MUSICK MAGAZINE!!!

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

Re: MUSICK MAGAZINE!!!

19-03-2017, 15:44

Jesli faktycznie bedzie dostępny 23marca to moze nawet zakupie, żeby mieć coś do czytania w samolocie.
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

19-03-2017, 15:52

a miał być w styczniu :P

mam nadzieje ze płyta bedzie lepsza od 2 poprzednich bo inaczej pofrunie przez okno :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
Levi
rozkręca się

29-03-2017, 08:24

http://www.musickmagazine.pl/archiwa/6228#more-6228" onclick="window.open(this.href);return false;
Bless this tongue
weteran forumowych bitew

02-05-2017, 00:41

Przeczytalem kilka wywiadow z ostatniego numeru i taka garsc refleksji...

Ja wiem, ze metal stal sie nieodlaczna czescia glownego nurtu, a ponad to lista rozmowcow zgrana jest z kalendarzem wydawniczym, ale te nieliczne wywiady, ktore przejrzalem sa tak bezjajeczne, mdle i ugrzecznione ze, az boli.. Np taka Arkona, Bestial Raids, z tych kurtuazyjnych pytan-odpowiedzi nie wynika naprawde nic.. Typowy branzowy promocyjny wywiad, pusty jak wydmuszka. Nie oczekuje smaczkow w postaci saznistych anegdot z zycia zespolu, ale odrobine kreatywnosci, bardziej niewygodnego pytania, mniej oczywistego podejscia do tematu (i odpowiedzi kurwa!).
W tym kontekscie przedruk wywiadu Szweda z Bardo z Teitanblood jawi sie jako kunszt dziennikarstwa muzycznego, gdzie widac autentyczne zainteresowanie i umiejetnie zbudowany koncept rozmowy z muzykiem na tematy muzyczne i okolo (pomijajac fakt, ze zainteresowani przeczytali rzeczony wywiad x tygodni temu w sieci, no ale ruch naczelnego w dobrym kierunku).

Zeby nie hejcic po calosci, podobal mi sie wywiad z Mord'a'Stigmata, ktora potwierdza, ze niby nie ma zlych pytan, tylko zle odpowiadaja. Chociaz akurat ten wywiad byl troche inny, wywiazala sie tu jakas nic porozumienia miedzy rozmowcami, no i (pomijajac odbior muzyki MAS), Static zawsze udziela rzeczowych i sensownych odpowiedzi, przyjemnie czytac taki zapis rozmowy.

Recenzje to kolejna bolaczka. O ile pojawia sie kilka ciekawych i mniej oczywistych kapel, to 1) albo skala ocen jest slabo zbalansowana 2) albo (co mi sie wydaje) zostala dodana w oderwaniu od tresci recki. W zaleznosci od autora recenzje potrafia byc zaskakujaco malo tresciwe, gdzie polowa tekstu to wynaturzenia nie na temat +i kilka slow o plycie bez jakichkolwiek konkretow.

Natomiast szacunek za wykonanie (poza okladka, jest fatalna), jakosc wydania i uklad graficzny. Literowki i bledy pomijam bo nie ma ich az tak duzo.

Pierwsze pozytywne zaskoczenie na skladance budzac umarlych - Kawalek Planet Hell, nalezy sie im promocja jak psu buda. Gdyby te kompilacje skladaly sie z wyselekcjonowanych kapel, bylby to piekny uklon w strone dawnych 'bonusowych' cd. Niestety obecny rynek wydawniczy rzadzi sie dosc o$obliwymi prawami wiec jest jak jest.

Ktos w jakims temacie napisal ze brakuje pazura, agresji i kontrowersji w pismach nt muzyki metalowej. Pelna zgoda. Sa ziny, ale wiadomo ze w czasopismach glownego nurtu kontrowersji nie uswiadczysz. Mimo to troche zenuje fakt, ze to ze przedstawiciele scen, ktora byla wyrazem buntu i kontestacji jawia sie np w prasie jako wykastrowana zgraja kundli z podkulonymi ogonami.
Ostatnio zmieniony 02-05-2017, 01:02 przez Bless this tongue, łącznie zmieniany 2 razy.
[V]
mistrz forumowej ceremonii

02-05-2017, 00:45

Lubię to.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

02-05-2017, 11:48

Bless this tongue pisze: Pierwsze pozytywne zaskoczenie na skladance budzac umarlych - Kawalek Planet Hell, nalezy sie im promocja jak psu buda. Gdyby te kompilacje skladaly sie z wyselekcjonowanych kapel, bylby to piekny uklon w strone dawnych 'bonusowych' cd. Niestety obecny rynek wydawniczy rzadzi sie dosc o$obliwymi prawami wiec jest jak jest.
Zdaje się, że głównym celem tych kompilacji jest dodatkowe dofinansowanie magazynu. Kapele chyba bardziej sobie szkodzą pojawiając się na nich, niż się promują (Planet Hell to dobra kapela nawiasem mówiąc). Ale to chyba wzorzec zaczerpnięty bezpośrednio z zachodu, pamiętam koszmarne kompilacje z Terrorizer Magazine... Nie jestem też pewny czy kiedyś było to u nas robione na innej zasadzie. Może po prostu kapel było mniej i ten średni poziom był nieco wyższy. Ale czy nie płaciły one za miejsce na tych składankach, to nie wiem.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

14-06-2017, 10:12

Obrazek

Nalane, pyzate mordy na górze, krzywy ryj na dole. Jest zajebiście.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
TheDude

14-06-2017, 10:37

^ Wolisz szczupłych chłopców o bardzo symetrycznych buziach ?
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

14-06-2017, 10:40

Greg Mackintosh jest w moim typie.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
TheDude

14-06-2017, 11:06

^ Gusta i guściki :)

Obrazek
Awatar użytkownika
hcpig

14-06-2017, 17:41

ultravox pisze:Nie jestem też pewny czy kiedyś było to u nas robione na innej zasadzie. Może po prostu kapel było mniej i ten średni poziom był nieco wyższy. Ale czy nie płaciły one za miejsce na tych składankach, to nie wiem.
U nas po prostu pewne magazyny były bardziej rozbudowanym folderem reklamowym i na kompilacje ładowały próbki swojego rostera.
Yare Yare Daze
[V]

14-06-2017, 19:30

Plastek pisze:Obrazek

Nalane, pyzate mordy na górze, krzywy ryj na dole. Jest zajebiście.
pod względem graficznym to zawsze był chujowy magazyn.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

14-06-2017, 19:31

Pod względem merytorycznym również.
Wolę kakaową dziurę!!
535

14-06-2017, 19:33

Nie opowiadaj. Kilka dobrych wywiadów tam się znalazło.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

14-06-2017, 19:35

Fakt, ze Slayer szczególnie był dobry.
Wolę kakaową dziurę!!
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

14-06-2017, 19:49

TheDude pisze:^ Gusta i guściki :)

Obrazek
Co on?! Chemię bierze?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

14-06-2017, 19:50

Kraściocha słucha.
Wolę kakaową dziurę!!
byrgh
zahartowany metalizator

14-06-2017, 20:06

nie wiem, czy chujnia, czy nie, ale niech mi ktoś wyjaśni, po co zamieszczać reprezentacyjne mordy przy tak doborowym towarzystwie? naprawdę sprzedaż nie wyjdzie, jeśli na okładce nie pojawi się jakiś polski wsiok w za małych szmatach roboczych i z kosą jako narzędziem rolniczym?
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

14-06-2017, 20:13

To jest magazyn skrojony pod niezbyt rozgarniętego i niezbyt wymagającego konsumenta; takiego tępego metalucha co to łyka jak kaczor gnojówę te melodyjne pedo-sraczki jakie serwuje Azarath na dwóch ostatnich płytach i który doznaje artystycznej erekcji czytając grafomańskie pierdolenie o pierdzeniu krzywego ryja z Furii. Stąd takie okładki, takie są komercyjne prawidła.
Wolę kakaową dziurę!!
535

14-06-2017, 20:54

Plastek pisze:Fakt, ze Slayer szczególnie był dobry.
Ja wolę pamiętać te z Napalm Death, Autopsy, czy Voivod. No ale co kto lubi.
ODPOWIEDZ