Nowe seriale
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Lord Gorloj
- w mackach Zła
Re: Nowe seriale
No i jeden z bohaterów napierdala Kreator "Pleasure to kill", gęba się sama cieszy jak się takie coś w telewizorni widzi.
Zacząłem "Mandalorian" i świetnie się przy tym bawię. Nowe epizody Star Wars to sraka przecuchnąca, spinoffy były w najlepszym wypadku akceptowalne (w porywach 5,5/10), a tutaj, o, tutaj jest dokładnie to, co być powinno. Niezobowiązująca, zabawna, komiksowa rozrywka w wiadomym klimacie, która nie robi z widza skończonego idioty - czyli okazuje się, że jednak można coś z tych Gwiezdnych Wojen fajnego wycisnąć i nie kalać przy tym kultu.
No i Werner Herzog kruszy suty.
Zacząłem "Mandalorian" i świetnie się przy tym bawię. Nowe epizody Star Wars to sraka przecuchnąca, spinoffy były w najlepszym wypadku akceptowalne (w porywach 5,5/10), a tutaj, o, tutaj jest dokładnie to, co być powinno. Niezobowiązująca, zabawna, komiksowa rozrywka w wiadomym klimacie, która nie robi z widza skończonego idioty - czyli okazuje się, że jednak można coś z tych Gwiezdnych Wojen fajnego wycisnąć i nie kalać przy tym kultu.
No i Werner Herzog kruszy suty.
I fell into the pit of language
and couldn't put myself
out
and couldn't put myself
out
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
I chodzi w koszulce Morbid, ale - generalnie - po obejrzeniu dwóch sezonów jest mi dość daleko do zachwytu, nie wspominając już o tym, że w połowie pierwszej serii można przewidzieć, jak dalej potoczy się akcja (no, poza pewnymi wymysłami z drugiej części ;)).
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Medard
Policmajster za młodu, jurny Jurgen zawsze daje radę.Lord Gorloj pisze:No i jeden z bohaterów napierdala Kreator "Pleasure to kill", gęba się sama cieszy jak się takie coś w telewizorni widzi.
Ale wędrówki w czasie uważam za słabość Dark, trzeci odcinek trochę mnie zawiódł.
Die Welt ist meine Vorstellung.
-
- weteran forumowych bitew
Kilka miesięcy temu obejrzałem dostępne wtedy dwa sezony "Dark".Medard pisze:Obejrzałem pierwszy odcinek pierwszego sezonu. Zainteresował mnie ten serial, chociaż może jak to w filmach u Niemców, trochę sztywny i te ich końskie (właściwie ludzkie) pyski wszędzie.TheDude pisze:Pierwszy sezon obejrzałem w jeden dzień. Ciekawe czy drugi też tak mnie wciągnie.
Ale świetny klimat niemieckiego miasteczka, dzielny policmajster posuwający atrakcyjniejsze niemry, las, jaskinia, elektrownia atomowa,
i tajemnicze zaginięcia.
Im dalej w las tym polan więcej a drzew mniej - z odcinka na odcinek wydawał mi się coraz słabszy. Zapomniałem o tym tytule po jakims czasie zupełnie.
Choć przyznać nalezy, że rozrywkę zapewnia całkiem przyjemną.
- TheDude
^ W połowie drugiego sezonu już nie chciało mi się zapamiętywać kto jest kim i z kim jakie ma relacje :)
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

uffff zmęczyłem, :P szkoda że to nie koniec bo przecież kręcą dalej :( ale chociaz bedzie dłuuuuuuuuuuższa przerwa
pora kończyć Bendera i brać się troche za nowości (Castle Rock 2, The Ranch 4, Dwóch i Pół do końca) itp ;)
ogląda ktoś ?

bo się zastanawiam
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Maro
póki co po pierwszych dwóch odcinkach jest dobrze.
@Sybir
Złodzieje z lasu całkiem, całkiem bez jakiegoś szczególnego zachwytu, ale mi osobiście brakuje takich produkcji. Jak pisałem wcześniej niezła przygotówka osadzona w XVIII wieku. Jak znajdziesz chwile i lubisz takie klimaty to polecam.
@Sybir
Złodzieje z lasu całkiem, całkiem bez jakiegoś szczególnego zachwytu, ale mi osobiście brakuje takich produkcji. Jak pisałem wcześniej niezła przygotówka osadzona w XVIII wieku. Jak znajdziesz chwile i lubisz takie klimaty to polecam.
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Pierwszy sezon świetny. Ja tam bardziej chłonąłem ogólny klimat, wspomagany przez świetną ścieżkę dźwiękową, niż próbowałem zapamiętać kto, co, gdzie, jak i z kim. Jeszcze na początku dało się w tym połapać, ale już w drugim sezonie stało się to przekombinowane. Jakaś tam radość z oglądania była, ale po dwóch dniach i tak już niczego nie jarzyłem.Ogre pisze:Kilka miesięcy temu obejrzałem dostępne wtedy dwa sezony "Dark".Medard pisze:Obejrzałem pierwszy odcinek pierwszego sezonu. Zainteresował mnie ten serial, chociaż może jak to w filmach u Niemców, trochę sztywny i te ich końskie (właściwie ludzkie) pyski wszędzie.TheDude pisze:Pierwszy sezon obejrzałem w jeden dzień. Ciekawe czy drugi też tak mnie wciągnie.
Ale świetny klimat niemieckiego miasteczka, dzielny policmajster posuwający atrakcyjniejsze niemry, las, jaskinia, elektrownia atomowa,
i tajemnicze zaginięcia.
Im dalej w las tym polan więcej a drzew mniej - z odcinka na odcinek wydawał mi się coraz słabszy. Zapomniałem o tym tytule po jakims czasie zupełnie.
Choć przyznać nalezy, że rozrywkę zapewnia całkiem przyjemną.
Właśnie, polecanki potrzebuję. Coś w tym stylu. Lokalny klimat, bohaterowie z sekretami, miejsce skupione wokół jednego zjawiska np. elektrowni właśnie. Najlepiej jeden sezon i zamknięta opowieść - cholernie nie mam ostatnio ochoty na tasiemce. Tropy to wspomniane Dark, ale też Tabula Rasa czy Pustina. Fajnie, jakby było produkcji europejskiej.
Co rekomendujecie?
- devastator77
- zahartowany metalizator

Wspaniały serial.Szkoda,że to już koniec.Tym którzy go jeszcze nie oglądali mocno polecam.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
-
- zaczyna szaleć
@Deathhammer66
Obadaj to:
https://www.filmweb.pl/serial/Intruz-2016-750154" onclick="window.open(this.href);return false;
Całkiem spoko. Klimat małego miasteczka, nieco z "Pustina" się kojarzy.
Obadaj to:
https://www.filmweb.pl/serial/Intruz-2016-750154" onclick="window.open(this.href);return false;
- Wasyl
Widziałem 1 sezon i uważam, że jest ok. Nie porwało mnie jednak na tyle by się rzucić na drugi. Mówisz, że warto ciągnąc dalej?devastator77 pisze:
Wspaniały serial.Szkoda,że to już koniec.Tym którzy go jeszcze nie oglądali mocno polecam.
- devastator77
Tak,pociągnij dwójkę i trójkę,a nie pożałujesz.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
- Żułek

koniec :( a było tak fajnie :(
ale jeszcze troche zostało do obejrzenia ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- Żułek

chyba zostane fanem nr. 1 Lizzy :P
teraz pora skończyć 2 seriale z Kelso :P
czyli będzie na wesoło :P

- Deathhammer66
- w mackach Zła
Dzięki, obczaję. Na razie skończyłem "The haunting of house hill" i bardzo mi się podobało. Końcówka trochę dziwna, ale ogólnie serial na wysokim poziomie. Horror bez infantylności, bardziej psychologiczny niż tanie jump scare'y i wypruwanie flaków.death_to_all pisze:@Deathhammer66
Obadaj to:
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz

fajny mini z australii
- devastator77

Całkiem fajna hiszpańska komedyjka o trzech siostrach i ich problemach,8 odcinków po 30 minut każdy.Polecam!
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
- maciek z klanu
Gdzie to można obejrzeć?devastator77 pisze:
Całkiem fajna hiszpańska komedyjka o trzech siostrach i ich problemach,8 odcinków po 30 minut każdy.Polecam!
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- devastator77
- Medard
Castle Rock.
Zainteresował mnie klimat pierwszych stanów założycielskich ameryki i dlatego zacząłem pierwszy sezon. Myślałem, że to będzie Lovecraft w wersji Kinga. Ale nie jest.
Klimat to jedyny plus pierwszych odcinków. Dzieciak samo zło to jakaś porażka aktorska, a sam pomysł raczej nietrafiony. Murzyn daje radę i jeszcze samo więzienie ma dawny klimat.
Zupełnie mnie nie wciągnął na razie.
Zainteresował mnie klimat pierwszych stanów założycielskich ameryki i dlatego zacząłem pierwszy sezon. Myślałem, że to będzie Lovecraft w wersji Kinga. Ale nie jest.
Klimat to jedyny plus pierwszych odcinków. Dzieciak samo zło to jakaś porażka aktorska, a sam pomysł raczej nietrafiony. Murzyn daje radę i jeszcze samo więzienie ma dawny klimat.
Zupełnie mnie nie wciągnął na razie.
Die Welt ist meine Vorstellung.