Do pewnego momentu to taka bardzo ciepła opowieść o rodzinie, która choć nie miała prawa się "udać", to mimo przeciwności losu trzyma się razem i się nawzajem wspiera. Z czasem dowiadujemy się o niej coraz więcej i w pewnym momencie następuje zwrot akcji, po którym zaczyna się dziać prawdziwa magia, bo widz sam musi ocenić postępowanie bohaterów. Znakomicie poprowadzone, nieoczywiste, do tego z zajebistym poczuciem humoru. Świetne kino, póki co mój faworyt z tegorocznych premier.Harlequin pisze:Miałem iśc, ale jakoś nie po drodze było :( mówisz, że kosa?Self pisze:
Absolutnie fenomenalny. Jak kto może to marsz do kina albo wpierdol.
Ostatnio oglądane filmy v.2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Self
- rasowy masterfulowicz
Re: Ostatnio oglądane filmy v.2
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
No to koniecznie musze zobaczyć!
Wczoraj:

Słaby wątek kryminalny, więcej uwagi poświęcono wątkowi miłosnemu. Kreacja Bogarta kapitalna, chyba jedna z lepszych jego ról.
Wczoraj:

Słaby wątek kryminalny, więcej uwagi poświęcono wątkowi miłosnemu. Kreacja Bogarta kapitalna, chyba jedna z lepszych jego ról.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

pan X-Men się postarał bo zagrał bardzo dobrze ale sam film ?
ja tego nie kupuje
nie wiem czy mam chęć oglądać finał tej historii
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- pr0metheus
- zahartowany metalizator
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
wreszcie się zgadzamyŻułek pisze:
ja tego nie kupuje
i
banał i tandeciarstwo
ale Shyamalan raz na kilka lat robi dobry film, wiec trzeba sprawdzić ten nowy
- wonsz
- rasowy masterfulowicz

fajny i doceniam specyficzną powolną narracje, ale prawie 3h to jednak za długo.
rzułf
- smooker
- w mackach Zła

No nie jest to Das Boot. Mimo wszystko można obejrzeć film, gdzie w centrum wszechświata nie jest US&A. Chociaż ze dwie/trzy odpałowe akcje się przytrafiły.
- Harlequin

Dobry noir, do końca widz nie wie kto jest winny
-
smooker pisze:
No nie jest to Das Boot. Mimo wszystko można obejrzeć film, gdzie w centrum wszechświata nie jest US&A. Chociaż ze dwie/trzy odpałowe akcje się przytrafiły.
Wczoraj oglądałem. Tych odpałowych akcji było niestety znacznie więcej. Uwaga spoilery!!!
Chociażby kapitan takiego okrętu to najważniejsza osoba na pokładzie, nie może ot tak po prostu sobie wyjść na zewnątrz i strzelać do śmigłowców. O wyjściu przez luk torpedowy nie wspomnę.
Tarcza antyrakietowa - no ciekawa, ciekawa....
Irańska korweta - bardzo futurystyczna. Śmigłowiec też. Scena jego zestrzelenia, a tym bardziej "zerwanie" plomby zabezpieczajacej z wyrzutni rakietowej mocno kontrowersyjne.
Ewakuacja z tonacego okretu - nooooo, takiego czegoś sie nie spodziewałem...
Na głębokości na której drugi okręt przygotowywał się do wystrzelenia pocisków raczej mało prawdopodobne, aby drugi kapitan jeśli nie rozjebałoby go ciśnienie, to zobaczyłby cokolwiek.
Poza tym, akcja z przygotowaniem do odpalenia pocisków - dlaczego nie można już było wycofać rozkazu? Skoro rozpoczyna się kontratak na takie państwo jak Rosja, to jaki jest sens wystrzelenia tylko jednego pocisku? Wystrzeliwuje się wszystko co jest na pokładzie, w momencie startu rakiet okręt zdradza swoją pozycję, więc nie miałby raczej czasu aby przygotować się do kolejnej salwy.
Gdyby fakt wystrzelenia pocisku balistycznego który wystartował z wód terytorialnych Rosji był nie w intencji Rosjan, to podejrzewam, że gorące linie pomiędzy prezydentami byłyby czerwone od prób dodzwonienia się. Zresztą, w momencie kiedy jedna strona zauważy start międzykontynetalnego pocisku od razu wystrzeliwuje cały swój arsenał w ataku odwetowym, nikt by nie czekał czy jebnie w Paryżu czy Londynie, naciska się guzik i tyle, adieu piękny świecie.
Poza tym, skoro przehandlowano okręt , to jakim cudem był on w stanie ukryć się cały czas w oceanie? To nie czołg, załoga musi być wyszkolona, okręt musi mieć zaplecze w postaci jakiegoś portu, a każde wyjście takich jednostek jest pilnie śledzone przez satelity.
Akustyk - ciekawe zajęcie. Ciekawe też, ilu jest takich ludzi i czy faktycznie tak wyglada ich praca, o ile to nie jest wymysł scenarzysty...
To chyba na razie na tyle.
Można zobaczyć, ale bez obsrania.
- smooker
- w mackach Zła
Zgadzam się w 100%.
To mnie i w sumie całą salę rozbawiło najbardziej. Tzn. entuzjazm z faktu niezestrzelenia tej rakiety nad Poznaniem udzielił się wszystkim oglądającym :D.Nasum pisze:Tarcza antyrakietowa - no ciekawa, ciekawa....
- devastator77
-
https://tvpkultura.tvp.pl/41863987/anty ... arsh-noise" onclick="window.open(this.href);return false;
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz

Dużo lepszy niż inne superbohaterskie potworki.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
-
Jak na obecne standardy horroru to bardzo przyzwoity. Nie przesadzony(mało jump scarów ) , dobre zdjęcia i praca kamery oraz gęsty, zawiesisty klimat prowincji Irlandziej.

- Żułek
no jak mus to mus ;)yossarian84 pisze:wreszcie się zgadzamyŻułek pisze:
ja tego nie kupuje
i
banał i tandeciarstwo
ale trzeba sprawdzić ten nowy

bez spustów ale lepszy, tylko ta doktorka totalnie z dupy, gdyby zagrał to ktoś konkretny byłoby duże lepiej
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- ozob
Nie prawda. Radzieccy swego czasu czekali gdy ich nowy system ostrzegania pokazal iz USA odpalio rakiety balistyczne w kierunku ZSRR.Zresztą, w momencie kiedy jedna strona zauważy start międzykontynetalnego pocisku od razu wystrzeliwuje cały swój arsenał w ataku odwetowym, nikt by nie czekał czy jebnie w Paryżu czy Londynie, naciska się guzik i tyle, adieu piękny świecie.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz

Głupie to i zgodne z obowiązującymi obecnie standardami w temacie politycznej poprawności, ale oglądało się w miarę przyjemnie. Drugiego razu chyba bym jednak nie zdzierżył.

Liczyłem na dobrą czarną komedię, dostałem francuską nudę z paroma dobrymi momentami.
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
- devastator77

Perełka,nasza polska!
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz

Dobry, niebanalny i dość zaskakujący.
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz

Minimalistyczne, zahaczające o horror (i dramat zarazem) dark fantasy z ciężkim klimatem. Kolejny - po Listopadzie i Hagazussie - specyficzny film, któremu nie wróżę sukcesu i zapewne przepadnie on w świecie Czarnych Panter i Aquamanów. Bardzo dobrze mi się go oglądało i liczę na to, że jednak ktoś u nas ten film wyda na fizycznym nośniku.