Ostatnio oglądane filmy v.2

Wszystkie chwyty dozwolone - od "Begotten" po "Wejście smoka".

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

[V]
mistrz forumowej ceremonii

Re: Ostatnio oglądane filmy v.2

26-02-2019, 23:22

Obrazek

wpierdol.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

27-02-2019, 00:11

[V] pisze:
ozob pisze:Gdzie widziales?
Lata w zajebistej jakości po netach. Dawaj, warto zdecydowanie.
Podziel sie linkiem.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
Bień
postuje jak opętany!

27-02-2019, 06:10

KLIK
.
.
.
.
Lords of Chaos - 3/10....totalny cringe fest xD
Awatar użytkownika
Gunman
weteran forumowych bitew

27-02-2019, 10:13

Obrazek
Awatar użytkownika
grot
weteran forumowych bitew

27-02-2019, 20:30

Pan_Kimono pisze:
[V] pisze:Obrazek

dobry film.
+1
pewnie z rzeczywistymi postaciami ma mało wspólnego, ale oglądało się świetnie.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

27-02-2019, 21:19

grot pisze:
Pan_Kimono pisze:

dobry film.
+1
no więc właśnie, kwestia zasadnicza, po co wypatrzać rzeczywistość ? jeśli już sięga sie po taki temat czy nie należało by tego zrobić rzetelnie ? tego rodzaju zakłamywanie rzeczywistości podług jakichś własnych niedojebanych rojeń to słabizna i zwykłe skurwysyństwo, wytrzymałem 30 min, nie bede sie zmuszał zeby na takie kurwy patrzeć, chyba mam alergie na r o r a j a
Ogre
weteran forumowych bitew

27-02-2019, 21:25

grot pisze:
Pan_Kimono pisze:

dobry film.
+1
Jedyną moją reakcją po obejrzeniu była chęć włączenia starych nagrań Mayhem.
Scena samobójstwa Dead'a kapitalnie zrealizowana, całościowo więcej niż na połowę skali nie ocenię......niby w porządku, ale kurywa jednak nie do końca mi ten obraz siedzi
[V]

27-02-2019, 23:08

Zarzucanie temu filmowi braku rzetelności jest absurdalne i świadczy o słabej znajomości tematu. Metalofce mają problem z tym filmem bo w bezpośredni i niekiedy groteskowy sposób obdziera on tamte wydarzenia z tajemnicy i diabelstwa. Nie zapominajmy, że to była banda dzieciaków, piekielne utalentowanych i głupich jednocześnie. Film spełnia swoją rolę, zrobiony z luzem i bez kija w dupie ale jak ktoś podchodzi do tematu śmiertelnie poważnie to naturalnie będzie zawiedziony.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Rebus
starszy świeżak

28-02-2019, 00:15

Obrazek

Wiklinowy koszyk... film zaskoczyl mnie tym że ma przekaz.
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

28-02-2019, 01:52

[V] pisze:Zarzucanie temu filmowi braku rzetelności jest absurdalne i świadczy o słabej znajomości tematu. Metalofce mają problem z tym filmem bo w bezpośredni i niekiedy groteskowy sposób obdziera on tamte wydarzenia z tajemnicy i diabelstwa. Nie zapominajmy, że to była banda dzieciaków, piekielne utalentowanych i głupich jednocześnie. Film spełnia swoją rolę, zrobiony z luzem i bez kija w dupie ale jak ktoś podchodzi do tematu śmiertelnie poważnie to naturalnie będzie zawiedziony.
najwyrazniej nie rozumiesz zagadnienia, nie chodzi o fakty tylko o sposób ich przedstawiania, forme, zrobiono z tego jakąś gejoze w stylu opowieści o amerykańskich nastolatkach ze koledżu, jeżeli łykasz taką interpretacje unifikacje bez popity to masz "problem" :)
byrgh
zahartowany metalizator

28-02-2019, 02:26

[youtube][/youtube]

Widzę to po raz pierwszy i pytam: wy z tym ST to tak na poważnie?
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

28-02-2019, 04:49

Lucek pisze:
[V] pisze:Zarzucanie temu filmowi braku rzetelności jest absurdalne i świadczy o słabej znajomości tematu. Metalofce mają problem z tym filmem bo w bezpośredni i niekiedy groteskowy sposób obdziera on tamte wydarzenia z tajemnicy i diabelstwa. Nie zapominajmy, że to była banda dzieciaków, piekielne utalentowanych i głupich jednocześnie. Film spełnia swoją rolę, zrobiony z luzem i bez kija w dupie ale jak ktoś podchodzi do tematu śmiertelnie poważnie to naturalnie będzie zawiedziony.
najwyrazniej nie rozumiesz zagadnienia, nie chodzi o fakty tylko o sposób ich przedstawiania, forme, zrobiono z tego jakąś gejoze w stylu opowieści o amerykańskich nastolatkach ze koledżu, jeżeli łykasz taką interpretacje unifikacje bez popity to masz "problem" :)
A w rzeczywistosci to byli mroczni skurwysyni! Takie wlasnie wyobrazenie funkcjonuje w glowach wszystkich true. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

28-02-2019, 08:42

byrgh pisze:[youtube][/youtube]

Widzę to po raz pierwszy i pytam: wy z tym ST to tak na poważnie?
Czemu wybrałeś najgłupszą w historii Star Treka scenę? ;)
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Awatar użytkownika
hungry_slave
zaczyna szaleć

28-02-2019, 08:50

ozob pisze:
Lucek pisze:
A w rzeczywistosci to byli mroczni skurwysyni! Takie wlasnie wyobrazenie funkcjonuje w glowach wszystkich true. (:
Kurwa, ja jeszcze nie miałem czasu by to obejrzeć, więc głupio trochę zabierać głos, ale nie mam problemu z tym że przedstawią ich jako głupich nastolatków, bo pewnie nimi byli. Bardziej martwi mnie czy obraz będzie nafaszerowany hollywoodzkim prowadzeniem opowieści, tj. patetycznymi przemowami, nadprzyrodzonymi wątkami itp. Może nie byli "mrocznymi skyrwysynami", ale podłożyli podwaliny pod coś, co można nazwać ruchem, czymś więcej niż gatunkiem muzyki. Samobójstwo, morderstwa, palenie kościołów to znów nie takie małe miki, zainspirowało następne pokolenia (polecam artykuł w Złym Demiurgu #1) oraz przyciągnęło wielu psychopatów. Dlatego fajnie, że powstał taki film. Nawet jak będzie groteskowy, większym gównem niż islandzki Málmhaus / Metalhead nie będzie.
A fakt, że Åkerlund? Mówienie o Bathorym w kontekście filmu, to czysty marketing. Quarthon nie raz wyrażał swój niesmak do wydarzeń w Norwegii.
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

28-02-2019, 09:50

Chwilowo musiałem niestety przerwać oglądanie po 20 minutach, ale z tego, co widzę, film najwyraźniej w ogóle nie stawia sobie zadania przedstawienia "prawdy" o tamtych wydarzeniach i czasach, i tak też trzeba do niego podejść, a wtedy prawdopodobnie można się przy projekcji nieźle bawić. Ot, luźna historyjka z paroma znanymi motywami. Jeśli coś ukazuje, to nasze czasy, nie tamte :)
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
devastator77
zahartowany metalizator

28-02-2019, 15:43

Obrazek

Zamiast oglądać jakieś pierdoły o brzydkich skandynawskich black metalowcach warto sięgnąć po jaką lekką komedyjkę-tu macie jedną z nich.
Ubaw po pachy.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
Rebus
starszy świeżak

28-02-2019, 16:02

Nie widzę tu opcji Spoiler, to napiszę na około ; p

Odnośnie postów o "Dom ktory zbudował Jack" Von Triera - końcówka byla klasyczna, prosta, nie-pretensjonalna. Gdy oglądałem melancholie film byl ladny, ale do obejrzenia i zapomnienia, natomiast u Jacka nie widzę spieprzonego zakończenia. Te pola też fajne, niewymuszone.

moze Trier po odstawieniu alko będzie szedł w tą stronę, i oby tak było.
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

28-02-2019, 20:06

[V] pisze:Zarzucanie temu filmowi braku rzetelności jest absurdalne i świadczy o słabej znajomości tematu.
najwidoczniej vikernes i necrobutcher tez nie bardzo siedza w temacie, bo zrownali ten film z ziemia.
niech to miejsce niebawem zniknie
[V]

28-02-2019, 20:14

pr0metheus pisze:
[V] pisze:Zarzucanie temu filmowi braku rzetelności jest absurdalne i świadczy o słabej znajomości tematu.
najwidoczniej vikernes i necrobutcher tez nie bardzo siedza w temacie, bo zrownali ten film z ziemia.
Vikernes filmu nawet nie widział z tego co się orientuję a już się podniecal na swoim kanale jakie to będzie gówno więc o czym my tu mówimy.
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

28-02-2019, 20:30

widzialem wypowiedzi ktore swiadcza jednoznacznie ze widzial, necrobutcher tez.
ja filmu nie widzialem, ale powiedz mi jak to moze byc rzetelny obraz, skoro nikt nie skonsultowal tego obrazu z ludzmi,o ktorych jest ta historia?
pomijajac juz fakt ze ani darkthrone,ani burzum , ani mayhem nie zezwolili na wykorzystanie ich muzyki w filmie.
niech to miejsce niebawem zniknie
ODPOWIEDZ