dobry też : ZASADA PRZYJEMNOŚCI, kooperacja z Czechami i Ukrainąmaciek z klanu pisze: ↑16-11-2020, 12:40Wataha jest zajebistanagrobek pisze: ↑16-11-2020, 11:30proste.pr0metheus pisze: ↑15-11-2020, 13:22
10 minut wytrzymalem przed tv. "aktorstwo" szyca w udawaniu niemca skutecznie mnie zniechecilo.
polskie seriale to grube nieporozumienie. jedyna produkcja ostatnich lat, ktorą da sie obejrzec bez zenady, to bylo "slepnac od swiatel".
Nowe seriale
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- rasowy masterfulowicz
Re: Nowe seriale
- Block69
- zahartowany metalizator
Ja z kolei nie mam większych uwag. Ogląda się ten serial bardzo dobrze i co najważniejsze każdy następny sezon jest lepszy od poprzedniego. Zwłaszcza 3 jest wybitnie udany.Jimmy Boyle pisze: ↑12-11-2020, 00:53Te dziwne zwroty akcji wynikają z tego, że scenarzysta sporo powycinał i słabo posklejał to co pozostało z oryginału. Po drugie, rzeczywiście budżet marny, to i efekty takie jak widać. Szkoda, że tak to zjebali.Medard pisze: ↑09-11-2020, 13:16
Ja zrezygnowałem po 2 sezonach, główna postać robi dziwne zwroty w swoim postępowaniu, aż zupełnie bezsensowne jak na swoje pochodzenie i rangę.
Poza tym jakość zdjęć, wykorzystana technika czy budżet daje przewagę Wikingom, chociaż tamten serial koło 4 sezonu też zrobił się słabszy ze względu na scenariusz i upadek, a potem brak Ragnara.
PENIS METAL
- dzik
Mnie również ogląda się ten serial bardzo dobrze ok?Block69 pisze: ↑16-11-2020, 16:33Ja z kolei nie mam większych uwag. Ogląda się ten serial bardzo dobrze i co najważniejsze każdy następny sezon jest lepszy od poprzedniego. Zwłaszcza 3 jest wybitnie udany.Jimmy Boyle pisze: ↑12-11-2020, 00:53Te dziwne zwroty akcji wynikają z tego, że scenarzysta sporo powycinał i słabo posklejał to co pozostało z oryginału. Po drugie, rzeczywiście budżet marny, to i efekty takie jak widać. Szkoda, że tak to zjebali.Medard pisze: ↑09-11-2020, 13:16
Ja zrezygnowałem po 2 sezonach, główna postać robi dziwne zwroty w swoim postępowaniu, aż zupełnie bezsensowne jak na swoje pochodzenie i rangę.
Poza tym jakość zdjęć, wykorzystana technika czy budżet daje przewagę Wikingom, chociaż tamten serial koło 4 sezonu też zrobił się słabszy ze względu na scenariusz i upadek, a potem brak Ragnara.
dobry kościół to kościół spalony
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Obejrzałem na razie dwa odcinki i jestem pozytywnie zaskoczony, dobra stara oldskul Ameryka,
Właściwie to film o sierocie, a nie o szachach. Szachy są sposobem na życie i metodą wyjścia z beznadziejnej sytuacji, mógłby być to tenis, albo cokolwiek innego.
Jest jeden motyw, że bohaterka ostro jedzie na prochach. Lata temu słyszałem o Azerach, że ciągną na amfie.
Ale ci najlepsi po prostu myślą kategoriami szachowymi, trochę jakby algorytmy komputerowe w głowie i cały czas liczyli, dodatkowo mają świetną pamięć. Raczej chodzi o niedopuszczanie innych myśli i spotęgowanie skupienia na jednym celu.
Jest też motyw, że wizualizuje sobie szachownicę, o tym mówiło i pisało wielu mistrzów, czytałem o Talu (gość z mojego awatara), że leżąc na łóżku w szpitalu, grał z pamięci najpierw z pacjentami z pokoju, którzy siedzieli przy szachownicach, a potem z lekarzami, często z kilkoma jednocześnie. Doskonałe ćwiczenie na siłę skupienia i pamieć. Oglądałem też symultanę Carlsena, jak grał z pamięci ze zawiązanymi oczami z kilkunastoma akademikami z Harvardu(chyba), wszystkie partie wtedy wygrał. Tamci byli mega zszokowani, to byli ludzie ze stopniami doktorów.

Właściwie to film o sierocie, a nie o szachach. Szachy są sposobem na życie i metodą wyjścia z beznadziejnej sytuacji, mógłby być to tenis, albo cokolwiek innego.
Jest jeden motyw, że bohaterka ostro jedzie na prochach. Lata temu słyszałem o Azerach, że ciągną na amfie.
Ale ci najlepsi po prostu myślą kategoriami szachowymi, trochę jakby algorytmy komputerowe w głowie i cały czas liczyli, dodatkowo mają świetną pamięć. Raczej chodzi o niedopuszczanie innych myśli i spotęgowanie skupienia na jednym celu.
Jest też motyw, że wizualizuje sobie szachownicę, o tym mówiło i pisało wielu mistrzów, czytałem o Talu (gość z mojego awatara), że leżąc na łóżku w szpitalu, grał z pamięci najpierw z pacjentami z pokoju, którzy siedzieli przy szachownicach, a potem z lekarzami, często z kilkoma jednocześnie. Doskonałe ćwiczenie na siłę skupienia i pamieć. Oglądałem też symultanę Carlsena, jak grał z pamięci ze zawiązanymi oczami z kilkunastoma akademikami z Harvardu(chyba), wszystkie partie wtedy wygrał. Tamci byli mega zszokowani, to byli ludzie ze stopniami doktorów.

Die Welt ist meine Vorstellung.
- Sgt. Barnes
Te dziwne zwroty akcji wynikają z tego, że scenarzysta sporo powycinał i słabo posklejał to co pozostało z oryginału. Po drugie, rzeczywiście budżet marny, to i efekty takie jak widać. Szkoda, że tak to zjebali.
[/quote]
Ja z kolei nie mam większych uwag. Ogląda się ten serial bardzo dobrze i co najważniejsze każdy następny sezon jest lepszy od poprzedniego. Zwłaszcza 3 jest wybitnie udany.
[/quote]
Mnie również ogląda się ten serial bardzo dobrze ok?
[/quote]
Ja się też pod tym podpisuję. I nie do końca prawda, że niedoinwestowany, z każdym sezonem widać coraz większy budżet. Zresztą, to przecież średniowiecze, musi wiać ludzką nędzą. I dawno przebili Wikingów, które widać, że są kręcone na siłę i za bardzo efekciarskie się robią. Krótko: My name is Uthred, son of Uthred. I tak trzymać.
[/quote]
Ja z kolei nie mam większych uwag. Ogląda się ten serial bardzo dobrze i co najważniejsze każdy następny sezon jest lepszy od poprzedniego. Zwłaszcza 3 jest wybitnie udany.
[/quote]
[/quote]
Ja się też pod tym podpisuję. I nie do końca prawda, że niedoinwestowany, z każdym sezonem widać coraz większy budżet. Zresztą, to przecież średniowiecze, musi wiać ludzką nędzą. I dawno przebili Wikingów, które widać, że są kręcone na siłę i za bardzo efekciarskie się robią. Krótko: My name is Uthred, son of Uthred. I tak trzymać.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- Medard
Ja z kolei nie mam większych uwag. Ogląda się ten serial bardzo dobrze i co najważniejsze każdy następny sezon jest lepszy od poprzedniego. Zwłaszcza 3 jest wybitnie udany.Sgt. Barnes pisze: ↑18-11-2020, 07:55Te dziwne zwroty akcji wynikają z tego, że scenarzysta sporo powycinał i słabo posklejał to co pozostało z oryginału. Po drugie, rzeczywiście budżet marny, to i efekty takie jak widać. Szkoda, że tak to zjebali.
[/quote]
[/quote]
[/quote]
Ok, to wrzucę kolejny sezon, skoro się poprawiło.
Mi nie chodzi o pewien naturalizm, bo lubię, a w Wikingach społeczeństwo jest za bardzo z tego wyczyszczone.
Chodzi o idiotyczne wolty w zachowaniu bohatera, albo akcje, że sam wjeżdża konno z mieczem w grubą ekipę, ale jest to żałośnie zrealizowane. To wynikało z niskiego budżetu i niedociągnięć w scenariuszu.
- Sgt. Barnes
Zgadza się, czytałem Cornwella, dużo zamieszania wprowadzili scenarzyści serialu w stosunku do prozy, np. pomijając bądź upraszczając niektóre wątki, stąd np. brak bitwy morskiej z Pieśni Miecza (pewnie słaby budżet). Ale ogólnie czwarty sezon jak na razie ( 4 odcinek) jest spoko, fajna bitwa z Knutem (tu widać spory progres jeśli chodzi o dramaturgię i efekty, aż dwa razy sobie obejrzałem) . Także, oglądam dalej.
-
- weteran forumowych bitew
podpisuję się pod poleceniem serialu - bardzo dobra rozrywka.devastator77 pisze: ↑03-11-2020, 12:19
"Genialna osierocona dziewczyna zmaga się z nałogiem i próbuje zostać najlepszą szachistką świata".
Zaskoczył mnie ten serial,pozytywnie,jest bardzo dobry,przyjemnie się go ogląda,fajny klimacik ameryki lat 50 i 60-tych i ruda panna która mocna jest w szachach i używkach.
Jest też nasz Dorociński Marcin,gra,a jakże ruska,ale tym razem nie jest to agent ani gangster tylko szachista.
Mocno i zdecydowanie lub jak kto woli zdecydowanie i mocno go polecam!
- Medard
Trochę zarwałem nockę, ale obejrzałem do końca i nie żałuję.Ogre pisze: ↑18-11-2020, 10:31podpisuję się pod poleceniem serialu - bardzo dobra rozrywka.devastator77 pisze: ↑03-11-2020, 12:19
"Genialna osierocona dziewczyna zmaga się z nałogiem i próbuje zostać najlepszą szachistką świata".
Zaskoczył mnie ten serial,pozytywnie,jest bardzo dobry,przyjemnie się go ogląda,fajny klimacik ameryki lat 50 i 60-tych i ruda panna która mocna jest w szachach i używkach.
Jest też nasz Dorociński Marcin,gra,a jakże ruska,ale tym razem nie jest to agent ani gangster tylko szachista.
Mocno i zdecydowanie lub jak kto woli zdecydowanie i mocno go polecam!
Klimat sali gry w Moskwie nieprzypadkowo przypomina mi jedyny poważny turniej, którego byłem obserwatorem. To było w Pałacu Kultury i Nauki w Wwce, chyba międzynarodowy turniej im Najdorfa. W każdym razie były sowieckie klimaty ze względu na wystrój wnętrz i nawet grali zawodnicy pamiętający czasy ZSRR.
- devastator77

Co by nie mówić o tych bucowatych angolach,ale seriale to potrafią robić!
Polecam ten 6-cio odcinkowy serial,niby nic wielkiego,angielska prowincja,żadnych fajerwerków,pościgów,super gliniarzy,sexy lasek,a ogląda się wybornie.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
- devastator77

Bardzo dobry 3 sezon,czekam na 4,polecam!
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
- devastator77

Trzeci sezon, moim skromnym zdaniem najlepszy,ruska robi zajebisty show i chociażby dla niej warto go obejrzeć,oczywiście jeżeli oglądaliście dwa poprzednie,na pewno nie pożałujecie,mocno polecam.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
-
- rasowy masterfulowicz
w nadrabianiu zaległości TRUE DETECTIVE sezon 3, podobał mi się, do jedynki nie ma co porównywać, ale dobry klimat, aktorstwo, wierne oddanie wydarzeń na trzech płaszczyznach czasowych, jestem kontent i czekam na 4.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

czemu dzieciaki w każdym serialu muszą być takie wkurwiające ?

ale jest ciekawie, cdn

wracam do starych seriali

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- devastator77

Bardzo dobry belgijski serial kryminalny.Polecam!
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz

niezłe

- Sgt. Barnes

sezon czwarty zakończony. W sumie dwa ostatnie odcinki ratują ten sezon, który i tak wydaje mi się najsłabszy ze wszystkich...
- Ascetic
czekam jak pojebion na jednej z dwóch dostępnych w bolszewii platform.Sgt. Barnes pisze: ↑04-12-2020, 08:23
sezon czwarty zakończony. W sumie dwa ostatnie odcinki ratują ten sezon, który i tak wydaje mi się najsłabszy ze wszystkich...
póki co, bo nawet wolny czas jest:

a ten za mną:

oba to zasadniczo strata czasu.
może sytuację na hbo uratuje "gwiazda szeryfa". na dniach będzie do obejrzenia.
Poro
- devastator77

"Francuz Antoine szuka w Syrii swojej siostry, która jest uważana za zmarłą. Odkrywając tajemnice kawałek po kawałku, chłopak łączy siły z jednostką zagorzałych kurdyjskich bojowniczek, które są największym koszmarem ISIS i podróżuje z nimi po terytorium okupowanym przez wroga. Ścieżki Antoine'a przecinają się z poszukiwaczami przygód, anarchistami, szpiegami, ale też niewinnymi ofiarami wojny. "
Bardzo dobry serial.Polecam!
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
- Żułek
zjebałem
po sprawdzeniu okazało się że jeszcze 3 odcinki
generalnie mam wrażenie że to ciąg dalszy Teorii Wielkiego Podrywu, po ostatnich odcinkach pojawił się covid który zabił Sheldona i spółke pozostawiając przy życiu tylko Penny która dobrze się zakonserwowała pijąc przez 12 sezonów hektolitry wina
ta po obowiązkowych szczepieniach i długiej samoizolacji postanowiła wyprowadzić się do NY, zmieniając nazwisko oraz zawód, zastąpić wino wódką i zacząć wszystko od nowa

myślałem ze to ma 5 odcinków wiec obejrzałem ale coś mi po ostatnim nie grało bo to niemożliwe aby się tak skończyło
po sprawdzeniu okazało się że jeszcze 3 odcinki

generalnie mam wrażenie że to ciąg dalszy Teorii Wielkiego Podrywu, po ostatnich odcinkach pojawił się covid który zabił Sheldona i spółke pozostawiając przy życiu tylko Penny która dobrze się zakonserwowała pijąc przez 12 sezonów hektolitry wina
ta po obowiązkowych szczepieniach i długiej samoizolacji postanowiła wyprowadzić się do NY, zmieniając nazwisko oraz zawód, zastąpić wino wódką i zacząć wszystko od nowa

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.