Lubisz hardcore? A może punk/oi?

nie tylko metalem człowiek żyje :)

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

28-05-2008, 15:06

jesterSS pisze: nikt naprawdę nie zna Eat My Fuk? A same takie fany Autopsy.
Właśnie. Jestem "fanym" AUTOPSY.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
Edinazzu
weteran forumowych bitew

28-05-2008, 23:55

Maria Konopnicka pisze:Wymuskane meta- love-czyki .... :))) Już wolałem gadki długopisa o sraniu niż te pseudofilozoficzne wywody. Jak miałem 16-lat też lubiłem tak pierdolić i nawet laski na to leciały. Teraz wiem, że w życiu liczą się trzy rzeczy: duże cyce, zimne piwo i metal !!! Wypierdalać z Davisem, jazzem i rockiem progresywnym! Jebać klasykę i symfonie Brucknera! Słuchajcie matelu, noście długie włosy i myjcie się raz w miesiącu! Krew, ogień, sperma, tanie wino i sztywne skarpety !!!! Co się z Wami dzieje? To to jest forum black-death metalowe a nie fakultety z filozofii pedagogiki dla studenciaków w przydługich swetrach i spodniach dzwonach...
Maria idealnie odgrywasz rolę pt. " Prymitywno-stereotypowo-troglodytoidalny Metalowiec- kontra nowy wspaniały otwartogłowy swiat" :).
Brawo. Ja uważając się jednocześnie za metalowca, fana Morbid Angel, Coroner, Voivod, Pestilence, Arcturus, Sadist itd ,ale takżę Motorhead, Megadeth, Death Angel, Slayer, Kreator, Artillery, Forbidden czy Testament odczuwam większą przyjmność słuchając takich zespołów jak King Crimson, Rush, Genesis, Mahavishnu Orchestra, Weather Report, , Camel, The Mars Volta, Porcupine Tree, Massive Attack, Portishead aniżeli Burzum, Old Man's Child, Dimmu Borgir, In Flames, Cradle Of Filth. A co do zimnego piwa i dużego(byle naturalnego!) cyca pełna zgoda! :)
wolf

29-05-2008, 10:53

Maria Konopnicka pisze:coraz mniej się o metalu pisuje i coraz częściej się metal wyszydza.
więc nawet najwiekszy chłam nalezy gloryfikować bo to metal? ciekawe
Awatar użytkownika
Melepeta
w mackach Zła

29-05-2008, 12:41

Maria Konopnicka pisze:Mam krótkie włosy, chodzę w garniturach, myję się codziennie :) Nie twierdzę, że jestem ideałem ale chciałbym, żeby ktoś podtrzymywał etos metala.
Skoro ja nie mogę (nie chcę) to chciałbym żebyście robili to Wy :)
A tak poważnie mówiąc to nie mam nic przeciwko wykraczaniu poza metalowe getto - samemu mi się zdarza słuchać innej muzyki. Ostatnio sporo słuchałem Ketha Caputo, lubię Queen czy wczesny Genesis. Lekko irytuje mnie tylko to, że na forum metalowym coraz mniej się o metalu pisuje i coraz częściej się metal wyszydza. Nie wiem dlaczego akurat masterful przyciąga osoby, które zamiast pogadać na tematy związane z profilem tego forum próbują udowodnić, że metal to chłam i muzyka tym lepsza im mniej ma z nim wspólnego.
Zgodze się z Maryś ponieważ takową tendecję dało się ostatnimi czasy na forum zaobserwować. Metal jest właśnie tym co wyróżnia ten gatunek spośród całej reszty, oczywiście szczerze w dupie mam to jak ktoś wygląda, czy nosi garniaki i czy śpi w trumnie. Chcesz słuchać Bon Jovi czy Sandry słuchaj, ale to jest masterful dlatego też lepiej chyba pisać o Autopsy, Terrorizer czy Kreator. Tak czy nie?
Six o clock.
wolf

29-05-2008, 13:10

Maria Konopnicka pisze:
wolf pisze:
Maria Konopnicka pisze:coraz mniej się o metalu pisuje i coraz częściej się metal wyszydza.
więc nawet najwiekszy chłam nalezy gloryfikować bo to metal? ciekawe
tego nigdzie nie napisałem
jesli się z czegoś szydzi to w przypadku produkcji muzycznych dlatego ,ze takowe prezentuja niski poziom więc?
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

29-05-2008, 14:44

poza tym chyba nie ma co pierdolic, ze tu za malo metalu, ze profil nie ten etc... forum definiuja posty, a nie etykietka. po cholere w ogole o tym rozprawiac?
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
grot
weteran forumowych bitew

29-05-2008, 15:40

Dobrze powiedziane.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
Awatar użytkownika
karabin
zaczyna szaleć

29-05-2008, 17:54

Riven pisze:poza tym chyba nie ma co pierdolic, ze tu za malo metalu, ze profil nie ten etc... forum definiuja posty, a nie etykietka. po cholere w ogole o tym rozprawiac?
PAL KRZYŻ.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

31-05-2008, 18:24

AGNOSTIC FRONT - "Cause For Alarm" - POLECAM.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
madmaxia
rozkręca się

31-05-2008, 21:39

Maria Konopnicka pisze: Słuchajcie matelu, noście długie włosy i myjcie się raz w miesiącu! Krew, ogień, sperma, tanie wino i sztywne skarpety !!!!
Na samą myśl o spermie z niemytego miesiąc chuja odechciewa mi się jebania przez najbliższe pół roku , dzięki stary.

A co do wyszydzania metalu... nikt go tak nie wyszydza jak Ci którzy go słuchają. Wkurwia mnie obrzucanie gównem niektórych naprawdę na poziomie kapel, zanim nazwiesz Demigoda kupą, stuknij się najpierw kilka razy w łeb gumowym młotkiem.
юзал читы в CS хоть раз, пошел нахуй с ресурса-
ты пидорас!!!

Obrazek
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

Re:

23-06-2008, 20:48

Maria Konopnicka pisze: Słuchajcie matelu, noście długie włosy i myjcie się raz w miesiącu! Krew, ogień, sperma, tanie wino i sztywne skarpety !!!!
dawno to pisałem, właściwie wciąż to robię, ale że ja nie maria to wszyscy pogwizdując patrzą w inną stronę. zresztą, chuj z tym. kto wie to wie, resztę jebał pies. :)

a, i jebać wegetariański grind. z dupy powodu.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

Re: Lubisz hardcore? A może punk/oi?

24-06-2008, 16:12

Tampon pisze:,, pierdolnij w stół a nożyce się odezwą ''
zaprawde powiadam Ci, wiele wniosles do tej arcyciekawej dyskusji...
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

24-06-2008, 20:39

Tampon pisze:,, pierdolnij w stół a nożyce się odezwą ''
hehe uśmiałem się. zajebista riposta, serio. co nie zmienia faktu, że sam zacząłeś a mnie łatwo sprowokować ;)
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

24-06-2008, 20:56

aaa do tematu, żeby nie było:

hardcore nienawidzę, jakoś tak mnie to wkurwia niesamowicie :)
punka dawno słuchałem sporo, teraz prawie w ogóle, czasem jaka siekiera poleci, ale nawet jeśli, to ten raczej mało punkowy dorobek. właściwie do samego punka jako muzyki nic nie mam.
oi, a właściwie rac, słucham troszkę więcej, dosyć często nawet całkiem :) leży mi takie granie, choć przyznaję, że czasem się trzeba namęczyć, żeby coś wartościowego wyłowić, bo jednak większość kapel tego nurtu prezentuje poziom niemożliwy do zdzierżenia. o honorze nie ma sensu wspominać, bo zaraz rozpęta się wojna, hehe, ale rzeczy jak agressiva88, bastion, antisystem, godzina zero, hammer of hate, biały protest i wiele innych generalnie robi mi dobrze.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
paluch
rozkręca się

28-06-2008, 10:28

co by odświeżyć temat: wczoraj do mnie trafiła płytka zajebistej kapeli sxe hc : http://www.myspace.com/makeitcountx <- Make It Count. konkretny mix starej i nowej szkoły.

z bardziej oiowych rzeczy to polecamy Argy Bargy - http://www.myspace.com/argybargyuk

a z cięższego klimatu Integrity : http://www.myspace.com/integrity

scaarph - co do a88, hoh itd. - Ty poważnie lubisz to od strony muzycznej? ideologicznie to dla mnie jakieś kapcie i powinni wypierdalać do gazu, ale muzycznie to jest jeszcze większa kupa. bastion jedynie się dobrze zapowiadał, ale to już raczej przebrzmiała bajka, bo widzę że błądzą konkretnie
Awatar użytkownika
paluch
rozkręca się

28-06-2008, 13:23

Tampon co do gangsta klimatu : -
Madball - Pride (Times Are Changing) . Trochę mi się śmiać chce jak to oglądam :) A tu już inaczej: - Madball - Infiltrate The System

A tu klasyk: - Agonistc Front - Gotta Go lub For My Family:

To też jest już w zasadzie klasyk. Przy Subzero mi się dobrze trenuje :)
Awatar użytkownika
paluch
rozkręca się

28-06-2008, 14:28

Tampon pisze:a zobacz to najlepsze jak przy końcu wioślarz zaczyna pierdolić do kamery - kwik jak chuj.

W ogóle wokalista tej kapeli bankowo po kastracji- ten kurwa ton głosu! w hc często można spotkać taki zjebany wokal
Tru. Sworn Enemy odpada - muli konkretnie. Tego typu wokale są popularne dość w niektórych kapelach beatdown (np. The Last Charge) - i to jest załosne, bo walcowaty numer rozbija się o hujowy wokal.

Dobry hardcore jak dla mnie jest jeszcze tutaj: <- takie wokalizowanie też jest dość charakterystyczne i nie każdemu się spodoba, ale jak dla mnie ma to swój urok.
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

29-06-2008, 11:44

Tampon pisze:scaarph to raczej lubi być ,,tym złym'' czyli wszystko co złe na tym świecie - on to kocha. To on jest wcieleniem zła i nienawiści.
Nie wiem co to za kapele ale numer 88 kojarzy mi się z tym z czym powinien. Dla niego prawdziwy kult to bogowie z otoczonego niewiarygodnym kultem darkthrone w którym jak powszechnie wiadomo gra sam rogaty. Kto nielubi darkthrone (np ja ) ten ma przejebane u rogatego i u scaarph'a
masz przejebane u Rogatego i u mnie. a tak na poważnie, to chuja o mnie wiesz, więc się nie telep. każdy ma prawo nie lubić wegetariańskiego grindu.

@paluch: co do a88, nie podobają mi się ich wcześniejsze rzeczy w ogóle, żenada straszliwa. jednak ich nowy album "jak zębate koła" to potężny skok jakościowy. tego słucha mi się naprawdę przyjemnie. a co do hoh i innych. kurde, ja zdaję sobie sprawę, że nie jest to mistrzostwo świata pod jakimkolwiek względem. tyle, że ja po prostu lubię czasem posłuchać prostej (nierzadko baardzo prostej;) ) muzyki, takich strzałów prosto w pysk, do tego radykalnie zdeklarowanych a nie wijących się na (nomen omen:) ) lewo i prawo węgorzy.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
paluch
rozkręca się

29-06-2008, 14:52

Scaarph pisze:
Tampon pisze:scaarph to raczej lubi być ,,tym złym'' czyli wszystko co złe na tym świecie - on to kocha. To on jest wcieleniem zła i nienawiści.
Nie wiem co to za kapele ale numer 88 kojarzy mi się z tym z czym powinien. Dla niego prawdziwy kult to bogowie z otoczonego niewiarygodnym kultem darkthrone w którym jak powszechnie wiadomo gra sam rogaty. Kto nielubi darkthrone (np ja ) ten ma przejebane u rogatego i u scaarph'a
masz przejebane u Rogatego i u mnie. a tak na poważnie, to chuja o mnie wiesz, więc się nie telep. każdy ma prawo nie lubić wegetariańskiego grindu.

@paluch: co do a88, nie podobają mi się ich wcześniejsze rzeczy w ogóle, żenada straszliwa. jednak ich nowy album "jak zębate koła" to potężny skok jakościowy. tego słucha mi się naprawdę przyjemnie. a co do hoh i innych. kurde, ja zdaję sobie sprawę, że nie jest to mistrzostwo świata pod jakimkolwiek względem. tyle, że ja po prostu lubię czasem posłuchać prostej (nierzadko baardzo prostej;) ) muzyki, takich strzałów prosto w pysk, do tego radykalnie zdeklarowanych a nie wijących się na (nomen omen:) ) lewo i prawo węgorzy.
wiadomka - twoje prawo. aczkolwiek mi się wydaje, że ta nuta jest częściej prostacka niż prosta.
Awatar użytkownika
TORTURER
w mackach Zła

05-07-2008, 01:23

Jeżeli chodzi o HC to był kiedys taki zespół Cro-Mags,nawet fajnie grali,taki hardcore+sabbatowskie walcowanie...uliczni twardziele starej szkoły,pozerzy z Madball moga wypierdlalać hehe,z Punk Rocka rządzi niepodzielnie GG Allin,zero jebanej polityki,tylko (nie)czysty Nihilizm i nienawisć.Czasami tez sobie lubie posłuchac szwedzkiego Wolfpack albo finskiego Terveet Kadet z tego typu grania...
Death Dwells in Love
ODPOWIEDZ