Najlepsze thrash metalowe albumy ostatnich 12 lat
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Re: Najlepsze thrash metalowe albumy ostatnich 12 lat
Bez sensu, crossover to np. Suzuki SX4. Jeździłem, Slayera też słuchałem. Zupełnie niepodobne.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
-
Kiedy King lekko przymruży oczy to wygląda trochę jak Suzuki więc wszystko się zgadza.
- Block69
- zahartowany metalizator
Najlepiej wypadają płyty EXODUS. Reszta ma pojedyncze przebłyski jak np. "World Painted Blood" czy "Ironbound". DESTRUCTION dwie pierwsze płyty po reaktywacji bardzo udane, SODOM "M-16" też mi sie zapamiętał i jeszcze kilka by sie znalazło.
I dajcie spokój. GHUA to przeciętniak z kilkoma mocnymi momentami. Chyba tylko na tym forum ktoś jeszcze wraca do tej płyty.
I dajcie spokój. GHUA to przeciętniak z kilkoma mocnymi momentami. Chyba tylko na tym forum ktoś jeszcze wraca do tej płyty.
PENIS METAL
- ultravox
Na przykład oniLykantrop pisze:Haaajreeex, Pooołłleeend, jeeeeaaaaaa! Do dzisiaj się zastanawiam czy ktoś poza nastoletnimi sofixami jest w stanie tę kapelę brać serio :)

Swoja drogą te starsze nagrania Hirax są całkiem spoko.
- Kosturr
- zaczyna szaleć
nie ma co przesadzać, ta lista nie jest aż taka zła, ale masz rację brak Slayera w pierwszej powiedzmy dwudziestce to przesada. Z drugiej strony dzięki tej liście przypomniałem sobie o Toxic Holocaust, który nagrywa bardzo dobre płyty, Nevermore też powinien znaleźć swoje miejsce w tym temacie. Ja osobiście nie rozumiem zachwytów nad Vektor, ale dużo osób się tym podnieca. Lista całkiem spoko.Self pisze:http://rateyourmusic.com/customchart?pa ... nres_chk=1
Mimo że wiem, że takie rankingi to o kant chuja potłuc, to jednak z ciekawości sobie spojrzałem, jak wg userów RYM-a wygląda czołówka sraszu w XXI wieku. No i się kurwa załamałem. Sprawdźcie sobie pozycje Slayera. Pro-tip: zacznijcie poszukiwania od drugiej setki. Normalnie rency opadajom...
Co do Hirax to jakoś do mnie nie przemawia zupełnie
-
- postuje jak opętany!
Najlepszy zdecydowanie Tempo od the dammed
Dalej idą, kolejność przypadkowa:
Overkill - Ironbound
Sodom - M16
Heathen - Evolution of chaos
Onslaught - Killing peace
Artillery - When death comes
Tankard - Beast of bourbon (Potraktować należy łako hołd dla całej dotychczasowej twórczości Tankard w XXI w.)
Death angel - Killing season
Hirax - El Rostro de la Muerte
Hyades - And the Worst Is Yet to Come
Toxic holocaust - An overdose of death
Slayer - World painted blood
Desaster - Angelwhore
Metallica - Death magnetic
Hirax - The new age of terror
Bulldozer - Unexpected Fate
Slayer - Christ illusion
Witchery - Witchkrieg
Witchery - Don't fear the reaper
Lich king - Born of the bomb
Municipal waste - Art of partying
Evile - Enter the grave
Annihilator - Metal (Należy jednak mieć dystans do chujowego wokalu)
Megadeth - Endgame
Destrution - The antichrist
Testament - Formation of damnation
Dalej idą, kolejność przypadkowa:
Overkill - Ironbound
Sodom - M16
Heathen - Evolution of chaos
Onslaught - Killing peace
Artillery - When death comes
Tankard - Beast of bourbon (Potraktować należy łako hołd dla całej dotychczasowej twórczości Tankard w XXI w.)
Death angel - Killing season
Hirax - El Rostro de la Muerte
Hyades - And the Worst Is Yet to Come
Toxic holocaust - An overdose of death
Slayer - World painted blood
Desaster - Angelwhore
Metallica - Death magnetic
Hirax - The new age of terror
Bulldozer - Unexpected Fate
Slayer - Christ illusion
Witchery - Witchkrieg
Lich king - Born of the bomb
Municipal waste - Art of partying
Evile - Enter the grave
Annihilator - Metal (Należy jednak mieć dystans do chujowego wokalu)
Megadeth - Endgame
Destrution - The antichrist
Testament - Formation of damnation
- Zenek
- weteran forumowych bitew
no, na rate your music nie jest na pierwszym miejscu tylko dlatego, że najwidoczniej za dużo tam gości w katankach i białych adidaskach ;) Są tutaj też tacy co wymienią męczenie buły z Formation Of Damnation albo Hirax, a GHUA ich niegodna...ROTFL ;DMorph pisze:No to kurwa...
God Hates Us All >>>>>>>>>>>>>> Cały fresz dwódziestego pierszego wjeku.

- hcpig
Wy naprawdę nie kumacie dlaczego 6tka Exo jest numer uno... jedyna za płyt które padła mogąca rywalizować z najlepszymi nagraniami zespołu z przeszłości, rzadka sztuka. Tej bym akurat ostatecznie nie dał na top1 dysko Exodus ale absolutnie dopuszczam jej udział w konkurach z FoH albo FD, nawet Slayer nie może tego o sobie powiedzieć.
Za samo 'Couple Suicide' album ląduje w odmętach hadesu tzn kibla.Nothingface pisze: Annihilator - Metal (Należy jednak mieć dystans do chujowego wokalu)
Yare Yare Daze
- Lykantrop
Hehehe, nie sądziłem, że nadejdzie ten dzień w którym się z Tobą zgodzę :) Oczywiście "Tempo of the Damned" to najlepsza thrashowa płyta ostatnich 12 lat. Nikt się nie reaktywował na takim poziomie jak oni.hcpig pisze:Wy naprawdę nie kumacie dlaczego 6tka Exo jest numer uno... jedyna za płyt które padła mogąca rywalizować z najlepszymi nagraniami zespołu z przeszłości, rzadka sztuka. Tej bym akurat ostatecznie nie dał na top1 dysko Exodus ale absolutnie dopuszczam jej udział w konkurach z FoH albo FD, nawet Slayer nie może tego o sobie powiedzieć.
Raz, że to już nie jest klapkooki thrash, a dwa że wymienianie tego tutaj kwalifikuje się do srogiego smarowania dupy papierem ściernym! Jedyną fajną rzeczą w Witchery są cycki azjatyckiej zakonnicy w gatefoldzie do "Symphonies for the Devil".Nothingface pisze: Witchery - Witchkrieg
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- witchfinder
Tak, razem z M-16 (czysto subiektywnie), nie jestem w stanie powiedzieć, która lepsza. Jeszcze z drugiej strony, mówimy tu o studyjnych, a takie "One Night in Bangkok" to tak perfekcyjny strzał, że hoho. Moja ulubiona koncertówka (w ogóle), jak te wszystkie numery tam doskonale brzmią, co za kop, co za energia.Lykantrop pisze:Hehehe, nie sądziłem, że nadejdzie ten dzień w którym się z Tobą zgodzę :) Oczywiście "Tempo of the Damned" to najlepsza thrashowa płyta ostatnich 12 lat. Nikt się nie reaktywował na takim poziomie jak oni.hcpig pisze:Wy naprawdę nie kumacie dlaczego 6tka Exo jest numer uno... jedyna za płyt które padła mogąca rywalizować z najlepszymi nagraniami zespołu z przeszłości, rzadka sztuka. Tej bym akurat ostatecznie nie dał na top1 dysko Exodus ale absolutnie dopuszczam jej udział w konkurach z FoH albo FD, nawet Slayer nie może tego o sobie powiedzieć.
O tempora, o mores! ||| HARDCORE JP OGIEŃ JP
- Lykantrop
Wszystkie koncertowe albumy Sodom są zajebiste. Czysto subiektywnie to chyba jednak wybrałbym "Marooned", bo to była pierwsza koncertówka Sodom, jaką miałem w łapach i pamiętam, że zwałkowałem taśmę do przezroczystości. No i najbardziej "klasyczna" summa summarum jest "Mortal Ways...", której brzmienie rozpierdala w drobny mak. Fajna pamiątka po dobrych czasach, Tom już dzisiaj nie ma tak dobrej kondycji, żeby chociaż w połowie grać tak dobre koncerty :)
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
no w sumie racjaMorph pisze:No to kurwa...
God Hates Us All >>>>>>>>>>>>>> Cały fresz dwódziestego pierszego wjeku.
- Lykantrop
Wstydu nie macie, żeby takie dyrdymały pisać. Że niby w czym "GHUA" jest lepsze od takiego "Tempo of the Damned"? Block69 dobrze godo, odbrązowić trzeba średniactwo.
- Zenek
- Nerwowy
Jest dużo cięższy, brutalniejszy i bardziej wkurwiony a przy tym cały czas brzmi zajebiście nowocześnie. Starczy.Lykantrop pisze:Wstydu nie macie, żeby takie dyrdymały pisać. Że niby w czym "GHUA" jest lepsze od takiego "Tempo of the Damned"?
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
Tempo świetne, ale GHUA poziomem agresji i rozpierdolu niszczy wszystko na swojej drodze.
- Lykantrop
I to jest niby argument pozwalający stwierdzić, że "GHUA" zajmuje podium w kontekście najlepszych thrash metalowych albumów ostatnich 12 lat? Co z tego, że jest wygar, jest wkurwienie, jak zwyczajnie zabrakło polotu? Chętniej sięgnę po "World Painted Blood".Zenek pisze:Jest bardziej wkurwiony.
- Zenek
- Nerwowy
polot srolot
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Lykantrop
Nie wiem czemu tak za wszelką cenę bronicie tej płyty. Polot srolot, ale taka jest prawda, że to jest czysta frakcja i rzemiosło, gdzie zabrakło twórczej inwencji. Znajdą się tam przebłyski, ale w ocenie końcowej wypada blado na tle całej ich dyskografii.