Ostatnio oglądane filmy v.2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- zahartowany metalizator
Re: Ostatnio oglądane filmy v.2
Dobra, zaokrąglając do drugich części i styknie ;)Żułek pisze:piłeś, nie pisz ;)byrgh pisze:Jak każdy film ze Stallone poza 1 Rocky'ego i Rambo ;)
ale w sumie troche sie wkurzyłem
nie liczyłem na wiele ale jedynka była całkiem udana, Sly z Arniem dawali rade a tutaj taka wtopa :/
Ostatni widziany był:

Ale no tak średnio mnie powalił, bym powiedział.
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
a Cop Land kolega widzial?byrgh pisze:Jak każdy film ze Stallone poza 1 Rocky'ego i Rambo ;).
poza tym Cobra to tez fajny film

Clint był zawsze moim ulubionym aktorem, ale Bogart ma szansę go pokonać. Jako ciekawostkę dodam, że podczas kręcenia filmu w Afryce większość obsady była często chora z powodu picia tamtejszej wody. Bogart jako jedna z dwóch osób na to nie cierpiał, bo pił głównie whisky.
- December
- postuje jak opętany!

Jaki tam horror, thriller i do tego słaby.
- Yohn_Edward_Yancey
- rozkręca się
Czas trochę nadrobić braki filmowe
- Pierec
- postuje jak opętany!
wyżej jeden z tych klasyków jeszcze nawet niedowarzonych, absolutnie genialny film a końcówka rozpierdala mózg. kocham mocno.
ostatnio mało czasu na filmy ale takie coś mi wpadło na netflix w oczy:

domyślam się, że jest to remake, domyślam bo oryginału jeszcze nie nadrobiłem. film całkiem fajny, wizualnie i klimatycznie do czasu bardzo udany. ciekawy pomysł, prostota i piękne lasy, nie widać wielkiego nakładu a efekt serio spoko.
ostatnio mało czasu na filmy ale takie coś mi wpadło na netflix w oczy:

domyślam się, że jest to remake, domyślam bo oryginału jeszcze nie nadrobiłem. film całkiem fajny, wizualnie i klimatycznie do czasu bardzo udany. ciekawy pomysł, prostota i piękne lasy, nie widać wielkiego nakładu a efekt serio spoko.
- December
- postuje jak opętany!
^
Masz rację, wszystko było do czasu.Potem już mnie męczył ten film.A zapowiadał się bardzo dobrze.
Masz rację, wszystko było do czasu.Potem już mnie męczył ten film.A zapowiadał się bardzo dobrze.
- Only_True_Believers
Pierec pisze:
jeden z lepszych filmów jakie widziałem w tym roku.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
-
Oglądałem wczoraj po raz pierwszy Mad Maxa 2 (i mniejszą drugą połowę '1') i było bardzo, bardzo dobre. Ciekawym jednak, czy istnieje jakaś wersja rozszerzona, bo aż się prosi, by ten cały temat rozwinąć o dialogi i pejzaże (gdyby komuś sceny z lornetką nie było dość ;)).
- wonsz
- rasowy masterfulowicz
- Gore_Obsessed
Teraz dobrze. : )hes pisze:Domyślam się, że dla wielu to brzmi jakbym powiedział np, że Tempo Of The Damned zmiata większość dorobku Slayera z ostatnich dwudziestu lat, ale pewnie i znajdzie się niejeden co i tak myśli ;)Sybir pisze:Nigdy :)hes pisze:pierwsze Sin City zmiata 90% Tarantino
Co tam komu w duszy gra... ;)
Co do Tarantino - ma swój styl, może się podobać, ale dla mnie niepotrzebnie epatuje brutalnością.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Ostatnio byłem kilka razy w kinie, w tym na takim starociu jak "Łowca jeleni" - ot, trafiłem na sentymentalną projekcję. Wszystkie filmy co najmniej dobre, warto było się przejść.

- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Na pewno w moim filmowym top 10. Fenomenalny film, doskonały Walken!Nasum pisze:
- Żułek
przerwa w meczach to można jakiś filmik obejrzeć ale to bolało równie mocno jak gra naszej kadry :/

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
byrgh pisze:Oglądałem wczoraj po raz pierwszy Mad Maxa 2 (i mniejszą drugą połowę '1') i było bardzo, bardzo dobre. Ciekawym jednak, czy istnieje jakaś wersja rozszerzona, bo aż się prosi, by ten cały temat rozwinąć o dialogi i pejzaże (gdyby komuś sceny z lornetką nie było dość ;)).
Wersja rozszerzona jest chyba tylko o kilka scen, które w zasadzie nie wnosza niczego do fabuły. Na przykład scena kiedy gang Humungusa podjeżdza pod rafinerię, jest rozszerzony o kilkanaście sekund po to, by pokazać kilka innych pojazdów i indywiduów je prowadzących. nie pościgu za cysterną też może jest jedna niewiele znacząca scena, ale to wszystko.
A z ciekawostek - przypatrz się pojazdowi Maxa w pierwszej scenie pościgu. Zauważysz, że w momencie kiedy dojeżdża do samochodu przed nim by go staranować już nie ma zderzaka, sekundę później jest dopiero scena uderzenia gdzie go traci.
Mad Max to film mojego dzieciństwa, dwójkę widziałem chyba z 50 razy ;-) uwielbiam.
-
Harlequin pisze:Na pewno w moim filmowym top 10. Fenomenalny film, doskonały Walken!Nasum pisze:
Z filmów poruszających tematykę Wietnamu, a mówiąc dokładniej z wielkiej trójcy : "Pluton", "Czas apokalipsy" i "Łowca jeleni" to ten ostatni widziałem dopiero teraz. Wiem, późno, ale jakoś nigdy mi z nim nie było po drodze. Teraz właśnie kumpel mnie namówił i w sumie nie żałuję. Bardzo dobra opowieść o spustoszeniu które w życiu człowieka dokonuje wojna, a także wśród jego najbliższych, bo tutaj akurat ofiarami byli nie tylko weterani. Dobry film, świetna rola De Niro.