Muzyka Starych

nie tylko metalem człowiek żyje :)

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
pajonk
w mackach Zła
Kontakt:

26-03-2006, 18:09

[quote][i]Wysłane przez antigod[/i]
jak niegdyś trzeba było przejechać ze starymi na drugi koniec Polski do rodziny i być maltretowanym przez Krawczyka, Rynkowskiego, Krajewskiego czy Santor to dopiero była parówa. No, a jak jeszcze razem podchwycili wspólny utwór to ręka, noga, mózg na ścianie, bo stara fałszowała niemiłosiernie. [/quote]
to ja mialem dobrze, katowalem starych Hazaelem. matce sie nawet zaczal po jakims czasie podobac (muzycznie, bo growlingu do dzis nie moze strawic)
You can either focus on being right, or doing right; in the case of Christianity and Islam, you do neither.
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

26-03-2006, 19:06

Heh u mnie ojciec zawsze nałogowo słuchał disco polo a matka Bee Gees, G. Michael, Elvis, Queen itd. Najpierw zacząłem słuchać metalu na złość ojcu a że mi sie to potem naprawde spodobało to miał przejebane;)
Bartul
rozkręca się

26-03-2006, 20:16

[quote][i]Wysłane przez pajonk[/i]
katowalem starych Hazaelem[/quote]

Ooo brawo kurwa! :piwko:
Awatar użytkownika
Duban
weteran forumowych bitew

26-03-2006, 20:27

[quote][i]Wysłane przez pajonk[/i]
to ja mialem dobrze, katowalem starych Hazaelem. matce sie nawet zaczal po jakims czasie podobac (muzycznie, bo growlingu do dzis nie moze strawic) [/quote]

Jako ciekawostkę dodam, że moja stara była w zeszłym roku na koncertach Behemotha i Morbid Angel, a do młódek się już nie zalicza, he, he, he :) Szatan z niej wychodzi na stare lata :) Aż boję się pomyśleć, co będzie po 60-tce, kiedy zacznie słuchać brutal death/mathcore'a :D
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
dybek
rozkręca się

27-03-2006, 11:12

Czy zdarza Wam się słuchać tego co Wasi rodzice (pominę dziadków)? [/quote]

Zawsze jak jade ze starym samochodem to napieprzamy na maksa Elvis'a. Starszy ma z jakieś 10 kaset z jego przebojami i wałkujemy je w kółko :D

Czy z pobudek czysto sentymentalnych zarzucicie coś czasami z czasów swojego dzieciństwa do odtwarzacza? [/quote]

No jasne :) Przede wszystkim Michael Jackson, Fasolki, czasami NKOTB, Kaliber 44, Nagły Atak Spawacza a na imprezach ze znajomymi to maniakalnie przeboje pop z lat 80-tych i 90-tych.
Awatar użytkownika
panthyme
w mackach Zła

29-03-2006, 20:44

W większości to słuchałem muzyki w samochodzie, bo to było jedyne miejsce gdzie mieliśmy magnetofon:). Ewentualnie jeszcze tato słuchał Mini Maxa czy katował tylko swoje uszy nagraniami ze szpulowca... I tak mijające widoki zza okna samochodu kojarzą mi się z Queen, Van Halen, Led Zeppelin, Deep Purple, Pink Floyd, Cream, Budgie, Rush, Whitesnake, Focus, Yes, King Crimson, AC/DC, Red Box i innymi...
A tej chwili to mama slucha wlasnie takich rzeczy, chyba, że załapie coś z telewizji, hehe..
A ojciec Porcupine Tree, Satrianiego, Vaia, The Gathering, Annihilator (ale tylko King of The Kill), Sepultura (ale tylko Roots), Soundgarden, Alter Bridge i pewnie czegoś jeszcze, bo namiętnie robi sobie składaki do samochodu....

Starych rzeczy też słucha , rzecz jasna:)
011011000110010101110000011100100110100101100011011011110110010001100101

http://www.myspace.com/bloodfeastpl
http://www.facebook.com/bloodfeastpl
Awatar użytkownika
Brzachwo Wój
w mackach Zła

30-03-2006, 12:44

no i ciągle kurwa wychodzi tutaj jaki jestem stary, a ja tak nie chce ;-)
większość z tego co wypisaliście ( oprócz jakiegoś gówna ewidentnego typu disco polo ) znam z własnej młodości, a nie moich starych :-))) no a moi starzy spędzili swoją młodość w czasach, gdy muzyka służyła niesieniu wartości socjalistycznego braterstwa ludzi pracy, więc za chuja nie dało sie tego słuchać, a za słuchanie zachodniej muzy można było wylecieć ze szkoły, studiów i tak dalej... w związku z tym nie słuchali typowego dla ich pokolenia wjebanego w stalinowską machinę gówna typu na lewo most na prawo most i o nowej to hucie piosenka, a muzyki mniej poważnej ( operetki ) i bardziej powaznej ( opery, symfonie i tak dalej ). Ja tez słucham takich rzeczy, ale raczej nie dlatego, że mnie katowali tym w młodości...
Ludwiku Dorn i Sabo, nie idźcie tą drogą !!!
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

30-03-2006, 16:33

[quote][i]Wysłane przez Brzachwo Wój[/i]
no i ciągle kurwa wychodzi tutaj jaki jestem stary, a ja tak nie chce ;-)
większość z tego co wypisaliście ( oprócz jakiegoś gówna ewidentnego typu disco polo ) znam z własnej młodości, a nie moich starych :-))) no a moi starzy spędzili swoją młodość w czasach, gdy muzyka służyła niesieniu wartości socjalistycznego braterstwa ludzi pracy, więc za chuja nie dało sie tego słuchać, a za słuchanie zachodniej muzy można było wylecieć ze szkoły, studiów i tak dalej... w związku z tym nie słuchali typowego dla ich pokolenia wjebanego w stalinowską machinę gówna typu na lewo most na prawo most i o nowej to hucie piosenka, a muzyki mniej poważnej ( operetki ) i bardziej powaznej ( opery, symfonie i tak dalej ). Ja tez słucham takich rzeczy, ale raczej nie dlatego, że mnie katowali tym w młodości... [/quote]
z moimi starymi było podobnie,największa ekstrawagancja w ich wydaniu to Elvis P, Beatles ...
Awatar użytkownika
antigod
w mackach Zła
Kontakt:

30-03-2006, 16:36

Ja też się dziwę, że większość odpowiedzi zawiera takie nazwy jak Def Leppard, AC/DC czy Yes. Moi starzy to typowe dzieci ery polskiego big beatu ;)
Stara do dzisiaj ma oprawione zdjęcie Klenczona w swoim gabinecie!
THE ARMY - THE WEAPON - THE MACHINERY OF WAR - EXTERMINATION OF ALL MAN!
Awatar użytkownika
Set
postuje jak opętany!

30-03-2006, 19:40

moi rodzice mieli troche winyli i sluchalo sie tego na ktorejs tam wersji bambino,pamietam takie rzeczy jak 2+1,Republika,Second Life,Elvis,Beatelsi,Bank...nie slucham na codzien tego typu rzeczy aczkolwiek czasem lubie Republike no i Wszechpotezna Noc Komety-ta piosenka do dzis wywoluje u mnie gesia skore hehehe.aha,i jeszcze bylo cos Izy Trojanowskiej
NECRO SKINS SOCIETY
Awatar użytkownika
antigod
w mackach Zła
Kontakt:

30-03-2006, 20:53

[quote]Izy Trojanowskiej [/quote]

Kiedyś to całkiem niezła dupa z niej była, ale od kiedy ujrzałem ją w tym serialu to sory, ale powinna godnie się starzeć na emeryturze, a nie udawać wyrafinowaną, elegancką, niezależną pannę o zdezelowanym guście.
THE ARMY - THE WEAPON - THE MACHINERY OF WAR - EXTERMINATION OF ALL MAN!
Awatar użytkownika
Nesh
zaczyna szaleć

09-04-2006, 01:12

Pink Floyd czasem słysze z drugiego pokoju...
'Kirkebranner - er glimrende'

Anno Serpenti 2K6
streetcleaner
rasowy masterfulowicz

11-04-2006, 10:59

yap, stary lub jazz/blues, w ogole jest wielkim fanem harmonijki ustnej, wiec bluesmani byli mi znani od dziecka.
Starsza wielbi sie w poezji spiewanej, zreszta do ktorej ja sam mam duzy szacunek i sobie czasem cos odpale.

Co mnie wychowalo jeszcze...? na pewno Queen i RHCP , ktorego ojciec jest wielkim fanem ;]

Do metalu, szczegolnie tego "z glosem zza grobu" nie przekonali sie nigdy. Choc matka do Iron Maiden , Metallici, czy nawet Rotting Christ dala sie przekonac ;]

btw. zastanawialiscie sie kiedys... jak to Wasze dzieci beda mialy z Wami... :lol:
Awatar użytkownika
masterful
weteran forumowych bitew
Kontakt:

11-04-2006, 12:00

jesli zaczne sluchac tego, co moi starzy to prosze zastrzelcie mnie .... nawet sie nie pytajcie o pozwolenie.. po prostu "pach"
Awatar użytkownika
Impious
zaczyna szaleć

11-04-2006, 12:08

[quote][i]Wysłane przez slayer[/i]
btw. zastanawialiscie sie kiedys... jak to Wasze dzieci beda mialy z Wami... :lol: [/quote]

Jak to jak? Będą sie miały najlepiej na świecie! Spale telewizor, zostawie tylko radio, które ustawie na jedyną właściwą rozgłośnie (w moim domu) po czym wyrwe gałke od strojenia i będzie idealnie.
Awatar użytkownika
Einherjer
zaczyna szaleć

11-04-2006, 17:28

I wtedy dopiero bedziesz prawdziwie wolnym czlowiekiem!
Hej młody Junaku, smutek zwalcz i strach! Przecież na tym piachu za trzydzieści lat, przebiegnie z pewnością jasna, długa, prosta, szeroka jak morze Trasa Łazienkowska! I z brzegiem zepnie drugi brzeg, na którym twój ojciec legł ! La, la, la, laaa, la, la, la...
Awatar użytkownika
Trojan
postuje jak opętany!

12-04-2006, 03:28

[quote][i]Wysłane przez Impious[/i]
Spale telewizor,[/quote]

Dlaczego? Czy nie lepiej zostawić aby móc odbierać jedyną, przenajświętszą telewizję, przecież to jest pranie mózgu ze zdwojoną siłą(wizja+fonia). Nie mów, że chcesz odebrać sobie ten niebagatelny dar :D
Down the bottle's nest
Awatar użytkownika
NW.
postuje jak opętany!
Kontakt:

25-07-2006, 17:21

Nie slucham super czesto muzyki moich starych ale jesli pijemy z ojcem to cos tam w ucho wpadnie - Dzem , Thin Lizzy , KULT ,Queeni takie tam pierdoly.To nie moja muzyka ale kilka kawalkow Kultu itp. moze byc.Gorzej jak ojciec wlaczy jakas tandete rockowo-radiowa czyli np. ''niesmiertelna'' Budke Suflera z dziadziem Cugowskim .Teksty niektorych utworow zabijaja , nieraz sie dobrze usmialem.Jedynie 100% dobra muza ktorej slucha ojciec to Elvis oraz Sinatra!Wstyd mi ze z mojego miasta sa tak chujowe zespoly jak Bajm czy Budka ale co poradzic.Co do Bajmu to matka sie zasluchuje , oprocz tego podstawa u niej to radio , nie ma zbytnio wyrobionego gustu.
Obrazek
ODPOWIEDZ