TRIBE AFTER TRIBE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
TRIBE AFTER TRIBE
Swego czasu jeden z moich ulubionych bandów.
Fajne, plemienne klimaty białasów z RPA. Hendrixowski, brudny rock, floydowska psychodelia, mocno szamański posmak.
na przystawkę:
Z długograjów polecam "Pearls Before Swine" - gra tam na basie m.in. Jeff Ament z Pearl Jam. Lider założył z nim potem projekt Three Fish - też niezła czapa.
Zajebista też jest ostatnia płyta :M.O.A.B z 2008 r.
Prawie koncept album, nagrany pod wpływem medytacji, które nawiedzony Robbi Robb (lider) odbył na pustyni.
Zajebista, mocno niedoceniona kapela, byli na Brudstocku, ale jak grali, zerwała się burza i ludzi wymiotło spod sceny.
Miałem wrażenie, że ta ich natchniona muzyka tę burzę wywołała ;-)
Fajne, plemienne klimaty białasów z RPA. Hendrixowski, brudny rock, floydowska psychodelia, mocno szamański posmak.
na przystawkę:
Z długograjów polecam "Pearls Before Swine" - gra tam na basie m.in. Jeff Ament z Pearl Jam. Lider założył z nim potem projekt Three Fish - też niezła czapa.
Zajebista też jest ostatnia płyta :M.O.A.B z 2008 r.
Prawie koncept album, nagrany pod wpływem medytacji, które nawiedzony Robbi Robb (lider) odbył na pustyni.
Zajebista, mocno niedoceniona kapela, byli na Brudstocku, ale jak grali, zerwała się burza i ludzi wymiotło spod sceny.
Miałem wrażenie, że ta ich natchniona muzyka tę burzę wywołała ;-)
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: TRIBE AFTER TRIBE
Bardzo lubie, dosc nietypowy zespol, mocno plemienny i niekonwencjonalny.
Pierwsze o czym mysle, jezeli slysze nazwe to oczywiscie zajebiste Congo Sky z Love Under Will, no kurwa genialny kawalek lato i zachodzace slonce z okladki.
Z ostatniej Stories From Deuteronomy totalnie mnie rozpierdolil Burning Bush, dla mnie jeden z najlepszych kawalkow ubieglej dekady. Takiego grania mi kurwa kurewsko brakuje. http://www.last.fm/music/Tribe+After+Tr ... rning+Bush
http://www.myspace.com/tribeaftertribe/ ... h-33466542
Pierwsze o czym mysle, jezeli slysze nazwe to oczywiscie zajebiste Congo Sky z Love Under Will, no kurwa genialny kawalek lato i zachodzace slonce z okladki.
Z ostatniej Stories From Deuteronomy totalnie mnie rozpierdolil Burning Bush, dla mnie jeden z najlepszych kawalkow ubieglej dekady. Takiego grania mi kurwa kurewsko brakuje. http://www.last.fm/music/Tribe+After+Tr ... rning+Bush
woodpecker from space
- moonfire
Przypominają się lata 90. Ładne czasy.
- Sgt. Barnes
Triceratops pisze:Bardzo lubie, dosc nietypowy zespol, mocno plemienny i niekonwencjonalny.
Z ostatniej Burning bush rzeczywiście gniecie mosznę, chociaż Chiron i zamykający płytę World Drum też niesamowite.
Ale i tak wygrywa to:
A podobno już pracują nad nową płytą...
- Glene
- weteran forumowych bitew
Tak sobie posluchalem Burning Bush i mam wrazenie, ze zaszla jakas wymiana inspiracji na lini Neurosis/Mastodon - Tribe after Tribe, tylko nie wiem w ktora strone.Zajebisty klimat, ktory hipnotyzuje sluchacza i mocna koncowka.
- Sgt. Barnes
Coś w tym jest. W każdym razie pewne podobieństwo słychać. Zwłaszcza w końcówce.
- Glene
Tak glownie o koncowke mi chodzilo, wiec przygode zaczne od konca, bo cos mi sie wydaje, ze na poczatku troche lzej i inaczej mogli grac. Myle sie mocno?
- Sgt. Barnes
Nie mylisz się. Nawet trochę nieporadnie grali. Ale Love Under Wiil, Pearls... i MOAB polecam posłuchać, chociaż to dość eklektyczna muza i różne watki się tam przewijają (nawet Floydzi z czasów Animals).
- Pteroczłek
- postuje jak opętany!
Kto by pomyślał, że Tribe after Tribe trafi na masterfulowe łamy :) I dobrze, bo przypomniałem sobie o kapeli, której nie słuchałem od wieków. Znam i lubię dzięki kumplowi z liceum, który miał na nich srogą fazę i regularnie podrzucał mi ich płyty, zapewniając, że to kawał dobrej muzy. "Love under will" wpadla mi w ucho najszybciej (pewnie głównie dzięki temu, że wywolywała miejscami skojarzenia z wielbionym przeze mnie Jane's Addiction), ale musiałem przysiąśc do tej muzyki, aby się do niej ostatecznie przekonać. Pozostałością po tamtych czasach są kasety z "Pearls before swine" i "Love under will", które gdzieś się walają na półce. Późniejszych płyt nie znam i wygląda na to, że trzeba będzie nadrobić.
- Triceratops
Wygrzebalem ostatnio kasetke, wybornie sie tego slucha ciagle. Kongo Sky....ach!
woodpecker from space
-
- w mackach Zła
Jakoś zawsze mijałem się z tą nazwą natomiast z pearljamowej rodziny znam i w miarę lubię dwojke Three Fish. Spokojny, klimatyczny rock.
Mam jeszcze na CD The Rockfords kupione kiedyś w sklepie za grosze. To już mniej fajne - taki soft Pearl jam z laską na wokalu.
Mam jeszcze na CD The Rockfords kupione kiedyś w sklepie za grosze. To już mniej fajne - taki soft Pearl jam z laską na wokalu.
- Triceratops
Pierwsze slysze, ze oni sa z pearljamowej rodziny, szczrze mowiac to dosc obrazliwe dla tego zespolu, bo oni nigdy nie zawedrowali w okolice radio friendly
Gdzie tu pearl jam?
A tu sprzed 12 lart, z plyty M.O.A.B, Stories Of Deutereonomy genialny kawalek, gdy Pearl Jam od lat w ciemnej dupie, oni wywalili taka petarde
Gdzie tu pearl jam?
A tu sprzed 12 lart, z plyty M.O.A.B, Stories Of Deutereonomy genialny kawalek, gdy Pearl Jam od lat w ciemnej dupie, oni wywalili taka petarde
woodpecker from space
- Sgt. Barnes
Triceps, dzięki za odświeżanie tematu. Dzięki Tobie, zrobiłem sobie dzień z Tribami, i naszło mnie, jak bardzo niedoceniany był ten band. Podobnie jak Mindfunk czy Dub War, tylko kilka płyt, zachwyt ktytyków i branży i ...koniec. Oczywiście, Robbi Robb coś tam dalej plumkał, ale te jego ambienty to już nie to... Zaliczyli ci prawda koncert w Polszy, ale niewiele to pomogło, chociaż znam kilku maniaków, którzy na hasło TaT dostają ślinotoku i podspiewują Congo. Sky
- Triceratops
Fajnie sobie tak powrocic czasami i skonfrontowac z dzisiejszymi czasami. Brak takich ekip, czerpiacyc z tak wielu zdrodel zachowujac swoja tozsamosc. Tak, Mindfunk to tez zbrodniczy przyklad niedocenienia, 3 plyty, kazda inna i kazda znakomita. Bardzo mi szkoda tego zespolu.Dub War chyba odniosl najwiekszy sukces.
Tribe bylo dosc unikalne, gdzies na skrzyzowaniu Jane's Addiction, Kyuss i bog wie czego jeszcze. Zreszta ja z nimi mam podobnie jak z God Machine - ktore tez sie obracalo w podobnych klimatach do Tribe tylko eksponowalo nieco inne akcenty.
Tribe bylo dosc unikalne, gdzies na skrzyzowaniu Jane's Addiction, Kyuss i bog wie czego jeszcze. Zreszta ja z nimi mam podobnie jak z God Machine - ktore tez sie obracalo w podobnych klimatach do Tribe tylko eksponowalo nieco inne akcenty.
woodpecker from space
- Triceratops
Ostatnio mam faze, dwie pierwsze miazgatoruja czajnik. No i ten kawalek z tej plyty, ten jeden...,musze sobie sprawdzic co tam porabiajao, w kazdym razie ten plonacy krzak to chyba znak Boga....albo Brian go podpalil.
Utwor ultra-tektoniczny. Moze czas zalozyc temat typu "plyty jednego utworu". Macie takie? Bo ja w chuj xd
Utwor ultra-tektoniczny. Moze czas zalozyc temat typu "plyty jednego utworu". Macie takie? Bo ja w chuj xd
woodpecker from space
- Duvelor
Kiedyś trocki by Ci odpisał: "Jasne. Wszystkie płyty Duran Duran i Talk Talk".Triceratops pisze: ↑05-12-2024, 17:16Moze czas zalozyc temat typu "plyty jednego utworu". Macie takie? Bo ja w chuj xd
- Sgt. Barnes
Ta płyta to fenomen, Triceps ma rację, z tym, że nie tylko ten jeden kawałek pali indiańskie wioski. Trocki pewnie tego nie zna w ogóle. 

- Triceratops
Z wrodzonej reaktywnosci chyba tak pisal, bo dzisiaj go dopadla mondrosc etapu i widze, ze jest moim rzecznikiem xd. Ostatnio o King Crimson ma moje zdanie o Talk Tez, w Encyklopedii pod moim wpisem o The Colour OF Spring pisal, ze nie lubi a teraz pisze, ze to ZEN xDDuvelor pisze: ↑06-12-2024, 01:27Kiedyś trocki by Ci odpisał: "Jasne. Wszystkie płyty Duran Duran i Talk Talk".Triceratops pisze: ↑05-12-2024, 17:16Moze czas zalozyc temat typu "plyty jednego utworu". Macie takie? Bo ja w chuj xd
https://masterful-magazine.com/forum/vi ... 7#p1913337
woodpecker from space
- Triceratops
Ten jeden pali cala planete ale cala plyta super. Ale juz widze zespol nie dziala :(Sgt. Barnes pisze: ↑06-12-2024, 08:40Ta płyta to fenomen, Triceps ma rację, z tym, że nie tylko ten jeden kawałek pali indiańskie wioski. Trocki pewnie tego nie zna w ogóle. :sarcasm2:
woodpecker from space
- Sgt. Barnes
Robbi ma jakieś odjechane projekty, ale to już nie to niestety. Pozostaje słuchać staroci, które się nie starzeją :
-)