziała i odzyskam żądaną kwotę.
Bardziej martwiłbym się o marnego gościa, który mnie wyruchać chciał, bo uruchomiłem w necie antykampanię na pacjenta, na forach
w Australii, poprzez kontakty, zines i mam nadzieję,że lokalne ciśnienie, jak zwykle zadziała.
Ale i tak , w sumie, szkoda mi pozycji, które zakupiłem, a których pewnie nie otrzymam...splity 7EPs Black Cilice, Mone Veneris/Irae..
oraz tym podobny necro szit gruz.
Ten post, to nie jest oczywiście przytyk, do Poczty Polskiej, jeno, do Waszej czujności, na wszelkich platformach zakupowych,
bo ojebać kanalie, chcą nas wszędzie.
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
- December
- postuje jak opętany!
Tydzień temu kupiłem na Ebay płytę w tym kraju.Darmowa wysyłka, płyta w ogóle nie zabezpieczona. Jewel case owinięte tylko w kawałek jakiegoś papieru z gazety, na to przyklejone znaczki.Pudełko rozsypało się w mak, aż dziwne że płyta była całaIMP-|-OUS pisze:zamawialiście coś z francji
- nagrobek
@SODOMOUSE - jeśli nie zaznaczył w opisie, że wysyła bez rejestracji przesyłki (bo inaczej może kombinować, że to wina poczty) to dostaniesz zwrot całej kasy z paypal bez problemu. przerobiłem podobny temat niedawno.
z Francji zamawiałem sporo płyt (winyle) przez discogs od różnych sprzedających i nigdy nie miałem żadnych, najmniejszych problemów z wysyłką i solidnym pakowaniem.
z Francji zamawiałem sporo płyt (winyle) przez discogs od różnych sprzedających i nigdy nie miałem żadnych, najmniejszych problemów z wysyłką i solidnym pakowaniem.
- IMP-|-OUS
paypal ma w piździe winę poczty! dla nich liczy się numer przesyłki i czy dotarła. jeżeli pacjent nie ma numeru śledzenia to na nic jego kombinowanie i zganianie na pocztę! zawijaja mu kasę i oddają od razu...
- SODOMOUSE
gościu w ogóle , pewnie nie wysłał, bo cały czas coś kombinuje, to karta, to brak netu....to napisałem do Niego, że chuj mnie obchodzą ,nagrobek pisze:@SODOMOUSE - jeśli nie zaznaczył w opisie, że wysyła bez rejestracji przesyłki (bo inaczej może kombinować, że to wina poczty) to dostaniesz zwrot całej kasy z paypal bez problemu. przerobiłem podobny temat niedawno
Twoje problemy z bankiem...ja zaplaciłem godzinę po otrzymaniu faktury i czekam na przesyłkę. A to,że dostanę zwrot z paypal,
jestem pewien, gość nie udowodni swojej wysyłki, żadnym potwierdzeniem nadania. Jedynie, mnie jako maniaka muzycznego,
niepokoi fakt, że nie otrzymam ciekawych, oczekiwanych wydawnictw, na które z oślinioną mordą, oczekiwałem.
NYCHTS
- nagrobek
nie wiem czy tak to działa do końca bo jeżeli sprzedający jasno i wyraźnie w opisie wysyłki zaznaczy, że wysyła np przesyłką nierejestrowaną na ryzyko kupującego, to w takiej sytuacji jest kryty bo jeżeli kupujący się na takie ryzyko godzi, paypal raczej nie ma podstaw do ściągnięcia kasy od typa. on może podesłać paypalowi info ze swojej strony/discogs (z którym zapoznał się zamawiając kupujący) i pozamiatane. na niekorzyść kupującego.IMP-|-OUS pisze:paypal ma w piździe winę poczty! dla nich liczy się numer przesyłki i czy dotarła. jeżeli pacjent nie ma numeru śledzenia to na nic jego kombinowanie i zganianie na pocztę! zawijaja mu kasę i oddają od razu...
- IMP-|-OUS
nie ma czegoś takiego !!! paypal jest po stronie kupujących nie sprzedających !!!nagrobek pisze:nie wiem czy tak to działa do końca bo jeżeli sprzedający jasno i wyraźnie w opisie wysyłki zaznaczy, że wysyła np przesyłką nierejestrowaną na ryzyko kupującego, to w takiej sytuacji jest kryty bo jeżeli kupujący się na takie ryzyko godzi, paypal raczej nie ma podstaw do ściągnięcia kasy od typa. on może podesłać paypalowi info ze swojej strony/discogs (z którym zapoznał się zamawiając kupujący) i pozamiatane. na niekorzyść kupującego.IMP-|-OUS pisze:paypal ma w piździe winę poczty! dla nich liczy się numer przesyłki i czy dotarła. jeżeli pacjent nie ma numeru śledzenia to na nic jego kombinowanie i zganianie na pocztę! zawijaja mu kasę i oddają od razu...
- nagrobek
no i super, czyli zakupy zawsze przez paypal i wszelkie ewentualne problemy z głowy
- SODOMOUSE
to prawda, paypal chuja obchodzi forma wysyłki...masz przesyłkę otrzymać i tyle. Zdarzało mi się, zgłoszenie roszczenia, nieotrzymania
przesyłki, list zwykły....po dwóch miesiącach przesyłka dociera,w między czasie otrzymuję zwrot od paypal...i tylko od mojej
uczciwości zależy, czy oddam kasę. za zakupy.., które tak jak deklarował nadawca, wyszły wówczas od niego. Dlatego, większość
sprzedających, woli zabezpieczyć się droższą wysyłką, rejestrowaną, by mieć w wypadku reklamacji dowód nadania.
przesyłki, list zwykły....po dwóch miesiącach przesyłka dociera,w między czasie otrzymuję zwrot od paypal...i tylko od mojej
uczciwości zależy, czy oddam kasę. za zakupy.., które tak jak deklarował nadawca, wyszły wówczas od niego. Dlatego, większość
sprzedających, woli zabezpieczyć się droższą wysyłką, rejestrowaną, by mieć w wypadku reklamacji dowód nadania.
NYCHTS
- IMP-|-OUS
dokładnie. to że dogaduje się ktoś ze sprzedającym na wysyłkę niezarejestrowaną, paypala nie interesuje!SODOMOUSE pisze:to prawda, paypal chuja obchodzi forma wysyłki...masz przesyłkę otrzymać i tyle. Zdarzało mi się, zgłoszenie roszczenia, nieotrzymania