Czym się różni wróbel od zwłaszczy ? - pytania o I wydania
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Czym się różni wróbel od zwłaszczy ? - pytania o I wydania
Pytanie z gatunku ile to warte:
1sze bicie "Under..." Darkthrone z 1993 z Peaceville - bez loga Music for Nations na tyłach. Stan bdb. Hę?
1sze bicie "Under..." Darkthrone z 1993 z Peaceville - bez loga Music for Nations na tyłach. Stan bdb. Hę?
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
ja kiedys sprzedalem za 200 na allegro, pewnie tyle gdzies
- Lykantrop
Jaki miałeś matrix? MAYKING RECORDS VILE35CD 10218011 01 % - to jest mtrx z 1szego tłoczenia?
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- twoja_stara_trotzky
ja mam taki sam.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Ja też, ale śmierdzi mi to bootlegiem. Na płytce napis RT Germany do tego.
Które wydanie Death - Leprosy Combat czy Under One Flag jest pierwsze? Czy to ten sam rok a po prostu Stany/Europa?
Które wydanie Death - Leprosy Combat czy Under One Flag jest pierwsze? Czy to ten sam rok a po prostu Stany/Europa?
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- twoja_stara_trotzky
no ale Rough Trade miało wtedy w dystrybucji Peaceville, więc nic nadzwyczajnego.So_It_Is_Done pisze:Ja też, ale śmierdzi mi to bootlegiem. Na płytce napis RT Germany do tego.
co do Death, to Combat - USA / UOF - Europa. no ale UOF na licencji Combat, więc Combat liczy się jako pierwsze.
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
mam identyczne jak knaar i na pewno jest to pierwsze bicieknaar pisze:Ja mam matrix prawie identyczny, tyle że jest [01], a krzyż na krążku jest granatowy a nie czarny.winterforest pisze:Podzieli się Ktoś uwagami odnośnie pierwszego bicia Storm Nordavind?? Mam jakieś dziwne wydanie, Matrix to: DURECO (01) FOG 004 Nie podoba mi się to 01 w półokrągłych nawiasach.. Poza tym nadruk na płycie jest mocno czerwony a krzyż jest koloru czarnego.. Wszędzie widzę tę płytę z nadrukiem w kolorze jasnoczerwonym i krzyżem koloru niebieskiego.. i się zastanawiam czy nie mam jakiegoś bootlega

- ultravox
Mam identyczny matrix i taki sam napis, więc raczej nie jest to bootleg.twoja_stara_trotzky pisze:no ale Rough Trade miało wtedy w dystrybucji Peaceville, więc nic nadzwyczajnego.So_It_Is_Done pisze:Ja też, ale śmierdzi mi to bootlegiem. Na płytce napis RT Germany do tego.
- Duvelor
- weteran forumowych bitew
Panowie, potrzebne mi numery matrix następujących płyt (oczywiście, co do których macie pewność, że to piersze bicia, nie pirat, itd.):
SENTENCED "Shadows of the Past" (wersja RED DISC)
FORBIDDEN "Forbidden Evil" (Combat Rec. / Relativity ???)
Pomóżta, bo spać nie mogę
SENTENCED "Shadows of the Past" (wersja RED DISC)
FORBIDDEN "Forbidden Evil" (Combat Rec. / Relativity ???)
Pomóżta, bo spać nie mogę

Ostatnio zmieniony 10-02-2010, 20:40 przez Duvelor, łącznie zmieniany 1 raz.
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
- Lykantrop
88561-8257-2 (V) - taki mam na "Forbidden Evil"
- Duvelor
Wiedziałem kurwa, ze coś jest nie tak. Kupiłem od jednego amerykańca kilka CD. Drogo na szczęście nie wyszło za debiut Forbidden. Mój matrix to jakiś kosmos: DIDX-046535 1 w lustrzanym odbiciu, dalej jakieś znaczki typu krzyża celtyckiego, następnie A01 i nr IFPI L323. Co najciekawsze jest też drugi nr wybity na plastikowym (pustym) pierścieniu IFPI 50A5. Co za gównoLykantrop pisze:88561-8257-2 (V) - taki mam na "Forbidden Evil"

Jeszcze jakby kto miał Sentenced...
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
- Lykantrop
Jak ci wiatry będą sprzyjać to 1sze bicie Forbidden z takim matrixem jaki Tobie podałem wysiorbiesz na ebayu za równowartość 4-5 dyszek. Trza być cierpliwym i mieć fuksa 

- Maleficio
- Kontakt:
temat z tym sentenced to już był wałkowany tu wiele razy. Bootleg czerwony ma taki sam nr jak oryginał C. THR 015 CD z tą mała różnicą, ze ma pofarbowany na czerwono środkowy krąg na CD a oryginał ma przezroczysty.Wishman pisze:Wiedziałem kurwa, ze coś jest nie tak. Kupiłem od jednego amerykańca kilka CD. Drogo na szczęście nie wyszło za debiut Forbidden. Mój matrix to jakiś kosmos: DIDX-046535 1 w lustrzanym odbiciu, dalej jakieś znaczki typu krzyża celtyckiego, następnie A01 i nr IFPI L323. Co najciekawsze jest też drugi nr wybity na plastikowym (pustym) pierścieniu IFPI 50A5. Co za gównoLykantrop pisze:88561-8257-2 (V) - taki mam na "Forbidden Evil"
Jeszcze jakby kto miał Sentenced...
Grecki bootleg:

a tu prawdziwy

boot nawet kolorystycznie się trochę różni... kolor nie jest czerwony a bardziej magenta
- Duvelor
Wielkie dzięki !!! Pamiętam, że o tym już była dyskusja, ale nie mogłem jej znaleźć.
Niby wszystko jest ok, bo mam nr C. THR 015 CD. Dziwią mnie tylko dwie rzeczy: papier bookletu nie jest najlepszej jakości. W sensie gramatury. Druga to fakt, ze na przedezie CD "stoi jak byk" Made in France by MPO. Płyty "MPO" z tamtego okresu miały w nr matrix znak @. To mnie nieco zbiło z tropu i spokoju nie daje
Niby wszystko jest ok, bo mam nr C. THR 015 CD. Dziwią mnie tylko dwie rzeczy: papier bookletu nie jest najlepszej jakości. W sensie gramatury. Druga to fakt, ze na przedezie CD "stoi jak byk" Made in France by MPO. Płyty "MPO" z tamtego okresu miały w nr matrix znak @. To mnie nieco zbiło z tropu i spokoju nie daje

𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
- Maleficio
- Kontakt:
zgadza sie, ale akurat to wydanie nie ma znaku @ w oryginale nie wiem czemu.
- pogodancer
nie taki znowu kosmos, DIDX mają np. stare bicia Century Media na Amerykę, tyle, że bez numerów ifpi, a tak to wygląda na jakąś reedycję i to niezbyt wiekowąWishman pisze:Mój matrix to jakiś kosmos: DIDX-046535 1 w lustrzanym odbiciu, dalej jakieś znaczki typu krzyża celtyckiego, następnie A01 i nr IFPI L323. Co najciekawsze jest też drugi nr wybity na plastikowym (pustym) pierścieniu IFPI 50A5. Co za gówno
- Duvelor
Właśnie tak myślałem. Chociaż wydane jest to to biednie jak cholera
Ta płyta była na jednej aukcji z koncertowym mCD, na której mi zależało. Co do tej ostatniej to wszystko gra 

𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
- pogodancer
Nuclear Assault - Survive, właśnie patrzę na metal archives, i się pytam czy faktycznie nie było jakiejś sensownej reedycji tej płyty
oprócz greckiego rara oczywiście 

- H-K44
Była jedna w 1990 roku (I.R.S. Records).pogodancer pisze:Nuclear Assault - Survive, właśnie patrzę na metal archives, i się pytam czy faktycznie nie było jakiejś sensownej reedycji tej płyty![]()
oprócz greckiego rara oczywiście
Czy to jest first press?
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
- pogodancer
a co jest na matrycy?
tak, ale to raczej podpada pod first pressa. cenowo oczywiście
Była jedna w 1990 roku (I.R.S. Records).[/quote]H-K44 pisze:
tak, ale to raczej podpada pod first pressa. cenowo oczywiście