Nowe seriale

Wszystkie chwyty dozwolone - od "Begotten" po "Wejście smoka".

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

szczylun
rasowy masterfulowicz

Re: Nowe seriale

16-11-2020, 13:24

maciek z klanu pisze:
16-11-2020, 12:40
nagrobek pisze:
16-11-2020, 11:30
pr0metheus pisze:
15-11-2020, 13:22

10 minut wytrzymalem przed tv. "aktorstwo" szyca w udawaniu niemca skutecznie mnie zniechecilo.

polskie seriale to grube nieporozumienie. jedyna produkcja ostatnich lat, ktorą da sie obejrzec bez zenady, to bylo "slepnac od swiatel".
proste.
Wataha jest zajebista
dobry też : ZASADA PRZYJEMNOŚCI, kooperacja z Czechami i Ukrainą
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

16-11-2020, 16:33

Jimmy Boyle pisze:
12-11-2020, 00:53
Medard pisze:
09-11-2020, 13:16

Ja zrezygnowałem po 2 sezonach, główna postać robi dziwne zwroty w swoim postępowaniu, aż zupełnie bezsensowne jak na swoje pochodzenie i rangę.

Poza tym jakość zdjęć, wykorzystana technika czy budżet daje przewagę Wikingom, chociaż tamten serial koło 4 sezonu też zrobił się słabszy ze względu na scenariusz i upadek, a potem brak Ragnara.
Te dziwne zwroty akcji wynikają z tego, że scenarzysta sporo powycinał i słabo posklejał to co pozostało z oryginału. Po drugie, rzeczywiście budżet marny, to i efekty takie jak widać. Szkoda, że tak to zjebali.
Ja z kolei nie mam większych uwag. Ogląda się ten serial bardzo dobrze i co najważniejsze każdy następny sezon jest lepszy od poprzedniego. Zwłaszcza 3 jest wybitnie udany.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

16-11-2020, 21:41

Block69 pisze:
16-11-2020, 16:33
Jimmy Boyle pisze:
12-11-2020, 00:53
Medard pisze:
09-11-2020, 13:16

Ja zrezygnowałem po 2 sezonach, główna postać robi dziwne zwroty w swoim postępowaniu, aż zupełnie bezsensowne jak na swoje pochodzenie i rangę.

Poza tym jakość zdjęć, wykorzystana technika czy budżet daje przewagę Wikingom, chociaż tamten serial koło 4 sezonu też zrobił się słabszy ze względu na scenariusz i upadek, a potem brak Ragnara.
Te dziwne zwroty akcji wynikają z tego, że scenarzysta sporo powycinał i słabo posklejał to co pozostało z oryginału. Po drugie, rzeczywiście budżet marny, to i efekty takie jak widać. Szkoda, że tak to zjebali.
Ja z kolei nie mam większych uwag. Ogląda się ten serial bardzo dobrze i co najważniejsze każdy następny sezon jest lepszy od poprzedniego. Zwłaszcza 3 jest wybitnie udany.
Mnie również ogląda się ten serial bardzo dobrze ok?
dobry kościół to kościół spalony
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

17-11-2020, 08:01

Obejrzałem na razie dwa odcinki i jestem pozytywnie zaskoczony, dobra stara oldskul Ameryka,
Właściwie to film o sierocie, a nie o szachach. Szachy są sposobem na życie i metodą wyjścia z beznadziejnej sytuacji, mógłby być to tenis, albo cokolwiek innego.

Jest jeden motyw, że bohaterka ostro jedzie na prochach. Lata temu słyszałem o Azerach, że ciągną na amfie.
Ale ci najlepsi po prostu myślą kategoriami szachowymi, trochę jakby algorytmy komputerowe w głowie i cały czas liczyli, dodatkowo mają świetną pamięć. Raczej chodzi o niedopuszczanie innych myśli i spotęgowanie skupienia na jednym celu.

Jest też motyw, że wizualizuje sobie szachownicę, o tym mówiło i pisało wielu mistrzów, czytałem o Talu (gość z mojego awatara), że leżąc na łóżku w szpitalu, grał z pamięci najpierw z pacjentami z pokoju, którzy siedzieli przy szachownicach, a potem z lekarzami, często z kilkoma jednocześnie. Doskonałe ćwiczenie na siłę skupienia i pamieć. Oglądałem też symultanę Carlsena, jak grał z pamięci ze zawiązanymi oczami z kilkunastoma akademikami z Harvardu(chyba), wszystkie partie wtedy wygrał. Tamci byli mega zszokowani, to byli ludzie ze stopniami doktorów.

Obrazek
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

18-11-2020, 07:55

[/quote]

[/quote]

[/quote]
Ja się też pod tym podpisuję. I nie do końca prawda, że niedoinwestowany, z każdym sezonem widać coraz większy budżet. Zresztą, to przecież średniowiecze, musi wiać ludzką nędzą. I dawno przebili Wikingów, które widać, że są kręcone na siłę i za bardzo efekciarskie się robią. Krótko: My name is Uthred, son of Uthred. I tak trzymać.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Awatar użytkownika
Medard

18-11-2020, 08:29

Sgt. Barnes pisze:
18-11-2020, 07:55
[/quote]

[/quote]
Ja się też pod tym podpisuję. I nie do końca prawda, że niedoinwestowany, z każdym sezonem widać coraz większy budżet. Zresztą, to przecież średniowiecze, musi wiać ludzką nędzą. I dawno przebili Wikingów, które widać, że są kręcone na siłę i za bardzo efekciarskie się robią. Krótko: My name is Uthred, son of Uthred. I tak trzymać.
[/quote]

Ok, to wrzucę kolejny sezon, skoro się poprawiło.

Mi nie chodzi o pewien naturalizm, bo lubię, a w Wikingach społeczeństwo jest za bardzo z tego wyczyszczone.

Chodzi o idiotyczne wolty w zachowaniu bohatera, albo akcje, że sam wjeżdża konno z mieczem w grubą ekipę, ale jest to żałośnie zrealizowane. To wynikało z niskiego budżetu i niedociągnięć w scenariuszu.
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

18-11-2020, 09:55

Zgadza się, czytałem Cornwella, dużo zamieszania wprowadzili scenarzyści serialu w stosunku do prozy, np. pomijając bądź upraszczając niektóre wątki, stąd np. brak bitwy morskiej z Pieśni Miecza (pewnie słaby budżet). Ale ogólnie czwarty sezon jak na razie ( 4 odcinek) jest spoko, fajna bitwa z Knutem (tu widać spory progres jeśli chodzi o dramaturgię i efekty, aż dwa razy sobie obejrzałem) . Także, oglądam dalej.
Ogre
weteran forumowych bitew

18-11-2020, 10:31

devastator77 pisze:
03-11-2020, 12:19
Obrazek

"Genialna osierocona dziewczyna zmaga się z nałogiem i próbuje zostać najlepszą szachistką świata".

Zaskoczył mnie ten serial,pozytywnie,jest bardzo dobry,przyjemnie się go ogląda,fajny klimacik ameryki lat 50 i 60-tych i ruda panna która mocna jest w szachach i używkach.
Jest też nasz Dorociński Marcin,gra,a jakże ruska,ale tym razem nie jest to agent ani gangster tylko szachista.
Mocno i zdecydowanie lub jak kto woli zdecydowanie i mocno go polecam!
podpisuję się pod poleceniem serialu - bardzo dobra rozrywka.
Awatar użytkownika
Medard

18-11-2020, 10:36

Ogre pisze:
18-11-2020, 10:31
devastator77 pisze:
03-11-2020, 12:19
Obrazek

"Genialna osierocona dziewczyna zmaga się z nałogiem i próbuje zostać najlepszą szachistką świata".

Zaskoczył mnie ten serial,pozytywnie,jest bardzo dobry,przyjemnie się go ogląda,fajny klimacik ameryki lat 50 i 60-tych i ruda panna która mocna jest w szachach i używkach.
Jest też nasz Dorociński Marcin,gra,a jakże ruska,ale tym razem nie jest to agent ani gangster tylko szachista.
Mocno i zdecydowanie lub jak kto woli zdecydowanie i mocno go polecam!
podpisuję się pod poleceniem serialu - bardzo dobra rozrywka.
Trochę zarwałem nockę, ale obejrzałem do końca i nie żałuję.

Klimat sali gry w Moskwie nieprzypadkowo przypomina mi jedyny poważny turniej, którego byłem obserwatorem. To było w Pałacu Kultury i Nauki w Wwce, chyba międzynarodowy turniej im Najdorfa. W każdym razie były sowieckie klimaty ze względu na wystrój wnętrz i nawet grali zawodnicy pamiętający czasy ZSRR.
Awatar użytkownika
devastator77
zahartowany metalizator

19-11-2020, 12:39

Obrazek

Co by nie mówić o tych bucowatych angolach,ale seriale to potrafią robić!
Polecam ten 6-cio odcinkowy serial,niby nic wielkiego,angielska prowincja,żadnych fajerwerków,pościgów,super gliniarzy,sexy lasek,a ogląda się wybornie.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
Awatar użytkownika
devastator77
zahartowany metalizator

24-11-2020, 12:12

Obrazek

Bardzo dobry 3 sezon,czekam na 4,polecam!
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
Awatar użytkownika
devastator77
zahartowany metalizator

27-11-2020, 13:13

Obrazek

Trzeci sezon, moim skromnym zdaniem najlepszy,ruska robi zajebisty show i chociażby dla niej warto go obejrzeć,oczywiście jeżeli oglądaliście dwa poprzednie,na pewno nie pożałujecie,mocno polecam.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
szczylun
rasowy masterfulowicz

29-11-2020, 19:52

w nadrabianiu zaległości TRUE DETECTIVE sezon 3, podobał mi się, do jedynki nie ma co porównywać, ale dobry klimat, aktorstwo, wierne oddanie wydarzeń na trzech płaszczyznach czasowych, jestem kontent i czekam na 4.
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

30-11-2020, 18:09

Obrazek

czemu dzieciaki w każdym serialu muszą być takie wkurwiające ? ;)
ale jest ciekawie, cdn ;)
wracam do starych seriali ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
devastator77
zahartowany metalizator

01-12-2020, 11:53

Obrazek

Bardzo dobry belgijski serial kryminalny.Polecam!
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
Awatar użytkownika
yossarian84
rasowy masterfulowicz

01-12-2020, 22:10

Obrazek

niezłe :D
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

04-12-2020, 08:23

Obrazek
sezon czwarty zakończony. W sumie dwa ostatnie odcinki ratują ten sezon, który i tak wydaje mi się najsłabszy ze wszystkich...
Awatar użytkownika
Ascetic

04-12-2020, 09:43

Sgt. Barnes pisze:
04-12-2020, 08:23
Obrazek
sezon czwarty zakończony. W sumie dwa ostatnie odcinki ratują ten sezon, który i tak wydaje mi się najsłabszy ze wszystkich...
czekam jak pojebion na jednej z dwóch dostępnych w bolszewii platform.

póki co, bo nawet wolny czas jest:

Obrazek

a ten za mną:

Obrazek

oba to zasadniczo strata czasu.

może sytuację na hbo uratuje "gwiazda szeryfa". na dniach będzie do obejrzenia.
Poro
Awatar użytkownika
devastator77
zahartowany metalizator

07-12-2020, 12:27

Obrazek

"Francuz Antoine szuka w Syrii swojej siostry, która jest uważana za zmarłą. Odkrywając tajemnice kawałek po kawałku, chłopak łączy siły z jednostką zagorzałych kurdyjskich bojowniczek, które są największym koszmarem ISIS i podróżuje z nimi po terytorium okupowanym przez wroga. Ścieżki Antoine'a przecinają się z poszukiwaczami przygód, anarchistami, szpiegami, ale też niewinnymi ofiarami wojny. "

Bardzo dobry serial.Polecam!
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
Awatar użytkownika
Żułek

07-12-2020, 22:33

zjebałem :facepalm:
Ascetic pisze:
04-12-2020, 09:43
Obrazek
myślałem ze to ma 5 odcinków wiec obejrzałem ale coś mi po ostatnim nie grało bo to niemożliwe aby się tak skończyło
po sprawdzeniu okazało się że jeszcze 3 odcinki :facepalm:

generalnie mam wrażenie że to ciąg dalszy Teorii Wielkiego Podrywu, po ostatnich odcinkach pojawił się covid który zabił Sheldona i spółke pozostawiając przy życiu tylko Penny która dobrze się zakonserwowała pijąc przez 12 sezonów hektolitry wina
ta po obowiązkowych szczepieniach i długiej samoizolacji postanowiła wyprowadzić się do NY, zmieniając nazwisko oraz zawód, zastąpić wino wódką i zacząć wszystko od nowa :sarcasm1:
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
ODPOWIEDZ