KING CRIMSON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Re: KING CRIMSON
Przyswojenie tego typu muzyki to jest dla mnie podobne wyzwanie jak przesluchanie w całości płyty Coltrane'a na przykład. I mówię tu o przyswojeniu jako przesłuchaniu jej w całości bez bólu i irytacji. Nie łapię tego, nie łapię tych połamańców, zmian tempa, melodii czy ich braku. Możliwe że za skomplikowane jak na mnie.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Wlacz sobie Thrak albo nawet Discipline - to juz inne granie
-
- zahartowany metalizator
ja jestem przekonany, ze po prostu nie dal tym plytom zbytnio szans. przeciez ItWoP to jest bardzo klasyczny krazek, moglby spokojnie nawet zaczynac od tego
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
No ale jak ma zachwycac, skoro nie zachwyca?
- night_goat
- zaczyna szaleć
Ten jaki sprany :DDDDbyrgh pisze:Islands, najlepszej plyty progrockowej
Najlepszego King Crimson nie wybiorę, nie potrafię po prostu.
Hide behind your crosses
Throw your holy water
Recite your senseless verses
Let the darkness hour turn
When witches burn
Throw your holy water
When witches burn
-
- zahartowany metalizator
^
jak sluchasz muzyki przez pryzmat "sprania", kretynskiego pojecia, ktore stworzyli ^, to ci wspolczuje, bo wolalbym jednak sluchac tylko muzyki i miec w dupie wywieranie innych :)byrgh pisze:a wydaje nam sie, ze kto te batalie rozpoczal? bo mnie sie wydaje, ze kazdy w miare rozwiniety sluchacz sam potrafil to stwierdzic, tuz po wlozeniu krazka do odtwarzacza i nie trzeba do tego zadnej dodatkowej aparatury :) a tym bardziej jakies samozwancze tzw. autorytety nie mialy z tym nic wspolnego :)
Widzę, że dyskusja sięgnęła bruku. Właśnie przywiozłem sobie DVD Eyes Wide Open i rozpoczynam konsumpcję. Mówcie co chcecie Red jako całość jest u mnie numerem jeden i już. Czy jestem oświecony, czy też nie, hmm...szczerze mówiąc mam to w dupie, czego (już tradycyjnie) Wam także życzę.
e
No żesz k...
e2
Goście z "bananami" na twarzach tną te swoje wycinanki. Kolejne dwa koncerty do których się zabrałem potwierdzające , że KC jest koncertową BESTIĄ , bez dwóch zdań. Chłopy momentami robią taki rozpierdol, że nie wiadomo gdzie ręka, gdzie noga, a wszyscy grzecznie siedzimy, jak na okładce tego wydawnictwa. Wkrótce dysk drugi z Londynu.
e
No żesz k...
e2
Goście z "bananami" na twarzach tną te swoje wycinanki. Kolejne dwa koncerty do których się zabrałem potwierdzające , że KC jest koncertową BESTIĄ , bez dwóch zdań. Chłopy momentami robią taki rozpierdol, że nie wiadomo gdzie ręka, gdzie noga, a wszyscy grzecznie siedzimy, jak na okładce tego wydawnictwa. Wkrótce dysk drugi z Londynu.
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
No dobra, przeprosilem sie z Thrak i The ConstruKction of Light. Jak tylko skonczy sie ten drugi zabieram sie za reszte. Zeby bylo smieszniej to podobny okres zwatpienia zaliczylem w stosunku do debiutu - zaczelo sie od sluchania kilka razy dziennie, a skonczylo na przejedzeniu, ktore trwalo dobre kilka lat. Probowalem tez dzis wlaczyc Discipline, ale zupelnie do mnie nie trafia ta plyta
Co do tego nikt chyba nigdy nie mogl miec watpliwosci535 pisze:KC jest koncertową BESTIĄ , bez dwóch zdań. Chłopy momentami robią taki rozpierdol, że nie wiadomo gdzie ręka, gdzie noga, a wszyscy grzecznie siedzimy, jak na okładce tego wydawnictwa. Wkrótce dysk drugi z Londynu.
- night_goat
- zaczyna szaleć
Bardzo mądre to co prawisz, ale zadam Ci jeszcze pytanie. Czy dziesięć-piętnaście lat temu uznałbyś Islands za najlepszy King Crimson?byrgh pisze:jak sluchasz muzyki przez pryzmat "sprania", kretynskiego pojecia, ktore stworzyli ^, to ci wspolczuje, bo wolalbym jednak sluchac tylko muzyki i miec w dupie wywieranie innych :)
Hide behind your crosses
Throw your holy water
When witches burn
Throw your holy water
When witches burn
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
mówicie, że dobry zespół? warto coś ściągnąć?
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
ok
już
już
No nieźle. Teraz rozumiem dlaczego kobiety Cię kochają, a i niektórzy mężczyźni za Tobą szaleją.
-
- weteran forumowych bitew
Badania zostały wczoraj wspomożone przez wprowadzenie do atmosfery oparów płonących mongolskch lekarstw.Baton pisze: "Red" mi nigdy nie pasowała, ale może poświęciłem jej za mało czasu. Właśne leci - i przyznam że nadal coś nie bangla,ale ogólny klmt wciąga. Jest w tych melodiach coś mechanicznego, nieludzkiego - badania będą kontynuowane.
"Fallen Angel" wybuchło mi mózga, kosmos. W ogóle ten album brzmi cholernie świeżo, w ogóle nie czuć dystansu 40 lat które minęły od moment wydania. jakby mi ktoś powiedział, że to płyta z zeszłego roku oraczej nie miałym prolmów z uierzeniemwto.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Przepitolonetwoja_stara_trotzky pisze:mówicie, że dobry zespół?
-
- w mackach Zła
2/10
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
To mowisz, ze zajebiste? Widac musze posluchac wiecejHollowman pisze:2/10
-
- w mackach Zła
No, płyta roku.
Ten album brzmi ponadczasowo. Ciąg KC,V,VBE,V jest naturalny, a Red jest w moim przypadku jego początkiem.