nie wiem /nie znam
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Scaarph
- zahartowany metalizator
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Re: nie wiem /nie znam
Najbardziej standardowy i reprezentatywny album Current 93 - Island (reszta albumów brzmi praktycznie tak samo)Czesław pisze:A ja się chętnie dowiem którego materiału C93 można posłuchać, żeby móc wyrobić sobie jakiekolwiek zdanie na temat tego projektu. To samo dotyczy Death in June, którego spróbowałem onegdaj pojedyncze kawałki i był to taki syf że nie dało się nawet fragmentarycznie posłuchać i chcę po prostu sprawdzić czy słusznie jestem ignorantem i antyfanem obu. Może ktoś mógłby podesłać jakiś składak na priv? Nie chce mi się przedzierać przez całe dyskografie, tylko po to żeby stwierdzić to co już wiem, bo nie mam na to czasu.
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Ok dzięki, wkrótce zapoznam się zarówno z Lucifer Over London oraz Island, chociaż muszę przyznać że od paru dni bardzo ciężko wyjąć mi pierwsze demo Gospel of the Horns z odtwarzacza...
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Pytanie o płyty Somewhere In Europe, a właściwie o Gestures. Pozostałe dwa materiały wydane na CD mam/znam z czego Savage Dreams zdecydowanie bardziej mi się podoba. Jak wygląda kwestia Gestures? Wnioskuję, że bliżej jej do Żelaznych Drzew, niż do Savage Dreams (muzycznie i klimatycznie).
A tak w ogóle to droga sprawa ten album.....
A tak w ogóle to droga sprawa ten album.....
I dream of colour music,
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
a The Iron Trees nie chcesz kupić? bo w sumie nie wiem, po chuj trzymam to na półce... z dobrych rzeczy z tych rejonów mam też na zbyciu Cupid & Death Wakeforda (pierwsze i jedyne wydanie WSD).
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Nie, Iron Trees mam. Kupiłem w za totalne groszetwoja_stara_trotzky pisze:a The Iron Trees nie chcesz kupić? bo w sumie nie wiem, po chuj trzymam to na półce... z dobrych rzeczy z tych rejonów mam też na zbyciu Cupid & Death Wakeforda (pierwsze i jedyne wydanie WSD).

Wakeforda chętnie nabyłbym kooperację Sol Invictus / Rose Rovine E Amanti / Andrew King - A Mythological Prospect Of The Citie Of Londinium, ale to jest łatwa rzecz do dostania.
I dream of colour music,
- twoja_stara_trotzky
ale Cupid & Death lepsza jest.
- Scaarph
Ja z troche innej strony. Tak sobie sluchalem swampyboya i wymyslilem pomysla, ze chetnie posluchalbym ogolnie pojetej neoklasyki ale z breakcoreowymi podkladami. Zna ktos takie cuda? Bo musze przyznac ze ja, poza jednym kawalkiem wspomnianego wczesniej swampyboya, z czyms takim sie jeszcze nie spotkalem.
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
mi się "La Croix" bardziej podobatwoja_stara_trotzky pisze:ale Cupid & Death lepsza jest.

- twoja_stara_trotzky
la croix jest najlepsza - pełna zgoda, ale tej mam tylko jedną sztukę - swoją, a cupid & death mam aktualnie dwie 

- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
a tak z ciekawości, za ile chcesz ją sprzedać?twoja_stara_trotzky pisze:la croix jest najlepsza - pełna zgoda, ale tej mam tylko jedną sztukę - swoją, a cupid & death mam aktualnie dwie

- twoja_stara_trotzky
biorąc pod uwagę, że to dobra płyta, że nie było reedycje, a jej nakład był mały, to myślę, że 50 zł minimum. preferowałbym jednak jakiś fajny trade 

- Scaarph
to jak? ktoś, coś, ktoś? bo wciąż aktualneScaarph pisze:Ja z troche innej strony. Tak sobie sluchalem swampyboya i wymyslilem pomysla, ze chetnie posluchalbym ogolnie pojetej neoklasyki ale z breakcoreowymi podkladami. Zna ktos takie cuda? Bo musze przyznac ze ja, poza jednym kawalkiem wspomnianego wczesniej swampyboya, z czyms takim sie jeszcze nie spotkalem.

-
- postuje jak opętany!
1. Pierwszy raz od trzech lat słuchałem dzisiaj bardzo sympatycznego MCD Obliveon "Whimsical Uproar". Żadnego innego materiału tej kapeli nie słyszałem, co grali później?
2. Znacie coś death metalowego, gdzie wokale brzmiałyby jak moja ukochana Lori Bravo?
2. Znacie coś death metalowego, gdzie wokale brzmiałyby jak moja ukochana Lori Bravo?
- pogodancer
- weteran forumowych bitew
Co byście polecili z Dark Tranquillity po "Haven"? A może szkoda czasu i pieniędzy, i najlepiej dać sobie z tym spokój 

- Scaarph
- 4m
Ja znów nie znam tej epki, ale znam 1, 2 i ostatnią, czyli 4-kę. Zajebiste płyty, pierwsza bardziej thrashowa, dwójka to już, nie bójmy się tego słowa, arcydzieło technicznego death/thrash metalu. Naprawdę piękna muzyka, można brać ciemno, bo to rozpierdol po prostu. Trójkę muszę jeszcze trafić, a 4-ka to już rocznik 1999 i zdecydowanie nowocześniejsze granie. Trochę jak skrzyżowanie Fear Factory, Prong, Machine Head, trochę Ministry. Ciężki groove post-thrash czy jak to nazwać, rwane riffy. Dobry album, ale w ciemno bym jej nie polecił jak dwóch pierwszych, klasycznych. Krótko: zajebisty kawał muzy przed TobąSineater pisze:1. Pierwszy raz od trzech lat słuchałem dzisiaj bardzo sympatycznego MCD Obliveon "Whimsical Uproar". Żadnego innego materiału tej kapeli nie słyszałem, co grali później?

from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- twoja_stara_trotzky
a ja właśnie ostatnią najbardziej lubię.
- 4m
Dopuszczam taką możliwość.
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form