generalnie szkoda czasuConflagrator pisze:Czy szwedzki Deathstars to aż takie gówno jakie człowiek oczekuje na pierwszy rzut oka czy też warto dać temu niewielką szansę?
nie wiem /nie znam
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: nie wiem /nie znam
-
Re:
a dzięki. rozejrzę się, bo mam teraz fazę na takie klimatylonginus696 pisze:Dobre, ale moim zdaniem lepiej zainwestować w SOLACE oraz w KARMA TO BURN (przynajmniej w debiut).Heretyk pisze:Orange Goblin. dobre to ?
-
- zaczyna szaleć
Panowie nie dawno w K-cach na koncercie Rumunów z Negura koncercik otwierało coś takiego....
MEDICO PESTE..wiem tylko że są z Krakowa i.....tyle...zna ktoś??
Dodam że kolesie zagrali zajebisty set.
MEDICO PESTE..wiem tylko że są z Krakowa i.....tyle...zna ktoś??
- Husar
- weteran forumowych bitew
-
to ja się zapytam o Grave Digger :) lubię heavy metal, nawet niemiecki, a z nimi jakoś nigdy nie miałem przyjemności. kwadratowa chujnia, czy warto sobie jakąś płytę kupić ? :)
- twoja_stara_trotzky
kwadratowa chujnia
- Lykantrop
Ni chuja. Debiut, dwójkę, "The Reaper" czy "Heart of Darkness" można brać w ciemno, zajebiste płyciwa.
EDIT: A jak lubisz metal z Zwickau rodem to na pewno będziesz ukotentowany. Nie słuchaj psorów, idź za głosem serca i subiektywizmu.
EDIT: A jak lubisz metal z Zwickau rodem to na pewno będziesz ukotentowany. Nie słuchaj psorów, idź za głosem serca i subiektywizmu.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
Debiut Grave Dinger jest gruby, chociaż nie słuchałem parę ładnych lat.
- hcpig
- Castor
Z tego co wiem jeszcze nic nie nagrali, ale zespół fajnie się zapowiada. Widziałem dwa razy na koncercie i zrobili na mnie duże wrażenie. Wokalista robi tam świetną robotę, bardzo ekspresyjny wokal, samej muzyki też fajnie się słucha.haath pisze:MEDICO PESTE..wiem tylko że są z Krakowa i.....tyle...zna ktoś??
wreszcie jakiś konkret ;) Tomaszowi zespół też się podoba i pewnie dlatego też zdecydował się wziąć ich pod swoje skrzydła.Husar pisze:wypatruj w tbt. Niebawem wyjdzie taśma

- Wujek Lucyferiusz
- postuje jak opętany!
Polećcie, Panowie, jakąś dobrą muzykę z norweskimi (bokmål) lirykami. Ważne, aby były wyraźne i dobrze artykułowane - jak nalepsze do "osłuchania się". Cięższe granie (nawet folk-metal) odpada.
Nie liczę, że pomożecie norweskim Nohavicą/Okudżawą/Brelem, ale zaskoczenie będzie jak najmilej widziane. ;)
Nie liczę, że pomożecie norweskim Nohavicą/Okudżawą/Brelem, ale zaskoczenie będzie jak najmilej widziane. ;)
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
Kel'Thuz - młot na parchów
t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
- Morph
- Kontakt:
Norweskich wokalistek soft jazzowych poszukaj, piękne głosy.
Give birth to something dead
Give birth to something old
-
- postuje jak opętany!
Jak lubisz klimaty folkowe to posłuchaj sobie "Troll" i "Det vilde kor" Lumsk. Co prawda język użyty w tekstach to nie bokmaal ("Troll" - dialekty/nynorsk, "Det vilde kor" - wiersze Hamsuna w norwesko-duńskim opakowaniu), niemniej myślę, że jeśli chcesz się osłuchać to spokojnie możesz sobie to zapuścić. Obojętnie, czy zamierzasz wyjechać do Norwegii, czy uczyć się tylko języka w Polsce to prędzej, czy później zetkniesz się z masą innych form niż standardowy noszk.
- white_pony
wardruna, lumsk, jest jeszcze taka laska Agnes Buen Garnas (w tym garnas, nad drugim "a" jest takie małe kółeczko ;) ), nie przychodzi mi nic wiecej do glowy.
np
np
do not make equal what is unequal
-
- postuje jak opętany!
Tylko tam akurat są aranżacje wokalne, które trochę utrudniają według mnie osłuchanie się z językiem ;)white_pony pisze:wardruna
- Wujek Lucyferiusz
- postuje jak opętany!
A ze 2 przykłady najpiękniejszych? ;) Smooth-jazz wygląda na dobry trop!Norweskich wokalistek soft jazzowych poszukaj, piękne głosy.
Lumsk mam i słucham od czasu do czasu ale szukałem właśnie czegoś innego - spokojniejszego, z bardziej wyrazistą artykulacją.Jak lubisz klimaty folkowe to posłuchaj sobie "Troll" i "Det vilde kor" Lumsk. Co prawda język użyty w tekstach to nie bokmaal ("Troll" - dialekty/nynorsk, "Det vilde kor" - wiersze Hamsuna w norwesko-duńskim opakowaniu), niemniej myślę, że jeśli chcesz się osłuchać to spokojnie możesz sobie to zapuścić. Obojętnie, czy zamierzasz wyjechać do Norwegii, czy uczyć się tylko języka w Polsce to prędzej, czy później zetkniesz się z masą innych form niż standardowy noszk.
Nynorsk mnie nie interesuje a z tym Hamsunem ciekawa sprawa. Cenię jego prozę to może i na poezję się skuszę.
Co do różnorodności dialektów - zdaję sobie z tego sprawę. :-/ W miarę czystego bokmaal wyartykułowanego "bez szaleństw" szuka się ze świecą przez to. Dzięki za odzew.
Wardruna - zbyt przekozaczone dla osłuchania. Poza tym oni chyba nynorsk/staronorweski preferują...wardruna, lumsk, jest jeszcze taka laska Agnes Buen Garnas (w tym garnas, nad drugim "a" jest takie małe kółeczko ;) ), nie przychodzi mi nic wiecej do glowy.
O! Garnaas to dobry traf! Do tego z Herr Garbarkiem. :) Nie pomyślałem o nim, może dlatego że tej płyty nie mam w kolekcji. :) Dzięx!
Anyone jeścio coś?
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
- Wujek Lucyferiusz
- postuje jak opętany!
Oż fpytę! Ale z niej dziunia! o_O
Nie zaglądać na oficjalną stronkę! :)
Nie zaglądać na oficjalną stronkę! :)
- Skaut
a Garbarek znaju? Zapodaj sobie Briefly Shaking dla przykładu.Wujek Lucyferiusz pisze:A ze 2 przykłady najpiękniejszych? ;) Smooth-jazz wygląda na dobry trop!Norweskich wokalistek soft jazzowych poszukaj, piękne głosy.
Coś tam było! Człowiek!
- Morph
- Kontakt:
No, młoda Garbarka to dobry trop, choć ona bardziej triphopowe rejony okupuje. Poza tym po norwesku to chyba tylko debiut Velkommen Inn.
Niestety jak tak patrzę to większość po angielsku śpiewa. Zajrzyj na avaxhome.ws i skorzystaj z searcha - tam leży naprawdę dużo muzyki z całego świata, a ze Skandynawii to na 10000% coś będzie.
Niestety jak tak patrzę to większość po angielsku śpiewa. Zajrzyj na avaxhome.ws i skorzystaj z searcha - tam leży naprawdę dużo muzyki z całego świata, a ze Skandynawii to na 10000% coś będzie.
Give birth to something dead
- Skaut