muzyka + obraz
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- white_pony
- weteran forumowych bitew
Re: muzyka + obraz
David Hasselhoff - Hooked on a Feeling
sroga jazda
Wild Horses - The Rolling Stones 1995
klasyka klasyki
The Smashing Pumpkins - Starz
calkiem fajnie ktoś to zmontował jak na "amatorski" klip.
sroga jazda
Wild Horses - The Rolling Stones 1995
klasyka klasyki
The Smashing Pumpkins - Starz
calkiem fajnie ktoś to zmontował jak na "amatorski" klip.
do not make equal what is unequal
- Fetish_29
- świeżak
DsO - First Prayer
- Frosthark
- rozkręca się
Dope D.O.D. - What Happened
Kawałek jak dla mnie sam w sobie jest świetny, ale teledysk to dopiero prawdziwy majstersztyk. Zabawa kamerą i kolorami jest tak genialnie zrobiona że mogę to oglądać bez końca.
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Może ktoś pomoże zidentyfikować pewien teledysk, który oglądałem kilkanaście lat temu w TV (jakoś '97 czy '98), niestety nie pamiętam ani zespołu ani tytułu a z chęcią bym to sobie odświeżył. W klipie dominowała głownie japonka odziana w kimono i w fryz (taka niby gejsza) i ona robiła tam wokal, pojawiał się chyba w klipie brodaty kolo, kawałek spokojny, anglojęzyczny, miejska sceneria. Coś mi świta że to mógł być MASSIVE ATTACK ale wśród ich klipów taki nie figuruje.
Yare Yare Daze
- grot
- weteran forumowych bitew
jesteś pewien że to nie Sly Masywnych?hcpig pisze:Może ktoś pomoże zidentyfikować pewien teledysk, który oglądałem kilkanaście lat temu w TV (jakoś '97 czy '98), niestety nie pamiętam ani zespołu ani tytułu a z chęcią bym to sobie odświeżył. W klipie dominowała głownie japonka odziana w kimono i w fryz (taka niby gejsza) i ona robiła tam wokal, pojawiał się chyba w klipie brodaty kolo, kawałek spokojny, anglojęzyczny, miejska sceneria. Coś mi świta że to mógł być MASSIVE ATTACK ale wśród ich klipów taki nie figuruje.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- hcpig
Taaak to to, poznaję po tych "bondowskich" motywach (chociaż nie pamiętam żeby ta gejsza była czarna:), jakoś nie mogłem tego znaleźć wcześniej a Morph do którego kiedyś privowałem twierdził że MA nie mieli takiego teledysku, dzięki stary kupę lat tego szukałem.
Yare Yare Daze
- Morph
- Kontakt:
Nic takiego nie twierdziłem, poza tym nie wiem jakim cudem wysłałeś do mnie rzekomego priva jak zaprogramowałem Twoje PMy na automatyczny delete ;).
Jeżeli coś twierdziłem to najwyżej że nie przypominam sobie takiego.
Jeżeli coś twierdziłem to najwyżej że nie przypominam sobie takiego.
Ostatnio zmieniony 09-04-2011, 16:24 przez Morph, łącznie zmieniany 1 raz.
Give birth to something dead
Give birth to something old
- hcpig
- Morph
- Kontakt:
Ale zjadliwy skurwiel, 4 lata mi taką zniewagę pamięta :(
Give birth to something dead
- hcpig
Bardziej kompetentnego fana bym się spytał to bym się cieszył klipem kilka lat wcześniej (a widzę że teledysior wyjebisty) :)
Jeszcze jeden klip, może już pytałem przy temacie o Vivie 2 ale już nie pamiętam bo topic poleciał - teledysk albo w greyscale'u albo po prostu w srebrno-szarej kolorystyce, futurystyczne miasto jak gdyby z papieru bądź ze srebra, lata sobie samolocik czy jakiś inny pojazd wykonany techniką a'la "Kasztaniaki" (motion capture), muzycznie jakaś elektronika z "robotowym" wokalem, emisja (dość częsta w ramach jednego ze specjalnych bloków tematycznych ) na wspomnianej Vivie Zwei pod koniec lat 90', ktoś kojarzy?
Jeszcze jeden klip, może już pytałem przy temacie o Vivie 2 ale już nie pamiętam bo topic poleciał - teledysk albo w greyscale'u albo po prostu w srebrno-szarej kolorystyce, futurystyczne miasto jak gdyby z papieru bądź ze srebra, lata sobie samolocik czy jakiś inny pojazd wykonany techniką a'la "Kasztaniaki" (motion capture), muzycznie jakaś elektronika z "robotowym" wokalem, emisja (dość częsta w ramach jednego ze specjalnych bloków tematycznych ) na wspomnianej Vivie Zwei pod koniec lat 90', ktoś kojarzy?
Yare Yare Daze
- Bloodcult
kojarzę....
edit:
kojarzyłem że to jakiś klip Gus Gus ale nie razie nie mogę tego znaleźć, czyli równie dobrze mogę się mylić.
edit2:
chuj, byłem blisko ale to chyba nie to:
edit:
kojarzyłem że to jakiś klip Gus Gus ale nie razie nie mogę tego znaleźć, czyli równie dobrze mogę się mylić.
edit2:
- hcpig
Bloodcult pisze:kojarzę....
edit:
edit2:
Nie nie, to nie był żaden trip-hop ani też klip nie przedstawiał w ogóle zespołu (osoby stojącej za tym projektem?). Wyglądało to trochę jak ponura kreskówka w stylu tych produkowanych w demoludach, robiona przez animowanie rzeczywistych figurek. Na wokal (męski) nałożony był efekt podobny do CRYSTAL CASTLES "Crimewave", do tego elektroniczny podkład kończący sprzężeniem.
Yare Yare Daze
- YNKE
- w mackach Zła
- Revenant
- postuje jak opętany!
Z przykrością muszę stwierdzić, że muzycznie jest to mocno takie sobie. Szkoda bardzo, bo LOUDBLAST bardzo, bardzo lubiłem i po cichu liczyłem, że dowalą z grubej rury. A tak pozostaje słuchać doskonałego "Sublime Dementia".YNKE pisze:
Loudblast.
- YNKE
- w mackach Zła
Zapodałem głównie ze względu na video, ostatnio ciężko o jakąś fabułę w metalowych teledyskach a ten jest nawet spoko.Revenant pisze:Z przykrością muszę stwierdzić, że muzycznie jest to mocno takie sobie. Szkoda bardzo, bo LOUDBLAST bardzo, bardzo lubiłem i po cichu liczyłem, że dowalą z grubej rury. A tak pozostaje słuchać doskonałego "Sublime Dementia".YNKE pisze:
Loudblast.
„Z delikatną ostrożnością pierdzę, żebym się nie zesrał”
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
rozjebion & pogrzebion. ta kobieta ma więcej STYLU niż cały show business razem wzięty...
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
-
hiszpanka nadciąga
-
- postuje jak opętany!
O tak! Zawsze wierzyłem w Nunsów. To jest to! :-DMaleficio pisze:Esencja METALU
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Teledysk może i nudny, ale muzyka całkiem spoko. Trzeba by sprawdzić ten nowy Helheimkregozmyk pisze:
I z drugiego bieguna...
http://www.youtube.com/user/frosjo?feature=mhum
nuda na całego, ziewałem wielokrotnie, ziewa nawet wąż, który gra w teledysku;)
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran