Now playing / Czego teraz słuchacie v.5

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Harlequin
mistrz forumowej ceremonii

Re: Now playing / Czego teraz słuchacie v.5

17-07-2025, 13:13

Wezjłę se w przecz-sprzedaży w Upadła Światynia Płyty. Znam całośc od jakiegos czasu. Udała się Szwedom bardzo rzadka sztuka uchwycenia ducha tamtych lat, stworzenia kapsuły czasowej, ale przede wszystkim nagrania znakomitej muzyki. Ciężkiej, kliamtycznej, chropowatej i tłustej, na przekór modzie i trendom. Na ten moment mój defmetylowy faworyt w tym roku.

A Mortual bardzo fajny, dobrze sie tego słucha, w sumie fajniej mi to bangla niż nota bene też dobry Decryptal, który tu niedawno sie przewijał
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

17-07-2025, 13:27

Harlequin pisze:
17-07-2025, 13:13

Wezjłę se w przecz-sprzedaży w Upadła Światynia Płyty. Znam całośc od jakiegos czasu. Udała się Szwedom bardzo rzadka sztuka uchwycenia ducha tamtych lat, stworzenia kapsuły czasowej, ale przede wszystkim nagrania znakomitej muzyki. Ciężkiej, kliamtycznej, chropowatej i tłustej, na przekór modzie i trendom. Na ten moment mój defmetylowy faworyt w tym roku.

A Mortual bardzo fajny, dobrze sie tego słucha, w sumie fajniej mi to bangla niż nota bene też dobry Decryptal, który tu niedawno sie przewijał
A Pyre w Pyrlandii było grane? Ja tam nie mogę się nadziwić ile tam odniesień upchali. Raz pod dobre Obiczuary, później Asfyxyz, dalej jakaś solówa Trey'owa, następnie SinisterTornister, a w tzw. międzyczasie znienacka zwiecha i tłuste zwolnienie pod najlepsze momenty z "LHP". Nie wiem, czy sobie na kartce nie rozpisywali, to stąd, tamto stamtąd, ale jest to tak zblendowane, i śmiga jak piłka zmyłka, że ciągle cieszy, przy nie wiem, 50-tym obsłuchu/ ok 30-tym.

... leci .... "Murderous T" - jak on tu pięknie szczeka .wokalnie paszą swą .. "flesz" .... Wokal to mocna strona tej płyty jest. Nie tylko. "fleszzzzzz". W ogóle i szczególe np. ten kawałek jest ciekawy, bo jak się ktoś uweźmie to i około blekową trellowość w nim złapie i staroszkolne def-dumowe brytyjskie podniosłe zaśpiewajki. Reasumując, albo jebitna świadomość muzyków, albo jakiś zlew mózgowy im się trafił wybitny, albo AI, albo dobrze im te karteczki ktoś w studiu podsunął. H-z tym, bawię się przy tej płycie jak dzieciak.
Poro
Awatar użytkownika
Harlequin

17-07-2025, 13:39

Nie słuchałem Kartofla jeszcze. Generalnie w tym roku sporo mniej słucham. Kiedys tam slyszałem ktorys poprzedni album Ruskuf, ale srednio mi sie podobal. Mówisz, ze tera lepij?
Awatar użytkownika
Ascetic

17-07-2025, 13:44

Moim zdaniem bez porównania. Tak w pamięci mam zapisane, taki Disrupted, Entrails, czyli niezła, ale tylko tyle szwedzizna z ukierunkowaniem na Etjumb, na poprzedniej. Tutaj poszli szerzej. Właściwie to bez hamulców popuścili, z otwartych zaworów dali.
Poro
Awatar użytkownika
Żułek

17-07-2025, 14:13

plan na dzisiaj przed meczykiem

Obrazek

nie wiem co mi nie pasowało kiedy to dawali w TEA, poprzednią mam do dzisiaj, demówki i debiut na kasetach też spoko a tutaj był jakiś zgryzek ogryzek no ale już mi przeszło ;)

Obrazek

kiedyś pisałem w temacie że tutaj zaczeło coś drgać w lepszą strone, może najlepszymi kumplami nie będziemy ale piąteczki zbijemy nie raz ;)

Obrazek

no jak Amazon daje zniżki 20zł to w końcu można było dorwać w normalnej cenie :D
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
Sybir

17-07-2025, 14:30

Obrazek
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
tomaszm

17-07-2025, 18:02

Nowy Drawn and quarted z cd przy szaszlykach z grilla i Miloslawie. Dokumentacja zdjęciowa później.
ODPOWIEDZ