Nowe seriale

Wszystkie chwyty dozwolone - od "Begotten" po "Wejście smoka".

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
devastator77
zahartowany metalizator

Re: Nowe seriale

22-06-2020, 16:44

Obrazek

Miły i sympatycznie zabawny serialik z Hiszpanii,taki akurat na letnie wieczory.polecam!
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

27-06-2020, 20:12

dark#3

ta. kurwa i co jeszcze? srogo ich w tej 3ciej serii pogieło. nawet to, że to niemiecki serial nie złagodzi mojego bulwersa.
Poro
Awatar użytkownika
Wasyl
weteran forumowych bitew

27-06-2020, 22:06

Jest w planach. Może w przyszłym tygodniu ruszę z tym Darkiem
Awatar użytkownika
devastator77
zahartowany metalizator

28-06-2020, 12:35

Obrazek

Chujoza totalna!!!!!!
Coś kurwa strasznego,puściłem pierwszy odcinek i nie obejrzałem go nawet do końca!Zostałem zabity przez poprawność po amerykańsku.
Oto dzielny strażak z NY dowiaduje się,że ma jakieś guzy na płucach i postanawia za namową przełożonych przenieść się do Austin by odbudować tam drużynę strażaków bo poprzedni zginęli w akcji,tylko,że nowa ekipa to musi być koniecznie poprawna,a więc muszą być biali,czarni,czerwoni,meksykańcy do tego muzułmanie,żydzi,pedzie i nawet trans.Do tego ten dzielny strażak zabrał ze sobą swojego syna,pedzia który próbował popełnić samobójstwo po tym jak rzucił go czarny kochaś,a jak jeszcze pojawiła się spuchnięta od botoxu Liv Tayler to kurwa wymiękłem na dobre i czym prędzej wyłączyłem to kuriozum serialowe.Nie dałem rady koledzy!Może ktoś z was lubi takie klimaty,ale ja odpadam.
Pamiętajcie,że was ostrzegałem!
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
Awatar użytkownika
Ascetic

28-06-2020, 12:49

devastator77 pisze:
28-06-2020, 12:35
Obrazek

Chujoza totalna!!!!!!
Coś kurwa strasznego,puściłem pierwszy odcinek i nie obejrzałem go nawet do końca!Zostałem zabity przez poprawność po amerykańsku.
Oto dzielny strażak z NY dowiaduje się,że ma jakieś guzy na płucach i postanawia za namową przełożonych przenieść się do Austin by odbudować tam drużynę strażaków bo poprzedni zginęli w akcji,tylko,że nowa ekipa to musi być koniecznie poprawna,a więc muszą być biali,czarni,czerwoni,meksykańcy do tego muzułmanie,żydzi,pedzie i nawet trans.Do tego ten dzielny strażak zabrał ze sobą swojego syna,pedzia który próbował popełnić samobójstwo po tym jak rzucił go czarny kochaś,a jak jeszcze pojawiła się spuchnięta od botoxu Liv Tayler to kurwa wymiękłem na dobre i czym prędzej wyłączyłem to kuriozum serialowe.Nie dałem rady koledzy!Może ktoś z was lubi takie klimaty,ale ja odpadam.
Pamiętajcie,że was ostrzegałem!
czuję się zainteresowany.

to ciekawe zjawisko. fakt. co film to coraz to bardziej skomplikowane układy. teraz widzę, że zaczyna się moda na rodzinę 2+1 <2m+f>, a w takim "safe" wczoraj skończonym, dexter wali kobite a mąż przybija mu piątkę i mówi "stary. luz. ona lubi w dupę a później do japy. tak bez gumy". taki świat. taki czas. z dzieckiem coraz trudniej cokolwiek zobaczyć. tak wrażliwcy pewnie mają. a. właśnie polecam w takim razie "dark". tam jest po niemiecku. zero zboczeń. same głupoty quasi-filozoficzne. szopenhałer, haideger. jak ktoś się brzydzi jednym a lubi drugie to wiadomo: polecam.
Poro
Awatar użytkownika
Żułek

29-06-2020, 20:57

Obrazek

hmm

krzyżówka Dr. House`a z Ripper Street tylko bez tego czegoś co sprawia że się chce ogladać i czeka na kolejny odcinek
w lipcu nowy sezon, damy szanse bo ogladało się całkiem dobrze mimo wszystko

czas na serialowych superbohaterów :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
devastator77
zahartowany metalizator

01-07-2020, 12:47

Obrazek

Zajebisty angielski serial,10 półgodzinnych odcinków,mocno polecam!
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
Awatar użytkownika
Ascetic

02-07-2020, 23:34

Obrazek

Obrazek
Poro
Awatar użytkownika
devastator77
zahartowany metalizator

06-07-2020, 12:24

Obrazek

Znakomity irlandzki serial!

Nie jest dla wszystkich,jeżeli jesteś młodzieńcem z problemem trądzikowym i lubisz strzelaniny,szybkie jazdy super furami,super policjantów i opalone super laski to omijaj go z daleka,natomiast jak jesteś już starszym gościem i takie rzeczy już cię nie rajcują ale za to lubisz solidną ale monotonną robotę gliniarzy,którzy do tego mają swoje demony,podejrzanych typków oraz różnej maści popaprańców to jest serial dla ciebie.Szukaj,nagrywaj i oglądaj,a na pewno nie będzie zawodu.
Mocno i zdecydowanie polecam!
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

08-07-2020, 19:15

Alienista

- cały serial jest tak klimatyczny i intrygujący jak pierwszy odcinek z pierwszego sezonu? -
Awatar użytkownika
Żułek

09-07-2020, 18:09

poziom jest raczej trzymamy przez cały sezon ale jak dla mnie to takie 6/10 ;)

u mnie tym czasem
Obrazek

właściwie miałem to olać po tym sezonie ale ostatnie 3 odcinki troche ten serial uratowały
2 ma mieć tylko 9 odcinków wiec jeszcze dam im szanse, mam nadzieje że ruszą z akcją bo pierwszy mogli o połowe spokojnie skrócić bo ile czasu można poznawać postacie (Cyborg i pedał beznadzieja) i opierać teksty (Cliff, Jane) na "co tu się odpierdala?" , "o kurwa" albo "spierdalaj" ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

10-07-2020, 01:40

Alienista

S1

ale ten netflix uwielbia wkurwiac prawakow. partia socjalistyczna, sufrażystki. lewackie komando: 2 Żydów, alkoholik, kobieta wyemancyponowana, naukowiec-antyklerykał walczą ze złem upostaciowionyn w burżuju zboku. tyle do 6 odcinka. gdzieś z tylu majaczy zły klecha.

jeszcze sporo homików. ale to akurat mocno słabe i niesmaczne jak się weźmie kontekst i kto z kim.

liczę że dalej wejdzie bardziej gęste
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

10-07-2020, 17:00

lecę z "Babylon Berlin". lata 20/30 w Berlinie. spiski, korupcje, gliny te dobre i te złe, krzywe ryje, komuniści i naziści, ciemne zaułki, kolorowe kluby i brudne speluny, narkotyki.takie sytuacje.
Awatar użytkownika
Ascetic

11-07-2020, 19:44

Wacław pisze:
10-07-2020, 01:40
Alienista

S1

ale ten netflix uwielbia wkurwiac prawakow. partia socjalistyczna, sufrażystki. lewackie komando: 2 Żydów, alkoholik, kobieta wyemancyponowana, naukowiec-antyklerykał walczą ze złem upostaciowionyn w burżuju zboku. tyle do 6 odcinka. gdzieś z tylu majaczy zły klecha.

jeszcze sporo homików. ale to akurat mocno słabe i niesmaczne jak się weźmie kontekst i kto z kim.

liczę że dalej wejdzie bardziej gęste
w 7 odcinku mamy BLM. + czarna sukienkowa grupa + homofobia
Poro
Awatar użytkownika
devastator77
zahartowany metalizator

15-07-2020, 12:36

Obrazek

"Na obrzeżach Opola w okrutny sposób zostaje zamordowana młoda dziewczyna. Dochodzenie wykazuje, że była jedną z wielu ofiar psychopatycznego seryjnego zabójcy. Na miejscu zbrodni pojawia się komisarz Agnieszka Polkowska (Aleksandra Popławska). Policjantka nie zdaje sobie jednak sprawy, że jej udział w śledztwie nie jest przypadkowy."

Całkiem niezły serial,w miarę dobry scenariusz,a byłby jeszcze lepszy gdyby nie dobór aktorów,młody Stuhr (coraz bardziej podobny do tatusia) w roli psychola nie bardzo pasuje,a Popławska jako policjantka z kłopotami rodzinno-trunkowymi słabo wypadła.,a jej partner policjancić z grzywką i śmiesznymi czapkami to już chujoza.
Jak macie dużo czasu to sobie obejrzyjcie,a jeżeli czasu na oglądanie filmów macie niewiele to sobie darujcie i co innego obejrzyjcie,lepszego.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
Awatar użytkownika
Żułek

16-07-2020, 17:58

Szczurek czeka w kolejce ;) chociaż nie lubie Popławskiej bleee ;)

Obrazek

nr. 4 i 5 super, fajny duet Hazel i Cha Cha ale reszta (z naciskiem na Ellen Page i małpe) kiepsko
za 2 tygodnie 2 sezon więc dam im jeszcze szanse, póki co podobnie jak z Doom Patrol znak zapytania i możliwość szybkiego pożegnania się

Awatar użytkownika
Żułek

21-07-2020, 18:07

Obrazek

w sumie nie bardzo wiedziałem czego się spodziewać po opisie "Grupa ambitnych początkujących aktorów i filmowców zrobi niemal wszystko, aby spełnić swoje marzenia o wielkiej karierze." ale na pewno nie tego że będzie to baja o pedałach :facepalm:
a Samare wole jako pierdolniętą wariatkę :mrgreen:
Obrazek

pora kończyć Homeland ;)

Awatar użytkownika
devastator77
zahartowany metalizator

22-07-2020, 12:57

Też właśnie skończyłem oglądać ten serial,takie jest te Holywood,układy,układziki,pedalstwo,kurestwo,serial ogólnie słaby,nie polecam,gdyby nie te wszystkie pedalskie akcje to byłaby to taka trochę bajka jak to Holywood zmienia na dobre Amerykę,gdzie wszystko kończy się happy endem.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
Awatar użytkownika
Żułek

24-07-2020, 13:18

właśnie ten happy end najbardziej mnie irytował, poprawne polityczne do porzygu bleeeeeee

2 sezon
Obrazek

no to czekam na 3 :mrgreen:

Awatar użytkownika
devastator77
zahartowany metalizator

25-07-2020, 12:47

Obrazek

Uwaga koledzy!!!!
Znakomity serial,jeden z najlepszych jaki powstał w tym kraju w ciągu ostatnich latach.
Zdecydowanie i mocno polecam!
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
ODPOWIEDZ