Zgadzam sie z przedmowca, bardoz dobra plyta,nie patrzec tylko brac;)Lykantrop pisze:Ominęło mnie "Katorz" Voivod. Warto brać w ciemno?
nie wiem /nie znam
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Glene
- weteran forumowych bitew
Re: nie wiem /nie znam
-
- postuje jak opętany!
Z'EV , jak to ugryxc?
- Glene
Mam dwa pytania:)
Pierwsze jak sie ma tworczosc Hawkwind po albumie Warrior onthe Edge of Time?Hawkwind wydal strasznie duzo plyt i nie che mi sie przez wszystkie przebijac i chialbym aby ktos polecil mi najlepsze.
Drugie pytanie. Philip Glass co polecacie na poczatek?
Pierwsze jak sie ma tworczosc Hawkwind po albumie Warrior onthe Edge of Time?Hawkwind wydal strasznie duzo plyt i nie che mi sie przez wszystkie przebijac i chialbym aby ktos polecil mi najlepsze.
Drugie pytanie. Philip Glass co polecacie na poczatek?
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Glassworks i opera Akhnaten
na Glassworks jest oszczednie, na Echnatonie monumentalnie, oba to dziela absolutne
Islands:
co do Akhnatena to nalezaloby odrazu posluchac calosci (zreszta nie ma na YT pierwszego,najlepszego moim zdaniem utworu), ale mysle, ze zaskoczy bardzo szybko. polecam tez zapoznac sie z jej trescia.
na Glassworks jest oszczednie, na Echnatonie monumentalnie, oba to dziela absolutne
Islands:
co do Akhnatena to nalezaloby odrazu posluchac calosci (zreszta nie ma na YT pierwszego,najlepszego moim zdaniem utworu), ale mysle, ze zaskoczy bardzo szybko. polecam tez zapoznac sie z jej trescia.
this is a land of wolves now
- Scaarph
- zahartowany metalizator
-
- mistrz forumowej ceremonii
nowy DESTRUCTION juz wyciekl?/jaki jest?
a poza tym mam pytanie odnosnie;
Sonic Youth - SYR 9: ‘Simon Werner a disparu’ bande originale du film
The Psychic Paramount - II
Negative Plane - Stained Glass Revelations
dobre to to?
a poza tym mam pytanie odnosnie;
Sonic Youth - SYR 9: ‘Simon Werner a disparu’ bande originale du film
The Psychic Paramount - II
Negative Plane - Stained Glass Revelations
dobre to to?
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Wasyl
Haus Arafna- znam tylko "Butterfly". Jak inne mają się do tej. Która jest naj.
- PrzemoC
- postuje jak opętany!
Dla mnie najlepsza jest właśnie "Butterfly". Znam jeszcze "Children of God" - bardzo dobra, z niej jest ten track:
Natomiast "Blut" podeszła mi najmniej, ale też nie osłuchałem się w niej szczególnie. Ogólnie dawno ich nie słuchałem.
Natomiast "Blut" podeszła mi najmniej, ale też nie osłuchałem się w niej szczególnie. Ogólnie dawno ich nie słuchałem.
- grot
z perspektywy kogoś kto nie zasłuchiwał się w SY (czyli mojej) - dobre. poszarpany, garażowy rock. chciałem zobaczyć jak się sprawuje w filmie, ale niestety nie znam francuskiego, a tylko taką wersję byłem w stanie znaleźć.[V] pisze:Sonic Youth - SYR 9: ‘Simon Werner a disparu’ bande originale du film
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- Wasyl
Dzięki. Mnie ta" Butterfly" właśnie zaintrygowała. Poszukam innych cd.PrzemoC pisze:Dla mnie najlepsza jest właśnie "Butterfly". Znam jeszcze "Children of God" - bardzo dobra, z niej jest ten track:
Ten kawałek z youtube niezły. Teledysk z resztą też. Na zachętę dla innych- jest tam goła baba :))
- Glene
Dzieki, za rekomednacje w sprawie Glassa, niebawem z nich skorzystam. Teraz prosze o odpowiedzc na drugie pytanie w sprawie tworczosci Hawkwind po Warrior on the Edge of Time;)
-
- zaczyna szaleć
Endstille - która płyta najlepsza?
- Morph
- Kontakt:
- Scaarph
- zahartowany metalizator
warto zaczepiać wcześniejsze the twilight singers? jak leci, wybrane, czy w ogóle?
- KreatoR
iiietam, nie lubisz monotonnego prostego german black metalu?Ritual pisze:Endstille - która płyta najlepsza?Morph pisze:Żadna.
wg mnie "Navigator".
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Debiut na pewno, inne byc moze niekoniecznie ale niewiele tego wiec mozna calosc szybko przeleciec nawet z ciekawosci. Debiut ustawia czesto postrzeganie, kto poznal od debiutu temu trudno sie przekonac do kolejnych, gorszych.Scaarph pisze:warto zaczepiać wcześniejsze the twilight singers? jak leci, wybrane, czy w ogóle?
woodpecker from space
- Andy Blakk
- rozkręca się
- Kontakt:
Pomocy, ludzie dobrej woli...
Może ktoś pamięta, zna, kojarzy.
Miałem kilka (co najmniej dwie) płyt tego zespołu. Późne 80te wczesne 90te lata. Zespół z Francji, chyba. Na L (ale nie Loudblast).
Thrash metal. Tak mi się we łbie obija, że jeden z numerów miał tytuł "E.T.". Łazi mi to po głowie, łazi, łazi... ktoś może kojarzy ten zespół? Płytę?
Podziękował ślicznie.
Edit : zdaję sobie sprawę, że podałem prawie zero informacji... niestety, ni kuta nie pamiętam...
Może ktoś pamięta, zna, kojarzy.
Miałem kilka (co najmniej dwie) płyt tego zespołu. Późne 80te wczesne 90te lata. Zespół z Francji, chyba. Na L (ale nie Loudblast).
Thrash metal. Tak mi się we łbie obija, że jeden z numerów miał tytuł "E.T.". Łazi mi to po głowie, łazi, łazi... ktoś może kojarzy ten zespół? Płytę?
Podziękował ślicznie.
Edit : zdaję sobie sprawę, że podałem prawie zero informacji... niestety, ni kuta nie pamiętam...
Conquest Icon : http://www.myspace.com/conquesticon
Suicide Circle : http://www.myspace.com/suicidecircleproject
- Morph
- Kontakt:
Teraz jest nowe Metal Archives z rzekomo zajebistymi apgrejdami, spróbuj tam ;)
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- Andy Blakk
- rozkręca się
- Kontakt:
Hehe...że też o tym nie pomyślałem!
Zespół nie z Francji, ale Canady i chodziło o Soothsayer.
Gites... ciekaw jestem, czy teraz po kilkunastu latach mi się to spodoba. Pamiętam, że na początku lat 90tych całkiem nieźle mi to wchodziło.
Edit : choć to trochę nie moja już bajka, ale nadal przyjemne... aż poszukam sobie płyt.
Zespół nie z Francji, ale Canady i chodziło o Soothsayer.
Gites... ciekaw jestem, czy teraz po kilkunastu latach mi się to spodoba. Pamiętam, że na początku lat 90tych całkiem nieźle mi to wchodziło.
Edit : choć to trochę nie moja już bajka, ale nadal przyjemne... aż poszukam sobie płyt.
Conquest Icon : http://www.myspace.com/conquesticon
- Lykantrop
1sze bicie "Have a good time" można dostać w granicach 7-8 dyszek max, kwestia cierpliwości. "To be a real terrorist" za połowę tego mniej więcej. Kultu ni ma. ;-)
EDYTA: http://allegro.pl/soothsayer-have-a-goo ... 79811.html - a w Polsce kultu kompletnie, ni krzty, nie stwierdzono.
EDYTA: http://allegro.pl/soothsayer-have-a-goo ... 79811.html - a w Polsce kultu kompletnie, ni krzty, nie stwierdzono.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95