Ostatnio oglądane filmy v.2

Wszystkie chwyty dozwolone - od "Begotten" po "Wejście smoka".

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
hungry_slave
zaczyna szaleć

Re: Ostatnio oglądane filmy v.2

28-02-2019, 21:11

może to i lepiej.
ani darkthrone,ani burzum , ani mayhem

już nie są tymi zespołami co wtedy.
[V]
mistrz forumowej ceremonii

28-02-2019, 22:05

pr0metheus pisze:widzialem wypowiedzi ktore swiadcza jednoznacznie ze widzial, necrobutcher tez.
ja filmu nie widzialem, ale powiedz mi jak to moze byc rzetelny obraz, skoro nikt nie skonsultowal tego obrazu z ludzmi,o ktorych jest ta historia?
pomijajac juz fakt ze ani darkthrone,ani burzum , ani mayhem nie zezwolili na wykorzystanie ich muzyki w filmie.
“I wanted to make a movie that humanises
these characters,” says Jonas down a phone line
from LA, “because all the documentaries and
books that have come out depict monsters and And the truth is that they were young
boys. But they were very driven. They started
bands, they recorded, they started their own
labels, they started record stores, they burned
down churches and killed people: it’s a lot of
work. They were very young, driven children,
basically, and I wanted to humanise them and
portray young boys who really didn’t have
anything to blame. They were not beaten up,
they didn’t come from poor families, there was
no real excuse for what they did.”

Tyle reżyser,bardzo ciekawe ujęcie tematu .Poza tym film jest nabity biograficznymi wątkami i szczegółami:pomieszczenia,anegdoty,nawet takie bzdury jak umilowanie do coli,kebabu czy fakt,ze Euro w noc przed morderstwem ściął włosy.Nie musisz miec zadnej zgody od nikogo zeby dosc wiernie zrekonstruowac ducha tamtych lat,archiwa są potęzne. Inna sprawa, ze ten film jest adresowany również do mainstreamowej widowni więc z pewnością niektóre sekwencje są podkoloryzowane ale nie psuje to dobrego wrażenia całości. Necrobutcher sam przyznał,ze on zawsze bedzie miał problem z tego typu inicjatywami,był w centrum tego wszystkiego więc dystans nie istnieje,to było jego życie,nie da się tego przecież przenieść na ekran tak żeby każdy był zadowolony,to karkołomna inicjatywa.

Jonas wybrał pewną formułę i wg mnie ona zadziałała,sam byłem sceptycznie nastawiony ale wyszedł z tego porządny film,czytelny nawet dla kogoś kto ma nikłe pojęcie o tym co rozpalało wówczas umysły nastoletnich norwegów.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
535

28-02-2019, 22:16

[V] pisze:
pr0metheus pisze:
[V] pisze:Zarzucanie temu filmowi braku rzetelności jest absurdalne i świadczy o słabej znajomości tematu.
najwidoczniej vikernes i necrobutcher tez nie bardzo siedza w temacie, bo zrownali ten film z ziemia.
Vikernes filmu nawet nie widział z tego co się orientuję a już się podniecal na swoim kanale jakie to będzie gówno więc o czym my tu mówimy.
Akurat Krystian jest w tym specyficznym położeniu, że już sam pomysł kręcenia swojego życiorysu, może swobodnie określić tym mianem.
Awatar użytkownika
TheDude

28-02-2019, 23:25

Obrazek
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

01-03-2019, 00:41

[V] pisze:
pr0metheus pisze:widzialem wypowiedzi ktore swiadcza jednoznacznie ze widzial, necrobutcher tez.
ja filmu nie widzialem, ale powiedz mi jak to moze byc rzetelny obraz, skoro nikt nie skonsultowal tego obrazu z ludzmi,o ktorych jest ta historia?
pomijajac juz fakt ze ani darkthrone,ani burzum , ani mayhem nie zezwolili na wykorzystanie ich muzyki w filmie.
“I wanted to make a movie that humanises
these characters,” says Jonas down a phone line
from LA, “because all the documentaries and
books that have come out depict monsters and And the truth is that they were young
boys. But they were very driven. They started
bands, they recorded, they started their own
labels, they started record stores, they burned
down churches and killed people: it’s a lot of
work. They were very young, driven children,
basically, and I wanted to humanise them and
portray young boys who really didn’t have
anything to blame. They were not beaten up,
they didn’t come from poor families, there was
no real excuse for what they did.”

Tyle reżyser,bardzo ciekawe ujęcie tematu .Poza tym film jest nabity biograficznymi wątkami i szczegółami:pomieszczenia,anegdoty,nawet takie bzdury jak umilowanie do coli,kebabu czy fakt,ze Euro w noc przed morderstwem ściął włosy.Nie musisz miec zadnej zgody od nikogo zeby dosc wiernie zrekonstruowac ducha tamtych lat,archiwa są potęzne. Inna sprawa, ze ten film jest adresowany również do mainstreamowej widowni więc z pewnością niektóre sekwencje są podkoloryzowane ale nie psuje to dobrego wrażenia całości. Necrobutcher sam przyznał,ze on zawsze bedzie miał problem z tego typu inicjatywami,był w centrum tego wszystkiego więc dystans nie istnieje,to było jego życie,nie da się tego przecież przenieść na ekran tak żeby każdy był zadowolony,to karkołomna inicjatywa.

Jonas wybrał pewną formułę i wg mnie ona zadziałała,sam byłem sceptycznie nastawiony ale wyszedł z tego porządny film,czytelny nawet dla kogoś kto ma nikłe pojęcie o tym co rozpalało wówczas umysły nastoletnich norwegów.

no wlasnie, wybral pewna formule. moze i fajna, tego nie wiem.
mam tylko zastrzezenia do nazywania tego rzetelnym materialem.
wiemy juz co powiedzial jonas to teraz co powiedzial krystian

So, just watched the Lords of Chaos, the film where they have a fat Jewish actor play the role of me. I’m Scandinavian, by the way… So, the fat Jewish actor said things in that film that I never said in real life; he did things that I never did. He did things for reasons that I never had; knew people that I, in reality, have never even heard about.”
The whole film is just made up. As you probably know, the whole film is just a character murder and they completely ignore the facts ..

nie chce mi sie szukac cytatow necrobutchera ale powiedzial cos w podobnym tonie, ze to bajki. muzyki nikt z norwegow nie udostepnil na potrzeby filmu. jakis powod (oprocz finansowych) musial byc. tym bardziej zastanawia ich zgodnosc do oceny filmu, bo oboje moga nieco inaczej pamietac i oceniac tamte wydarzenia.
i nie mowie ze jonas musi pytac kogos o pozwolenie,ale czy to rzetelna robota? po takich glosach samych zainteresowanych smiem watpic.

tak dla porownania wypowiedzi naszych raperow po filmie "jestem bogiem". brzmi to lepiej, co do rzetelnosci odwzorowania jakichs tam wydarzen
" onclick="window.open(this.href);return false;
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

01-03-2019, 01:46

Skoro chce sie opowiadać o czyimś życiu to zgode samych zainteresowanych wypadało by raczej mieć, czyż nie jest to kwestia elementarnej przyzwoitości ? Na wypaczanie rzeczywistości wedle swojego widzi misie po prostu nie może być zgody, konwencji pierdolony american teenage teatrzyk zielona gęś mówie stanowcze nie.Jeżeli odpowiada komuś baśń o nerdach dla nerdów to gratuluje gustu.
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

01-03-2019, 06:43

Czy można poważnie traktować film, do którego śmieszny (z założenia) clip nakręca Metallica? Myślałem, że to jakaś czarna komedia dla Amerykanów, a wychodzi na to, że to niezamierzona czarna komedia. Jedyny plus, że podniosła ciśnienie prawdziwkom. ;)
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

01-03-2019, 08:57

[V] pisze:czy fakt,ze Euro w noc przed morderstwem ściął włosy/quote]

Akurat o tym mówił ostatnio Varg, twierdząc, że to całkowita bzdura, a włosy zgolono mu dopiero przy autopsji. Nie wiem doprawdy, po co miałby kłamać w tej kwestii.
[V] pisze:Jonas wybrał pewną formułę i wg mnie ona zadziałała,sam byłem sceptycznie nastawiony ale wyszedł z tego porządny film,czytelny nawet dla kogoś kto ma nikłe pojęcie o tym co rozpalało wówczas umysły nastoletnich norwegów.
Ja bym powiedział, że problem z takim podejściem lezy w tym, że ten film jest nakręcony tak, jakby opowiadał nie o Norwegach, a o amerykańskich nastolatkach.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
uglak

01-03-2019, 09:28

jak sie robi film wspolpracujac z muzykami to wychodzi przeslodzona laurka jak w Bohemian Rhapsody, wiec ciezko tutaj znalezc zloty srodek.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Hatefire

01-03-2019, 09:48

Na film się wybiorę. Te kilkanaście złotych mnie zbawi nawet jak okaże się kiepski. Sama konwencja "teenage movie" wydaje mi się dobrym pomysłem. Przecież ci kolesie zachowywali jak typowe skretyniałe nastolatki, tylko koniec był bardziej makabryczny.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

01-03-2019, 10:00

Po mojemu film ogląda się nieźle (zdążyłem już), jest zabawny, niektóre sceny zrealizowane naprawdę dobrze (np. zabójstwo dokonane przez Fausta)... nie patrzyłbym tylko na niego jako na biografię ówczasnej sceny.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

01-03-2019, 10:21

Obrazek

miejscami mi się dłużył, ale finalnie było warto
PENIS METAL
[V]

01-03-2019, 10:33

WaszJudasz pisze:
[V] pisze:czy fakt,ze Euro w noc przed morderstwem ściął włosy/quote]

Akurat o tym mówił ostatnio Varg, twierdząc, że to całkowita bzdura, a włosy zgolono mu dopiero przy autopsji. Nie wiem doprawdy, po co miałby kłamać w tej kwestii.
[V] pisze:Jonas wybrał pewną formułę i wg mnie ona zadziałała,sam byłem sceptycznie nastawiony ale wyszedł z tego porządny film,czytelny nawet dla kogoś kto ma nikłe pojęcie o tym co rozpalało wówczas umysły nastoletnich norwegów.
Ja bym powiedział, że problem z takim podejściem lezy w tym, że ten film jest nakręcony tak, jakby opowiadał nie o Norwegach, a o amerykańskich nastolatkach.
Jonas dotarł do zdjęć z policyjnych raportów gdzie widać euro z twarzą we krwi i ewidentnie krótkich włosach. Po co miałby kłamać? Poza tym zachowywali się właśnie jak amerykańskie nastolatki i ten film tak to właśnie pokazuje. A jak ktoś zarzuca mu gejoze etc to odsyłam do kusych bluzeczek, zdjęć z ptaszkami czy flanelowych koszul i dresow zanim odkryli bm.
Ostatnio zmieniony 01-03-2019, 10:34 przez [V], łącznie zmieniany 1 raz.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
[V]

01-03-2019, 10:33

uglak pisze:jak sie robi film wspolpracujac z muzykami to wychodzi przeslodzona laurka jak w Bohemian Rhapsody, wiec ciezko tutaj znalezc zloty srodek.
Sedno
fugazi
w mackach Zła

01-03-2019, 10:42

I pewnie w policyjnych aktach znalazł też info o kakao, hahahaha! Ci co widzieli film wiedzą o którą scenę mi biega.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

01-03-2019, 10:48

Swiat i wyibrazenia black metalowcow wlasnie sie wala. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
Hatefire

01-03-2019, 11:09

fugazi pisze:I pewnie w policyjnych aktach znalazł też info o kakao, hahahaha! Ci co widzieli film wiedzą o którą scenę mi biega.
Skąd w ogóle pomysł, że film ma być 100% zgodny z rzeczywistością. Film ma być dobry. Scorsese jak kręcił "Wściekłego byka" o Jack'u La Motta, też powymyślał trochę scen z dupy, no i co z tego?
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

01-03-2019, 11:18

[V] pisze: Jonas dotarł do zdjęć z policyjnych raportów gdzie widać euro z twarzą we krwi i ewidentnie krótkich włosach. Po co miałby kłamać?
Cóż, nie wiem jak było, ale jednak przeinaczenie raport z autopsji > policyjny raport z miejsca zbrodni nie wydaje mi się wielce nieprawdopodobne. Nie wykluczam też jednak, że nastawiony na konfrontację Varg mógł autentycznie nie zarejestrować, że Euro wyglądał inaczej.
[V] pisze:Poza tym zachowywali się właśnie jak amerykańskie nastolatki i ten film tak to właśnie pokazuje.
Cóż, ja w to właśnie powątpiewam. Nie, żebym chciał utrzymywać, że nie zachowywal się jak gówniarze, ale świat nie jest jednak, jak zdaje się sugerować amerykańskie kino, monokulturą. Uwierzyłbyś, gdyby pokazali polskich nastolatków z tamtego okresu zachowujących się jak ich amerykańscy rówieśnicy? Myślę, że samo to, że do powstania tej sceny doszło właśniew Norwegii, świadczy jakoś o ich odmienności.
byrgh
zahartowany metalizator

01-03-2019, 11:48

Plagueis pisze:
byrgh pisze:[youtube][/youtube]

Widzę to po raz pierwszy i pytam: wy z tym ST to tak na poważnie?
Czemu wybrałeś najgłupszą w historii Star Treka scenę? ;)
To z polecenia, nie wyboru ;)
fugazi
w mackach Zła

01-03-2019, 11:55

Hatefire pisze:
fugazi pisze:I pewnie w policyjnych aktach znalazł też info o kakao, hahahaha! Ci co widzieli film wiedzą o którą scenę mi biega.
Skąd w ogóle pomysł, że film ma być 100% zgodny z rzeczywistością. Film ma być dobry. Scorsese jak kręcił "Wściekłego byka" o Jack'u La Motta, też powymyślał trochę scen z dupy, no i co z tego?
Przecież nigdzie nie napisałem, że ma być zgodny z rzeczywistością. Nawet nie przeszło mi to przez myśl.
Nawiązuję luźno do spiny w sprawie tego filmu, czy tak faktycznie było, reżyser wie lepiej od samych uczestników i tak dalej.
Czy film jest dobry to każdy sobie sam odpowie. I chyba jedynym słusznym podejściem będzie traktowanie go jako zupełnie wymyślonej historii.
ODPOWIEDZ