nowa GRECKA SCENA - renesans
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- rozkręca się
- Random Apex
- weteran forumowych bitew
Re: nowa GRECKA SCENA - renesans
To jest całkiem ciekawy album, przy którym zatrzymałam się trochę dłużej, niż przy innych dziwactwach. Nie zgodzę się z tym, że jest przekombinowane - to cały urok taka ilość różnych smaczków, jakie znajdują się na Pneumie. Grecy połączyli całe mnóstwo zabiegów muzycznych oraz cech charakterystycznych dla kilku gatunków muzycznych, ale zrobili to tak, że nie jest niestrawne, tylko całkiem zgrabnie połączone. Jestem na takkregozmyk pisze:HAIL SPIRIT NOIR - Pneuma
You've got nothing to lose but your lives.
- Random Apex
Nie jest straszna kiszka, jest to ciekawe i całkiem zatrzymujące :) mnie się podoba, a i okładkę mają ekstra.
P.S. wyobraź sobie jedzenie flaków z olejem. To jest obrzydliwe powiedzenie :D
P.S. wyobraź sobie jedzenie flaków z olejem. To jest obrzydliwe powiedzenie :D
You've got nothing to lose but your lives.
-
- zaczyna szaleć
ten nowy Naer Mataron to totalny syf , po odejściu Morfeasa zespół zmienił swoje oblicze całkowicie na gorsze, ale nowa płyta to dno absolutne, rozumiem że można zmienić nieco styl w kierunku np black/death metalu, ale to jest death metal pełną gebą i to jak nadmienił przedmówca nieudolny i spod szyldu empire records. tylko na chuj witching hour sygnuje to terminem black metal ?
- HobGoblin
- zaczyna szaleć
Jaki kurwa renesans? Chuj kładę na renesans! Liczy się starożytność. Varathron i Rotting Christ. Reszta może wypierdalać. Nowego Naer Mataron jeszcze nie słyszałem, ale "Pretorianie" byli {i}megazajebiścvi[/i]
Ceterum censeo Mosquam delendam esse.
- metalized
ić do konta :D.HobGoblin pisze:Jaki kurwa renesans? Chuj kładę na renesans! Liczy się starożytność. Varathron i Rotting Christ. Reszta może wypierdalać. Nowego Naer Mataron jeszcze nie słyszałem, ale "Pretorianie" byli {i}megazajebiścvi[/i]
Nie mam zamiaru tylko archeologiem być, jak uwielbiam starocie greckie tak i obecna scena ma nadal wiele do zaproponowania.
Nowe Naer Traumaton jebie , jak ktoś tam zauważył empirowymi defami i jest mi z tego powodu zajebiście smutno, nie tak miało być, nie mam ochoty nawet tego sluchać w zasadzie echhhhh.
P.J.E.C.
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
a żeś se kupsiuł na winylu. i po kiego?
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- metalized
Lansik psze pana lansik - zobaaa ile mam winylów będę brał cię na asfalcie :D. Moooooże kiedys mi się spodoba ( tjaaaaa , marzenia marzeny)
P.J.E.C.
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Hierophant's Descent wycina całkiem fachowy death/doom. Kapela może będzie nieco mniej anonimowa, jeśli napiszę że dołączył do niej wieloletni perkusista, czasem wokalista, ale zawsze koleś od kontaktu - Issak z (ex) Nocturnal Vomit.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Dephosphorus z nowej płyty:
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
Ostatni NAER MATARON nie jest taki zły. Odeszli od black ale ten ich nowy klimat ma kopa.
- Scaarph
- zahartowany metalizator
o, dwójka eschaton w tym roku wzięła i wyjszła, nawet nie wiedziałem. słuchał ktoś?

- metalized
Na razie tylko wrzucam do koszyka i wyjmuje ale chęci posłuchania sa duże. W końcu dopne swego. Niestety na razie wzrusze tylko ramionmi
P.J.E.C.
- FENIKS
- w mackach Zła
Nowy Naer Maraton jest w pyte. Poprzedni tez. Miazga. Mimo ze zmienili tor.
Wczoraj odsłuchiwałem hiszpański Dark Drakkar, jest to teoretycznie viking black metal z Półwyspu Iberyjskiego, a brzmi dokładnie tak, jakby nagrano go koło 1994 w Grecji - można spokojnie podpisać np. Zephyrous. Nie wiedziałem, że wikingowie założyli osady tak daleko od śniegu.
Nowe Legion of Doom "The Summoning of Shadows" już do znalezienia! Zaraz sprawdzę!
Bardzo ładny, trochę podjebali od Nocternity, trochę od Agalloch "Not Unlike the Waves", gdzieś chyba nawet Besatt słyszałem, black metal bardzo bardzo gładki, trochę melodyjny, aż chyba za przyjemny dla ucha, bardzo typowa Grecja, ale nie chciało mi się więcej słuchać. A zaraz zedrę nowe EP Wargoat.
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
ENSHADOWED — ''Magic Chaos Psychedelia''

28.01.2013

28.01.2013
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- kosmokrator
- zaczyna szaleć