Nowe seriale

Wszystkie chwyty dozwolone - od "Begotten" po "Wejście smoka".

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
Maro
w mackach Zła

Re: Nowe seriale

18-07-2023, 15:53

Obrazek

sezon 5
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

18-07-2023, 22:51

Obrazek

:lol: :lol: :lol:
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
devastator77
zahartowany metalizator

19-07-2023, 12:32

szczylun pisze:
12-07-2023, 22:35
sezon 2
Obrazek
Ciąg dalszy rozpierduchy totalnej,walka o Londyn trwa,trup ściele się często i gęsto,niektóre sceny wbijają w fotel,a jedna akcja gdzie w piwnicy pewien murzyn zapierdolił 3 gruzinów to mistrzostwo świata!
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
Awatar użytkownika
devastator77
zahartowany metalizator

19-07-2023, 12:43

Obrazek

Nudy straszne,ja obejrzałem 2 pierwsze odcinki i koniec.
Pewna znudzona gospodyni domowa postanawia trochę zaszaleć i wdać się w jakiś romansik,zaczyna szukać faceta i znajduje,pewnie myślicie,że to jakiś przystojniak,nic kurwa z tych rzeczy,jej kochasiem zostaje koleś który wyglądem przypomina sztangistki z DDR.Jak to możliwe,nie wiem,ale trzeba pamiętać,że panna jest mocno religijna,a jak wiadomo ci ludzie mają nieźle zryte łby.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
Awatar użytkownika
Żułek

20-07-2023, 18:07

Obrazek

kuniec :mrgreen: tzn prawie bo przecież są już 2 nowe odcinki ;) więc kiedyś będzie cdn ;)
troche finałem jestem zawiedziony jednak, no i nie było żadnego śmieszka konkretnego jak wcześniej Dewey czy Dickie :roll:

serial zmieniam, klimaty zmieniam ale główny bohater zostaje, szczegóły niebawem ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

Awatar użytkownika
devastator77
zahartowany metalizator

22-07-2023, 16:56

Obrazek

Sezon 1,2,3,każdy po 6 odcinków.
Akcja tego serialu rozgrywa się na fińskim zadupiu,w małej mieścinie gdzie większość mieszkańców jest mocno religijna,tacy trochę mormoni,tylko bez kilku żon,ale za to z dużą ilością dzieciaków.Ktoś brutalnie pozbawił życia dwóch gości i ściągnięto policyjne posiłki z Helsinek:policjant,pederasta,który dodatkowo wychował się w tej mieścinie,ale musiał z niej spierdalać i policjantka,starsza grubaska,dość rozrywkowa,oczywiście oboje mają problemy osobiste,jak to w serialach i filmach kryminalnych,on ze swoim kochasiem,ona z córką,ale przystępują do śledztwa i szybko odkrywają brudy tej mieściny i jej mieszkańców.
W drugim sezonie akcja cofa się o 20 lat,by w trzecim wrócic do dzisiejszych czasów.
Nie jest to jakiś wybitny serial który wbija w fotel,ale reniferojebcy wykonali solidną serialową robotę.Ktoś kto lubi takie klimaty to powinien po niego sięgnąć,reszta niech się trzyma od niego z daleka.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
Awatar użytkownika
Maro
w mackach Zła

23-07-2023, 20:16

devastator77 pisze:
01-07-2023, 16:27
Obrazek

"Historia profesora Hanka Devereaux Jr., który czuje się uwięziony w bardzo niedofinansowanym college'u w Pensylwanii"

Bardzo dobry serial.Polecam!
Dziś skończyłem ,bdb się bawiłem. Mam nadzieje, że będzie drugi sezon.
Awatar użytkownika
Żułek

25-07-2023, 18:13

1 sezon
Obrazek
fajne to :mrgreen:
cdn ;)

Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

26-07-2023, 17:53

A tymczasem, w sam raz na deszczową pogodę, weszła Fundacja z drugim sezonem:

Obrazek
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Żułek

28-07-2023, 00:32

Obrazek

eeeeeee z dużej chmury mały deszcz ale przynajmniej nie zrobili z tego głupkowatej pseudo komedii jak Wanda-Vision ;)

Awatar użytkownika
Żułek

30-07-2023, 22:28

2 sezon
Obrazek

nadal zajebiste :mrgreen: cdn ;)

Awatar użytkownika
Żułek

03-08-2023, 13:44

3 sezon
Obrazek

no i koniec ;) troche przekombinowany ale nadal dobry (momentami bardzo dobry), jednak dobrze ze przerwali
zostajemy w nowościach ;)

Awatar użytkownika
Ascetic

03-08-2023, 13:50

Pewnie było tutaj wielokrotnie.

Breaking Bad? Pierwszy sezon, wakacyjnie ogarnięty. Rodzinnie nawet. Beka po całości, uczennicy klasy biol-chem, z Pana nauczyciela, który wiadomo co robi. Mi tak średnio spasował właściwie. Niby śmiesznie jest, ale jak tam wolę jednak gęściej. I tu pytanie. Kolejne sezony mocniejsze, w sensie lepsze, w sensie, dużo i na grubo?, czy raczej takie rozwodnione story, bez końca ale z początkiem. Zwyczajnie nie wiem, czy warto w to brnąć.
Poro
Awatar użytkownika
bartwa

03-08-2023, 13:55

Ascetic pisze:

Breaking Bad? Pierwszy sezon, wakacyjnie ogarnięty. Rodzinnie nawet. Beka po całości, uczennicy klasy biol-chem, z Pana nauczyciela, który wiadomo co robi. Mi tak średnio spasował właściwie. Niby śmiesznie jest, ale jak tam wolę jednak gęściej. I tu pytanie. Kolejne sezony mocniejsze, w sensie lepsze, w sensie, dużo i na grubo?, czy raczej takie rozwodnione story, bez końca ale z początkiem. Zwyczajnie nie wiem, czy warto w to brnąć.
Warto, nie nudziłem się, na pewno kolejne serie nie są gorsze od pierwszej.
PLASTIK NIE JEST METALEM
Awatar użytkownika
wonsz
rasowy masterfulowicz

03-08-2023, 13:59

BB tak samo jak Saul i Parks & Recs, powoli się rozkręca, pierwszy sezon najgorszy.
rzułf
Awatar użytkownika
TheDude
zahartowany metalizator

03-08-2023, 14:50

Obejrzałem 3 nowe odcinki What we do in the shadows i czwartego już mi się nie chciało. Jeśli piąty sezon ma być taki wymęczony to by była wielka szkoda.
Awatar użytkownika
Maro
w mackach Zła

03-08-2023, 21:28

Obrazek

Oldman mistrz. Polecam.
szczylun
weteran forumowych bitew

06-08-2023, 02:00

...całkiem oki, jadę z drugim sezonem...
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Harlequin

06-08-2023, 09:05

Ascetic pisze:

Bardzo warto. Co do pierwszego sezonu to mialem podobne odczucia - troche sie wlecze. Ale kolejne sezony fajnie pokazują jak Ci bohaterowie są "złożeni" i że finalnie chyba z żadnym z nich nie sympatyzujesz. Tak czy owak całosciowo robi niesamowite wrazenie, mocno siedzi w głowie gdy o tym sie mysli. Saula i tego drugiego o czym oisał wonsz nie ogladałem
Awatar użytkownika
Ascetic

06-08-2023, 10:34

Harlequin pisze:
06-08-2023, 09:05
Ascetic pisze:

Bardzo warto. Co do pierwszego sezonu to mialem podobne odczucia - troche sie wlecze. Ale kolejne sezony fajnie pokazują jak Ci bohaterowie są "złożeni" i że finalnie chyba z żadnym z nich nie sympatyzujesz. Tak czy owak całosciowo robi niesamowite wrazenie, mocno siedzi w głowie gdy o tym sie mysli. Saula i tego drugiego o czym oisał wonsz nie ogladałem
Brniemy dalej. Po powrocie młodzieży, drugi sezon na tapet wjechał. 3 głosy na TAK, powyższe, czuję, że się nie rozczaruje.

Mam tylko jeden problem, z tym oglądaniem. Wątek z głównym gotującym. Zbyt dużo widzę bieżących rzeczy, które dotykają naszą rodzinę. Z drugiej "trudne tematy" są, były, i będą. Trzeba do nich jakoś tam podejść. Kino ma to do siebie, że czasem, coś nawet przypadkowo, podpowie, nakieruje na jakiś tok myślenia, reakcję, no i można sobie jakoś to w głowie rozprowadzić, na śmieszno też. Widocznie, tak miało być, że tematyka zbieżna na dany moment, choć wiadomo, że film zasadniczo o czymś innym, a ten wątek, to dla wszystkich poboczny, a dla mnie akurat głównym się stał. Co nie zmienia postaci, że za stary jestem, aby kino dawało mi jakiekolwiek drogowskazy.
Poro
ODPOWIEDZ