Ostatnio oglądane filmy v.2

Wszystkie chwyty dozwolone - od "Begotten" po "Wejście smoka".

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

Re: Ostatnio oglądane filmy v.2

15-06-2018, 08:02

Obrazek

Sympatyczne połączenie horroru i kina akcji z klimatem wczesnych lat 90-tych i dwoma uroczymi aktorkami. :)
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

16-06-2018, 07:50

Obrazek

Kusturica nigdy nie zawodzi, znakomity.
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

16-06-2018, 21:25

Obrazek

w sumie takie se ale można obejrzeć
podśmiehujki z Realu, troche Tsubasy, piłke nożna wymyślili jaskiniowcy z pod Łodzi :P
"jak nie urok to kaczka" :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
byrgh
zahartowany metalizator

16-06-2018, 22:07

O, sprawdzę. Łykam wszystko od Nicka Parka ;) To szczwany twórca, co wiedział, jak stworzyć postacie, które niezależnie od wieku widza będą łechtać jego sentyment i nostalgię ;)
byrgh
zahartowany metalizator

17-06-2018, 13:48

Obrazek

Jurassic Park 3 [2001]

Korzystając z okazji, i będąc w klimacie "familijnym", skusiłem się na JP3.

Familijny to dobre określenie, bo w tej części pozostało niewiele z kultowych dwóch pierwszych, od wątków horroru, sensownej fabuły na immersji kończąc. A sama scena ukatrupienia Tyranozaura przez Spinozaura nie tyle nierealistyczna (hłehłe), co skandaliczna i dziwna. Niemniej jednak Sam Neill, obecność W. Macy'ego i T. Leoni i przede wszystkim mnogość dinozaurów przykuwa do ekranu.
Nostromo
w mackach Zła

17-06-2018, 16:32

byrgh pisze:Obrazek

Jurassic Park 3 [2001]

Familijny to dobre określenie, bo w tej części pozostało niewiele z kultowych dwóch pierwszych, od wątków horroru, sensownej fabuły na immersji kończąc. A sama scena ukatrupienia Tyranozaura przez Spinozaura nie tyle nierealistyczna (hłehłe), co skandaliczna i dziwna. Niemniej jednak Sam Neill, obecność W. Macy'ego i T. Leoni i przede wszystkim mnogość dinozaurów przykuwa do ekranu.
II część Jurrasic Park to kupa straszna. Nawet Jurrasic World jest lepszy. Jedynka najlepsza, wracam raz na jakiś czas. Biorąc pod uwagę, że to rok 1993 to efekty miażdżą. Trójka do obejrzenia, a dwójki nie jestem w stanie oglądać mimo kilku prób.
Nostromo
w mackach Zła

17-06-2018, 16:37

Jak ktoś lubi serię "Wstrząsy" to może się zainteresować najnowszym paszkwilem z tej serii.

Obrazek

Jedynka to esencja i po dziś dzień wracam do niej z przyjemnością. Kolejne części to już loteria, albo kiepsko, albo bardzo kiepsko. Poprzednia część i obecna mimo oczywistych przegięć fabularno-wizualnych dają radę. W porównaniu z filmami typu Sharktopus czy 5-headed Shark Attacs jest to kino wysokich lotów. Oczywiście co kto lubi :)
byrgh
zahartowany metalizator

17-06-2018, 16:58

Nostromo pisze:
byrgh pisze:Obrazek

Jurassic Park 3 [2001]

II część Jurrasic Park to kupa straszna. Nawet Jurrasic World jest lepszy. Jedynka najlepsza, wracam raz na jakiś czas. Biorąc pod uwagę, że to rok 1993 to efekty miażdżą. Trójka do obejrzenia, a dwójki nie jestem w stanie oglądać mimo kilku prób.
Dlaczego?
Nostromo
w mackach Zła

17-06-2018, 17:04

Druga część jest wyzuta z klimatu. Zrobiona jako typowy film akcji. Polowanie na dinozaury, najemnicy, dinozaury w mieście... Jest tu wszystko to, czego nie lubię w tego typu filmach. Zdecydowanie bardziej wolę dzikość niezamieszkałych wysp i dinozaury w ich "naturalnym" środowisku.
byrgh
zahartowany metalizator

17-06-2018, 17:26

No oczywiście, ale to co, chciałbyś powtórki z rozrywki, jak zrobiono to w części trzeciej i tym samym - względem pierwowzoru - zanudzili ten film na śmierć? ;) Tirex w mieście to fajny "myk", poza tym sporo odniesień do kultury filmowej, z tą specyficzną widowiskowością Spielberga i znacznie lepszym CGI, niż u następcy. Aż se ją na dniach odpalę ;)

A World to z oczywistych względów (i Pratta) największe gówno z gadami w roli głównej, jakie ujrzało światło dzienne ;)
Nostromo
w mackach Zła

17-06-2018, 17:47

Kolejna część Jurassic World będzie jeszcze gorsza. Jedynce w kategorii sf dla gimbazy daję mocen 6/10. O oczywistych bzdurach tam pokazanych nie ma co dyskutować. Właściwie nie jest to w ogóle film, o którym należałoby dyskutować. To jak oglądanie kreskówki i w tych kategoriach rozpatruję ostatnio wiele "hitów" kinowych. Nie jestem uprzedzony do aktorów/aktorek. Wkurwiają mnie prezenterzy pogody. Aktorów lubię lub nie, ale żaden nie jest mi w stanie zepsuć filmu tylko dlatego, że w nim gra.

Co do drugiej części Parku Jurajskiego to tak, czasami wolałbym otrzymać (dobrą) powtórkę z rozrywki niż silenie się na zrobienie czegoś w innym stylu. Dinozaury w mieście? To nie mogło się udać, Jak Predator II jak Alien vs Predator II i pewnie kilka innych, które w tej chwili do głowy mi nie przychodzą. Właściwie po pierwszej części mogę narysować grubą kreskę.
Nasum

19-06-2018, 13:18

Nostromo pisze:Jak ktoś lubi serię "Wstrząsy" to może się zainteresować najnowszym paszkwilem z tej serii.

Obrazek

Jedynka to esencja i po dziś dzień wracam do niej z przyjemnością. Kolejne części to już loteria, albo kiepsko, albo bardzo kiepsko. Poprzednia część i obecna mimo oczywistych przegięć fabularno-wizualnych dają radę. W porównaniu z filmami typu Sharktopus czy 5-headed Shark Attacs jest to kino wysokich lotów. Oczywiście co kto lubi :)

Ile jest już części? Ja zatrzymałem się na jedynce i chyba mi wystarczy ;-) ale jak to taki gniot to może się skuszę, mam słabość do takich gówien ;-)
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

19-06-2018, 13:29

jest juz szesc czesci, ale z pierwszych czterech, ktore ogladalem tylko jedynka jest warta uwagi.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Żułek

19-06-2018, 21:52

Obrazek

już po plakacie miałem złe przeczucia, niestety słusznie
G Ó W N O
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

byrgh
zahartowany metalizator

19-06-2018, 22:05

Jak każdy film ze Stallone poza 1 Rocky'ego i Rambo ;) A Bautista po gigantycznym komercyjnym sukcesie Strażników Galaktyki poczuł się chyba nad wyraz pewnie, zbyt pewnie.
Awatar użytkownika
Żułek

19-06-2018, 23:01

byrgh pisze:Jak każdy film ze Stallone poza 1 Rocky'ego i Rambo ;)
piłeś, nie pisz ;)

ale w sumie troche sie wkurzyłem
nie liczyłem na wiele ale jedynka była całkiem udana, Sly z Arniem dawali rade a tutaj taka wtopa :/

Nostromo
w mackach Zła

19-06-2018, 23:34

uglak pisze:jest juz szesc czesci, ale z pierwszych czterech, ktore ogladalem tylko jedynka jest warta uwagi.
5 i 6 lepsze niż 2, 3 i 4. Jednak konwencja filmu, od drugiej części począwszy, poszła w niewłaściwym kierunku. Mimo to uważam, że lepiej obejrzeć kolejne Wstrząsy niż jakieś gówno typu Sharknado.
ODPOWIEDZ