Czym się różni wróbel od zwłaszczy ? - pytania o I wydania
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Re: Czym się różni wróbel od zwłaszczy ? - pytania o I wydan
Teoretycznie nie powinno robić różnicy, ale kolekcjonerzy zwracaja na to uwage.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
bo? serio nie kumam... w sensie w ogóle nie kumam "kolekcjonerstwa" płyt CD... liczenie matrixow, szukanie ifpi, wąchania i mierzenia gramatury papieru... o co chodzi?
- Gore_Obsessed
Chodzi o to, że warto dać za kawałek plastiku dwa i pół tysiąca złotych. Skutecznie powiększa kutasa.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- waffen 666
- zaczyna szaleć
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
To raz, drug sprwa, że jest to inwestycja.
- waffen 666
- zaczyna szaleć
- Maleficio
- Kontakt:
Re: Odp: Czym się różni wróbel od zwłaszczy ? - pytania o I
Inwestycja w co? Myślę, ze na serwisie takim jak eBay jakoś purystow IFPI za bardzo nie ma. Można zresztą łatwo sprawdzić czy ceny za cedeki sprzedawane jako first presy się różnią w zależności czy jest czy nie ma IFPI. Inwestuje się w nieruchomość a nie w płyty CD lol
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Ja mysle, ze kazdy detal ma znaczenie i im starsze i lepiej zachowane CD tym drozsze. To dobra inwestycja, jesli ktos nie jest tak bogaty, ze stac go na obrót nieruchomosciami.
- Adrian696
to tylko nie zapomnijcie ubezpieczyc swojej inwestycji, bo jak sasiad mieszkanie zaleje, albo chatka spłonie, to inwestycja okaze sie kupa plastiku :)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Paysage d'Hiver
- w mackach Zła
-
- w mackach Zła
no patrz ... kilkarazy zdarzyło mi się kupić coś tam ,coś tam w podobnej ,bądź zbliżonej cenie ,a długość kutasa pozostała bez zmian ..... Można to gdzieś reklamować???sam nie wiem pisać do allegro ??Gore_Obsessed pisze:Chodzi o to, że warto dać za kawałek plastiku dwa i pół tysiąca złotych. Skutecznie powiększa kutasa.
- waffen 666
- zaczyna szaleć
Re: Odp: Czym się różni wróbel od zwłaszczy ? - pytania o I
Widzę tutaj błysk wirtuozji biznesu. Taaa w nieruchomości, to powodzenia życzę, zwłaszcza w obecnych czasach. Mam już jedną taką inwestycję, więcej nie chcę. Może lepiej będzie jak w złoto zainwestujesz.... ale przecież Ty wiesz lepiej. Jedno jest pewne, płyty na które nie chciałem jeszcze kilka lat temu wydawać po 100usd teraz chodzą po 2-3 razy tyle.Maleficio pisze:Inwestycja w co? Myślę, ze na serwisie takim jak eBay jakoś purystow IFPI za bardzo nie ma. Można zresztą łatwo sprawdzić czy ceny za cedeki sprzedawane jako first presy się różnią w zależności czy jest czy nie ma IFPI. Inwestuje się w nieruchomość a nie w płyty CD lol
- waffen 666
- zaczyna szaleć
Gdybyś kupił CD, efekty byłby znaczny, bo o tym mówimy, a nie kupowaniu coś tam. Fajne to jest, to coś tam ? :)AdrianSmith pisze:no patrz ... kilkarazy zdarzyło mi się kupić coś tam ,coś tam w podobnej ,bądź zbliżonej cenie ,a długość kutasa pozostała bez zmian ..... Można to gdzieś reklamować???sam nie wiem pisać do allegro ??Gore_Obsessed pisze:Chodzi o to, że warto dać za kawałek plastiku dwa i pół tysiąca złotych. Skutecznie powiększa kutasa.
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Może wcisnęli ci greckie bootlegi :)AdrianSmith pisze:no patrz ... kilkarazy zdarzyło mi się kupić coś tam ,coś tam w podobnej ,bądź zbliżonej cenie ,a długość kutasa pozostała bez zmian ..... Można to gdzieś reklamować???sam nie wiem pisać do allegro ??Gore_Obsessed pisze:Chodzi o to, że warto dać za kawałek plastiku dwa i pół tysiąca złotych. Skutecznie powiększa kutasa.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- waffen 666
- zaczyna szaleć
Tak pewnie było, chociaż pewnie dla niego greckie bootlegi są mega real :)))
-
- zaczyna szaleć
Grecy opatentowali oznaczenie IFPI w 1991 roz-krocku i zaczęli je od razu na swoich oryginalnych płytach tłuc, nawet winylowych. Wszystkie inne wydania, np. BEHERIT to dodruki pirackie:) Jaki bankrut, takie ifpi bułahahaha:)
Jeżeli Twoja płyta CD wydana przed rockiem 1994 posiada matrixy z IFPI...to wiedz, że coś się dzieje... Jeżeli na płytach wydanych przez NUCLEAR BLAST przed 1993 rockiem jest adres o pięciocyfrowym kodzie pocztowym...to wiedz, że bardzo źle się dzieje...
-
- w mackach Zła
fajne fajne ..... i o cedekak cały czas mowa :-)waffen 666 pisze:Gdybyś kupił CD, efekty byłby znaczny, bo o tym mówimy, a nie kupowaniu coś tam. Fajne to jest, to coś tam ? :)AdrianSmith pisze:no patrz ... kilkarazy zdarzyło mi się kupić coś tam ,coś tam w podobnej ,bądź zbliżonej cenie ,a długość kutasa pozostała bez zmian ..... Można to gdzieś reklamować???sam nie wiem pisać do allegro ??Gore_Obsessed pisze:Chodzi o to, że warto dać za kawałek plastiku dwa i pół tysiąca złotych. Skutecznie powiększa kutasa.
- waffen 666
- zaczyna szaleć
dobra panowie, wracamy na wyspę pierwszych bić i tłoczeń :))
-
- w mackach Zła
a masz takowe ???waffen 666 pisze:dobra panowie, wracamy na wyspę pierwszych bić i tłoczeń :))
- waffen 666
- zaczyna szaleć
oczywiście ! prosto z grecji z końca lat 80tych i wszystkie z numerami ifpi ! chętnie sprzedam !AdrianSmith pisze:a masz takowe ???waffen 666 pisze:dobra panowie, wracamy na wyspę pierwszych bić i tłoczeń :))