nie wiem /nie znam
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- karabin
- zaczyna szaleć
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
- twoja_stara_trotzky
Re: nie wiem /nie znam
patrz poniżejWarcrimer pisze:

- Skaut
zostaw sobie Nothing i I, reszta mocno taka se albo "przekombinowana"Warcrimer pisze: Ja np. prawie w ogóle nie znam Meshuggah. Słyszałem kiedyś 'Destroy Erase Improve' i jakis mCD, ale wtedy (kilka lat temu) w ogóle mi to nie podeszło i jakoś tak wyszło, że zakodowałem sobie ten zespół jako 'przekombinowany/nie dla mnie' i olałem. Ostatnio usłyszałem przypadkiem kilka numerów i szybko stwierdziłem, że trzeba kurwa nadrobić zaległości, bo wrażenie były dokładnie odwrotne. Cóż...życie

Coś tam było! Człowiek!
- karabin
- zaczyna szaleć
Re: nie wiem /nie znamFredrik Thordendal's Special Defects - Sol
z muzyki około Meszuga to na pewno trzeba obadać : "Fredrik Tduhordendal's Special Defects - Sol Niger Within"... BTW kolo z tegoż bandu. A ichnie najlepsze to "I", "Catch 33" i "Nothing".
PAL KRZYŻ.
- karabin
- zaczyna szaleć
Re: nie wiem /nie znamFredrik Thordendal's Special Defects - Sol
....a ObZen też jest w pyte. To co Haake tam robi ze stopkami to miazga pyty.karabin pisze:z muzyki około Meszuga to na pewno trzeba obadać : "Fredrik Tduhordendal's Special Defects - Sol Niger Within"... BTW kolo z tegoż bandu. A ichnie najlepsze to "I", "Catch 33" i "Nothing".
PAL KRZYŻ.
- Scaarph
- zahartowany metalizator
nie bardzo wiem, gdzie o to spytać, więc walnę tutaj szczała: pamiętacie taki program jak sonda? a dokładniej muzykę z czołówki? właśnie mi się rozchodzi o to, żeby się dowiedzieć co to było. żał miszel żar? czy nie? ktoś zna tytuł kawałka, lub tytuł płyty z której ten kawałek pobrano? z góry dzięki.
- Husar
- weteran forumowych bitew
Estuary. Bardzo prosze o fachowe opinie na temat ich plyty 'to Exist and endure"
Dziekujem:)

Live is Thrash! Thrash of the Dead!
- Adrian696
Estuary - nie jest to typowy przedstawiciel amerykanskiego DM - pytasz o jedynke, wiec moge polecic smialo, dwojka miala lepsze brzmienie i byla bardziej melodyjna, jedyneczka jest bardziej surowa, zwazywszy ze mozna je kupic czasami za symboliczna kase - łykaj...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Husar
Jakbys mogl rzucic jeszcze jakims porownaniem na szybko?:) troche przyszufladkowac
- Adrian696
ale ja nie lubie szufladkowac
w dobie MySpace szufladkowanie stało sie zbedne
zreszta, porowniania zawsze beda subiektywne, bo jeden bierze na warsztat brzmienie, inny wokal, ktos sie skupi na gitarach, inny gdzies usłyszy podobny riff, jak znasz inne pozycje z katalogu Ibex MOOn - to mniej wiecej wiesz jakiego poziomu muzycznego sie spodziewac, nie jest to cud za który warto dac 100 złotych, ale widzialem w distrach kiedys to po 25 złotych, a wtedy cena/jakośc wypada dobrze...

Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Husar
aj juz sie tak nei wykrecaj:) Katalog znam mniej wiecej, zreszta pan J.M. to marka sama w sobie. Pierdolnij nazwa - pierwsze skojazenie:) Zreszta i tak juz w sumie jestem przekonanyAdrian696 pisze:ale ja nie lubie szufladkowacw dobie MySpace szufladkowanie stało sie zbedne
zreszta, porowniania zawsze beda subiektywne, bo jeden bierze na warsztat brzmienie, inny wokal, ktos sie skupi na gitarach, inny gdzies usłyszy podobny riff, jak znasz inne pozycje z katalogu Ibex MOOn - to mniej wiecej wiesz jakiego poziomu muzycznego sie spodziewac, nie jest to cud za który warto dac 100 złotych, ale widzialem w distrach kiedys to po 25 złotych, a wtedy cena/jakośc wypada dobrze...

- Adrian696
co za maruda
ja o 4 pic przestałem... a pierwsze skojarzenie to takie, ze znow bede musial uwazac na zakupach z moja niunia, zeby sie nie wpierdlic na jakas imprezowa zapinajke 
http://www.myspace.com/estuary

http://www.myspace.com/estuary
- Husar
hehehehe
Sex driks & metal till death widze
. Ok. dzieki za pomoc 

- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Czołówka dźwiękowa (...) Zmontowała ją Teresa Bancer na taśmie 50 sek. z następujących utworów:Scaarph pisze:nie bardzo wiem, gdzie o to spytać, więc walnę tutaj szczała: pamiętacie taki program jak sonda? a dokładniej muzykę z czołówki? właśnie mi się rozchodzi o to, żeby się dowiedzieć co to było. żał miszel żar? czy nie? ktoś zna tytuł kawałka, lub tytuł płyty z której ten kawałek pobrano? z góry dzięki.
Quincy Jones - "Gruby tatuś"(Fat Poppadaddy);
Teresa Bancer - "Milczenie";
Karlheinz Stockhausen - "Etiuda";
Otto Luening & Vladimir Ussachevsky - "Król Lear";
Maliszewski - "Zmienność myśli"
(informacje z fonoteki - w takiej kolejności utwory są wypisane na obwolucie - tekturowym pudełku przechowywanym w dźwiękowym archiwum TVP S.A.).
Oczywiscie odsluchujac te utwory za cholere nie znajdziesz tego co w tym miksie

Oprocz Sondy byl, Kwant i Laboratorium, gdzie w ujaciech kosmosu i czlowkach wykorzystywano utwory Jarre'a (glownie z Oxyygene/Exquinoxe) , Tangerine Dream "Stratosfear" czy Vangelisa "Pulsar", midzy innymi oczywiscie. Zlote czasy kurwa, to se ne vrati.
no BTW:
http://www.petycje.pl/petycja/4032/pety ... ondaa.html
woodpecker from space
-
- rasowy masterfulowicz
Po które Einstürzende Neubauten po roku 81 warto sięgnąć ? 

- Lucek
Mój faworyt to "Ende Neu" bardzo dobra płyta.No i może jeszcze "Tabula Rasa".
Te wcześniejsze płyty chociaż nie słyszałem wszystkich,są jak dla mnie zbyt industrialne.
Granie na sprzętach gospodarstwa domowego uważam za lekkie przegięcie
.
Te wcześniejsze płyty chociaż nie słyszałem wszystkich,są jak dla mnie zbyt industrialne.
Granie na sprzętach gospodarstwa domowego uważam za lekkie przegięcie

- 4m
Zeichnungen des Patienten O.T. , ½ Mensch , Fünf auf der nach oben offenen Richterskala , Haus der Lüge i właściwie całe lata 80-te Nojbałtenów masz na tych 4 płytach.
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- Lucek
Klaus Schulze - jakie płyty byście polecili,chodzi mi o taki "przekrój" coś z początków,coś ze środka no i coś z ostatnich dokonań.