Dla mnie pierwszy sezon rewelacyjny. Drugi, niestety, rozczarowuje...Żułek pisze: ↑09-07-2020, 18:09
u mnie tym czasem
właściwie miałem to olać po tym sezonie ale ostatnie 3 odcinki troche ten serial uratowały
2 ma mieć tylko 9 odcinków wiec jeszcze dam im szanse, mam nadzieje że ruszą z akcją bo pierwszy mogli o połowe spokojnie skrócić bo ile czasu można poznawać postacie (Cyborg i pedał beznadzieja) i opierać teksty (Cliff, Jane) na "co tu się odpierdala?" , "o kurwa" albo "spierdalaj"![]()
Nowe seriale
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- weteran forumowych bitew
Re: Nowe seriale
- Wasyl
Z tym znakomity to przesada. Dobry serial. Ma jednak swoje mankamenty. Momentami się lekko rozłazi, polskie serialowe dialogi (kłótnie rodziców głównego bohatera niczym z M jak ..), aktorsko nierówny (pan prokurator 3 miny na krzyż, nawet Jakubik słabo) i nieco rozczarowująca końcówka.devastator77 pisze: ↑25-07-2020, 12:47
Uwaga koledzy!!!!
Znakomity serial,jeden z najlepszych jaki powstał w tym kraju w ciągu ostatnich latach.
Zdecydowanie i mocno polecam!
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator

no to sprawdzimy z czym to się je...
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
Klimat dobry i bardzo odważny jak na Szwedów, ale scenariusz strasznie naiwny - im dalej tym mniej to prawdopodobne.devastator77 pisze: ↑04-05-2020, 12:43
"Planowany atak ISIS na Szwecję łączy losy grupy kobiet, w tym matki na zakręcie, natchnionej uczennicy i ambitnej policjantki"
Bardzo dobry szwedzki serial,mocno polecam!
Guilty of being right
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

i z głowy

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- dzik
Trza przyznać, że trzymał poziom do końca. Wszystkie sezony ok, a to rzadkość.
dobry kościół to kościół spalony
- Żułek
chyba że ktoś ma alergie na jej miny 
bo się można przestraszyć nie na żarty

ale generalnie bardzo dobry serial
ciekawe co z tego będzie

bo się można przestraszyć nie na żarty

ale generalnie bardzo dobry serial
ciekawe co z tego będzie

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- devastator77
Nie zgodzę się z kolegą,6 sezon bardzo słaby,7 trochę lepszy,zaraz zaczynam 8 sezon i zobaczymy w jaką stronę pójdzie.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
- dzik
Spoko. Nie pamietam co prawda w tej chwili za bardzo 6 sezonu, ale chyba żaden nie kojarzy mi się jakoś bardzo chujowo.devastator77 pisze: ↑31-07-2020, 12:29Nie zgodzę się z kolegą,6 sezon bardzo słaby,7 trochę lepszy,zaraz zaczynam 8 sezon i zobaczymy w jaką stronę pójdzie.
- uglak
6 i 7 to był pewien spadek jakości po genialnym piątym, ale jak na 6 i 7 sezon serialu sensacyjnego to i tak były wybitne. Ostatni jest od dwóch poprzednich wyraźnie lepszy. Świetny jest zwłaszcza powrót do masy wątków z 4 sezonu - gdybym o tym wiedział to bym sobie go powtórzył i to mimo tego, że zazwyczaj nie lubię oglądać drugi raz tego samego.dzik pisze: ↑31-07-2020, 20:06Spoko. Nie pamietam co prawda w tej chwili za bardzo 6 sezonu, ale chyba żaden nie kojarzy mi się jakoś bardzo chujowo.devastator77 pisze: ↑31-07-2020, 12:29Nie zgodzę się z kolegą,6 sezon bardzo słaby,7 trochę lepszy,zaraz zaczynam 8 sezon i zobaczymy w jaką stronę pójdzie.
Guilty of being right
- uglak

Część williamsburska bardzo ciekawa, ale berlińska tak miałka, fajna i bez wyrazu, że człowiek czekał tylko na kolejne retrospekcje. Tylko dla zainteresowanych tematyką.
Guilty of being right
-
O jakim serialu piszecie? . We wrześniu chętnie jakiegoś tasiemca zarzucę na ruszt wieczorami. Z góry dzięki.uglak pisze:6 i 7 to był pewien spadek jakości po genialnym piątym, ale jak na 6 i 7 sezon serialu sensacyjnego to i tak były wybitne. Ostatni jest od dwóch poprzednich wyraźnie lepszy. Świetny jest zwłaszcza powrót do masy wątków z 4 sezonu - gdybym o tym wiedział to bym sobie go powtórzył i to mimo tego, że zazwyczaj nie lubię oglądać drugi raz tego samego.dzik pisze: ↑31-07-2020, 20:06Spoko. Nie pamietam co prawda w tej chwili za bardzo 6 sezonu, ale chyba żaden nie kojarzy mi się jakoś bardzo chujowo.devastator77 pisze: ↑31-07-2020, 12:29Nie zgodzę się z kolegą,6 sezon bardzo słaby,7 trochę lepszy,zaraz zaczynam 8 sezon i zobaczymy w jaką stronę pójdzie.
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Kupię Nunslaughter Goat ale nie ten w czerwonym digipacku.
- uglak
- Gumiak

Zupełnie nie moje klimaty, ale oglądało się dobrze. Gość z Banshee zrobił robotę.
- devastator77

"Po 20 latach od tajemniczego zaginięcia sławnego manchesterskiego DJ-a na Ibizie odnajduje się jego ciało. Siostra mężczyzny wraca na hiszpańską wyspę, żeby dowiedzieć się, co tak naprawdę się stało. W czasie śledztwa, w świecie imprez, wielkich jachtów, kłamstw i ludzi żyjących na krawędzi, kobieta będzie musiała zmierzyć się z ciemną stroną swojej osobowości".
Bardzo dobry angielski serial,polecam!
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
- dzik
-
Jak to jest, że seriale okołonarkotykowe są zazwyczaj wysoko oceniane?
Obejrzałem ostatnio holenderski Undercover. Też o narkotykach.
Obejrzałem ostatnio holenderski Undercover. Też o narkotykach.

- Żułek
RippingHeadache pisze: ↑25-07-2020, 16:04Dla mnie pierwszy sezon rewelacyjny. Drugi, niestety, rozczarowuje...Żułek pisze: ↑09-07-2020, 18:09
u mnie tym czasem
właściwie miałem to olać po tym sezonie ale ostatnie 3 odcinki troche ten serial uratowały
2 ma mieć tylko 9 odcinków wiec jeszcze dam im szanse, mam nadzieje że ruszą z akcją bo pierwszy mogli o połowe spokojnie skrócić bo ile czasu można poznawać postacie (Cyborg i pedał beznadzieja) i opierać teksty (Cliff, Jane) na "co tu się odpierdala?" , "o kurwa" albo "spierdalaj"![]()

wg mnie drugi jest lepszy, postacie są już znane wiec nie tracą na nie tyle czasu
co prawda główny wątek małpiej dziewczynki jest zjebany ale pomijając go jest dużo zabawniej i więcej się dzieje
więc czekam na 3 sezon (ostatni odcinek był do dupy a prawdziwego finału nie zdążyli nakręcić) mimo wszystko

jestem za Cliffem aby wpierdolić szefowi

- dzik
Dobry faktycznie, a może i nawet bdb. Spodobał mi się na tyle, że postanowiłem obejrzeć przy okazji inne seriale na podstawie książek Cobena - The Five, Safe i The Stranger.Wasyl pisze: ↑25-07-2020, 22:09Z tym znakomity to przesada. Dobry serial. Ma jednak swoje mankamenty. Momentami się lekko rozłazi, polskie serialowe dialogi (kłótnie rodziców głównego bohatera niczym z M jak ..), aktorsko nierówny (pan prokurator 3 miny na krzyż, nawet Jakubik słabo) i nieco rozczarowująca końcówka.devastator77 pisze: ↑25-07-2020, 12:47
Uwaga koledzy!!!!
Znakomity serial,jeden z najlepszych jaki powstał w tym kraju w ciągu ostatnich latach.
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
Safe dla mnie słabiznadzik pisze: ↑09-08-2020, 17:05Dobry faktycznie, a może i nawet bdb. Spodobał mi się na tyle, że postanowiłem obejrzeć przy okazji inne seriale na podstawie książek Cobena - The Five, Safe i The Stranger.Wasyl pisze: ↑25-07-2020, 22:09Z tym znakomity to przesada. Dobry serial. Ma jednak swoje mankamenty. Momentami się lekko rozłazi, polskie serialowe dialogi (kłótnie rodziców głównego bohatera niczym z M jak ..), aktorsko nierówny (pan prokurator 3 miny na krzyż, nawet Jakubik słabo) i nieco rozczarowująca końcówka.devastator77 pisze: ↑25-07-2020, 12:47
Uwaga koledzy!!!!
a te realia lat 90 jednak dość słabo oddane, choć sama historia dość ciekawa. tak do przedostatniego odcinka, kiedy wszystko „siada”. Mówię o „w głębi lasu”.