ROME - Flowers From Exile [2009]
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Melepeta
- w mackach Zła
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: ROME - Flowers From Exile [2009]
jednak Death in June z okresu But, what ends... ma wreszcie godnych spadkobiercow. Swords to rust hearts to dust jest na miare najlepszych numerow z tej plyty. Leze krzyzyem.
this is a land of wolves now
- Riven
- Kontakt:
mowie o w/w utworze. reszta to ten sam rejon, ale odrobinke za takimi hitami jak "Little black angel" , "Because of him" czy "Death is the martyr of beauty". chodzi o moje osobiste preferencje, ktore wynikaja chociazby z bagazu emocjonalnego jaki niesie ze soba wspomniana plyta Death in June. z tego prostego powodu jest niezagrozona.
ale czy sa jakies inne projekty, ktore mozna okreslic jako 'spadkobiercow DIJ' z pierwszej polowy lat 90. ? pytam, bo chetnie poznam.
ale czy sa jakies inne projekty, ktore mozna okreslic jako 'spadkobiercow DIJ' z pierwszej polowy lat 90. ? pytam, bo chetnie poznam.
-
- mistrz forumowej ceremonii
jest wielu artystów rzeźbiących w takim albo zblizonym klimacie,np;Riven pisze: ale czy sa jakies inne projekty, ktore mozna okreslic jako 'spadkobiercow DIJ' z pierwszej dekady lat 90. ? pytam, bo chetnie poznam.
NATURE AND ORGANISATION
FORSETI
SOL INVICTUS
MURZIK
WERKRAUM
LUFTWAFE
HARVEST RAIN
IN GOWAN RING
sprawdź ,jedni robią to dobrze inni nie,a ta lista mogłaby sie ciągnać w nieskończoność jakby dobrze poszukać;)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Riven
- Kontakt:
NAO i SI oczywiscie znam, bo to przeciez projekty wywodzace sie bezposrednio z tego kregu artystow. Poza tym, mimo, ze to zespoly fundamentalne dla neofolku, to jednak graly w nieco innym duchu niz DIJ. A nowy ROME jest jak dla mnie bezposrednim rozwinieciem stylu dopracowanego do perfekcji na But, what ends when the symbols shatter?. Nie chodzi mi tylko o kwestie formalne, choc tu tez jest blisko, ale o ogolny wydzwiek. Z tekstami zapoznam sie dopiero gdy zdobede oryginal, ale czuje, ze to te same wibracje. Zreszta okladka i tytuly utworow nie moga nie kojarzyc sie z DIJ.
jeszcze IN GOWAN RING - znam wspolne nagranie koncertowe z BLOOD AXIS - przepiekne Witchhunt , z jednym z najlepszych wykonan "I am stretched on your grave" jakie slyszalem. reszte kojarze tylko z nazwy; sprawdze, thx.
jeszcze IN GOWAN RING - znam wspolne nagranie koncertowe z BLOOD AXIS - przepiekne Witchhunt , z jednym z najlepszych wykonan "I am stretched on your grave" jakie slyszalem. reszte kojarze tylko z nazwy; sprawdze, thx.
- TORTURER
- w mackach Zła
Kawał zajebistej muzy ten nowy Rome,słucham od wczoraj non stop prawie.
Death Dwells in Love
- Block69
- zahartowany metalizator
Ściągnąłem, przesłuchałem, usunąłem. Takie tam piżamowo-swetrzane plumkanie 

PENIS METAL
- Morph
- Kontakt:
Świetna płytka, ale nie aż tak odległa od MMM jakby Trotzky chciał 

Give birth to something dead
Give birth to something old
- Melepeta
- w mackach Zła
- Morph
- Kontakt:
Przerywając wasze bezowocne dyskusje - wyszła z tego trzecia najlepsza płyta w tym roku.
- Melepeta
- w mackach Zła
Chujowo bo wciąż czekam na "topicową" oryginałkę. Zgrzeszyłem i zasysłem....... Słucham całe dwa dni...... Jest magia. ( A liczyłem że wakacje upłyną pod znakiem patologów z Suffocation
) Nie czaję takich klimatów tak jak niektórzy lecz ma ta płyta to "coś". Świetna odskocznia od mocno brutalnych i pojechanych dźwięków, jadę na zmiane z nowym Brutal Truth. Fajnie smakuje.
P.S. Tylko co to za Sancho Puncho w "Odessa" od mniejwiecej 3:00
))))) Najebany rewolucjonista? 

P.S. Tylko co to za Sancho Puncho w "Odessa" od mniejwiecej 3:00

Six o clock.
- Rattlehead
Nie nadaję się, znam tylko Rust in Peace i pierwsze demo Piotrka Szczepanika, więc odpadam w przedbiegach. Możesz skreślać.Drone pisze:Robię to dla dobra nauki, nie z pobudek osobistych. Przy okazji, czy kolega chce rozwiązać test muzyczny?
Wracając do tematu to nie słyszałem jeszcze ostatniego 'Żymó'
support music, not rumors
- Rattlehead
Dla mnie wynalazkiem jest wszystko oprócz wspomnianych RiP i PS i Rzymu nawet nie znam. Daj Pan 3 z minusem dla zachęty 

support music, not rumors
-
- rasowy masterfulowicz
Omnio nadaje, że wysyłka opóźni się z 10 dni. Siakieś kwestie magazynowe.Melepeta pisze:Chujowo bo wciąż czekam na "topicową" oryginałkę.
Album puściłem poraz pierwszy w samochodzie- dawno nie miałem takiego klimatu za kółkiem-nostalgia słońce, przestrzeń, spokój. Nawet żona zamilkła i słuchała. Potem spytała, czy to jakiś znajomy Cohena i kazała kupić płytę.

- twoja_stara_trotzky
poproszę o indeksPelson pisze:Omnio nadaje, że wysyłka opóźni się z 10 dni. Siakieś kwestie magazynowe.Melepeta pisze:Chujowo bo wciąż czekam na "topicową" oryginałkę.
Album puściłem poraz pierwszy w samochodzie- dawno nie miałem takiego klimatu za kółkiem-nostalgia słońce, przestrzeń, spokój. Nawet żona zamilkła i słuchała. Potem spytała, czy to jakiś znajomy Cohena i kazała kupić płytę.

- Melepeta
- w mackach Zła
Urzekają przede wszystkim świetnie zaaranżowane, bardzo zróżnicowane w swej stosunkowo ciasnej formie ozdobniki, właściwie dobrane, nie rażące słuchacza swym natrętnym bytem. Nieodparte skojarzenia z innymi zespołami z racji mojej słabej znajomości tego gatunku (jeśli ktoś lubi szuflady) są chwilowe, rzekłbym sekundowe. Genialne sample, stanowiące muzyczne uzupełnienie przewodniej, (zaznaczam MUZYCZNEJ) ideii albumu wzorcowo uzupełniają tą bogatą w pikantne składniki potrawę. Są momenty, które przenoszą słuchacza w niemal odrealniony stan, rzadkie zjawisko.... Podoba mi się piękne majestatyczne, ckliwe przejście po delikatnej pauzie w "A Legacy of Unrest" w 2:23 z bajeczną, acz prostą melodyką.... Prawie "szantowy" (tak własnie!) charakter numeru nabiera rumieńców, pulsuje w okowach wspaniałych wokali, przelewa się po pokoju a we łbie wiruje i huczy.....Żonglerka emocjami, proste melodie i ten RYTM vide "A Culture of Fragment" powoduje że masz ochotę płynąć razem z TĄ muzyką, zgasić światło, wyjąć z szuflady starą latarkę zasilaną kultową płaską bateryjką z post PRLowskiego kiosku i przyjąć pozę sternika, licząc się z konsekwencjami ze strony współdomowników tudzież sąsiadów. Jak ma połowica wróci z wojaży wiem co włącze jej na "dzień dobry wieczorową porą" <------- (jestem mistrzem paradoxu) ...... "swooords to rust, heart to dust" i nie ma że boli
))))
No rzecz świetna i tyle

No rzecz świetna i tyle

Six o clock.
- twoja_stara_trotzky
to będzie dla mnie zaszczyt, profesorzeDrone pisze:Chętnie podejmę się roli recenzentatwoja_stara_trotzky pisze:jako profesor muszę przyznać, że Morph to bardzo zdolny student, przewiduję doktorat

- Melepeta
- w mackach Zła
- twoja_stara_trotzky
i wyciągaj tu do takiego rękę, nie? 

- Morph
- Kontakt:
Raz jeszcze: pierwsza ujdzie, za brak oryginalności duży minus. Druga obsysa po same kule. Trzeciej jeszcze nie odpalałem.Drone pisze: To naprawdę dobry student. Proszę mu dyskretnie przekazać, że będę pytał o GLORIOR BELLI na obronie