Najlepsze płyty roku 2016
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Puszczyk
- rozkręca się
Re: Najlepsze płyty roku 2016
Za nowościami specjalnie nie biegam, więc zbyt wiele tego nie będzie, ale w tym roku wyjątkowo mnie poskładały:
Schammasch - Triangle
Skáphe - Skáphe²
ALTARAGE - Nihl
Oranssi Pazuzu - Värähtelijä
Schammasch - Triangle
Skáphe - Skáphe²
ALTARAGE - Nihl
Oranssi Pazuzu - Värähtelijä
- Raagoon
- weteran forumowych bitew
Mam kilku swoich faworytów, ale w tej chwili niewidomym przewodnikiem jest to

-
- zaczyna szaleć
- dzik
- zahartowany metalizator
Dark Funeral
Glorior Belli
Protector
Altarage
Abhomine
Glorior Belli
Protector
Altarage
Abhomine
dobry kościół to kościół spalony
-
- mistrz forumowej ceremonii
Na razie:
BDB
Submerged vs. Bill Laswell After Such Knowledge, What Forgiveness?
Ka Honor Killed The Samurai
The Body - No One Deserves Happiness
Stillborn „Manifiesto de Blasfemia”
Altarage nihl
Blood Incantation Starspawn
Skepta Konnichiwa
Moodie Black KDEATH - S T R E S S
DB
Inverloch
Spektr
Aesop Rock
Nails
Największe rozczarowania Desaster z metalu, Atmosphere z HH- cośta kurwa uczynili, jak można wydać tak bezpłciowe gnioty
Nadzieje na przyszłość:
Nick Cave -nudy na pudy
Run the jewels
Danny Brown
Power Trip
Ulcerate
Komentuje sam siebie bo zostałem rozjebany

BDB
Submerged vs. Bill Laswell After Such Knowledge, What Forgiveness?
Ka Honor Killed The Samurai
The Body - No One Deserves Happiness
Stillborn „Manifiesto de Blasfemia”
Altarage nihl
Blood Incantation Starspawn
Skepta Konnichiwa
Moodie Black KDEATH - S T R E S S
DB
Inverloch
Spektr
Aesop Rock
Nails
Największe rozczarowania Desaster z metalu, Atmosphere z HH- cośta kurwa uczynili, jak można wydać tak bezpłciowe gnioty
Nadzieje na przyszłość:
Nick Cave -nudy na pudy
Run the jewels
Danny Brown
Power Trip
Ulcerate
Komentuje sam siebie bo zostałem rozjebany

Ostatnio zmieniony 17-09-2016, 17:39 przez tomaszm, łącznie zmieniany 3 razy.
Kupię Nunslaughter Goat ale nie ten w czerwonym digipacku.
https://www.kancelaria-pionier.pl/
https://www.forbes.pl/diamenty/wizytowk ... er/q5mg1dm
Lucio Fulci forever.
Lucio Fulci forever.
- Sybir
Te top listy do czasu premier płyt Cave'a, Neurosis i Ulcerate są nic nie warte, proszę panów ;) A w tym roku chyba jeszcze nic mną nie pozamiatało tak "na serio" - choć podobają mi się tegoroczne wydawnictwa Niechęci, Schröttersburg i The Dead Goats, zaś z zagranicznych Oranssi Pazuzu. Całkiem niezły jest też ten cały Altarage, ale za każdym razem, gdy jestem bliski zachwytu nad ich debiutem, przypomina mi się, że z Hiszpanii jest przecież Teitanblood :P Zresztą, parę tegorocznych płyt ciągle czeka w kolejce do odsłuchania, ale wielkich oczekiwań - także w stosunku do rzeczy, które dopiero będą miały swoje premiery - nie mam (poza trzema wymienionymi w pierwszym zdaniu).
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
nawet nie wiedziałem, że coś takiego ma powstać. co to jest? bo archiwa milczą na ten temat.tomaszm pisze:Submerged vs. Bill Laswell After Such Knowledge, What Forgiveness?
serio aż tak Ci się widzi ten Aesop? IMO dosyć dziecinne te rapy na tle gościa, który mam nadzieję pozamiata w tym roku:tomaszm pisze:Aesop Rock
[youtube][/youtube]
nawiasem mówiąc, i będąc wciąż w temacie orbitującym wokół rapsów, sprawdź koniecznie tegoroczne Gonjasufi, bo facet odleciał JESZCZE mocniej, że w niektórych momentach aż ciężko przebrnąć.
-
Bo to relaksujący rap, z mocnym zabawieniem komercyjnym, dla zupełnego odmóżdżenia i relaksu, tam jest masa "komercyjnego stuffu" ale w dobrym wydaniu jak taką komercję kupuję:)byrgh pisze:nawet nie wiedziałem, że coś takiego ma powstać. co to jest? bo archiwa milczą na ten temat.tomaszm pisze:Submerged vs. Bill Laswell After Such Knowledge, What Forgiveness?serio aż tak Ci się widzi ten Aesop? IMO dosyć dziecinne te rapy na tle gościa, który mam nadzieję pozamiata w tym roku:tomaszm pisze:Aesop Rock
[youtube][/youtube]
nawiasem mówiąc, i będąc wciąż w temacie orbitującym wokół rapsów, sprawdź koniecznie tegoroczne Gonjasufi, bo facet odleciał JESZCZE mocniej, że w niektórych momentach aż ciężko przebrnąć.
Tu link do Submerged
https://ohmresistance.bandcamp.com/albu ... orgiveness
Lucio Fulci forever.
Lucio Fulci forever.
- Harlequin
I tak i nie. Dla mnie Bowie w tym roku rozdał. Ale to chyba jedyna pozycja, która mnie "zabiła". Bardzo dobre Schrottersburg, NMA i Sacramental Blood. Czekam na Cave'a i Opeth. Ulcerate posłucham, choć coś mi mówi, że bedzie to wariacja an temat ich dotychczasowej twórczosci, obym się mylił. Jeśli chodzi o Neurosis to jakos specjalnie nie czekam, ostatni album był najsłabszy w ich dorobku.Sybir pisze:Te top listy do czasu premier płyt Cave'a, Neurosis i Ulcerate są nic nie warte, proszę panów ;) A w tym roku chyba jeszcze nic mną nie pozamiatało tak "na serio" - choć podobają mi się tegoroczne wydawnictwa Niechęci, Schröttersburg i The Dead Goats, zaś z zagranicznych Oranssi Pazuzu.
-
to fakt. w takich wypadkach lubię plakietkę 'pop rap'.
to doskonały rok, bo i urodzajny i nawet urodziwy i tak bardzo, że aż się odechciewa to wszystko segregować ;) a przed nami wciąż parę mam nadzieję przełomowych premier, Neurosis choćby. chociaż mam złe przeczucia odnośnie tej płyty.
to doskonały rok, bo i urodzajny i nawet urodziwy i tak bardzo, że aż się odechciewa to wszystko segregować ;) a przed nami wciąż parę mam nadzieję przełomowych premier, Neurosis choćby. chociaż mam złe przeczucia odnośnie tej płyty.
- Sybir
Blackstar, szczerze mówiąc, jakoś mną nie pozamiatała - OK, początkowo jak najbardziej, ale potem emocje opadły. To dobra płyta, ale nie wiążą się z nią jakieś szczególne (moje) emocje. Za to wiele sobie obiecuję po NC, i czuję, że się nie zawiodę - przed końcem roku i tak podsumowania są bezzasadne.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
Zgadzam się całkowicie co do tej kwalifikacji.byrgh pisze:to fakt. w takich wypadkach lubię plakietkę 'pop rap'.
Submerged obadaj- świetna płyta, z każdym odsłuchem zyskuje.
Lucio Fulci forever.
Lucio Fulci forever.
-
ale spróbujmy, alfabetycznie:
złe:
Despised Icon - Beast
niezłe/dobre/takie, o których będę, przynajmniej części z nich, pamiętał:
Abhomine - Larvae Offal Swine
Aesop Rock - The Impossible Kid
Anthrax - For All Kings
Big Business - Command Your Weather
Boston 168 - Oblivion EP
The Cult - Hidden City
Deströyer 666 - Wildfire
Petar Dundov - At the Turn of Equilibrium [rozczarowanie]
The Field - The Follower
Ital Tek - Hollowed
Master - An Epiphany of Hate
Megadeth - Dystopia
Metal Church - XI
R.I.P. - In the Wind
Skee Mask - Shred
bardzo dobre:
PJ Harvey - The Hope Six Demolition Project [rozczarowanie]
Vijay Iyer & Wadada Leo Smith - A Cosmic Rhythm With Each Stroke
Massive Attack - Ritual Spirit
Pink Freud - Pink Freud Plays Autechre
Protector - Cursed and Coronated
Voïvod - Post Society
Leon Vynehall - Rojus (Designed to Dance)
Wacław Zimpel - Lines
to tak wstępnie. ten rok zacząłem od skupienia się na średniawkach (i tak się złożyło, że jest ich więcej, niż się spodziewałem) i tych albumach, wobec których nie mam żadnych oczekiwań, ananasy zostawiłem na przyszłość.
złe:
Despised Icon - Beast
Abhomine - Larvae Offal Swine
Aesop Rock - The Impossible Kid
Anthrax - For All Kings
Big Business - Command Your Weather
Boston 168 - Oblivion EP
The Cult - Hidden City
Deströyer 666 - Wildfire
Petar Dundov - At the Turn of Equilibrium [rozczarowanie]
The Field - The Follower
Ital Tek - Hollowed
Master - An Epiphany of Hate
Megadeth - Dystopia
Metal Church - XI
R.I.P. - In the Wind
Skee Mask - Shred
bardzo dobre:
PJ Harvey - The Hope Six Demolition Project [rozczarowanie]
Vijay Iyer & Wadada Leo Smith - A Cosmic Rhythm With Each Stroke
Massive Attack - Ritual Spirit
Pink Freud - Pink Freud Plays Autechre
Protector - Cursed and Coronated
Voïvod - Post Society
Leon Vynehall - Rojus (Designed to Dance)
Wacław Zimpel - Lines
to tak wstępnie. ten rok zacząłem od skupienia się na średniawkach (i tak się złożyło, że jest ich więcej, niż się spodziewałem) i tych albumach, wobec których nie mam żadnych oczekiwań, ananasy zostawiłem na przyszłość.
Generator postów prawdę powie. Przykro mi to pisać, chciałbym się mylić, ale Hidden City pokazuje wyraźnie jak znakomitym strzałem jest Choice Of Weapon.byrgh pisze:ale spróbujmy, alfabetycznie:
złe:
Despised Icon - Beast
The Cult - Hidden City
- harvestman
Jeszcze dwa tygodnie temu miałem na jego temat takie same zdanie. Jednak coś mnie podkusiło, wrzuciłem go do odtwarzacza i od tamtego dnia leci chociaż raz dziennie. At the Well, Bleeding the Pigs to numery totalne a jak pięknie ta płyta wybrzmiewa w Raise the Dawn, bajka.Harlequin pisze:I tak i nie. Dla mnie Bowie w tym roku rozdał. Ale to chyba jedyna pozycja, która mnie "zabiła". Bardzo dobre Schrottersburg, NMA i Sacramental Blood. Czekam na Cave'a i Opeth. Ulcerate posłucham, choć coś mi mówi, że bedzie to wariacja an temat ich dotychczasowej twórczosci, obym się mylił. Jeśli chodzi o Neurosis to jakos specjalnie nie czekam, ostatni album był najsłabszy w ich dorobku.Sybir pisze:Te top listy do czasu premier płyt Cave'a, Neurosis i Ulcerate są nic nie warte, proszę panów ;) A w tym roku chyba jeszcze nic mną nie pozamiatało tak "na serio" - choć podobają mi się tegoroczne wydawnictwa Niechęci, Schröttersburg i The Dead Goats, zaś z zagranicznych Oranssi Pazuzu.
- harvestman
Skąd te złe przeczucia? Dwóch z pięciu premierowych numerów można już posłuchać i jest bardzo dobrze, chwilami wręcz zajebiście.byrgh pisze:to fakt. w takich wypadkach lubię plakietkę 'pop rap'.
-
w sumie dobry pomysł, mając w pamięci forumowe scysje minionej nocy ;)Generator_Postów pisze:Generator postów prawdę powie.
przeczucie, ot :Dharvestman pisze:Skąd te złe przeczucia? Dwóch z pięciu premierowych numerów można już posłuchać i jest bardzo dobrze, chwilami wręcz zajebiście.byrgh pisze:to fakt. w takich wypadkach lubię plakietkę 'pop rap'.
Scysje? Nic nie wiem.byrgh pisze: w sumie dobry pomysł, mając w pamięci forumowe scysje minionej nocy ;)
edit
aaa chodzi o to, że popiliście wczoraj z Lucjanem
-
obawiam się, że byłoby to niemożliwe. jak to tak pić i deliberować z gościem, którego postów nie widzisz. a już zwłaszcza z takim ciężkim buzdyganem, jak ów pan ;)