TEST: JAZZ
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- empir
- zahartowany metalizator
Re: TEST: JAZZ
bambi - taki z niego znawca jak z sarniej dupy puzon
- ultravox
Matko boska... Dorastałeś gdzieś poza Polską?Bambi pisze: Też nie lubię. :) Jak i wszystkich komedii prl-u.
Sentyment do tamtych czasów? To raczej filmy dla ludzi, którzy tamtych czasów zbyt dobrze nie trawili. Zresztą są nadal aktualne. Ustrój się zmienił, a ludzie wciąż w dużej mierze zachowują się tak samo.Bambi pisze:Jestem w stanie to zrozumień, podobnie jak misia, jednak kompletnie nie podzielam. Podobać się mogą te filmy osobom, mającym sentyment do tamtych czasów, albo będących zwolennikami satyry społecznej czasów prl-u. Bo wartości w kategorii filmu nie mają one kompletnie żadnej. :)
A tak przy okazji.. Są w ogóle jakieś komedie, które Cię śmieszą? Bez złośliwości pytam.
Nie mogę jakoś się zmobilizować, żeby tego jazzu posłuchać. Mam mnóstwo fajnych płyt na tapecie, do tego jeszcze obiecałem kilka recenzji napisać i na ten jazz nie ma za bardzo czasu i klimatu :(
-
- rasowy masterfulowicz
No właśnie mam z tym problem. Stare rzeczy Capry mnie śmieszą, Wilder mnie śmieszy. Nie wiem co poza tym. :)ultravox pisze:Matko boska... Dorastałeś gdzieś poza Polską?Bambi pisze: Też nie lubię. :) Jak i wszystkich komedii prl-u.
Sentyment do tamtych czasów? To raczej filmy dla ludzi, którzy tamtych czasów zbyt dobrze nie trawili. Zresztą są nadal aktualne. Ustrój się zmienił, a ludzie wciąż w dużej mierze zachowują się tak samo.Bambi pisze:Jestem w stanie to zrozumień, podobnie jak misia, jednak kompletnie nie podzielam. Podobać się mogą te filmy osobom, mającym sentyment do tamtych czasów, albo będących zwolennikami satyry społecznej czasów prl-u. Bo wartości w kategorii filmu nie mają one kompletnie żadnej. :)
A tak przy okazji.. Są w ogóle jakieś komedie, które Cię śmieszą? Bez złośliwości pytam.
HAILSA!!!!!
-
- rasowy masterfulowicz
Ale to cała prawda przecież. :)Lykantrop pisze:Tym postem właśnie pokazałeś jaki to Ty znaffca kina jesteś :-)Bambi pisze:Zresztą nie, kurwa, to jest komedia. Na tej samej zasadzie można pisać, że dzień świra też nie jest komedią, jednak i w jednym i w drugim przypadku, trzon fabuły tworzą sekwencje, noszące znamiona kina gatunkowego, a dokładniej komedii. :)
HAILSA!!!!!
- witchfinder
- weteran forumowych bitew
Wilder, nie jest źle, chociaż z drugiej strony jeśli kogoś takie "Raz, dwa, trzy" nie śmieszy, to mamy do czynienia ze srogą patologią.Bambi pisze:No właśnie mam z tym problem. Stare rzeczy Capry mnie śmieszą, Wilder mnie śmieszy. Nie wiem co poza tym. :)ultravox pisze:Matko boska... Dorastałeś gdzieś poza Polską?Bambi pisze: Też nie lubię. :) Jak i wszystkich komedii prl-u.
A z polskich "Zezowate szczęście"?
Monty Python Cię nie śmieszy? Simpsonowie/ Futurama? Filmy Smitha? Martwica Mózgu? :D
O tempora, o mores! ||| HARDCORE JP OGIEŃ JP
-
- rasowy masterfulowicz
MP poszczególne skecze. Simpsonowie -lubię bardzo, ale żebym umierał przy tym ze śmiechu to nie, futurama - nie, filmy smitha - nie, chociaż lubię. Martwica mózgu- już nie.
Zezowate szczęście za to zajebiste!!!
Zezowate szczęście za to zajebiste!!!
HAILSA!!!!!
- mad
Weźcie się ogarnijcie i posłuchajcie tych płyt. Są tam dobre i ciekawe rzeczy.
- empir
no ja już wszystkie przesłuchałem, dwa razy
za mało by docenić jeśli jest co doceniać ;)
za mało by docenić jeśli jest co doceniać ;)
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
empir pisze: za mało by docenić jeśli jest co doceniać ;)
Chyba własnie po to został zorganizowany ten test. Jako absolutny profan wyższej sztuki jaką jest jazz nie przesłuchałem wszystkich, docenić - no jak by to powiedzieć, w pewnym stopniu doceniam, twórców za umiejętności muzyczne, słuchaczy że widzą w tym wszystkim drugie dno, że potrafią napawać się takimi dźwiękami i odczuwać przyjemność ze słuchania. Przygotowuję się do recenzji albumu który wybrałem. Dajcie znać kiedy i gdzie mam to opublikować.
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
10-ego kończymy test - po prostu przyślijcie mi do tego czasu na priva, co macie do powiedzenia o płytach, a ja to zamieszczę wszystko razem wraz z listą płyt.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Ok.
- Random Apex
O, dzięki za przedłużenie - mam opisane 5 albo 6 płyt i naprawdę wierzę, że uda mi się to do końca doprowadzić.
You've got nothing to lose but your lives.
- Random Apex
Jak Wam idzie? Ja skończyłam, bardzo ciekawe płyty, niecierpliwię się jak nastolatka przed pierwszą miesiączką, by poznać Wasze typy.
- Lykantrop
My pracujemy jeszcze w międzyczasie i nie mamy całego dnia na słuchanie jazzu i pisanie recenzji.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Random Apex
Ja również pracuję, nie widać? Codziennie po 8 godzin, pełny etat, że tak się pochwalę ;)
Mój dawny szef mówił: jeśli pracownik musi zostawać po godzinach w pracy, to znaczy, że nie potrafi zarządzać swoim czasem.
Mój dawny szef mówił: jeśli pracownik musi zostawać po godzinach w pracy, to znaczy, że nie potrafi zarządzać swoim czasem.
-
Ale tak na serio to wolisz rege, nie?;)Random Apex pisze:Jak Wam idzie? Ja skończyłam, bardzo ciekawe płyty, niecierpliwię się jak nastolatka przed pierwszą miesiączką, by poznać Wasze typy.
- Lykantrop
Nie wszyscy pracują w systemie 8 godzinnym. A szef oczywiście pierdolił :-)Random Apex pisze:Ja również pracuję, nie widać? Codziennie po 8 godzin, pełny etat, że tak się pochwalę ;)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Random Apex
Tak na serio to słucham średniowiecznej muzyki sakralnej, ale staram się wmieszać w tłum na forum.est pisze:Ale tak na serio to wolisz rege, nie?;)Random Apex pisze:Jak Wam idzie? Ja skończyłam, bardzo ciekawe płyty, niecierpliwię się jak nastolatka przed pierwszą miesiączką, by poznać Wasze typy.
- Random Apex
Ja sobie jego słowa bardzo do serca wzięłam i wychodzę z pracy 5 minut przed czasem. BRAWURA!Lykantrop pisze:Nie wszyscy pracują w systemie 8 godzinnym. A szef oczywiście pierdolił :-)