Masz mniej szacunku do sztuki od tego dzieciaka z unboxingu Fear Inoculum ;)Żułek pisze:przecież okularów słuchał nie bede tylko płyte :PGunman pisze:Rada godna kogoś kto wyciął nożyczkami i wyjebał szkła z 10000 days ;)Żułek pisze:nagraj se na cd-r i nie truj ;)
Tool - 10,000 days
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Gunman
- weteran forumowych bitew
Re: Tool - 10,000 days
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
o kurwa ale kretynMedard pisze:Dokładnie tak napisał Żułek, że tak zrobił :)Bloodcult pisze:CO ? :D
woodpecker from space
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
To nie mogłeś se ruska kupić ?
- Żułek
niech się cieszą że kupiłem :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Wasyl
Podobnie to widzę czy też słyszę.Skaut pisze: a mi się bardzo podoba ten brak efektu wow na nowej płycie. Rzekłbym że ta płyta jest mocno relaksacyjna w kontekście ich poprzednich. Nie trzeba było grać jakichś hitów na życzenie, tylko po prostu skomponowali utwory, które są spójne, jednostajne. Warto było czekać.
- Żułek
relaksacyjna to dobre określenie ale wg mnie nieco z tym przesadzili jednak
mogli troche skrócić te kawałki i dać ze 2 żywsze albo chociaż jeden cios ale taki żeby nie było co zbierać
po niektórych wypowiedziach myślałem że będzie dużo gorzej ale słuchało się tego całkiem dobrze
Pneuma, Invincible i 7empest najlepsze
Culling Voices razem ze wszystkimi intrami bym wywalił w cholere
mogli troche skrócić te kawałki i dać ze 2 żywsze albo chociaż jeden cios ale taki żeby nie było co zbierać
po niektórych wypowiedziach myślałem że będzie dużo gorzej ale słuchało się tego całkiem dobrze
Pneuma, Invincible i 7empest najlepsze
Culling Voices razem ze wszystkimi intrami bym wywalił w cholere
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
-
- w mackach Zła
Proszę, pewnie jewelthespectator pisze:Emocje już trochę opadły i mogę z czystym sumieniem stwierdzić, że nie jest to tak dobra płyta jak poprzednie. Oczywiście ma momenty wybitne jak Invincible czy Descending (!!!) ale jako całość brakuje tej magii z poprzednich płyt.
Co do tego, że brak już płyty w sklepach to akurat dobra wiadomość - jak już wyprzedała się edycja specjalna to czas na zwykłą. Nie wierzę, że takiej nie będzie - zbyt dużo kasy przeszło by koło nosa wytwórni. A jakby jednak tak się stało to na 100% ruscy wypuszczą swojego bota w jewelu.
https://allegro.pl/oferta/tool-fear-inoculum-8485300897
- Medard
W komentarzach piszą, że handluje piratami. Nie wiem, po co od razu brać takie coś. Można sobie choćby cdra nagrać.fugazi pisze:Proszę, pewnie jewelthespectator pisze:Emocje już trochę opadły i mogę z czystym sumieniem stwierdzić, że nie jest to tak dobra płyta jak poprzednie. Oczywiście ma momenty wybitne jak Invincible czy Descending (!!!) ale jako całość brakuje tej magii z poprzednich płyt.
Co do tego, że brak już płyty w sklepach to akurat dobra wiadomość - jak już wyprzedała się edycja specjalna to czas na zwykłą. Nie wierzę, że takiej nie będzie - zbyt dużo kasy przeszło by koło nosa wytwórni. A jakby jednak tak się stało to na 100% ruscy wypuszczą swojego bota w jewelu.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- nicram
^ troszkę długi czas oczekiwania, bo jak będą mieli na stanie to wezmę. 10000 days jakby ktoś miał w jewel na opych to chętnie wezmę. :-)
all the monsters will break your heart
-
- zaczyna szaleć
Zamówiłem w weekend, dzięki za linka! Na discogs już jest to wydanie:fugazi pisze:Proszę, pewnie jewelthespectator pisze:Emocje już trochę opadły i mogę z czystym sumieniem stwierdzić, że nie jest to tak dobra płyta jak poprzednie. Oczywiście ma momenty wybitne jak Invincible czy Descending (!!!) ale jako całość brakuje tej magii z poprzednich płyt.
https://www.discogs.com/Tool-Fear-Inocu ... e/14141786" onclick="window.open(this.href);return false;
- nicram
Daj proszę znać jak Ci przyjdzie, jak to wygląda i jak z jakością nagranej muzyki.
- Gunman
Kupił ktoś to oficjalne wydanie na cd? Warte jest tej ceny czy nie?
- Triceratops
- Drone
Złamałem się i kupiłem, bo zobaczyłem, że ubywa ze sklepów w astronomicznym tempie. Dam znać, jak dojdzie, o co tu chodzi.Gunman pisze:Kupił ktoś to oficjalne wydanie na cd? Warte jest tej ceny czy nie?
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- babayaga
- rozkręca się
Tool to jest zespół którego słucham do dzisiaj najdłużej (od `93 roku). Więc dla mnie kupienie FI było warte, bo mam bardzo duży sentyment. Jednak gdyby spojrzeć obiektywnie, to raczej nie jest to warte tyle kasy. Wydaje mi się, że realna cena powinna być gdzieś 150-200 zł.
Jak mi opowiadała babeczka w mediamarkcie to pierwsza partia im się cała rozeszła w kilka dni. Ja się załapałem na drugi rzut. Do tego informacja, że w usa nakład się wyczerpał. To wymiękłem i kupiłem.
Najtaniej znalazłem właśnie w mediamarkcie - za 339 zł, na allagro to jakieś ceny z kosmosu są.
Swoją drogą w mediamarkcie mają teraz wszystkie płyty toola za około 40 zł, więc warto uzupełnić sobie kolekcję. :)
Jak mi opowiadała babeczka w mediamarkcie to pierwsza partia im się cała rozeszła w kilka dni. Ja się załapałem na drugi rzut. Do tego informacja, że w usa nakład się wyczerpał. To wymiękłem i kupiłem.
Najtaniej znalazłem właśnie w mediamarkcie - za 339 zł, na allagro to jakieś ceny z kosmosu są.
Swoją drogą w mediamarkcie mają teraz wszystkie płyty toola za około 40 zł, więc warto uzupełnić sobie kolekcję. :)
- Drone
To ja miałem tak samo, też kupiłem w MM, tyle że w Warszawie już nigdzie nie mieli, więc zamówiłem wysyłkowo - w poniedziałek będę to miał.
Ciekawe, czy będzie zwykłe wydanie cd. Podobno nie.
I ciekawe, po ile będą chodzić te wydania z ekranikiem - może się okazać, że za jakiś czas będzie tego masa na allegro po 100 zł. Pytanie, jaki był w ogóle nakład tego cuda.
Ciekawe, czy będzie zwykłe wydanie cd. Podobno nie.
I ciekawe, po ile będą chodzić te wydania z ekranikiem - może się okazać, że za jakiś czas będzie tego masa na allegro po 100 zł. Pytanie, jaki był w ogóle nakład tego cuda.
- nicram
Można było to kupić poniżej 300 zł właśnie w MM. Mieli chyba przez tydzień 15% zniżkę na płyty, przynajmniej w jednym sklepie w Łodzi. Jak byłem w piątek to leżało. Oczywiście jak wcześniej wspominałem, nie kupię czegoś takiego. Raz, że nienawidzę takich wydań i osobiście uważam, że zespół po prostu wysrał się takim potraktowaniem sprawy na fanów, a dwa, że to jest na pewno najsłabsza płyta Tool i średnio mi się podoba. Nie będzie normalnego wydania? Przecież już jest. U Ruskich. :-)
- Drone
Też nie lubię, ale zwyczajnie się złamałem, choć miałem nie kupować. Natomiast nie zgodzę się z tym, że to najsłabszy TOOL. Mi się ta płyta bardzo podoba.
- nicram
No i dlatego pewnie się złamałeś. :-) Ta płyta nie jest zła oczywiście, ale odczuwam rozczarowanie i zmęczenie słuchając jej. Nigdy wcześniej nie miałem tego typu problemów z Tool. Jeżeli wyjdzie normalne wydanie to oczywiście ją kupię i będę badał dalej, ale w tej chwili nie mam ciśnienia.
- Drone
Tak, gdyby była kiepska, bym nie miał tego dylematu, tymczasem z każdym przesłuchaniem uważam, że jest coraz lepiej.