nie wiem /nie znam
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Grindead
- postuje jak opętany!
Re: nie wiem /nie znam
Dissecting Table bierz bez zastanawiania.
(Polecam sobie puscic kawalek "Cosmic Death" dosc glosno, co prawda nie z tej plyty ale dawno temu zryl mi beret okropecznie).
(Polecam sobie puscic kawalek "Cosmic Death" dosc glosno, co prawda nie z tej plyty ale dawno temu zryl mi beret okropecznie).
some additional disfigurement... some additional disfigurement... some additional disfigurement...
-
- w mackach Zła
co prawda noise/industrial itp. to nie moja działka ale po prostu te albumy słyszałem ;)[V] pisze:w ogóle.tzn orientuje sie jaki to moze byc rejon[ od industrialu do noise rocka]robie wieksze zamówienie i widze u niektórych sprzedawców te tytuly po zachecajacych cenach wiec sie zastanawiam czy nie rzucic tego tez do koszyka bo to zaden pieniadz..
tzn ten Dissecting Table "Life" (1998) podobny jest do poprzedniego "Human Breding" (1997) dużo hałsliwego noise/industrialu ale dobrze skomponowanego tzn. każdy kawałek inny niemal, nie to co u Merzbow hehe, niektóre płyty Dissecting Table jak 'Dead Body And Me" (1995) spokojniejsze jak pamiętam, bardziej industrialno-ambientowe szumy pogłosy, ten "Life" jest po prostu mocniejszy, bardziej ekspresyjny
Caspar Brotzman Massaker - to w zasadzie noise pomieszany z rockiem alternatywnym i eksperymentalnym, sporo tradycyjnego podejścia do grania ale pogiętego, hałaśliwego, z róznymi eksperymentami gitarowymi, ale w zasadzie cokolwiek słyszłem było na plus
Pain Teens - nie pasuje do powyższych dwóch ;) "Born In Blood" (1999) akurat ta płyta to rock alternatywny eksperymentalny z elementami elektroniki, znacznie spokojniejszy w wyrazie niż Dissecting Table czy Caspar Brotzmann Massaker, więc dlatego nie polecam bo rozumiem że chodziło ci o coś mocniejszego ;), jeśli chodzi o Pain Teens to atakuj poprzednią ich płytę "Case Histories" (1989) bo jest ciekawsza
-
- mistrz forumowej ceremonii
obu panom dziekuje za wytyczne,troche mi to rozjasnia sytuacje;)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
- rasowy masterfulowicz
Przy okazji warto też sięgnąć po ojczulka:Raf pisze:Caspar Brotzman Massaker - to w zasadzie noise pomieszany z rockiem alternatywnym i eksperymentalnym, sporo tradycyjnego podejścia do grania ale pogiętego, hałaśliwego, z różnymi eksperymentami gitarowymi, ale w zasadzie cokolwiek słyszałem było na plus
+ - tutaj w ogóle jaki skład (co wyczynia Han Bennink to przechodzi ludzkie pojęcie), zresztą sama kompozycja także zabija. 1970 rok i NOISE ROCK w najlepsze. ;-)
- Duvelor
- weteran forumowych bitew
Warto wszystkie trzy. Lykantrop zapomniał o "Via Dolorosa" :) Może dlatego, że jest ona najtrudniejsza w odbiorze. Utwory na niej są bardziej rozbudowane niż na debiucie i trójce. Masa w nich spokojnych zagrań, melodii, harmonii, solówek, szeptów i innych urozmaiceń. Kawałki są przez to dość długie.Glene pisze:OPHTHALAMIA - warto? recenzje ma dobre z tego co czytalem w dodatku w Mysticu za grosze lezy.
Jako ciekawostkę potraktuj fakt, że na każdej z nich drze się inny typ (w kolejności: Jon z DISSECTION, Legion ex-MARDUK, All).
Do tego "A Long Journey" to ponownie nagrana "A Journey in Darkness", tyle że zawiera cover VENOM, a wokale na nowej wersji tej płyty zrobił All. "To Elisha" to zbiór demówek i jest to pozycja w sumie tylko dla maniaków.
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
-
- w mackach Zła
Raczej to free jazz no ale jakby do tego dołożyć przesterowaną gitarę to faktycznie. ;)streetcleaner pisze:Przy okazji warto też sięgnąć po ojczulka:Raf pisze:Caspar Brotzman Massaker - to w zasadzie noise pomieszany z rockiem alternatywnym i eksperymentalnym, sporo tradycyjnego podejścia do grania ale pogiętego, hałaśliwego, z róznymi eksperymentami gitarowymi, ale w zasadzie cokolwiek słyszałem było na plus.
+ - tutaj w ogóle jaki skład (co wyczynia Han Bennink to przechodzi ludzkie pojęcie), zresztą sama kompozycja także zabija. 1970 rok i NOISE ROCK w najlepsze. ;-)
-
- rasowy masterfulowicz
No tak,tak. Sobie frywolnie zażartowałem, żeby ktoś się jednak skusił do obejrzenia fragmentu tego zajebistego koncertu ;)
- night_goat
- zaczyna szaleć
Chris & Cosey - warto czy olać?
Hide behind your crosses
Throw your holy water
Recite your senseless verses
Let the darkness hour turn
When witches burn
Throw your holy water
Recite your senseless verses
Let the darkness hour turn
When witches burn
-
- w mackach Zła
nie olewać, choć słyszałem tylko pojedyncze rzeczy z lat 80-tychnight_goat pisze:Chris & Cosey - warto czy olać?
- hcpig
Co gra 100% Bawełny (czy jakoś tak)? Pamiętam że metalofce strasznie na to pluły pod koniec lat 90' a nigdy nie miałem okazji sprawdzić.
Yare Yare Daze
:))))))))hcpig pisze:Co gra 100% Bawełny (czy jakoś tak)? Pamiętam że metalofce strasznie na to pluły pod koniec lat 90' a nigdy nie miałem okazji sprawdzić.
-
jester popierdala wg.bardzo dziwnego rozkladu:D
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- hcpig
Ech :/ Gdyby Pan Japa przeklinał i znalazł sobie gitarnika pewnie grałby podobnie.
Yare Yare Daze
- Mol
- zahartowany metalizator
czy ktos moze powiedziec cos wiecej o "Conflict" Sparagmos? wiem mniej wiecej czego sie spodziewac, ale chcialbym poznac opinie kogos kto dobrze zna calosc :)
-
- postuje jak opętany!
do posłuchania 2-3 razy jak dla mnie
bez żadnej rewelacji
bez żadnej rewelacji
- hcpig
IMHO bieda niestety :/ taki deftraszyk walący piwnicą (taką w złym znaczeniu).
Yare Yare Daze
- Realista
Sparagmosa słuchalna jest tylko jedynka..reszte mozna zaorać.Mol pisze:czy ktos moze powiedziec cos wiecej o "Conflict" Sparagmos? wiem mniej wiecej czego sie spodziewac, ale chcialbym poznac opinie kogos kto dobrze zna calosc :)
-
Panowie, Acid Witch. warto?
-
- w mackach Zła
Debiut średnio/niezły, nowej nie znam.
- white_pony
Podobnie jak pan nade mną. Pierwsza dosyc mi sie podobala, taki przecpany stoner doom, ale mniej wyrafinowany i bardziej metalowy niz np Electric Wizard. Pamietam, ze mi sie wkrecaly w ktoryms kawalku te sample z takim bagiennym bablowaniem. ;) Fajne, ale nic specjalnie zajebistego.
do not make equal what is unequal