DARK TRANQUILLITY - PROJECTOR [1999]
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed, Skaut
-
- mistrz forumowej ceremonii
DARK TRANQUILLITY - PROJECTOR [1999]
DARK TRANQUILLITY - PROJECTOR [1999] , Century Media
Była lekka konsternacja i grymasy na twarzy,że to już nie to,że za dużo zmian,że radio friendly,bla bla bla, załapałem projectora od razu, odpaliłem dzisiaj pierwszy raz od kilku lat i stwierdzam,że ta płyta wciąż się pięknie broni,są tu przede wszystkim świetne PIOSENKI,bardzo zgrabnie wyeksoponowano czyste wokale,wiele fajnych detali i smaczków żywcem zaczerpniętych z popowej nomenklatury, do tego ten gotycki sznyt,refleksyjny klimat całości,no pięknie się tego slucha, it was solid
yet everchanging
it was different
yet the same
so I starve myself for energy..
wiem,że japońskie wydanie ma inną okładkę,istnieje jeszcze jakaś reedeycja, ma ktoś projector na czarnym placku?
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- nicram
Re: DARK TRANQUILLITY - PROJECTOR [1999]
Nie, nie i po stokroć NIE! Dzisiaj nawet sobie włączyłem tę płytę, ale gdy wszedł jakiś kobiecy wokal nie dałem rady...odnoszę wrażenie, że ta muzyka jednak się bardzo zestarzała.
all the monsters will break your heart
- Skaut
-
Re:
zachęciłeś mnie, słabo pamiętam już ten album.Skaut pisze:Piosenki świetne, ale jednak stwierdzam, że najlepiej ich piosenki (i w ogóle w melodefie z poprzedniej dekady) wyszły im na "Damage Done". Tam wszystko idealnie współgra. Ani jednego utworu bym nie wyrzucił.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Drone
"Damage Done" też bardzo dobre, ale jednak "Projector" lepszy.
A tak w ogóle to ten zespół jest przykładem na to, że praktycznie w każdej stylistyce może powstać arcydzieło - a "Projector" takim właśnie jest.
A tak w ogóle to ten zespół jest przykładem na to, że praktycznie w każdej stylistyce może powstać arcydzieło - a "Projector" takim właśnie jest.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
nie mogę się przegryźć tak do końca przez Haven i Damage Done, na tą chwilę wydają mi się odrobinę zbyt sterylne i wychuchane ,Projector po prostu płynie, jest bardziej żywy,organiczny..
- hcpig
-
nic z tych rzeczy..
-
+1Drone pisze:"Damage Done" też bardzo dobre, ale jednak "Projector" lepszy.
Szkoda, że Mikael już nigdy tak fenomenalnie (oczywiście jak na deathmetalowego krzykacza) nie zaśpiewał czystym głosem jak na Projector. Świetny album. Właściwie to ja łykam ten zespól do Damage Done bez popitki. Fajnie, że Vulture przypomina o takich płytach z prawdziwymi melodiami.*
*to ostatnie zdanie trochę długopisowateeeee :)