PJ HARVEY - LET ENGLAND SHAKE

nie tylko metalem człowiek żyje :)

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

Re: PJ HARVEY - LET ENGLAND SHAKE

17-04-2011, 18:22

bedzie to gdzies pozniej do obejrzenia, czy tylko stream?
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

17-04-2011, 18:24

nie mam zielonego pojęcia, chciałbym, żeby tak było. może ktoś nagra? będzie też the national i duran duran :)
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Glene
weteran forumowych bitew

17-04-2011, 18:30

No moglby ktos to nagrac ( z reszta dwa pozostale zespoly tez) z checia bym sobie ja zobaczyl w jak sie na zywo sprawdza.
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

18-04-2011, 12:27

No ciekaw jestem jakich?:)
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

18-04-2011, 12:51

No:)) aaaaa...A na fotce ma jakiś taki... niezdrowy wygląd:)
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

18-04-2011, 20:29

Maleficio pisze:No:)) aaaaa...A na fotce ma jakiś taki... niezdrowy wygląd:)
Otóż to. ;)
Awatar użytkownika
Realista
weteran forumowych bitew

26-04-2011, 16:10

Tak sobie myślę że Let england shake to dla mnie taki zeszłoroczny High Violet czy I Vigillante, doskonały album który pewnie bym nie poznał gdyby nie ogólne zachwyty nad nim na forum... kurde ile takich płyt mnie ominęło?
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

26-04-2011, 16:18

Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
grot
weteran forumowych bitew

26-04-2011, 18:04

Karkasonne pisze:Jaka Brytanio?
Wielko ;)
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
Awatar użytkownika
hcpig

26-04-2011, 18:10

Realista pisze:Tak sobie myślę że Let england shake to dla mnie taki zeszłoroczny High Violet czy I Vigillante, doskonały album który pewnie bym nie poznał gdyby nie ogólne zachwyty nad nim na forum... kurde ile takich płyt mnie ominęło?
O matko, serio ? We wszelkich Przekrojach, Politykach, Teleexpresach itp. biją pod Let England Shake Wacława już kilka miesięcy, przecież PJ to nie jest jakaś niszowa spierdolina wyszperana nie wiadomo skąd tylko głośna na skalę mainstreamu płyta.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

26-04-2011, 18:57

u mnie to samo co i u kolegi realisty, nie widzę w tym nic dziwnego. gdyby nie forum, wciąż nie wiedziałbym o istnieniu polly jean. inna sprawa, że nie czytam żadnych przekrojów i polityk i nie oglądam żadnych teleekspresów już sporo lat.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Wujek Lucyferiusz
postuje jak opętany!

26-04-2011, 19:01

hcpig pisze:
Realista pisze:Tak sobie myślę że Let england shake to dla mnie taki zeszłoroczny High Violet czy I Vigillante, doskonały album który pewnie bym nie poznał gdyby nie ogólne zachwyty nad nim na forum... kurde ile takich płyt mnie ominęło?
O matko, serio ? We wszelkich Przekrojach, Politykach, Teleexpresach itp. biją pod Let England Shake Wacława już kilka miesięcy, przecież PJ to nie jest jakaś niszowa spierdolina wyszperana nie wiadomo skąd tylko głośna na skalę mainstreamu płyta.
Ja, szczerze rzekłszy, usłyszawszy o niej przy okazjisiętrafiwszy starych solowych płyt Nosowskiej. Spróbowałem kilku krążków i było pozytywnie, lecz bez wzwodów. Ale widząc sterczące ku ślepiom Leledraga pały kilku forumowiczów rozmyślam nad kolejną szansą. Powoli, wiadomka, ale mimo wszystko...

Bardziej "rebel-rock" czy nastrojowa ballada w stylu White Chalk?
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
Kel'Thuz - młot na parchów

t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

26-04-2011, 19:09

z tego co slyszalem (a nie znam wszystkich jej dokonan) to nowa jest kompletnie inna. Bylem w takiej sytuacji jak ty i Let England Shake trafila do mnie znacznie bardziej niz to co wczesniej nagrala
Awatar użytkownika
Wujek Lucyferiusz
postuje jak opętany!

26-04-2011, 19:15

0ms pisze:z tego co slyszalem (a nie znam wszystkich jej dokonan) to nowa jest kompletnie inna. Bylem w takiej sytuacji jak ty i Let England Shake trafila do mnie znacznie bardziej niz to co wczesniej nagrala
Brzmi zachęcająco. Termin inspekcji coraz bliżej zatem. :D
Dzięx.
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
Kel'Thuz - młot na parchów

t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
Awatar użytkownika
Realista
weteran forumowych bitew

27-04-2011, 09:45

hcpig pisze:
nie rozumiesz, ja nie byłem fanem PJ i jakoś bardzo mnie jej muzyka nie interesowała, jakieś słyszałem pojedyncze numery jednym uchem, gdyby nie zachwyty niektórych osób które znam na tym forum osobiście to bym po prostu nie dotarł do tego krążka, podobnie jak to miało miejsce z The National i CBP, nie słuchałem takiej muzyki wcześniej... z każdym rokiem się rozwijam i albo nadrabiam zaległości albo poznaję coś całkowicie nowego.
Maria Konopnicka

01-05-2011, 02:23

hcpig pisze:
Dokładnie. Nawet w "Teraz Rock" kilka miesięcy temu "Let England shake" było płytą miesiąca. Ja jakoś nie mogę znaleźć serca do tego albumu - nie skreślam jeszcze, ale od zachwytu jestem daleki.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

01-05-2011, 10:16

bogom niech będą dzięki!
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

01-05-2011, 13:06

hcpig pisze:We wszelkich Przekrojach, Politykach, Teleexpresach itp. biją pod Let England Shake Wacława już kilka miesięcy, przecież PJ to nie jest jakaś niszowa spierdolina wyszperana nie wiadomo skąd tylko głośna na skalę mainstreamu płyta.
przynajmniej choć raz coś zasłużenie wychwalają.
przechuj ta płyta. a the glorious land to jeden z fajniejszych kawałków jakie w życiu słyszałem. czapki z głów, po ponad stu odsłuchach zamiast mi się nudzić to chce mi się tego słuchać jeszcze więcej.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Maria Konopnicka

01-05-2011, 19:31

twoja_stara_trotzky pisze:bogom niech będą dzięki!
Po prostu jakoś nie udało mi się jeszcze tej płyty przesłuchać w sprzyjających okolicznościach i nic mnie do niej nie ciągnie - wprost przeciwnie, może te przekrojowo-telexpresowo-popcornowe zachwyty jakoś mnie odstraszają. A może przez to, że aktualnie głównie Neil Young zaspakaja mój pozametalowy apetyt na muzykę.
ODPOWIEDZ