Encyklopedia Masterfula - tu komentujemy

chronologiczna pralnia - czyli co dziobały wróbelki żeby wyrosnąć na orłów

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed, Skaut

ODPOWIEDZ
[V]
mistrz forumowej ceremonii

Re: Encyklopedia Masterfula - tu komentujemy

06-04-2010, 17:14

hcpig pisze:;)

Ale serio macie ludzie trochę ambicji i można by powyciągać trochę mniej oczywistych płyt. To że recenzja sama w sobie jest ciekawie napisana to połowa roboty. Niedługo ktoś wlepi SLAYER albo LED ZEPPELIN.
w sumie...racja.ale jestem Mirek z dzikiego kraju,robie co chce no i chcialem napisac o tej plycie...zauwaz tez ze pisalem np. o SAVAGE REPUBLIC czy ESPLENDOR GEOMETRICO a to chyba nie sa tak powszechnie znane pozycje i odzew byl zaden.

tak przynajmniej jeden mi zaklada sweter a drugi chce dac bana :wink:
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
[V]

06-04-2010, 18:58

Drone pisze:Dopóki vulture nie wklei Hołdysa albo Dżemu, to jest ok ;)
Ha! dobre :wink:
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

06-04-2010, 19:02

ja tam czekam, az Maria cos wpisze... chyba, ze przeoczyłem...
Korna nie cierpie - ale skoro ktos uznał, ze warto wpisac - OK - jakby na nich nie patrzec - zapisali jakas karte w historii muzyki...
poza tym nie oszukujmy sie - Vulture lubi prowokowac - wiec sie nawet nie zdziwiłem, ze zaserwował ich na pierwszy ogień ;)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

06-04-2010, 19:05

Maria Doorsów wrzucał :)
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

06-04-2010, 19:41

hcpig pisze:No ale nie takie oklepane rzeczy.
Ale dlaczego nie? Wiesz, jak trudno jest napisać dobrą recenzję płyty, którą wszyscy znają na wylot (a najczęściej nie znają, tylko dużo o niej słyszeli, widzieli 3 klipy w MTv) i sądzą, że należy przejść nad tym do porządku dziennego? W sumie to niezła sztuczka stworzyć nową narrację do czegoś, co wydaje się oczywiste.

A z drugiej strony, jakoś nikt nie protestował jak pojawiły się recki The Doors, The Velvet Underground, czy Pink Floyd - przecież to klasyka - i chyba na nią jest miejsce przede wszystkim w Encyklopedii.
[V] pisze:zauwaz tez ze pisalem np. o SAVAGE REPUBLIC czy ESPLENDOR GEOMETRICO a to chyba nie sa tak powszechnie znane pozycje i odzew byl zaden.
Nie bój nic. Odzew jest taki, że jeden z drugim zassają z netu, albo za jakiś czas wejdą na Allegro i zakupią.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

06-04-2010, 20:25

Scaarph pisze:niekoniecznie tylko o tym co znam, ale milej by mi się czytało, gdyby tekst dotyczył płyty, którą po przesłuchaniu polubię :)
inzynier mamon? przesluchaleds Duran Duran?
[V] pisze:zauwaz tez ze pisalem np. o SAVAGE REPUBLIC czy ESPLENDOR GEOMETRICO a to chyba nie sa tak powszechnie znane pozycje i odzew byl zaden.
Bylo napisac ze z Savage Republic rznelo na potege Neurosis, marketing czyni cuda :lol:
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

06-04-2010, 20:31

Triceratops pisze:
Scaarph pisze:niekoniecznie tylko o tym co znam, ale milej by mi się czytało, gdyby tekst dotyczył płyty, którą po przesłuchaniu polubię :)
nie bardzo rozumiem, o co tobie chodzi z tym inżynierem mamoniem. on lubił muzykę, którą już raz słyszał (co właściwie jest całkiem logiczne). a duran duran nie przesluchaledm i nie mam zamiaru, znów nie widzę żadnego związku.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Triceratops

06-04-2010, 20:42

Scaarph pisze:
Triceratops pisze:
nie bardzo rozumiem, o co tobie chodzi z tym inżynierem mamoniem. on lubił muzykę, którą już raz słyszał (co właściwie jest całkiem logiczne). a duran duran nie przesluchaledm i nie mam zamiaru, znów nie widzę żadnego związku.
Co to za belkot. Jezeli nie przesluchales to skad wiesz, ze nie polubisz?
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

06-04-2010, 20:55

nie wiem i mam to w dupie. nie mam zamiaru słuchać i koniec. tak się składa, że mogę sobie dobierać płyty których chcę posłuchać i płyty duran duran nie są na liście i chuj, co mi zrobisz? mam wg ciebie słuchać KAŻDEJ płyty, bo może mi się spodoba?
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Triceratops

06-04-2010, 21:04

Jak dla mnie mozesz nic nie sluchac tak samo jak moglbys przestac pierdolic jak potluczony.

Nie wiesz czy polubisz bo nie masz zamiaru sluchac ale milej by ci mi sie czytało gdyby tekst dotyczyl płyly, ktora po przesłuchaniu polubisz. Nie bardzo rozumiem, skad mialbys wiedziec czy polubisz plyte, ktorej jeszcze nie znasz i w zyciu nie slyszales?
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

06-04-2010, 21:14

Triceratops pisze: Nie bardzo rozumiem, skad mialbys wiedziec czy polubisz plyte, ktorej jeszcze nie znasz i w zyciu nie slyszales?
ty w ogóle nie bardzo rozumiesz cokolwiek. przecież ja nigdzie nie napisałem, że miałbym wiedzieć, czy polubię płytę, której nie znam. napisałem jasno, że chciałbym, żeby pojawiały się teksty o płytach, które po zapoznaniu się z nimi polubię i tyle.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
[V]

06-04-2010, 21:20

narrow mind -intolerance

hail!
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

06-04-2010, 21:24

ale że co, bo nie wiem?
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Triceratops

06-04-2010, 21:33

Scaarph pisze:przecież ja nigdzie nie napisałem, że miałbym wiedzieć, czy polubię płytę, której nie znam. napisałem jasno, że chciałbym, żeby pojawiały się teksty o płytach, które po zapoznaniu się z nimi polubię i tyle.
To juz nie pierwszy raz mam problem ze zrozumieniem twojej pokretnej logiki, w skrocie belkotu. Napisales "milej by mi się czytało, gdyby tekst dotyczył płyty, którą po przesłuchaniu polubię :)" co sugeruje , ze na podstawie opisu chcesz postawic diagnoze na temat muzyki, czy ci sie ona spodoba. Bo inaczej patrzac, wstecz - jezeli nie posluchasz Nirvany czy Duran Duran skad bedziesz wiedzial czy ja polubisz czy nie, bo niby na jakiej podstawie? Tak czy siak belkoczesz i pierdolisz, nie pasi nie sluchaj Korna i Nirvany ale skoncz juz to smetne pierdolenie z wrzucaniem do smietnika muzyki o ktorej nie masz pojecia, a ktora nie podoba ci sie "bo tak".
Ostatnio zmieniony 06-04-2010, 21:38 przez Triceratops, łącznie zmieniany 1 raz.
woodpecker from space
[V]

06-04-2010, 21:37

Scaarph ma jakos otagowany swiat muzyki ,umówmy sie popularnej,NIRVANA swetry brudasy,kostki hipisi,DURAN DURAN,slodkie poscielówy,pedaly,KORN dresiarze,skejty etc - diagnoza - do wyjebania, no bo co bede sobie dupe zawracal... :wink:
Awatar użytkownika
Triceratops

06-04-2010, 21:40

[V] pisze:Scaarph ma jakos otagowany swiat muzyki ,umówmy sie popularnej,NIRVANA swetry brudasy,kostki hipisi,DURAN DURAN,slodkie poscielówy,pedaly,KORN dresiarze,skejty etc - diagnoza - do wyjebania, no bo co bede sobie dupe zawracal... :wink:
On ma otagowany swiat muzyki na podstawie wygladu, teledyskow, kultury blokerskiej, zielonych kostek, popularnosci , cen masla i hossy na gieldzie , na podstawie wszystkiego oprocz muzyki wlasnie.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

06-04-2010, 21:44

http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2577923

nie wiem też, skąd pomysł, że na podstawie opisu miałbym oceniać muzykę.
a chuj tam, nie chce mi się. to bardzo proste rzeczy są, a ty jak zwykle zachowujesz się jak ofiara porażenia mózgowego. no ile można.
a nirvanę oczywiście znam, tak nawiasem mówiąc.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

06-04-2010, 21:56

[V] pisze:Scaarph ma jakos otagowany swiat muzyki ,umówmy sie popularnej,NIRVANA swetry brudasy,kostki hipisi,DURAN DURAN,slodkie poscielówy,pedaly,KORN dresiarze,skejty etc - diagnoza - do wyjebania, no bo co bede sobie dupe zawracal... :wink:
nawet jeśli, to co z tego? przecież to mój zasrany interes co dobieram sobie do słuchania. kto ma decydować o tym, czego mam słuchać, jak nie ja? już to kiedyś tłumaczyłem - to nie do końca jest tak, że jak ktoś łazi w krótkich portkach, to automatycznie nie słucham jego płyt. to jest tak, że nigdy mi nie podeszła twórczość ludzi w krótkich portkach, więc nie widzę powodu, żeby się za taką muzykę zabierać teraz :) to samo ze swetrami, chujowymi nazwami, emo fryzurami, skejtami czy co tam jeszcze. mi tam z tym dobrze, nie zawracam sobie głowy tym, co mi nie pasuje i to wszystko :)
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
[V]

06-04-2010, 22:07

Triceratops dotknal istoty problemu.Twoja odpowiedz tylko to potwierdza.jesli juz dochodzi do wymiany zdan i dyskusji ;wyjebac plyte z encyklopedii czy nie,trzeba jakos uargumentowac swoje stanowisko .sweter ani znoszone trampki nie wystarcza.
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

06-04-2010, 22:21

ale czy ja powiedziałem, żeby wyjebać tę nirvanę z encyklopedii? właściwie to nawet byłbym skłonny się zgodzić, że na miejsce tutaj zasługuje. ja tylko napisałem, że mi się nie podoba.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
ODPOWIEDZ