Hokus pokus - znikło ! czyli potyczki z Pocztą Polską

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
tabaluga
weteran forumowych bitew

Re: Hokus pokus - znikło ! czyli potyczki z Pocztą Polską

27-12-2025, 09:41

Jakiś czass temu dotarła moja płyta z Japonii.Zapłaciłem 200 zł za samą płytę , z vatem i kosztami przesyłki wyszło 300 zł. Oczywiście podczas odbioru jakaś dodatkowa opłata z dupy 58 zl, myśle sobie lewacka unia znowu roocha mnie w doope ale zapłaciłem bo jak tu nie zapłacić.Pyttalem bapki na poczcie za co to - a ona że sie nie orientuje ale w miejscu trackingu bedzie dokument celny do pobrania to se mam tam patrzeć. Tak więc zrobiłęm a tam :
Obrazek
Poza standardowym 11,5 dla poczty Drugi raz naliczony Vat !! , to już 46 % za przywilej należenia do eurokomunistanu ! i to pomino że skośny dołączył fakture do przesyłki gdzie pisało że vat zapłacony , chyba nikt tego nawet nie otworzyl i nie przeczytał.
No ale nie ze mną te numery , instrukcja na discogs mówi co robić w takich wypadkach :
https://support.discogs.com/hc/en-us/ar ... VAT-Charge
poszło zgłoszenie jakiś tydzień temu , dołączyłem ten dokument celny i paragon z płatności kartą i jak narazie cisza :fuckyou:
Jak Discogs sie wypnie zostaje chyba skarga do urzedu celnego albo od razu pisać do Posła Brauna o interwencje poselską ?

Bonus:
w cały proceder zamieszana jest osoba o rosyjskobrzmiacym imieniu i nazwisku
Obrazek
MAGA
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

Re: Hokus pokus - znikło ! czyli potyczki z Pocztą Polską

27-12-2025, 09:47

Zamawianie płyt spoza Unii staje się luksusem.

Przez ostatnie 3 miesiące dopłaciłem na poczcie z 1000 zł za kilka płyt z USA
ODPOWIEDZ