Hokus pokus - znikło ! czyli potyczki z Pocztą Polską

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gall
weteran forumowych bitew

Re: Hokus pokus - znikło ! czyli potyczki z Pocztą Polską

21-03-2016, 23:00

Paręnaście lat temu, jak mój ojciec pracował na poczcie, powiedział, że listonosze dostali prikaz aktywnej sprzedaży... kołder. Kołder, kurwa.
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
Awatar użytkownika
yossarian84
rasowy masterfulowicz

22-03-2016, 13:12

535 pisze:Ja się nie dziwię. Podobno oferują ubezpieczenia, zakładają konta, sprzedają słodycze. Mają jakieś plany do wykonania.
dokładnie tak jest :D
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

18-04-2016, 22:55

u mnie zastępstwo i jakaś tępa dzida mi sie trafiła
paczka była w piątek ale oczywiście przyszedł po zamknięciu roboty, mógl przeczytać do której otwarte i przyjsc dzisiaj na czas ale oczywiście tego nie zrobił bo jest głupią tepą dzidą
nie wiem tylko kurwa gdzie on zostawił awizo (tak pokazuje system) jak firma była zamknięta :P
oczywiście bede musiał zapierdalać na poczte i stać w kolejne bo jakąś tępa dzida nie umie przeczytać na dzwiach godzin otwarcia firmy - eh :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
COFFIN
mistrz forumowej ceremonii

19-04-2016, 08:50

Co brałeś?:D
'Come the Blessed Madness'
Awatar użytkownika
Żułek

19-04-2016, 12:23

raczej co listonosz brał :P
bo kurwa awiza oczywiście nie ma :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

19-04-2016, 13:56

COFFIN pisze:Na poczcie posadzili jakąś nową dupe i na dzień dobry:
- gabaryt B, chociaż nawet nie sprawdziła, wiec jej nawijam, że na pewno jest A,

:)
Oni mają przykaz odgórny, że wszystkie przesyłki grubsze od kartki, to gabaryt B.

Moja pani poczciarka kwestionując gabarytowość A przesyłek usłyszała, ze sprawdzałem na swojej skrzynce czy wchodzą, musiała wyjąć tę ich świętą miarkę i przesunąć przesyłkę w niej, oczywiście przeszła jak należy. Musiała poprawić kilka razy potwierdzenie nadania z B na A i już teraz raczej nie kwestionuje tego co mówię. Choć co jakiś czas, chyba dla pokazania wyższości, z miną eksperta sprawdza tą świętą miarką.
Awatar użytkownika
manieczki

19-04-2016, 14:41

Jak ja ide na poczte to mowie zeby odmierzyla dwadziescia jeden(21) centymetrow i usmiecham sie nonszalancko. One wiedza o co chodzi, a udaja glupie...
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
majeku
postuje jak opętany!

19-04-2016, 15:45

Wariat z Ciebie ;)
Awatar użytkownika
Dragazes
w mackach Zła

20-04-2016, 18:59

Najprzewielebniejszy pisze:
COFFIN pisze:Na poczcie posadzili jakąś nową dupe i na dzień dobry:
- gabaryt B, chociaż nawet nie sprawdziła, wiec jej nawijam, że na pewno jest A,

:)
Oni mają przykaz odgórny, że wszystkie przesyłki grubsze od kartki, to gabaryt B.

Moja pani poczciarka kwestionując gabarytowość A przesyłek usłyszała, ze sprawdzałem na swojej skrzynce czy wchodzą, musiała wyjąć tę ich świętą miarkę i przesunąć przesyłkę w niej, oczywiście przeszła jak należy. Musiała poprawić kilka razy potwierdzenie nadania z B na A i już teraz raczej nie kwestionuje tego co mówię. Choć co jakiś czas, chyba dla pokazania wyższości, z miną eksperta sprawdza tą świętą miarką.
Rzekomo mają wyrywkowe kontrole i jeśli sprzedała znaczek A choć powinien być B, to potrącają różnicę z wypłaty. Rzekomo.
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
Awatar użytkownika
Sybir

13-08-2016, 18:31

Drodzy Koledzy, czy któryś z Was zamawiał kiedyś płyty z Kanady, osobliwie z Vault of Dried Bones? Czekam i czekam na paczki z tejże wytwórni, i nie mogę się doczekać - na jedną z nich czekam od 25 lipca (wtedy została nadana). Niby czas oczekiwania wg VoDB to 5-10 dni roboczych, ale - jak łatwo policzyć - ten czas już upłynął. Martwić się czy standardowe opóźnienie paczki wysyłanej z tamtego rejonu świata?
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
majeku
postuje jak opętany!

13-08-2016, 20:54

Kilka razy z Kanady miałem 3 tygodnie i więcej czekania.
Awatar użytkownika
knaar
rasowy masterfulowicz

13-08-2016, 20:58

Z przesyłkami z zagranicy nigdy nie wiadomo. Z Kanady zdarzało się, że otrzymałem w 3 dni (Morbid Moon Records), a czasami i ponad miesiąc szło.

Z fińskiej Svart niektórzy otrzymali płyty po 2 tygodniach, a ja ponad miesiąc czekałem.
Awatar użytkownika
Jimmy Boyle
rasowy masterfulowicz

13-08-2016, 21:03

Najdłużej na przesyłkę zza wielkiej kałuży czekałem bite 5 tygodni, i z tego co pamiętam to sprzedawca trochę się ociągał z wysyłką, więc na razie chyba nie ma powodów do strachu.
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

14-08-2016, 22:17

Najdłużej czekałem na paczkę z Niemiec, kupowałem kilka rzeczy z discogs. Nawet gość zdążył mi zwrócić kasę, a ja zdążyłem zapomnieć o niedoręczonej przesyłce. Szło w sumie 3 miesiące.
Heretyk

16-08-2016, 11:38

moonfire pisze:Najdłużej czekałem na paczkę z Niemiec, kupowałem kilka rzeczy z discogs. Nawet gość zdążył mi zwrócić kasę, a ja zdążyłem zapomnieć o niedoręczonej przesyłce. Szło w sumie 3 miesiące.

z japonii i z kanady bywało, że szły ok 3 miesiące, ale z niemiec? hehe :)
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

16-08-2016, 11:43

Heretyk pisze:
moonfire pisze:Najdłużej czekałem na paczkę z Niemiec, kupowałem kilka rzeczy z discogs. Nawet gość zdążył mi zwrócić kasę, a ja zdążyłem zapomnieć o niedoręczonej przesyłce. Szło w sumie 3 miesiące.

z japonii i z kanady bywało, że szły ok 3 miesiące, ale z niemiec? hehe :)
Może rowerem szła. :)
Awatar użytkownika
Gumiak
weteran forumowych bitew

23-08-2016, 16:45

Obrazek

10/10
Awatar użytkownika
Wasyl
weteran forumowych bitew

23-08-2016, 20:12

Nieźle. Z oddziału w Gdyni wysłali do Pruszcza, skąd odesłali z powrotem do tego samego oddziału poczty.
W ogóle to się trzeba było z gościem na poczcie umówić i przekazać sobie paczkę. :)
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

31-10-2016, 00:47

W Pruszczu sortownię mają, więc nic dziwnego. Potrafią wysłać tam przez pół Polski przesyłkę, która finalnie trafi do adresata w wiosce obok, albo i w tej samej. Ot, siła innowacji.
Awatar użytkownika
Sybir

02-11-2016, 13:55

OK, koniec żartów - już się nieco podkurwiam, ale po kolei. W lipcu złożyłem zamówienie z Vault of Dried Bones, 25 lipca paczka została wysłana do Polski. I tyle ją widziałem. W tzw. międzyczasie dotarły do mnie dwie inne paczki od wiadomego Kanadyjczyka. Pytanie: czy da się coś w tej sprawie zrobić? Gdzie pytać? Nadmienię, że VoDB nie wysyła paczek rejestrowanych, a b..dź ze stołecznego Urzędu Celnego spuściła mnie na szczaw.

Hilfe ;___;
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
ODPOWIEDZ