MUSICK MAGAZINE!!!

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: MUSICK MAGAZINE!!!

21-03-2018, 11:11

ja sobie ze 2 zachowałem bo były całkiem słuchalne ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

21-03-2018, 13:14

nagrobek pisze:jaka gazeta taka składanka, wszystko się zgadza.
Nie bardzo. Gazeta jest ok, składanki niekoniecznie.
dobry kościół to kościół spalony
Awatar użytkownika
EatMyFuck
postuje jak opętany!

21-03-2018, 16:13

nigdy nie przesłuchałem składanki z MM ;-0

zawsze wiedziałem, że ten od angisiak to jakiś taki dziwny jest ....
Z głębokim zapałem będziemy starać się kultywować ducha samo wyrzeczenia się.
Awatar użytkownika
yossarian84
rasowy masterfulowicz

21-03-2018, 17:56

kupiłem po raz pierwszy
czerstwe wywiady z tymi samymi pytaniami
składanka na raz
4/16

acz są też plusy w postaci wywiadów z OtV Aosoth Iperyt..
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

21-03-2018, 18:56

nie kupuje i nawet mi się brać tego do ręki nie chce bo po zapoznaniu się z kilkoma numerami stwierdziłem, że tam kurwa nie ma jednej osoby, która potrafi przeprowadzić interesujący wywiad. o recenzjach na poziomie gimnazjalnego fanzina nie wspominając. takie BRAVO dla brudasów.
edit. wróć- jest Bonny ale to tylko jeden przebiśnieg w kupie łajna. nawet nie pamietam czy ostatnio się udzielał na łamach.
Awatar użytkownika
Anzhelmoo
weteran forumowych bitew

21-03-2018, 19:13

W związku z Musick mam mieszane odczucia - jakby chcieli, a nie mogli. Dotyczy to przede wszystkim sztampowych wywiadów, rodem z portali prowadzonych przez uczniów gimnazjum. Oczywiście nie ma w tym nic złego i nic nie mam do takich redaktorów, taka kolej rzeczy i ma to swój urok, mimo to nieco innych rzeczy oczekuję od czasopisma wydawanego komercyjnie za niemałe pieniądze (jeśli chodzi o stosunek cena/jakość NOISE wygrywa). Ostatni numer akurat mi podszedł, skusiłem się i nie żałuję - polecam!

Bardzo irytuje mnie jednak oprawa graficzna. Ja rozumiem, że jest to stylizowane na zin, ale to naturalne, że niektóre kombinacje kolorów do siebie pasują, a inne nie. Tutaj mam wrażenie, iż jest to robione mechanicznie i nikt tego nie przygląda przed publikacją. Jak inaczej wytłumaczyć chociażby jasno-zielone tło w wywiadzie z THAW i na nim biały tekst? ;) Takich kwiatków jest tutaj więcej. Oczywiście to takie trochę czepianie się na siłę, bo na samą jakość materiałów to nie wpływa, ale znacząco obniża komfort. Podobnie jak "dziwna" okładka z Emperor. Żeby nie było - nie chcę się czepiać na siłę, ale jako osoba związana z grafiką, bardzo mnie irytują takie rzeczy, podobnie jak i brak marginesu na okładkach NOISE (to chyba celowo jest robione).
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
Awatar użytkownika
EatMyFuck
postuje jak opętany!

21-03-2018, 19:38

Anzhelmoo pisze:W związku z Musick mam mieszane odczucia - jakby chcieli, a nie mogli. Dotyczy to przede wszystkim sztampowych wywiadów, rodem z portali prowadzonych przez uczniów gimnazjum. Oczywiście nie ma w tym nic złego i nic nie mam do takich redaktorów, taka kolej rzeczy i ma to swój urok, mimo to nieco innych rzeczy oczekuję od czasopisma wydawanego komercyjnie za niemałe pieniądze (jeśli chodzi o stosunek cena/jakość NOISE wygrywa). Ostatni numer akurat mi podszedł, skusiłem się i nie żałuję - polecam!

Bardzo irytuje mnie jednak oprawa graficzna. Ja rozumiem, że jest to stylizowane na zin, ale to naturalne, że niektóre kombinacje kolorów do siebie pasują, a inne nie. Tutaj mam wrażenie, iż jest to robione mechanicznie i nikt tego nie przygląda przed publikacją. Jak inaczej wytłumaczyć chociażby jasno-zielone tło w wywiadzie z THAW i na nim biały tekst? ;) Takich kwiatków jest tutaj więcej. Oczywiście to takie trochę czepianie się na siłę, bo na samą jakość materiałów to nie wpływa, ale znacząco obniża komfort. Podobnie jak "dziwna" okładka z Emperor. Żeby nie było - nie chcę się czepiać na siłę, ale jako osoba związana z grafiką, bardzo mnie irytują takie rzeczy, podobnie jak i brak marginesu na okładkach NOISE (to chyba celowo jest robione).
zawsze można klasycznie <czarno-biało>/ estetycznie jak tu:

Obrazek

tyle, że trzeba ... nie wiem co trzeba ... ale różnica kolosalna jest.
Z głębokim zapałem będziemy starać się kultywować ducha samo wyrzeczenia się.
shadowthrone
postuje jak opętany!

21-03-2018, 22:18

Jebiecie Musick Magazine, tak jakby to była jakaś szmira. Noise jest lepszy, ale MM na pewno nie jest zły, są lepsze, jak i gorsze wywiad, layout dobry, zestaw kapel bardzo dobry, recenzje średnie, ale w sumie to porządny magazyn robiony przez pasjonatów muzyki.
Awatar użytkownika
Żułek

22-03-2018, 01:24

Anzhelmoo pisze:Bardzo irytuje mnie jednak oprawa graficzna. Ja rozumiem, że jest to stylizowane na zin, ale to naturalne, że niektóre kombinacje kolorów do siebie pasują, a inne nie. Tutaj mam wrażenie, iż jest to robione mechanicznie i nikt tego nie przygląda przed publikacją. Jak inaczej wytłumaczyć chociażby jasno-zielone tło w wywiadzie z THAW i na nim biały tekst? ;) Takich kwiatków jest tutaj więcej.
a to akurat żadna nowość, od lat zdarzają się takie kwiatki w różnych gazetach
kiedyś chyba najwiecej tego w Mysticu było, pół gazety nieczytelne było
w MH też mają debilne pomysły, robią 2 okładki, jedna z przodu a druga z tyłu i pół numeru jest do góry nogami :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

Awatar użytkownika
Oki
weteran forumowych bitew

30-05-2018, 09:20

nie ma Musicka ale jest:
Obrazek
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

01-06-2018, 11:39

Jest nowy Musick, sprawdź facebookowy profil, na okładce Behemoth.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

01-06-2018, 13:41

Właśnie żem kupil
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

01-06-2018, 14:12

Ja się jeszcze zastanawiam, szczególnie podniecił mnie materiał o Anselmo, jak ktoś przeczyta, niech da znać o czym tam Filip Piękny opowiada...
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Awatar użytkownika
Żułek

01-06-2018, 15:51

black_lava pisze:Właśnie żem kupil
ja też chociaż szedłem po Mystica którego nie było :P

Awatar użytkownika
Jimmy Boyle
rasowy masterfulowicz

01-06-2018, 23:06

Żułek pisze:
black_lava pisze:Właśnie żem kupil
ja też chociaż szedłem po Mystica którego nie było :P
Nie wiem czy obecnie na tzw. rynku jest coś gorszego od Mystica ;)
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

02-06-2018, 08:51

uglak pisze:
nagrobek pisze:
aginsiak pisze: Kilka słów ode mnie a propos dołączonej płyty " Budząc Umarłych vol 13" . Jest to prawdopodobnie najchujowsza składanka ,jaką dane mi było słyszeć. Dziękuję za uwagę.
jaka gazeta taka składanka, wszystko się zgadza.
czyli jest jednak ktos kto je przesluchuje!
Ja przesłuchałem wszystkie, które miałem. Niektóre wielokrotnie (w samochodzie). Straszne gówno, ale lepsze od radiowego syfilisu. Praktycznie żadna z tych kapel nie powinna dostać szansy oficjalnego wydania. Może, ze cztery-pięć numerów było przyzwoitych, między innymi nr 2 stąd: https://www.metal-archives.com/albums/F ... tal/666929" onclick="window.open(this.href);return false; i dwa kawałki ROPNIA forumowego kolegi Ultravoxa.

Musick ma swoje wady (kolorystyka z kosmosu, drętwe wywiady, zapychanie wszystkiego ogromnymi zdjęciami) przy 7 Gates nawet nie stał, ale jest lepszy od Noise'a, który ma zjebaną, współczesną tematykę dla sojowego fana ulepionego z tofu w Starbucksie.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
Dragazes
w mackach Zła

02-06-2018, 08:56

Mam wrażenie że wywiady w Musick są powierzchowne i za krótkie.
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
Awatar użytkownika
Ascetic

02-06-2018, 09:43

recenzje Levi'ego i długo długo nic.nichts.nothing.nada.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

02-06-2018, 12:03

Dla mnie jest ok. Poza 7 Gates to nic ciekawszego się nie ukazuje do poczytania o muzyce metalowej. O Noise mam zdanie takie, jak Gore Obsessed.
Chociaż akurat ten najnowszy numer Musick to raczej słabawy, wnosząc po opisie zawartości. Ale zaprenumerowałem od tego roku, więc czekam na przesyłkę.
dobry kościół to kościół spalony
Awatar użytkownika
Anzhelmoo
weteran forumowych bitew

02-06-2018, 13:53

Dragazes pisze:Mam wrażenie że wywiady w Musick są powierzchowne i za krótkie.
Pełna zgoda. Oczywiście są wyjątki od tej reguły, ale czasem odnoszę wrażenie, że dziennikarze robią te wywiady za karę.

Co do NOISE - nie widzę racjonalnych powodów do narzekania na ten magazyn (poza pierdołą, o której wspomniałem kilka postów wyżej) . Oczywiście, że hipsteriada, ale co z tego? Tutaj pół forum to hipsterzy, poza tym nie wiem, czy ma sens takie kategoryzowanie muzy (taką szufladką zwłaszcza). Albo coś się podoba, albo nie - a nie co kolega o nas pomyśli ;)

Niektórzy fani ciężkich brzmień dostali drgawek, gdy w nowym NOISE zobaczyli wywiad z PR08LEM - kompletnie tego nie rozumiałem. Ktoś nie przepada? Okej, wystarczy przewinąć stronę. I dla mnie nie ma różnicy czy chodzi o PROBLEM, czy o dowolny trv black metalowy band za którym nie przepadam. W kolejnych numerach być może Syny będą jednym z głównych tematów - też będą narzekania? ;)

Jeśli chodzi o wartość merytoryczną w mojej opinii Noise stoi na wysokim poziomie, a przede wszystkim cechuje ich profesjonalizm, czego nie można powiedzieć o żadnym innym magazynie (może z wyjątkiem 7Gates, którego w rękach miałem barto krótko,; na temat GM* nie mam żadnych informacji).

* od jakiegoś czasu Szubrycht wydaje "Gazetę Magnetofonową". Nigdy nie miałem okazji jej nabyć - jakie są Wasz opinie na jej temat?
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
ODPOWIEDZ