Hokus pokus - znikło ! czyli potyczki z Pocztą Polską

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: Hokus pokus - znikło ! czyli potyczki z Pocztą Polską

12-08-2014, 09:51

złego słowa na pocztę od jakiś 2 lat powiedzieć nie mogę. Listonosza też mam bardzo w porządku, bdb od serca!!!:-)))
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

Re: Odp: Hokus pokus - znikło ! czyli potyczki z Pocztą Pols

12-08-2014, 15:46

Ihasan pisze:
Zenek pisze:Kurierzy to chujnia w porównaniu do Poczty Polskiej, dla miłośników Korwina to musi być cios w dupę (tam gdzie lubią). Jeżeli zamawiam kurierem przesyłkę i zaznaczam, że odbiór od godziny 18-ej to kurwa odbiór ma być od osiemnastej a nie, że dzwoni jaśnie pan, że akurat będzie jechał i czy jestem o 10 w domu jak jestem w pracy. Bo za to dodatkowo płacę, czyż nie?
nic za to nie płacisz, że Cię nie ma w domu. Ostatnio miałem przesyłkę DHL`em, zadzwonił oczywiście o 11.00 że stoi po blokiem, powiedziałem mu grzecznie, że zapraszam koło 17.00 bo tak jak on w tej chwili pracuję chyba, że ma ochotę podjechać do mnie do pracy. Po 17.00 facet przyjechał z przesyłką i nawet nie marudził. Wg mnie to nie zależy od firmy, ale od ludzi jacy tam pracują.
Poczta natomiast strasznie mnie irytuje, niejednokrotnie było tak, że ktoś siedział w domu a ta ciota nawet nie zadzwoniła domofonem tylko z góry założyła że mnie w domu nie ma i .... trzeba było popierdalać na pocztę;
U mnie jak juz wyjątkowo jestem to dzwonią i nie zostawiają awiza, ale jak coś to paka czeka w ajencji 3-4 minuty od domu, a kurier jakby Ci już nie dostarczył dwa razy to dymaj na kowale (zadupie w Gdansku)
Obrazek
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

12-08-2014, 17:58

Przedstawiając sytuację jedynie z własnej perspektywy możecie się tak spierać do usranej śmierci i tak nic z tego nie wyniknie ;D. Mamy zarówno listonoszy leni jak i kureierów - bucy, bo to głównie o jakość ich pracy rozbija się cała kwestia, ale najważniejszy w tej całej dyskucji i tak jest fakt, że poprawa jakości usług poczty dokonała się pod wpływem rosnącej konkurencji ze strony firm kurierskich czy tworów typy inpost. Nagle, gdy pojawiła się dla niej alternatywa, okazało się, że poczta jednak potrafi dostarczać pzesyłki na czas i ich nie gubić, bo warunki ku temu miała praktycznie od zawsze. I to jest w tej sprawie najważniejsze - możliwość wyboru jaką daje wolny rynek ;).
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
majeku
postuje jak opętany!

13-08-2014, 16:02

W moim przypadku pocza pewnie będzie tłumaczyć, że zawartość paczki poszła się jebać już w Niemczech. Ktoś miał podobną sytuację? Chcę uniknąć tłumaczenia, że oni umywają ręce bo to na terenie Niemiec.
Lurtz
postuje jak opętany!

13-08-2014, 19:35

Ihasan pisze:Poczta natomiast strasznie mnie irytuje, niejednokrotnie było tak, że ktoś siedział w domu a ta ciota nawet nie zadzwoniła domofonem tylko z góry założyła że mnie w domu nie ma i .... trzeba było popierdalać na pocztę;
listonosz czasem nie bierze wszystkich przesylek z poczty, jesli jest ich duzo, sa ciezkie, lub wieksze gabarytowo. Jesli nie dzowni, znaczy ze nie ma przy sobie przesylki i wrzuca awizo do skrzynki. No chyba ze jest jebana ciota i lubi robic ludziom na zlosc, albo jebanym lamusem i nie chce mu sie nosic. Wtedy nalezy sie na takiego chuja zaczaic.
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

13-08-2014, 20:50

Lurtz pisze:
Ihasan pisze:Poczta natomiast strasznie mnie irytuje, niejednokrotnie było tak, że ktoś siedział w domu a ta ciota nawet nie zadzwoniła domofonem tylko z góry założyła że mnie w domu nie ma i .... trzeba było popierdalać na pocztę;
listonosz czasem nie bierze wszystkich przesylek z poczty, jesli jest ich duzo, sa ciezkie, lub wieksze gabarytowo. Jesli nie dzowni, znaczy ze nie ma przy sobie przesylki i wrzuca awizo do skrzynki. No chyba ze jest jebana ciota i lubi robic ludziom na zlosc, albo jebanym lamusem i nie chce mu sie nosic. Wtedy nalezy sie na takiego chuja zaczaic.
Niedawno gdzieś czytałem plany tego typu akcji oparte na tym, że skoro listonosz potwierdza na awizo, że nie zastał nikogo w domu to można mu bezkarnie wpierdolić, bo przecież ma się wtedy alibi ;DDD
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
gelO
rasowy masterfulowicz

14-08-2014, 07:28

Ja listonosza mam zajebistego, jak nie zginie gdzieś wcześniej to nie ma opcji żeby nie dostarczył. Ostatnio miałem większą przesyłkę bez awizacji - nie miał jak jej zapakować, więc przyszedł i powiedział, że czeka na mnie na poczcie. Na poczte mam 2 minuty więc żadnego problemu z przejściem się nie miałem.
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

14-08-2014, 08:27

aginsiak pisze:
majeku pisze:Wysłałem do Niemiec listem poleconym priorytetowym kasety. Po 3 tygodniach gościu pisze, że dostał pustą kopertę i załączył zdjęcia. Na stronie niemieckiej poczty też adnotacja: przesyłka pusta, rozpakowana, etc.
Jak myślicie już w Polsce ktoś zajebał taśmy czy w Niemczech? Czy oprócz standardowej opcji z reklamacją coś jeszcze można zrobić? Oczywiście nie powiem, że były tam kasety.
Podejrzewam ,że u faszystów dzieje sie coś niedobrego ,bo polska poczta ostatnio to najwyższy standard. Nie więcej jak dwa miesiące temu miałem zajebiste problemy z dwoma listami do Niemiec.Jeden wrócił do mnie ,kiedy napisałem reklamację ,drugi doręczono /priorytet/ po prawie miesiącu ,nie informując odbiorcy w żaden sposób ,że jest dla niego przesyłka. jebać niemiecka pocztę
podejrzewam, że w ramach oszczędności faszysty zatrudniają muzeumanów, turków, ukraińców itp... wniosek nasuwa się sam...
ewentualnie ci Polacy, którzy kradli na polskiej poczcie zatrudnili się u szkopów :)
Awatar użytkownika
yossarian84
rasowy masterfulowicz

16-08-2014, 00:51

Lurtz pisze:
listonosz czasem nie bierze wszystkich przesylek z poczty, jesli jest ich duzo, sa ciezkie, lub wieksze gabarytowo. Jesli nie dzowni, znaczy ze nie ma przy sobie przesylki i wrzuca awizo do skrzynki.
Właśnie tak. Jak ktoś wymaga, żeby listonosz przynosił każdy duży list, to jest głupim chujem. Takie rzeczy to się od razu awizuje, bo nikt nie bedzie zapierdalał z milionem listów w torbie, a do tego jeszcze z reklamówką albo plecakiem z przesyłkami wielkości brzucha wokalisty infernal war.
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

16-08-2014, 10:06

moze jestem glupim chujem, ale wedlug cennika place za proby dostarczenia, a nie powiadomienie ze paczka lezy sobie u nich
Guilty of being right
Awatar użytkownika
yossarian84
rasowy masterfulowicz

16-08-2014, 13:50

Większość próbuje dostarczać :-) Ale jak nie zastaną typa raz, drugi, trzeci, to potem już pierdolą i wypisują awizo z góry. Listonosze mają dużo roboty :-)
majeku
postuje jak opętany!

16-08-2014, 14:55

No a jak tyle wiesz to powiedz czy da się wyegzekwować odszkodowanie od Poczty polskiej jak przesyłka do Niemiec doszła uszkodzona, bez zawartości?
Awatar użytkownika
yossarian84
rasowy masterfulowicz

16-08-2014, 15:08

wątpię żeby się dało, bo:
W moim przypadku pocza pewnie będzie tłumaczyć, że zawartość paczki poszła się jebać już w Niemczech.
tak że pewnie byś miał dużo pierdolenia się z tym, żeby im coś udowodnić, więc nie wiem czy warto tracić czas i nerwy. dużego pecha miałeś, że tak cię ojebali, bo to się raczej rzadko zdarza. wierzcie lub nie, ale z tego co widzę, to poczta naprawdę stara się, żeby wszystko dochodziło bez problemów i o czasie. a że listów jest czasem dużo, a listonosz nie chce zapierdalać przez 12 godzin dziennie żeby wszystko dostarczyć, to trzeba to zrozumieć. raczej nikt nie ma swojego urzędu na drugim końcu miasta, tylko najwyżej kilkaset metrów od domu, więc nóżki nikomu nie odpadna jak się przejdzie czasem z awizem.
majeku
postuje jak opętany!

16-08-2014, 20:56

Dzięki za odpowiedź. Czyli protokół spisany przy odbiorze, że brak zawartości oraz otwarta (rozpierdolona) koperta niewiele pomoże przy reklamacji? Według różnych przepisów te dwie rzeczy są wymagane w takich sytuacjach. Oczywiście problemem jest to, że sytuacja wydarzyła się pewnie poza granicami naszego kraju.
majeku
postuje jak opętany!

17-08-2014, 16:00

Potraktuję tę podpowiedź o wadze. Dzięki. Ps. Josi, myslisz, że ktoś Cię może tu wyśledzić?
aniola
weteran forumowych bitew

06-11-2014, 17:55

Kurwa mac zmienmy temat na DPD Pomimo interwencji wielokrotnej znow dostal przesylke moj sasiad 2 pietra wyzej "bo mnie w domu nie bylo" koles co za wino matke by oddal jak to zalatwic?Probowal ktos zalatwic z nimi cos podobnego?
Psychomantum
rozkręca się

28-11-2014, 07:44

Mnie wczoraj zadziwił pan z DPD, rano telefon: "Przepraszam, dzwonię z sortowni paczek DPD, jedna jest dla pana. Mam pytanie o której godzinie możliwa jest dostawa?" Ładnie, dzięki temu wiedzą że nie pocałują klamki.
DHL mistrzostwo świata, paka wysłana z Grecji o godzinie 17 następnego dnia o 15 już w moich łapskach.
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

28-11-2014, 07:56

Psychomantum pisze: DHL mistrzostwo świata, paka wysłana z Grecji o godzinie 17 następnego dnia o 15 już w moich łapskach.
znaczy się były zakupy w weekend we Floga z 20% rabaciekiem :)
SCREAMBLOODYGORE
weteran forumowych bitew

18-06-2015, 07:18

ile może iść paka z DHLem z Niemiec?
ODPOWIEDZ