Now playing / Czego teraz słuchacie v.5

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: Now playing / Czego teraz słuchacie v.5

12-12-2025, 13:20

Jak idziemy w różnorodność, FF będzie przegrywać na quasi-war-metylowo, czy D na trad-defowo, to może i VA by zjechało do Wr?

Obrazek

Co do samego materiału^^^, jak nie tykam brutala, tak tutaj, ta równowaga pomiędzy techniką, brutalem, a jednak starszą amerykańską, dość tradycyjną jednak szkołą defmetalowanka mnie gniecie.

Koniec roku, wypada wziąć się w wolnej chwili za obróbkę tych pewnie z 200 pozycji (??) złapanych w tym roku. Jest potencjał, jest dużo dobrego, jest dobrze w 25'.
lys på slutten av lys

dra til helvete
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

12-12-2025, 13:29

Ascetic pisze:
Obrazek
Co do samego materiału^^^, jak nie tykam brutala, tak tutaj, ta równowaga pomiędzy techniką, brutalem, a jednak starszą amerykańską, dość tradycyjną jednak szkołą defmetalowanka mnie gniecie.

Koniec roku, wypada wziąć się w wolnej chwili za obróbkę tych pewnie z 200 pozycji (??) złapanych w tym roku. Jest potencjał, jest dużo dobrego, jest dobrze w 25'.
Wczoraj to do mnie dojszło razem z nowym Phobocosm. Dzisiaj będzie rozpieczętowane i badane dogłębnie. Jedynka była bardzo ładna.
support music, not rumors
est
mistrz forumowej ceremonii

12-12-2025, 13:33

Zajebista płyta! Szkoda, że wysyłka koszulki kosztuje 245 PLN.
Awatar użytkownika
Harlequin
mistrz forumowej ceremonii

12-12-2025, 14:09

Bardzo przyjemny jazzik od Garda Nilssena. Dużo melodii, niby gęsto, ale dalekie od free. Warto posłuchać, bo gość pięknie panuje nad zespołem.
Awatar użytkownika
Ascetic

12-12-2025, 14:16

Harlequin pisze:
12-12-2025, 14:09

Bardzo przyjemny jazzik od Garda Nilssena. Dużo melodii, niby gęsto, ale dalekie od free. Warto posłuchać, bo gość pięknie panuje nad zespołem.
^^^ Norwegia. My little pony, a nawet hobby.

Taka mnie ostatnio konstatacja naszła co do tego co oni z muzyką mają u siebie:

Rock, pop w Nor - gówno. (odradzam słuchania randomowego radia w Norge. Nasz RMF to radio z muzyką dla koneserów z wysublimowanymi gustami ...)

Folkowe sprawy, w przeróżnych stylach muzycznych, no są, inkorporują ten heritidż ale z jakością jest różnie.

Metyl? Blek, wiadomka, frasz, def - mocno średnio.

HC - jest scena, była też scena (taka nie za duża w 80'90).

Punk&roll&garaż - kilka fajnych względnie nowych składów i klasyczki.

Dżezik, przy moim braku szczegółowej wiedzy, mam wrażenie, nieodparte, że grają, lubią, radzą sobie nieźle.
lys på slutten av lys

dra til helvete
Awatar użytkownika
Ascetic

12-12-2025, 14:21

Rattlehead pisze:
12-12-2025, 13:29
Ascetic pisze:
Obrazek

Wczoraj to do mnie dojszło razem z nowym Phobocosm. Dzisiaj będzie rozpieczętowane i badane dogłębnie. Jedynka była bardzo ładna.
U mnie marznie w sraczkomacie. A to gorący temat jest, przecież.

Wracając do VA. Tutaj technicznie jest miodnie. Jak za wygibasami u mnie tak średnio, może poza wyjątkami, to Ci trochę się masturbują tymi gitarrrkami, ale jest to tak doskonale wkomponowane, pomiędzy groove i jebnięcie, że to w pierwszym luku odsłuchowym ucieka uwadze. I b.k-dobrze!
lys på slutten av lys

dra til helvete
ODPOWIEDZ