Polski industrial
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- megawat
- weteran forumowych bitew
Re: Polski industrial
Gdzie niby Different State ma status polskiego Godflesh? "Knar" to jest jeszcze fajny materiał i nawet jestem dumnym posiadaczem kasetki, ale reszta jest już kompletnie chujowa i asłuchalna.
Kinsky to był industrial? Sorki, ale nie zauważyłem. Dla mnie to zawsze była po prostu awangardowa grupa rockowa.
Agressiva 69 (o nowszych dokonaniach nawet nie wspomnę) to chujnia jakich mało i świetnie pasuje do nich określenie "polska wiocha".
Poza tym nie mieszajmy Hedone z Vilgocią. ;)
Kinsky to był industrial? Sorki, ale nie zauważyłem. Dla mnie to zawsze była po prostu awangardowa grupa rockowa.
Agressiva 69 (o nowszych dokonaniach nawet nie wspomnę) to chujnia jakich mało i świetnie pasuje do nich określenie "polska wiocha".
Ostatnio zmieniony 12-04-2012, 13:30 przez megawat, łącznie zmieniany 1 raz.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
Mam jedną z ich ostatnich płyt "The power of silence" i to jest to bardzo dobra muzyka!megawat pisze:Gdzie niby Different State ma status polskiego Godflesh? "Knar" to jest jeszcze fajny materiał i nawet jestem dumnym posiadaczem kasetki, ale reszta jest już kompletnie chujowa i asłuchalna.
- megawat
Nie.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
- mrwth
- zaczyna szaleć
Podobną opinię mam na temat projektu Szelest Spadających Papierków. Nie słyszałem wszystkich pozycji więc nie będę specjalnie obstawiał przy swoim, ale to co posiadam jest ciekawym rockowym wynalazkiem.megawat pisze:Kinsky to był industrial? Sorki, ale nie zauważyłem. Dla mnie to zawsze była po prostu awangardowa grupa rockowa.
-= Pasażer Balonu =-
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
projekt pana z Witchmaster dosc ciekawy :)
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
Desolation Zone? Mam demówkę, dobra rzecz!
- Lykantrop
.[/quote]megawat pisze:Kinsky to był industrial? Sorki, ale nie zauważyłem. Dla mnie to zawsze była po prostu awangardowa grupa rockowa.
Awangardowa to też spore uogólnienie. Jak dla mnie Kinsky dużo więcej miał wspólnego z noise rock, niż industrial rock.
Desolation Zone to kompletnie inne rejony. Bliżej temu do Yen Pox.maciek z klanu pisze:projekt pana z Witchmaster dosc ciekawy :)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
- rozkręca się
Ja posiadam wydawnictwo z Impulsów Stetoskopu, w którym są zawarte nagrania z lat 1985-1989 i dużo tam jest eksperymentów z taśmami i takim rytualnym nieco graniem. Są psychodeliczne wstawki, ale takie też przecież były u Throbbing gristle. Tak, czy siak, z typowym graniem rockowym to nie miało wiele wspólnego. Ponadto mam ich ostatnie płyty, na których jest hardcorowy noise grany jedynie na elektronicznych cudach.mrwth pisze: Podobną opinię mam na temat projektu Szelest Spadających Papierków. Nie słyszałem wszystkich pozycji więc nie będę specjalnie obstawiał przy swoim, ale to co posiadam jest ciekawym rockowym wynalazkiem.
- maciek z klanu
yossarian84 pisze:Desolation Zone? Mam demówkę, dobra rzecz!
oczywiscie :)
edit: a jak wam sie widzi np HATI?
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
- rozkręca się
Dla mnie bomba. Jedna z najlepszych w moim rankingu.maciek z klanu pisze:yossarian84 pisze:Desolation Zone? Mam demówkę, dobra rzecz!
oczywiscie :)
edit: a jak wam sie widzi np HATI?
- longinus696
- zahartowany metalizator
A miał, miał. Najwyraźniej nie słyszałeś "Yield". Bardzo fajna płyta nagrana jeszcze przed "Knar". Polecam.megawat pisze:Gdzie niby Different State ma status polskiego Godflesh? "Knar" to jest jeszcze fajny materiał i nawet jestem dumnym posiadaczem kasetki, ale reszta jest już kompletnie chujowa i asłuchalna.
Czasem wpychano tę grupę do jednej szufladki z polskim rockiem / metalem industrialnym. Zgadzam się, że to nie do końca szczęśliwa klasyfikacja. Myślę, że to dlatego, że wpasowali się w konkretny okres, gdy trochę polskich zespołów zaczęło mieszać niestandardową muzę, a rozróżnienia gatunkowe nie były może do końca doprecyzowane, a poza tym znaleźli odbiorców w kręgach rockowo-industrialnych.megawat pisze:Kinsky to był industrial? Sorki, ale nie zauważyłem. Dla mnie to zawsze była po prostu awangardowa grupa rockowa.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- twoja_stara_trotzky
a gdzie niby Godflesh to czysty industrial?megawat pisze:Gdzie niby Different State ma status polskiego Godflesh? "Knar" to jest jeszcze fajny materiał i nawet jestem dumnym posiadaczem kasetki, ale reszta jest już kompletnie chujowa i asłuchalna.
- megawat
A nie wiem. Pewnie wśród fanów Fear Factory.
-
Wszystkim zainteresowanym Polskim industrialem (ale takim prawdziwym a nie jakimś rockiem industrialnym) polecam zapoznać się z twórczością (i jej historią) pana Tomasza Twardawy i jego Genetic Transmission oraz paroma innymi jego projektami zamiast pierdolić kocopoły....z tego co tu czytam to dla niektórych wystarczy ździebko ellektroniki albo awangardowego podejścia do grania(Kinsky) i mamy industrial. W takim razie całe Disco Polo to też industrial, bo oparte jest na elektronice marki Casio...Zamiast bredzić o Godflesh(uwielbiam) jako o industrialu polecam zapoznać z muzą np. RongWrong i innymi rzeczami z lat 90 wydawanymi przez OBUH i Die Schöne Blumen Musik Werk.
- Plastek
- Kontakt:
Dokładnie. A potem pierdoli jeden z drugim, że industrial to Godflesh albo NiN.Wódka i Piwo pisze:Wszystkim zainteresowanym Polskim industrialem (ale takim prawdziwym a nie jakimś rockiem industrialnym) polecam zapoznać się z twórczością (i jej historią) pana Tomasza Twardawy i jego Genetic Transmission oraz paroma innymi jego projektami zamiast pierdolić kocopoły....z tego co tu czytam to dla niektórych wystarczy ździebko ellektroniki albo awangardowego podejścia do grania(Kinsky) i mamy industrial. W takim razie całe Disco Polo to też industrial, bo oparte jest na elektronice marki Casio...Zamiast bredzić o Godflesh(uwielbiam) jako o industrialu polecam zapoznać z muzą np. RongWrong i innymi rzeczami z lat 90 wydawanymi przez OBUH i Die Schöne Blumen Musik Werk.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
To niestety standard na polskich forach muzycznych, że za industrial uważane są zespoły mieszające rocka z elektroniką, takie jak właśnie NIN, Ministry czy nawet Rammstein (tak tak, nieraz już czytałem że to industrialny band). Tutaj też gość pyta o industrial, a tamten mu wyjeżdża z Agressivą 69 :DPlastek pisze: Dokładnie. A potem pierdoli jeden z drugim, że industrial to Godflesh albo NiN.
- Lykantrop
Ja Ci nie wypominam, że w praktycznie każdym temacie wyjeżdżasz z czymś co mija się z treścią i celem. Że o sensie nie wspomnę.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
również polecam, genialna muzykaWódka i Piwo pisze:Wszystkim zainteresowanym Polskim industrialem (ale takim prawdziwym a nie jakimś rockiem industrialnym) polecam zapoznać się z twórczością (i jej historią) pana Tomasza Twardawy i jego Genetic Transmission oraz paroma innymi jego projektami zamiast pierdolić kocopoły....z tego co tu czytam to dla niektórych wystarczy ździebko ellektroniki albo awangardowego podejścia do grania(Kinsky) i mamy industrial. W takim razie całe Disco Polo to też industrial, bo oparte jest na elektronice marki Casio...Zamiast bredzić o Godflesh(uwielbiam) jako o industrialu polecam zapoznać z muzą np. RongWrong i innymi rzeczami z lat 90 wydawanymi przez OBUH i Die Schöne Blumen Musik Werk.
a z klimatów około podobnych, to polecam siemianowicki MOAN: http://www.moan.pl/nowosci.html
http://soundcloud.com/moanpl
dla mnie absolutnie rewelacyjna muzyka
http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
- ultravox
Niby macie rację, ale jak na mój gust za bardzo skupiacie się na formie, a za mało na duchu. Taki Rammstein, choć na pewno nie jest zespołem industrialnym, więcej ma dla mnie wspólnego z klasycznym industrialem niż 90% tych szumotrzasków generowanych z pomocą laptopów i sprzętów AGD ;)yossarian84 pisze:To niestety standard na polskich forach muzycznych, że za industrial uważane są zespoły mieszające rocka z elektroniką, takie jak właśnie NIN, Ministry czy nawet Rammstein (tak tak, nieraz już czytałem że to industrialny band). Tutaj też gość pyta o industrial, a tamten mu wyjeżdża z Agressivą 69 :DPlastek pisze: Dokładnie. A potem pierdoli jeden z drugim, że industrial to Godflesh albo NiN.
-
- rozkręca się
Mysle, że masz rację. Jestem tylko ciekaw, kogo masz na myśli konkretnie. 90%, to powiedzmy, że na 10 bandów które mam teraz na myśli, 9 z nich to szajs :) czyli pomyslałem teraz o Merzbow, szajs czy nie szajs? drugi w kolejności to Whitehouse, to chyba tez szajs...ultravox pisze: Niby macie rację, ale jak na mój gust za bardzo skupiacie się na formie, a za mało na duchu. Taki Rammstein, choć na pewno nie jest zespołem industrialnym, więcej ma dla mnie wspólnego z klasycznym industrialem niż 90% tych szumotrzasków generowanych z pomocą laptopów i sprzętów AGD ;)