nie wiem /nie znam
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Castor
- weteran forumowych bitew
Re: nie wiem /nie znam
Running Wild ? pytam bo nie znalazłem o nich tematu.
nie pytam czy warto, tylko od czego mam zacząć? i czy są jakieś płyty których lepiej unikać czy brać wszystko jak leci??
nie pytam czy warto, tylko od czego mam zacząć? i czy są jakieś płyty których lepiej unikać czy brać wszystko jak leci??

- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Znam pierwsze 3 + Death or Glory i jak nie przepadam ogólnie za heavy metalem, tak te płyty są totalnie zajebiste. Ze szczególnym naciskiem na debiut (ale to tylko moje personalne widzimisię, akurat debiut uslyszałem jako pierwszy, słuchałem go najwięcej i podoba mi się najbardziej).
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Castor
Mam tak samo, ale włączam cokolwiek z ich kawałków na yt to za każdym razem gęba mi się śmieje. Dają chłopy popalić.Alsvartr pisze:...nie przepadam ogólnie za heavy metalem...
A w porównaniu do innych sław z gatunku Heavy Metyl?? To jak wspomniane powyżej Running Wild wypada? Weźmy np. Iron Maiden.

- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Szczerze mówiąc to nie bardzo wiem jak porównać oba zespoły. Musiałbys sie trockiego albo drone'a zapytac, oni sie specjalizuja w okreslaniu muzyki wydumanymi, filozoficznymi słówkami. Dla mnie RW brzmi bardziej surowo od Maidenów, niekiedy drapieżniej. Poza totalnie innym klimatem w przypadku obu zespołów, podejście kompozycyjne może wydawać się wmiarę podobne, jednak ja to odbieram całkowicie inaczej. Maideni na takim Number of The Beast szastają trzema szótkami i tym podobnymi ale raczej nic z tego nie wynika, podczas gdy na debiucie Runniw Wild ten Szatan poprostu jest ;)
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Castor
Mi wydumanych, filozoficznych słówek nie potrzeba, bo ja prosty chłopak jestem ;)Alsvartr pisze:Musiałbys sie trockiego albo drone'a zapytac, oni sie specjalizuja w okreslaniu muzyki wydumanymi, filozoficznymi słówkami.
czyli więcej plusów po stronie Running Wild, to mi wystarczy, dzięki;)Alsvartr pisze:Dla mnie RW brzmi bardziej surowo od Maidenów, niekiedy drapieżniej. Poza totalnie innym klimatem w przypadku obu zespołów, podejście kompozycyjne może wydawać się wmiarę podobne, jednak ja to odbieram całkowicie inaczej. Maideni na takim Number of The Beast szastają trzema szótkami i tym podobnymi ale raczej nic z tego nie wynika, podczas gdy na debiucie Runniw Wild ten Szatan poprostu jest ;)

- martyrdoom
- postuje jak opętany!
"Gates to Purgatory" to z pewnością jedna z najwybitniejszych płyt z muzyką metalową w historii.Castor pisze:Running Wild ? pytam bo nie znalazłem o nich tematu.
Branded and Exiled jest zajebista, no i Port Royal też, choć to już nieco inne rejony. Under Jolly Roger bardzo dobra, ale chyba trochę przereklamowana jak dla mnie.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Jeśli w jakimkolwiek stopniu lubisz Darkspace, to polubisz i PD.
- martyrdoom
- postuje jak opętany!
To również bardzo dobra płyta, właściwie na takim poziomie, jak Port Royal, ale mimo wszystko do mnie bardziej przemawia to surowe, szorstkie i demoniczne oblicze Running Wild z debiutu.Drone pisze:Patrz lepiej tu:
viewtopic.php?f=13&t=7456
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
A która płyta dobra?Karkasonne pisze:Jeśli w jakimkolwiek stopniu lubisz Darkspace, to polubisz i PD.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
Mój kolega który słucha tego fanatycznie poleca "Paysage D'Hiver", czyli s/t, szczególnie utwór "Welt aus Eis".
-
- zaczyna szaleć
Jak dałeś mu 75% na metallum to musi być dobre ;)Dobry ten Paysage d'hiver?
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Tak, kulejąca recenzja, ale oceny nie zmieniłem.
Jakie typowe.Karkasonne pisze:Mój kolega który słucha tego fanatycznie poleca "Paysage D'Hiver", czyli s/t, szczególnie utwór "Welt aus Eis".
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Typowe, że każdy jara się tym kawałkiem. Widocznie najbardziej przystępny numer.
Tak jak każdy jara się "Extreme Aggression" - widocznie najbardziej przystępna płyta Kreator.
- mysticcum
- postuje jak opętany!
Mnie jara tylko "Endless Pain".
- Husar
mnie endless i extreme, natomiast nie mam spustu nad PtK o_O
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
-
THE YOUNG GODS
Przybliży ktoś, z czym to sie je i od czego zacząć? kapela mnie jakoś zupełnie ominęła, dopiero niedawno usłyszałem, że coś takiego w ogóle istnieje.
Przybliży ktoś, z czym to sie je i od czego zacząć? kapela mnie jakoś zupełnie ominęła, dopiero niedawno usłyszałem, że coś takiego w ogóle istnieje.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
moim zdaniem powinieneś iść zgodnie z chronologią wydawania, bo to jest zespół z rodzaju tych, co to słabych płyt nie popełnia (może jedna im się słabsza trafiła pod koniec...). ale jak już chcesz koniecznie zacząć od najlepszych, to weź na ruszt CAŁE lata 90.Baton pisze:THE YOUNG GODS