PJ HARVEY - LET ENGLAND SHAKE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Re: PJ HARVEY - LET ENGLAND SHAKE
bedzie to gdzies pozniej do obejrzenia, czy tylko stream?
- Scaarph
- zahartowany metalizator
nie mam zielonego pojęcia, chciałbym, żeby tak było. może ktoś nagra? będzie też the national i duran duran :)
- Glene
- weteran forumowych bitew
No moglby ktos to nagrac ( z reszta dwa pozostale zespoly tez) z checia bym sobie ja zobaczyl w jak sie na zywo sprawdza.
- Maleficio
- Kontakt:
No ciekaw jestem jakich?:)
- Maleficio
- Kontakt:
No:)) aaaaa...A na fotce ma jakiś taki... niezdrowy wygląd:)
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Otóż to. ;)Maleficio pisze:No:)) aaaaa...A na fotce ma jakiś taki... niezdrowy wygląd:)
- Realista
Tak sobie myślę że Let england shake to dla mnie taki zeszłoroczny High Violet czy I Vigillante, doskonały album który pewnie bym nie poznał gdyby nie ogólne zachwyty nad nim na forum... kurde ile takich płyt mnie ominęło?
- Gore_Obsessed
Proszę bardzo ---> http://wyborcza.pl/1,75480,9130038,PJ_H ... &startsz=x
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- grot
Wielko ;)Karkasonne pisze:Jaka Brytanio?
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- hcpig
O matko, serio ? We wszelkich Przekrojach, Politykach, Teleexpresach itp. biją pod Let England Shake Wacława już kilka miesięcy, przecież PJ to nie jest jakaś niszowa spierdolina wyszperana nie wiadomo skąd tylko głośna na skalę mainstreamu płyta.Realista pisze:Tak sobie myślę że Let england shake to dla mnie taki zeszłoroczny High Violet czy I Vigillante, doskonały album który pewnie bym nie poznał gdyby nie ogólne zachwyty nad nim na forum... kurde ile takich płyt mnie ominęło?
Yare Yare Daze
- Scaarph
u mnie to samo co i u kolegi realisty, nie widzę w tym nic dziwnego. gdyby nie forum, wciąż nie wiedziałbym o istnieniu polly jean. inna sprawa, że nie czytam żadnych przekrojów i polityk i nie oglądam żadnych teleekspresów już sporo lat.
- Wujek Lucyferiusz
- postuje jak opętany!
Ja, szczerze rzekłszy, usłyszawszy o niej przy okazjisiętrafiwszy starych solowych płyt Nosowskiej. Spróbowałem kilku krążków i było pozytywnie, lecz bez wzwodów. Ale widząc sterczące ku ślepiom Leledraga pały kilku forumowiczów rozmyślam nad kolejną szansą. Powoli, wiadomka, ale mimo wszystko...hcpig pisze:O matko, serio ? We wszelkich Przekrojach, Politykach, Teleexpresach itp. biją pod Let England Shake Wacława już kilka miesięcy, przecież PJ to nie jest jakaś niszowa spierdolina wyszperana nie wiadomo skąd tylko głośna na skalę mainstreamu płyta.Realista pisze:Tak sobie myślę że Let england shake to dla mnie taki zeszłoroczny High Violet czy I Vigillante, doskonały album który pewnie bym nie poznał gdyby nie ogólne zachwyty nad nim na forum... kurde ile takich płyt mnie ominęło?
Bardziej "rebel-rock" czy nastrojowa ballada w stylu White Chalk?
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
Kel'Thuz - młot na parchów
t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
z tego co slyszalem (a nie znam wszystkich jej dokonan) to nowa jest kompletnie inna. Bylem w takiej sytuacji jak ty i Let England Shake trafila do mnie znacznie bardziej niz to co wczesniej nagrala
- Wujek Lucyferiusz
- postuje jak opętany!
Brzmi zachęcająco. Termin inspekcji coraz bliżej zatem. :D0ms pisze:z tego co slyszalem (a nie znam wszystkich jej dokonan) to nowa jest kompletnie inna. Bylem w takiej sytuacji jak ty i Let England Shake trafila do mnie znacznie bardziej niz to co wczesniej nagrala
Dzięx.
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
- Realista
nie rozumiesz, ja nie byłem fanem PJ i jakoś bardzo mnie jej muzyka nie interesowała, jakieś słyszałem pojedyncze numery jednym uchem, gdyby nie zachwyty niektórych osób które znam na tym forum osobiście to bym po prostu nie dotarł do tego krążka, podobnie jak to miało miejsce z The National i CBP, nie słuchałem takiej muzyki wcześniej... z każdym rokiem się rozwijam i albo nadrabiam zaległości albo poznaję coś całkowicie nowego.hcpig pisze:O matko, serio ? We wszelkich Przekrojach, Politykach, Teleexpresach itp. biją pod Let England Shake Wacława już kilka miesięcy, przecież PJ to nie jest jakaś niszowa spierdolina wyszperana nie wiadomo skąd tylko głośna na skalę mainstreamu płyta.Realista pisze:Tak sobie myślę że Let england shake to dla mnie taki zeszłoroczny High Violet czy I Vigillante, doskonały album który pewnie bym nie poznał gdyby nie ogólne zachwyty nad nim na forum... kurde ile takich płyt mnie ominęło?
Dokładnie. Nawet w "Teraz Rock" kilka miesięcy temu "Let England shake" było płytą miesiąca. Ja jakoś nie mogę znaleźć serca do tego albumu - nie skreślam jeszcze, ale od zachwytu jestem daleki.hcpig pisze:O matko, serio ? We wszelkich Przekrojach, Politykach, Teleexpresach itp. biją pod Let England Shake Wacława już kilka miesięcy, przecież PJ to nie jest jakaś niszowa spierdolina wyszperana nie wiadomo skąd tylko głośna na skalę mainstreamu płyta.Realista pisze:Tak sobie myślę że Let england shake to dla mnie taki zeszłoroczny High Violet czy I Vigillante, doskonały album który pewnie bym nie poznał gdyby nie ogólne zachwyty nad nim na forum... kurde ile takich płyt mnie ominęło?
- twoja_stara_trotzky
bogom niech będą dzięki!
- Scaarph
przynajmniej choć raz coś zasłużenie wychwalają.hcpig pisze:We wszelkich Przekrojach, Politykach, Teleexpresach itp. biją pod Let England Shake Wacława już kilka miesięcy, przecież PJ to nie jest jakaś niszowa spierdolina wyszperana nie wiadomo skąd tylko głośna na skalę mainstreamu płyta.
przechuj ta płyta. a the glorious land to jeden z fajniejszych kawałków jakie w życiu słyszałem. czapki z głów, po ponad stu odsłuchach zamiast mi się nudzić to chce mi się tego słuchać jeszcze więcej.
Po prostu jakoś nie udało mi się jeszcze tej płyty przesłuchać w sprzyjających okolicznościach i nic mnie do niej nie ciągnie - wprost przeciwnie, może te przekrojowo-telexpresowo-popcornowe zachwyty jakoś mnie odstraszają. A może przez to, że aktualnie głównie Neil Young zaspakaja mój pozametalowy apetyt na muzykę.twoja_stara_trotzky pisze:bogom niech będą dzięki!