Witching Hour Productions
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- postuje jak opętany!
Re: Witching Hour Productions
Wszystkim zorientowanym polecam , aby zainwestowali z 15 tys. wydali CD jakiejś kapeli np. wyżej cytowanym Traumie czy Lost Soul i spróbowali odzyskać przez sprzedaż czy wymiany zainwestowane pieniądze . Życzę powodzenia. : )
-
- zaczyna szaleć
Pisałem przecież, że to nie możliwe. :-) Inwestycja bardzo, ale to bardzo długo terminowa bez gwarancji zwrotu całego wkładu. ;-)
Ile się tego sprzeda ze 100-200 sztuk max. ;-)?
Ile się tego sprzeda ze 100-200 sztuk max. ;-)?
-
- postuje jak opętany!
Wątpię czy aż tyle, a na zachodzie te kapele nie istnieją. Dlaczego nie dziwię się, że WHP pomimo mocnego zaplecza przeinwestowało i złapało zadyszkę finansową.
-
- zaczyna szaleć
Lost Soul wychodzi 22 lutego, fakt nagrywany był długo, ale winę za obsuwę ponoszę ja.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Już wspominałem o tym w temacie o Centurion, ale nikt nie zajarzył. układali listy życzeń.Jimmy Boyle pisze:chyba wszystko wychodzi 28 stycznia ;)
to jakis szczególny dzień w kalendarzu Azteków, Łemków, czy też chuj wie kogo jeszcze???
Centurian;)
-
- zaczyna szaleć
Napisałem to na wyrost, bowiem równie dobrze może się ogólnie sprzedać całe nic. Mowa o CD, wydawanie takich rzeczy na winylu to chyba samobójstwo. ;-) Już lepiej Christ Agony, he he.Hellthrasher pisze:Wątpię czy aż tyle, a na zachodzie te kapele nie istnieją. Dlaczego nie dziwię się, że WHP pomimo mocnego zaplecza przeinwestowało i złapało zadyszkę finansową.michal pisze:Ile się tego sprzeda ze 100-200 sztuk max. ;-)?
Nie wiem jak działa Plastic Head z późniejszą dystrybucją takich płyt, ale fakt - na zachodzie żadna marka nie ma takiej promocji i sprzedaży. Jedynie Hehemoth i potem Viader z naszych ziem. ;-)
-
- zaczyna szaleć
Ze dwa lata temu zwiedzałem La Defeense w Paryżu. Był tam całkiem sporych rozmiarów sklep muzyczny. Na pułkach płyty Dimmu Borgir, Death , Slayer i Trauma. Do tej pory nie mam pojęcia jak Trauma się tam znalazła,żadnych Vader-ów i Behemothów :-) Może wytwórnie kłamią co do wyników sprzedaży :-) :-) :-)michal pisze: Ile się tego sprzeda ze 100-200 sztuk max. ;-)?
-
Pewnie okłamują i fanów i zespoły, a potem wylegują się na plażach za naszą krwawicę.
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Ty michal, nie płacz tak bardzo. Znasz widze ten biznes i z Twoich wypowiedzi widac, że ktoś Cię, albo bliską osobe nieźle wybymał ;-))) Szkoda, że Mariusza nie ma, dodał by otuchy.
- Lykantrop
W światku metalowym co drugi dyma, co trzeci to złodziej, a generalnie każdy był w pewnym okresie życia pozerem, więc summa summarum zalecam dystans.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Tak, bo michal placze straszliwie. dawaj Trumnowców!!!!!!
- Lykantrop
Mogłeś się wczesniej zgłaszać to bym Ci na bieżąco mówił gdzie i jak zdobywać po fajnych cenach Trzęsących Trumnami i Roba trzęsącego trumną :)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- krz63
- weteran forumowych bitew
Lepiej dymać, niż być dymanym :-)
Swoją drogą to jakoś zawsze z dystansem patrzyłem na działalność zespołów, które skaczą z wytwórni do wytwórni co płytę, zmieniają skład co parę miesięcy itd. Nie mówię o samej muzyce, ale o innych niuansach jak to, że nawet nie chce mi się wywiadów z nimi czytać. Jakoś nie wierzę, by można było mieć takiego pecha, by każdy z kolejnych wydawców okazał się tym dymającym, a o żadnym z byłych członków zespołu (opuszających dodatkowo zespół w strategicznych dla niego momentach) nie dało się dobrego słowa wydukać. Jeśli kapela odchodzi z Earache do Impact, z Metal Blade do Regain, z Osmose do - z całą sympatią - WHP, to jestem przekonany że z takimi ludźmi coś jest nie tak. Dlatego staram się omijać wywiady z nimi, bo raczej prawda jest w wypowiedziach tych panów traktowana dość umownie. W przypadku Lost Soul każdy kolejny kontrakt to przełom jak jasny chuj, ogromne szanse, poprzednia wytwórnia be, teraz nowe otwarcie, nowe twarze w zespole, najlepszy skład, pełna harmonia w zespole, pełna harmonia z wydawcą itede.
Swoją drogą to jakoś zawsze z dystansem patrzyłem na działalność zespołów, które skaczą z wytwórni do wytwórni co płytę, zmieniają skład co parę miesięcy itd. Nie mówię o samej muzyce, ale o innych niuansach jak to, że nawet nie chce mi się wywiadów z nimi czytać. Jakoś nie wierzę, by można było mieć takiego pecha, by każdy z kolejnych wydawców okazał się tym dymającym, a o żadnym z byłych członków zespołu (opuszających dodatkowo zespół w strategicznych dla niego momentach) nie dało się dobrego słowa wydukać. Jeśli kapela odchodzi z Earache do Impact, z Metal Blade do Regain, z Osmose do - z całą sympatią - WHP, to jestem przekonany że z takimi ludźmi coś jest nie tak. Dlatego staram się omijać wywiady z nimi, bo raczej prawda jest w wypowiedziach tych panów traktowana dość umownie. W przypadku Lost Soul każdy kolejny kontrakt to przełom jak jasny chuj, ogromne szanse, poprzednia wytwórnia be, teraz nowe otwarcie, nowe twarze w zespole, najlepszy skład, pełna harmonia w zespole, pełna harmonia z wydawcą itede.
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Ej, powaga.. Napisałem po EP, ale jak bys miał cos na oku z tych klimatów to pisz, ja chetny stranie jestem.
-
- zaczyna szaleć
Ty też nie przeżywaj. Znam ten biznes, ale nie tak dobitnie jak co poniektórzy tutaj. Pracowałem swego czasu w jednej nieistniejącej już wytwórni. Lata 90-te. Odpowiadam: nie grałem też w żadnym zespole, moja rodzina też nie grała w żadnym zespole. Co za tym idzie nie wydawałem nic u żadnego Mariusza - pocieszenia też nie szukam. Nie pisałem dla Traszemola i innych periodyków. Nikt mnie nie wybymbał i nie wydymał. Przynajmniej tak się nie czuję jak sądzisz. To tyle w temacie.gelO pisze:Ty michal, nie płacz tak bardzo. Znasz widze ten biznes i z Twoich wypowiedzi widac, że ktoś Cię, albo bliską osobe nieźle wybymał ;-))) Szkoda, że Mariusza nie ma, dodał by otuchy.
Zgadza się. ;-)krz63 pisze:Lepiej dymać, niż być dymanym :-)
Dlatego staram się omijać wywiady z nimi, bo raczej prawda jest w wypowiedziach tych panów traktowana dość umownie. W przypadku Lost Soul każdy kolejny kontrakt to przełom jak jasny chuj, ogromne szanse, poprzednia wytwórnia be, teraz nowe otwarcie, nowe twarze w zespole, najlepszy skład, pełna harmonia w zespole, pełna harmonia z wydawcą itede.
Tak jest Earache dobre dla nas? WHP zjada ich na dzień dobry - cyt.: Jacek Rzymski
- Kingu
- weteran forumowych bitew
Przecież ludzie są zarówno w zespołach, jak i w wytwórniach. :) Dwa pierwsze przykłady to Vader i o przyczynach zmian można było przeczytać zarówno od Petera jak i Diga z Earache. Nie było opcji, żeby zostać, to dobrze, że znaleźli sobie tymczasowo taki Impact. Albumy się ukazały, a walka i tak rozgrywała się na trasach.krz63 pisze: Jeśli kapela odchodzi z Earache do Impact, z Metal Blade do Regain, z Osmose do - z całą sympatią - WHP, to jestem przekonany że z takimi ludźmi coś jest nie tak.
Do Regain poszło swego czasu sporo dużych nazw, widocznie nie bez powodu. Tak samo jak i nie bez powodu się stamtąd ewakuowali. Gdzie jest dziś Earache, a gdzie Vader i Behemoth, który również zmieniał wydawców wielokrotnie, mówi samo za siebie o ludziach i ich wyborach. Ja tu nie widzę miejsca na jakieś sentymenty.
Oczywiście są i kapele, które nie potrafią grać w tę grę i tułają się od wytwórni do wytwórni, licząc, że to ona zaprowadzi ich do sukcesu.
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
A Trauma w podobnym czasie? Bo chętnie capne obydwie płyty za jednym zamachem ;)BART pisze:Lost Soul wychodzi 22 lutego, fakt nagrywany był długo, ale winę za obsuwę ponoszę ja.
-
- zaczyna szaleć
Trauma przynajmniej miesiąc później.
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Trudno. Będzie trza brać osobno.
-
- zaczyna szaleć
Hmm, to ciekawe jaką sprzedaż na tle "gwiazd" pokroju Lost Soul czy Trauma, mają polskie podziemne zespoły pokroju Mgła, Cultes, Furia czy inne Infernal War?michal pisze:Napisałem to na wyrost, bowiem równie dobrze może się ogólnie sprzedać całe nic. Mowa o CD, wydawanie takich rzeczy na winylu to chyba samobójstwo. ;-) Już lepiej Christ Agony, he he.Hellthrasher pisze:Wątpię czy aż tyle, a na zachodzie te kapele nie istnieją. Dlaczego nie dziwię się, że WHP pomimo mocnego zaplecza przeinwestowało i złapało zadyszkę finansową.michal pisze:Ile się tego sprzeda ze 100-200 sztuk max. ;-)?
Nie wiem jak działa Plastic Head z późniejszą dystrybucją takich płyt, ale fakt - na zachodzie żadna marka nie ma takiej promocji i sprzedaży. Jedynie Hehemoth i potem Viader z naszych ziem. ;-)