mistrzowska polecanka, aż muszę sięgnąć535 pisze:Tak to się skończy. Nieprawdopodobna płyta. Beyond Dawn, Ulver, Ved Buens Ende, Virus, Voivod, Dodheimsgard i pewnie jeszcze cóś. Wszystko w jednym miejscu.535 pisze:Mam kilku swoich faworytów, ale w tej chwili niewidomym przewodnikiem jest to
Najlepsze płyty roku 2016
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Oki
- weteran forumowych bitew
Re: Najlepsze płyty roku 2016
Redaktor polecał i zachwalał.
http://masterful-magazine.com/reviewRes ... l&id=31245" onclick="window.open(this.href);return false;
http://masterful-magazine.com/reviewRes ... l&id=31245" onclick="window.open(this.href);return false;
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Ładne porównania. Po weekendzie wypożycze, myśle, że znajde to co nieco dla siebieOki pisze:mistrzowska polecanka, aż muszę sięgnąć535 pisze:Tak to się skończy. Nieprawdopodobna płyta. Beyond Dawn, Ulver, Ved Buens Ende, Virus, Voivod, Dodheimsgard i pewnie jeszcze cóś. Wszystko w jednym miejscu.535 pisze:Mam kilku swoich faworytów, ale w tej chwili niewidomym przewodnikiem jest to
Kiedyś tam po przeczytaniu przytoczonej wyżej recenzji przesłuchałem kawałek i wzruszyłem ramionami. Potem wziąłem sobie to na wyjazd do Poznania (DHG/Diskord) i trafiło mnie w pociągu, gdy z nosem przyklejonym do szyby obserwowałem krajobraz za oknem. Nie jest nowatorska, zapewne niczego nie odkrywa, nie przekracza nawet leśnego strumyka. Jest za to kurewsko piękna.Harlequin pisze:
Ładne porównania. Po weekendzie wypożycze, myśle, że znajde to co nieco dla siebie
Ale zaraz zaraz...rykowisko w pełni, a Ty nie siedzisz w lesie?
- Harlequin
No własnie w niedziele wróciłem z rykowiska. Teraz mam rykowisko na chacie, bo jutro robie za chrzestnego u siostrzeńca i mamy spent rodzinny535 pisze:Ale zaraz zaraz...rykowisko w pełni, a Ty nie siedzisz w lesie?
-
- zahartowany metalizator
a Serdeczny Kolega 535 wypatruje nowej płyty swoich idoli z Pixies? mogę posłużyć liną ;)
- kampeki
- postuje jak opętany!
- Oki
Grand Magus i dłuuuuugo długo nic:)
- DeadButDreaming
- w mackach Zła
Mówisz serio? Mnie Sword Songs średnio zadowala, a jestem fanem tego zespołu. Płyta kontrastów - od partii znakomitych, do śmiesznie słabych. Nie leży mi do końca kierunek, który obrali. Mam wrażenie, że to album nagrany pod konkretnego odbiorcę i komercyjny sukces - prosty metalowiec-wiking, z piwkiem w ręku, podśpiewuje na koncercie pieśni o Odynie.Oki pisze:Grand Magus i dłuuuuugo długo nic:)
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
- Nerwowy
Wiadomo, co tam, muzyka - liczy się kontekst i docelowa grupa odbiorców ;D. A z tym wykalkulowaniem obranego kierunku pod kątem sukcenu komercyjnego to akurat bym nie przesadzał - teraz nikt już nie słucha heavy metalu.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- DeadButDreaming
- w mackach Zła
Napisałem tak, bo od pierwszego odsłuchu czuję ten album jako płytę z tezą (jeśli rozumiesz, co mam na myśli) - momentalne wrażenie. Co nie przeszkadza mi jarać się kawałkami takimi jak Freja's Choice czy Master of the Land - nie jestem wyznawcą kontekstów.Nerwowy pisze:Wiadomo, co tam, muzyka - liczy się kontekst i docelowa grupa odbiorców ;D.
The withered bones of those who failed
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
"Sword Songs":
P. (8 latka) jest zachwycona tą płytą. do tego stopnia, że płyta znika mi z pola widzenia, a widzę ją tylko, kiedy to "zamawia ją" do auta.
jakieś teorie w związku z powyższym?
ps. jak zobaczyła swoich nowych idoli
miała niezły ubaw … ;-)
P. (8 latka) jest zachwycona tą płytą. do tego stopnia, że płyta znika mi z pola widzenia, a widzę ją tylko, kiedy to "zamawia ją" do auta.
jakieś teorie w związku z powyższym?
ps. jak zobaczyła swoich nowych idoli

lys på slutten av lys
- Oki
Może coś z tą komercjalizacją muzyki jest, ale mi to nie przeszkadza. Może płyta roku to trochę przekornie napisałem, ale bardzo mi się podoba. Znakomicie sprawdza się po wstaniu czy w ramach relaksu chociaż nie jestem wikingiem i nie konsumuje piwa kiedy z rana ich odpalam:)
- Raagoon

niejako w oczekiwaniu na DsO
-

Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Triceratops
- ultravox
[/quote]ultravox pisze:Póki co największą frajdę dały mi:
FUTURE - Evol
SKEPTA - Konnichiwa
SO SLOW - Nomads
ARMIA - Toń
ENTROPIA - Ufonaut
ALTARAGE - NIHL
Z przyjemnością dopisuję do tej listy dwie metalowe płyty:
RECLUSE - Stillbirth in Bethelehem
VOID MEDITATION CULT - Utter the Tongue of the Dead
-
I się zaczyna.kenediusze pisze:Wychodzi mi, że póki co subiektywny album roku to NEW MODEL ARMY, a potem tak bardzo daleko nic, że trudno mi w ciemno wymienić inny album, którego jeszcze by mi się chciało słuchać z tego roku.
Z metalu czekam jeszcze z zaciekawieniem na ULCERATE i ELECTRIC WIZARD, ale wątpię, żeby zaserwowali taki strzał jak ww (no tak, New Modfel Army to nie metal, ale to już nie ma znaczenia).
Na podium wskakuje totalnie z dupy nowy URFAUST. A za rogiem już czyha nowe DsO i CULTES DES GHOULES, ale będzie słuchania.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- pr0metheus
ultravox pisze:
RECLUSE - Stillbirth in Bethelehem
VOID MEDITATION CULT - Utter the Tongue of the Dead
przezajebiste plyty
niech to miejsce niebawem zniknie
- COFFIN
Dawno czegoś takiego nie było. Myślę, że akurat Ty się nie rozczarujesz:)kenediusze pisze:
A za rogiem już czyha nowe CULTES DES GHOULES, ale będzie słuchania.
'Come the Blessed Madness'