Na nowe płyty jakiego zespołu czekasz z mokrymi majtami?

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
H-K44
weteran forumowych bitew

Re: Na nowe płyty jakiego zespołu czekasz z mokrymi majtami?

19-04-2011, 21:14

kregozmyk pisze:HADES ALMIGHTY

Jak powiedział Jorn: Our future is at hand, and nowadays we are recording a pre-production with new songs for our next opus in HADES' history! (...)

No nareszcie.
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

20-04-2011, 20:22

Wszyscy zapomnieli coś o trójce BLASPHEMY, ma być wedle zapowiedzi... brutalna :)
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
maciek z klanu
mistrz forumowej ceremonii

22-04-2011, 20:54

hcpig pisze:Ktoś wie co z "PIG" czyli nowym albumem ZAPOMNIANYCH LASÓW?
Mowy album nie bedzie sie nazywal PIG i to juz wiadomo od jakichs 2 lat. hehe... Nawet wspominali o tym w 7 gates. PIG jesli zostanie wydany to bedzie prawdopodobnie pod szyldem Dellikatesen. Ogolnie bardzo sie boje o nowy album FW, bo jak wiadomo w 7 gates (z tego co pamietam) Rune mowil, ze jak do konca 2009 roku nie wyjdzie album to sie zabije.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

26-04-2011, 12:37

Obrazek

Niedocenieni i zapomniani Japońce powracają po dekadzie. Premierowy kawałek "Stab in the back" miecie przeokrutnie. Szkoda, że My Space takie cyrki wyczynia, lepiej ściągnąć z oficjalnej. Może być absolutna czołówka tegorocznego Thrash Metalu.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Holi
w mackach Zła

26-04-2011, 12:49

Morbid Angel, Samael., Mgła, Kriegsmaschine, Infernal War, Christ Agony, Azarath, My Dying Bride ...i pewnie coś jeszcze się znajdzie
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

30-04-2011, 20:35

Obrazek

Świetny jest i będzie ten rok
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
535

30-04-2011, 20:37

H-K44 pisze:
kregozmyk pisze:HADES ALMIGHTY

Jak powiedział Jorn: Our future is at hand, and nowadays we are recording a pre-production with new songs for our next opus in HADES' history! (...)

No nareszcie.
Awatar użytkownika
Glene
weteran forumowych bitew

01-05-2011, 13:13

Pacjent pisze:Obrazek

Świetny jest i będzie ten rok
Jeszcze ostatniej nie slyszalem a tu nowy album nadchodzi.
Pacjent

07-05-2011, 19:25

Obrazek
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Nasum

11-05-2011, 22:58

O kurwa, kiedy to ma się wydać????
Ludzie ja nie wyrobię z zakupem nowych płyt, klęska urodzaju w tym roku jakaś. :)
A co do oczekiwań - nowy Origin, słuchałem raportu ze studia i zaostrzył mi apetyt jak cholera!
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

11-05-2011, 23:04

Akurat wydanie nowej płyty LOCK UP bardzo mi się nie podoba. To był zespół Jessiego, a Embury niech sobie założy inny zespół, albo zajmie się zupełnie czymś innym.
Nasum

11-05-2011, 23:14

Z jednej strony masz rację, ale z drugiej, skoro muzyka diametralnie się nie zmieni to po co nagrywać pod innym szyldem?
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

12-05-2011, 11:18

Nasum pisze:Ludzie, ja nie wyrobię z zakupem nowych płyt. Klęska urodzaju w tym roku jakaś. :)
Spokojnie, spokojnie. Nie ma się co rzucać na wszystko. Selekcja. Trzeba się pięć razy zastanowić zanim się coś dostawi na półkę. Liczą się tylko rzeczy wybitne. Nie słyszałem jeszcze żadnej płyty wydanej w tym roku. Kupiłem z dziesięć. Pierwszą (i może ostatnią na dłuuuugi czas) będzie AUTOPSY.

Włącz sobie SOULBURN. :) Albo RUINS. :)
Nasum

12-05-2011, 13:41

Z tym że ja właśnie zrobiłem sobie selekcję - oprócz tego zostało mi do kupienia trochę płyt które chciałbym mieć w swojej kolekcji a czekają na czas kiedy wylądują w końcu w moich łapach. A skoro nowość to w jaki sposób mam się dowiedzieć czy to rzecz wybitna czy przeciętna? Wiem, wiem, istnieje internet, ale mimo wszystko bardziej się cieszę gdy posiadam bardziej fizycznie namacalny nośnik niż pliki mp3.
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

12-05-2011, 13:52

Nasum pisze:Z jednej strony masz rację, ale z drugiej, skoro muzyka diametralnie się nie zmieni to po co nagrywać pod innym szyldem?
Z szacunku dla tego, który stworzył ten zespół. Embury gra/grał w tylu kapelach, że jedna nazwa więcej by mu nie zaszkodziła, ale lepiej jechać na uznanej nazwie...
Nasum

12-05-2011, 14:02

Ok, zgoda, ale pewnie nie odmówisz sobie przyjemności jej przesłuchania ? Mimo że w zespole nie będzie już Jessiego to i tak kupię tę płytę, a to czy Embury poszedł na łatwiznę i pojechał na uznanej nazwie to już inny temat...
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

12-05-2011, 14:11

Raczej tak, bo bardzo lubię obie płyty, ale nie mam najmniejszego ciśnienia na ten album.
Bardzo podobną sytuację miałem z drugą płytą DEFECATION. Wprawdzie tutaj na szczęście nikt nie umarł, ale ten zespół to tylko Mick & Mitch. Intention Surpassed to dla mnie solo project Mitcha, który zresztą w końcu kupiłem, bo miałem lukę na półce. Ten zespół nagrał jednak tylko jedną płytę, co zresztą Mick sam kiedyś powiedział - Defecation to tylko "Purity Dilution". przy okazji najlepszy grind/death jaki świat widział.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

12-05-2011, 15:07

Nasum pisze:Z tym że ja właśnie zrobiłem sobie selekcję
W takim razie cieszę się, że jestem bardziej wybredny, ewentualnie mniej zorientowany. :)
Nasum pisze:A skoro nowość to w jaki sposób mam się dowiedzieć czy to rzecz wybitna czy przeciętna?
Kiedyś robiłem to rzadko, ale teraz praktycznie zawsze posiłkuję się My Space, You Tube, mp3 ze stron oficjalnych. Jeśli te źródła zawiodą "wypożyczam". Osłuchuję, aż wiem czy chcę kupić czy nie. Tak czy siak, pliki lądują w koszu.
Maria Konopnicka

12-05-2011, 15:28

Gore_Obsessed pisze:Kiedyś robiłem to rzadko, ale teraz praktycznie zawsze posiłkuję się My Space, You Tube, mp3 ze stron oficjalnych. Jeśli te źródła zawiodą "wypożyczam". Osłuchuję, aż wiem czy chcę kupić czy nie. Tak czy siak, pliki lądują w koszu.
Też tak próbowałem robić, ale u mnie do się zupełnie nie sprawdza - nieraz zdarzyło się, że przez odsłuchiwanie jakiś próbek z My Space zniechęciłem się do płyty, która później okazała się świetna. Szczególnie jeśli muzyka jest intensywna i by ją docenić niezbędne jest dobre brzmienie.

Najbardziej teraz czekam na: AUTOPSY, MORBID ANGEL, AZARATH. Marzy mi się nowa płyta MERCYFUL FATE, BLACK SABBATH (najlepiej z Ozzym na wokalu), chciałbym, żeby nowe krążki wydały EXUMER i DARK ANGEL.
Nasum

12-05-2011, 15:29

W takim razie bardzo wybredny jesteś:) Może gdybym miał kolekcję liczącą parę tysięcy tytułów to zastosowałbym taką taktykę, w tej chwili jednak chciałbym mieć kilkanaście płyt więcej chociażby w tej chwili. Co do osłuchiwania na myspace czy innych tego typu miejsc - nie wiem czy wszystkie zalety danego krążka jestes w stanie wychwycić, lepsze jest już "wypożyczenie", ale pliki też mogą być słabej jakości podczas gdy z domowego sprzętu album może zabrzmieć tak, że urwie łeb przy samej dupie. W każdym razie Twoja wola:)
ODPOWIEDZ