To ja po raz kolejny udam, że nie dostrzegam aluzji ;)Karkasonne pisze:Wzbijanie się na jak najwyższy poziom ogólności świadczy o braku znajomości szczegółów.
Ostatnio oglądane filmy v.2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- zahartowany metalizator
Re: Ostatnio oglądane filmy v.2
-
- mistrz forumowej ceremonii
zgadza się. ja też nie będę oryginalny, ale teraz takich filmów już się nie robi. niestetypr0metheus pisze:Heretyk pisze:
tymczasem
nic oryginalnego tutaj nie napisze ,ale to jest naprawde zajebiste kino. jeden z ulubionych filmow do pary z czlowiekiem z blizna.
- FrycekPicek
- starszy świeżak
Heretyk pisze:zgadza się. ja też nie będę oryginalny, ale teraz takich filmów już się nie robi. niestetypr0metheus pisze:Heretyk pisze:
tymczasem
nic oryginalnego tutaj nie napisze ,ale to jest naprawde zajebiste kino. jeden z ulubionych filmow do pary z czlowiekiem z blizna.
Aż sobie ściągnałem dzisaij ylko nie wiem kiedy obejrze..mocne kino polecam
I wanna die at 69...
-
Tu nie ma żadnej aluzji, po prostu rozmowa na tak niepotrzebnie dużym poziomie ogólności mija się z celem, jeśli nie znasz dobrze tematu który poruszam (a jeśli chcesz poznać, to możesz spytać o szczegóły). Nie mam nawet pewności, czy w ogóle widziałeś ten film.byrgh pisze:To ja po raz kolejny udam, że nie dostrzegam aluzji ;)Karkasonne pisze:Wzbijanie się na jak najwyższy poziom ogólności świadczy o braku znajomości szczegółów.
-

The Green Inferno [2013]
Zajebisty; dobry śmieszek z tego Rotha :D I generlanie to popieram w całej rozciągłości :D
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

albo jestem za stary albo byłem trzezwy i dlatego nie bardzo mi to podeszło
co prawda poza kreskówkami od Walaszka widziałem tylko Bułgarski pościkk który podobał mi się bardzo jednak widziałem go 100 lat temu i boje się go odświeżać aby nie było jak z wężem
w każdym razie przypomniały mi sie czasy młodości kiedy na VHSach ogladało się filmy karate i grało w Street Fighter 2 oraz pierwsze Mortale :) powiedzmy że na dworzu robiło się to samo :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
^ Wściekłe Pięści Węża i Sarnie Żniwo niszczą po całości - za każdym razem, gdy to oglądam, leżę i kwiczę. :D
Tymczasem:

Hammer...i wszystko jasne. ;)
Tymczasem:
Hammer...i wszystko jasne. ;)
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
-
- rasowy masterfulowicz
GDZIE??????????????????????????????????????Żułek pisze: że na dworzu
KVLT lizania CZASZKI
-
Na poluPan_Kimono pisze:GDZIE??????????????????????????????????????Żułek pisze: że na dworzu
- maciek z klanu
Słaby film. Ludzie poplyneli z hype'em i się zachwycają ta przegadana sraczka. Książka w huj lepszabyrgh pisze:Imho jeden z najlepszych filmów evah.Wrzesień pisze:
Naprawdę dobry, szkoda, że nie widziałem wcześniej.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
Mamy uwierzyć, że niby przeczytałeś książkę? No way.maciek z klanu pisze:Słaby film. Ludzie poplyneli z hype'em i się zachwycają ta przegadana sraczka. Książka w huj lepszabyrgh pisze:Imho jeden z najlepszych filmów evah.Wrzesień pisze:
Naprawdę dobry, szkoda, że nie widziałem wcześniej.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
teoretycznie mogłoby być na polu ale to duże uproszczeniebyrgh pisze:Na poluPan_Kimono pisze:GDZIE??????????????????????????????????????Żułek pisze: że na dworzu
co prawda w latach 90-tych w mojej okolicy nie było asfaltowej ulicy tylko kocie łby
pola nie było chociaż przy torach tramwajowych mieliśmy "boisko" do nogi ;) teraz to parking Lidla :P
ale ale
jebać słowniki :PRzeczywiście konstrukcja na dworzu jest częsta w Warszawie i na Mazowszu. Mogłaby być traktowana jako mazowiecki regionalizm, ale słowniki poprawnej polszczyzny dyskwalifikują ją jako błąd. Jego źródłem może być analogia do bliskoznacznego na podwórzu.
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
-
maciek z klanu, znawca filmowy. książka lepsza...też mi odkrycie :)
-
To był jeno mój żart-przytyk pod adresem krakowskich panów, które wychodzą na pole, a mają się za imć panów właśnie ;)Żułek pisze:teoretycznie mogłoby być na polu ale to duże uproszczenie
co prawda w latach 90-tych w mojej okolicy nie było asfaltowej ulicy tylko kocie łby
pola nie było chociaż przy torach tramwajowych mieliśmy "boisko" do nogi ;) teraz to parking Lidla :P
-

kapitalny film. jeden z największych popisów aktorskich w historii kina. jak ktoś trafnie zauważył - Pacino tu nie gra, on jest tą postacią. Reeves i Theron w zasadzie ustępują tylko nieznacznie
- Oferma
- weteran forumowych bitew
Kocham ten film! Swoją droga nie tylko ja. Takie szwedy na przykład to umiały z samych dialogów z "Adwokata Diabła" piosenke napisać...Heretyk pisze:
kapitalny film. jeden z największych popisów aktorskich w historii kina. jak ktoś trafnie zauważył - Pacino tu nie gra, on jest tą postacią. Reeves i Theron w zasadzie ustępują tylko nieznacznie
[youtube][/youtube]
How entranced we are by the fire
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
-
Poważka? Zawsze uważałem ten film za jakąś reevesową popierdółkę, ale widać musiałem coś popierdzielić. Być może z Constantine, bo coś kiedyś takiego było, na podstawie gry zresztą (albo na odwrót), też tykał tematów paranormalnych.Heretyk pisze:
A że Pacino nie gra, to akurat żadna nowość ;) Aktor ewenement, nawet wszędobylski wówczas (dziś stawianie ich w jednym rzędzie to profanacja) De Niro daleko z tyłu.
-
no ja właśnie za Reevesem nie przepadam, ale tu wypadł rewelacyjnie. Constantine nie do końca pamiętam, ale zdaje się, że faktycznie był przeciętny
jeśli chodzi o De Niro może spuścmy może zasłonę milczenia, aczkolwiek fakt, że był kiedyś równie wielki jak Pacino jest dla mnie raczej oczywisty
jeśli chodzi o De Niro może spuścmy może zasłonę milczenia, aczkolwiek fakt, że był kiedyś równie wielki jak Pacino jest dla mnie raczej oczywisty
- Ubzdur
- w mackach Zła
Całkiem, całkiem jeśli ktoś nie jest uczulony na japońszczyznę. Sam mam do niej generalnie stosunek wypośrodkowany, nawet delikatnie bardziej jestem na NIE, ale to było całkiem fajne widowisko, zwłaszcza fabularnie.