Ten film to szambo takie filmowe,oglądasz z ciekawości co jeszcze głupiego będzie dalej,dzielna załoga czołu z super dowódcą i jego kompani,niezbyt rozgarnięci ale poczciwi radzieccy żołnierze,czołg ciągle w naprawie,ale jeździ i dzielnie walczy z faszystami,tygrysy walą do niego,trafiają ale czołg cały czas cały,natomiast jak oni przywalą tygrysom to wieżyczki fruwają,dwóch dowódców,jeden oczywiście poczciwy,a drugi to kawał chuja który wszystkich stawiałby pod sąd wojenny i oczywiście jest i krasawica,inżynier-mechanik która najlepiej zna się na czołgach-hitlery za jej głowę wyznaczyli nagrodę i jak się okazuje jest ona żonką dowódcy tego czołgu,tak to wygląda w skrócie.Stary Metal pisze: ↑21-06-2020, 12:59Dziwne...devastator77 pisze: ↑20-06-2020, 12:26Koniecznie nagraj i obejrzyj!
Poniżej jest za to rosyjski film wojenny który trzeba omijać szerokim łukiem-totalna chujoza!
![]()
Zazwyczaj ruskie filmy wojenne były co najmniej dobre.
Czego temu zabrakło?
Ostatnio oglądane filmy v.2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- devastator77
- zahartowany metalizator
Re: Ostatnio oglądane filmy v.2
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
-
- mistrz forumowej ceremonii
Nic współczesnego nie może się równać do tamtych czasów kinematografii lat 80/90 w kanonie kina akcji/kryminału. Te dwa debeściaki poleciały ostatnio. Cudownie je sobie co jakiś czas odświeżyć a Richard Gere przeszedł samego siebie w temacie bycia złym skurwielem w Sprawy Wewnętrzne
- nagrobek
- Darekthrone
- w mackach Zła

Nieźle mają tu poryte berety te Amerykańce. Dobry film.
- devastator77

Niezły film o młodym nawiedzonym i popapranym arabusie który marzy o zabijaniu niewiernych.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
- nagrobek
^ zdecydowanie powinieneś pisać krótkie opisy filmów do jakiejś gazetki z programem tv. od razu by człowiek wiedział co jest grane.
- Harlequin
Heh, trafne podsumowanie, ale i bezbłędny opis

Tymczasem wczoraj z Żoną przyjebaliśmy w mózg:

I zasadniczo było to wpierdol przeokrutny. Pierwsza połowa filmu pozornie przegadana, lecz gdy potem Bergman robi widzowi whiskas z mózgu to pole do interpretacji jeszcze szerokie.
- Darekthrone
- w mackach Zła
^
Persona znakomita. Obok Siódmej Pieczęci najlepszy Bergman jak dla mnie.

Nawet ok.

Nawet ok.
- devastator77

"Czterej czarnoskórzy weterani wracają do Wietnamu dziesiątki lat po wojnie w poszukiwaniu szczątków swojego dowódcy i ukrytego złota"
Chujoza,omijać z daleka!
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Harlequin
Ja widziałem tylo "Milczenie". W sumie to dobpiero będe nadrabiał chyba braki w bergmanowej educkaji, ale czekam na faze zeby do Fanny I Aleksander przysiaść. I chciałbym znaleźc wersje reżyserską, którę Bergman uznaje za jedyną słusznąDarekthrone pisze: ↑25-06-2020, 11:22^
- Darekthrone
- w mackach Zła
"Fanny i Aleksander" oglądałem jakiś miesiąc temu. Tylko zwykłą wersję - 3 godzinną. Dobry film, warto obejrzeć choć na kolana mnie nie powalił. Z Bergmana obejrzałem jeszcze "Źródło", "Jak w zwierciadle", "Tam gdzie rosną poziomki" - te polecam. Muszę jeszcze obejrzeć "Szepty i krzyki" i "Jesienną Sonatę".Harlequin pisze: ↑25-06-2020, 13:15Ja widziałem tylo "Milczenie". W sumie to dobpiero będe nadrabiał chyba braki w bergmanowej educkaji, ale czekam na faze zeby do Fanny I Aleksander przysiaść. I chciałbym znaleźc wersje reżyserską, którę Bergman uznaje za jedyną słusznąDarekthrone pisze: ↑25-06-2020, 11:22^
- devastator77

Wczoraj obejrzałem na HBO,uwielbiam tą komedię,jedna z moich ulubionych,ta banda popaprańców jest cudowna,a ta scena jak dwóch bambusów próbuje okraść tych żółtych w cukierni to czysty kult!
Tych którzy nie znają tego filmu to piekielnie mocno zachęcam z zapoznaniem się z nim. Pozycja obowiązkowa dla każdego który lubi się mocno i zdrowo pośmiać.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
- Żułek

niezły
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Żułek

a to juz było kiepskie

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- devastator77

Nudy z Hiszpanii.Omijać szerokim łukiem.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
- Darekthrone
- w mackach Zła

Fajny film. Dobra obsada, ładne plenery, piękne egzotyczne półnagie dziewczyny i muzyka Vangelisa.
- Harlequin

Kilka dni temu sie z tym mierzyłem. Odczucia mam bardzo ambiwalentne. Niewątpliwie kino ambitne, mocno uduchowione, religijne. Wizualnie piękne niewątpliwie. Cycki głównej bohaterki, jak i sama jej aparycja w kościele w jednej z pierwszych scen - zjawiskowa. Ale całość się kurwa tak wlecze, że Bergman wydaje się być przy tym kinem akcji. I nie chodzi o temat i rozkminy, ale właśnie o tempo i ów brak jego budowania.
Kocham wolne ujęcia, mozolne przesuwanie kamery o ile buduje ono klimat itd itp., ale tutaj to szło zakwitnąć. Pewnie jeszcze wróce do Takovskiego, ale pierwszy kontakt lekki nie był.
Dla mnie takie 7/10, ale głównie za świetną warstwę wizualną i zmysłową Domizianę Giordano.
- Żułek

takie se
- devastator77

Film dla wielbicieli rozpierduchy i psycholi.
Jedzie sobie szósteczka młodziaków po jakim zadupiu i bum,poszła opona,ale szybko okazało się,że ktoś tą oponę przestrzelił... i zaczyna się zabawa w chowanego bo okazało się,że na drzewie zaczaił się snajper-psychol.
Ja tam nie bardzo lubię takie klimaty,ale z lubą postanowiliśmy obejrzeć do końca żeby zobaczyć kto przeżyje...
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?