BLOOD OF HEROES (m.in. Broadrick, Laswell)

nie tylko metalem człowiek żyje :)

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Jaghut
zaczyna szaleć

Re:

04-05-2010, 23:52

longinus696 pisze:
Drone pisze: Odwracasz kota do góry ogonem. Skoro znam co najmniej kilkanaście dubowych płyt Laswella i większość płyt Broadricka, którzy - jakby nie było - nadają ton temu wydawnictwu, to mogę tę płytę porównywać do ich poprzednich dokonań.
Pewnie, że możesz. Ja też to robię. A doczekam się jakiejś aktualnej konkurencji dla BoH?
The Bug
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

Re: BLOOD OF HEROES (m.in. Broadrick, Laswell)

04-05-2010, 23:53

- Hammerfall jest słabe, jak chcesz dobrego heavy metalu, to posłuchaj czegoś sprzed 20 lat.
- Nie, znajdź mi dziś coś lepszego od Hammerfall w tej estetyce.

tak to mniej więcej wygląda, longinusie drogi.
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

05-05-2010, 00:22

Eee tam. Porównanie bardzo krzywdzące dla Blood of Heroes.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

05-05-2010, 00:37

jak ktoś nie lubi heavy metalu to oczywiście, że tak ;)
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re:

05-05-2010, 08:29

longinus696 pisze:
Triceratops pisze:
longinus696 pisze:cień na Waszą znajomość tematu
Nie przesadzaj, sam to stosujesz rowniez, wiec czemu innym wytykac wypada?
Zaraz, zaraz, ale co stosuję?
Pchasz sie w polemike przy nieznajomosci tematu, bo tak rozumiem, twoja dyskusje , ze mna w temacie NP na temat new romantic.
longinus696 pisze: Tymczasem szanowni koledzy przychodzą i mówią (ze znawstwem)
No wlasnie jw.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
evildead
weteran forumowych bitew

05-05-2010, 08:46

początek płyty zajebisty, potem atmosfera siada

[pratch searching mode on]
co polecacie z twórczości obu panów jakoś zbliżonego do tego?
[pratch searching mode off]
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

Re:

05-05-2010, 12:30

longinus696 pisze:Tak się składa, że brak spójności stylistycznej jest charakterystyczny dla wielu projektów Laswella (szczególnie dla płyt z lat 90-tych). On w ogóle lubował się w maksymalnie pretensjonalnych tworach, które zyskiwały swoją rangę głównie dzięki udziałowi różnych znamienitych gości (w mniejszym stopniu dzięki zawartości). Przecież to specjalista od zakładania all star bandów, w których każdy ma swoje 5 minut.
Tak się składa, że brak spójności stylistycznej jest charakterystyczny dla wielu projektów Milesa Davisa (szczególnie dla płyt z lat 60-tych). On w ogóle lubował się w maksymalnie pretensjonalnych tworach, które zyskiwały swoją rangę głównie dzięki udziałowi różnych znamienitych gości (w mniejszym stopniu dzięki zawartości). Przecież to specjalista od zakładania all star bandów, w których każdy ma swoje 5 minut.

Każdy człowiek jest przez pięć minut dziennie skończonym idiotą :D Mądrość polega na tym, by nie przekraczać tego limitu ;)
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

05-05-2010, 22:37

Triceratops pisze: Pchasz sie w polemike przy nieznajomosci tematu, bo tak rozumiem, twoja dyskusje , ze mna w temacie NP na temat new romantic.
Ale ja nigdzie nie mówiłem, że jestem znawcą New Romantic, tylko, wymieniłem Ci jedną z kilku płyt, które mogę strawić. Nowością jest natomiast dla mnie stwierdzenie, że debiut Visage jest bez znaczenia dla nurtu New Romantic. Mnie się zawsze wydawało, że obok "Vienna" Ultravox to jedno ze sztandarowych dzieł tego gatunku.
4m pisze: Tak się składa, że brak spójności stylistycznej jest charakterystyczny dla wielu projektów Milesa Davisa (szczególnie dla płyt z lat 60-tych). On w ogóle lubował się w maksymalnie pretensjonalnych tworach, które zyskiwały swoją rangę głównie dzięki udziałowi różnych znamienitych gości (w mniejszym stopniu dzięki zawartości). Przecież to specjalista od zakładania all star bandów, w których każdy ma swoje 5 minut.
ROTFL. No ja wiem, że tak maksymalnie pretensjonalnemu gościowi jak Ty przez gardło nie przejdzie, że Laswell co i rusz popełniał artystyczne gafy (na zmianę z genialnymi albumami - to fakt). A jak taki widzi wśród gości nazwiska Brötzmann, Frith albo Zorn, to po prostu musi się pokłonić, bo nie do pomyślenia jest w Polsce powiedzieć złe słowo na ich wyczyny. Nieważne, że ponagrywali setki identycznie jazgotliwych i po prostu nudnych albumów, których zwyczajnie nie da się słuchać, a jeśli się da, to jest to podyktowane zwykłym snobizmem.
4m pisze:Każdy człowiek jest przez pięć minut dziennie skończonym idiotą :D
Tobie się udaje nawet parę godzin dziennie, więc gratulacje za podwyższanie średniej :lol:

Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

06-05-2010, 08:56

longinus696 pisze:A jak taki widzi wśród gości nazwiska Brötzmann, Frith albo Zorn, to po prostu musi się pokłonić, bo nie do pomyślenia jest w Polsce powiedzieć złe słowo na ich wyczyny. Nieważne, że ponagrywali setki identycznie jazgotliwych i po prostu nudnych albumów, których zwyczajnie nie da się słuchać, a jeśli się da, to jest to podyktowane zwykłym snobizmem.
:D

Jaaasne, co tam Brötzmann, Frith albo Zorn, lepiej sobie Blood Of Heroes czy Gonjasufi słuchać :lol:

Przestań być taką pierdoloną cipą! :lol: Dlaczego nie potrafisz stanąć przed tak piękną, mocną muzyką i użyć swoich uszu jak mężczyzna? Dlatego, że to po prostu nie jest muzyka dla uszu cipek :)
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
Awatar użytkownika
Triceratops

06-05-2010, 09:06

longinus696 pisze:
Triceratops pisze: Pchasz sie w polemike przy nieznajomosci tematu, bo tak rozumiem, twoja dyskusje , ze mna w temacie NP na temat new romantic.
Ale ja nigdzie nie mówiłem, że jestem znawcą New Romantic, tylko, wymieniłem Ci jedną z kilku płyt, które mogę strawić. Nowością jest natomiast dla mnie stwierdzenie, że debiut Visage jest bez znaczenia dla nurtu New Romantic. Mnie się zawsze wydawało, że obok "Vienna" Ultravox to jedno ze sztandarowych dzieł tego gatunku.
Troche bez sensu jest rozsrywanie dyskusji ale skoro tutaj podjales temat a nie tam to owszem: dobrze ci sie wydawalo ale ja napisalem, ze to praktycznie bezwartosciowa plyta a nie plyta bez znaczenia a to roznica. Znaczenia trudno jej odmowic. Poza tym ponowie pytanie: jezeli z tego gatunku wymieniles te jedna plyte jako ta "mniejszosc" to ile ich znasz w ogole z tego gatunku? Odpowiedz byla typowo wikipedyczno-zachowawcza, nawet Vienna bylaby sto razy lepsza odpowiedzia, bo trudno odmowic znaczenia Visage ale biorac pod uwage te twoje estetyczno-intelektualne mantry to dziwne, ze plaska, dyskotekowa klepanke wymieniles jako jedna z niewielu wartosciowych posrod tych efebow w kosmosie :lol: To swiadczy , ze typowo reaktywnie chciales cos napisac o new romantic nie majac pojecia o tym gatunku. No i tu sie zaczyna wstep do teorii o osluchaniu etc.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

09-05-2010, 21:01

4m pisze: Przestań być taką pierdoloną cipą! :lol: Dlaczego nie potrafisz stanąć przed tak piękną, mocną muzyką i użyć swoich uszu jak mężczyzna? Dlatego, że to po prostu nie jest muzyka dla uszu cipek :)
Hehe... Ładny slogan, szkoda tylko, że do tej muzyki nie pasuje. Już od dłuższego czasu spora część wypocin Zorna widzi mi się jako granie dla przeintelektualizowanych studentów i napuszonych krytyków. Sry, nic na to nie poradzę. Tam nie ma ognia - brzmi to wprawdzie, jak strzelanie z automatu, z tym, że często ktoś mu podmienia naboje na ślepaki :lol:

Natomiast nieprawdą jest, że ich nie słucham. Ostatnio nawet kupiłem sobie pierwszego Painkillera na winylu i drugiego na CD w ramach uzupełniania braków kolekcjonerskich - po prostu nie padam na kolana i nie połykam każdej porcji ich artystycznych ejakulacji, jak Ty to masz w zwyczaju :)
Triceratops pisze: Troche bez sensu jest rozsrywanie dyskusji ale skoro tutaj podjales temat a nie tam to owszem: dobrze ci sie wydawalo ale ja napisalem, ze to praktycznie bezwartosciowa plyta a nie plyta bez znaczenia a to roznica. Znaczenia trudno jej odmowic. Poza tym ponowie pytanie: jezeli z tego gatunku wymieniles te jedna plyte jako ta "mniejszosc" to ile ich znasz w ogole z tego gatunku? Odpowiedz byla typowo wikipedyczno-zachowawcza, nawet Vienna bylaby sto razy lepsza odpowiedzia, bo trudno odmowic znaczenia Visage ale biorac pod uwage te twoje estetyczno-intelektualne mantry to dziwne, ze plaska, dyskotekowa klepanke wymieniles jako jedna z niewielu wartosciowych posrod tych efebow w kosmosie :lol: To swiadczy , ze typowo reaktywnie chciales cos napisac o new romantic nie majac pojecia o tym gatunku. No i tu sie zaczyna wstep do teorii o osluchaniu etc.
A, co Ty tam sobie uznajesz za wartościowe, to już Twoja sprawa. Wg ciebie kawałki z murzynem na wokalu w Blood of Heroes to dno kompletne, z kolei gdzieś indziej uznałeś God is an Astronaut za świetny zespół. Jak widać w sprawach muzycznego gustu się nie dogadamy.

Awatar użytkownika
Triceratops

Re:

09-05-2010, 22:07

longinus696 pisze:
Triceratops pisze: Troche bez sensu jest rozsrywanie dyskusji ale skoro tutaj podjales temat a nie tam to owszem: dobrze ci sie wydawalo ale ja napisalem, ze to praktycznie bezwartosciowa plyta a nie plyta bez znaczenia a to roznica. Znaczenia trudno jej odmowic. Poza tym ponowie pytanie: jezeli z tego gatunku wymieniles te jedna plyte jako ta "mniejszosc" to ile ich znasz w ogole z tego gatunku? Odpowiedz byla typowo wikipedyczno-zachowawcza, nawet Vienna bylaby sto razy lepsza odpowiedzia, bo trudno odmowic znaczenia Visage ale biorac pod uwage te twoje estetyczno-intelektualne mantry to dziwne, ze plaska, dyskotekowa klepanke wymieniles jako jedna z niewielu wartosciowych posrod tych efebow w kosmosie :lol: To swiadczy , ze typowo reaktywnie chciales cos napisac o new romantic nie majac pojecia o tym gatunku. No i tu sie zaczyna wstep do teorii o osluchaniu etc.
A, co Ty tam sobie uznajesz za wartościowe, to już Twoja sprawa. Wg ciebie kawałki z murzynem na wokalu w Blood of Heroes to dno kompletne, z kolei gdzieś indziej uznałeś God is an Astronaut za świetny zespół. Jak widać w sprawach muzycznego gustu się nie dogadamy.
Tu nie chodzi co kto uznaje za wartosciowe czy co komu sie podoba a o to czy ktos sie wypowiada na temat o ktorym nie ma bladego pojecia. Chciales mi reaktywnie dosrac z new romantic, bo gdzies tam widziales, ze mi pioter od czasu do czasu wrzuci ale wyszlo ci wyjatkowo chujowo :lol:
Wedlug ciebie wartosciowe z calego new romantic jest gowniane i papkowate Visage. Nie np Vienna , nie Rage In Eden, nie The Garden, nie Colour Of Spring a wlasnie takie byleco. Jeden zespol na caly gatunek. Rada: jak sie nie znasz to sie nie kompromituj. Klepnales na szybkiego z wikipedii i wyszlo ze chuja sie znasz ale pchasz sie do polemiki. A potem przygania kociol garnkowi.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

Re:

10-05-2010, 09:42

longinus696 pisze:
4m pisze: Przestań być taką pierdoloną cipą! :lol: Dlaczego nie potrafisz stanąć przed tak piękną, mocną muzyką i użyć swoich uszu jak mężczyzna? Dlatego, że to po prostu nie jest muzyka dla uszu cipek :)
Hehe... Ładny slogan, szkoda tylko, że do tej muzyki nie pasuje. Już od dłuższego czasu spora część wypocin Zorna widzi mi się jako granie dla przeintelektualizowanych studentów i napuszonych krytyków. Sry, nic na to nie poradzę. Tam nie ma ognia - brzmi to wprawdzie, jak strzelanie z automatu, z tym, że często ktoś mu podmienia naboje na ślepaki :lol:
Muahahaha, rządzisz :D Tylko jak tu dyskutować, jeżeli podobne zarzuty stawiasz twórczości Milesa Davisa, a całe 20 wielkich płyt Masady i niespotykany na taką skalę przecież dotychczas w muzyce projekt '50th birthday celebration' określasz mianem "bez ognia i strzelanie slepakami"? Pomijając już liczne mniejsze, lecz przecież nie mniej ciekawe artystycznie projekty. No proszę ja Ciebie... :D
Z kompletnie głuchym dyskusja o muzyce nie ma najmniejszego sensu, więc sorry Longinus :)

ps. a to tylko Zorn. O "setkach identycznie jazgotliwych i po prostu nudnych albumów, których zwyczajnie nie da się słuchać, a jeśli się da, to jest to podyktowane zwykłym snobizmem" Fritha czy Brotzmana już nie wspominam ;)
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

10-05-2010, 17:36

Triceratops pisze: Tu nie chodzi co kto uznaje za wartosciowe czy co komu sie podoba a o to czy ktos sie wypowiada na temat o ktorym nie ma bladego pojecia. Chciales mi reaktywnie dosrac z new romantic, bo gdzies tam widziales, ze mi pioter od czasu do czasu wrzuci ale wyszlo ci wyjatkowo chujowo :lol:
Wedlug ciebie wartosciowe z calego new romantic jest gowniane i papkowate Visage. Nie np Vienna , nie Rage In Eden, nie The Garden, nie Colour Of Spring a wlasnie takie byleco. Jeden zespol na caly gatunek. Rada: jak sie nie znasz to sie nie kompromituj. Klepnales na szybkiego z wikipedii i wyszlo ze chuja sie znasz ale pchasz sie do polemiki. A potem przygania kociol garnkowi.
Hahaha... no pięknie, tylko, że to wszystko są Twoje urojenia, bo ja nigdzie nie twierdziłem, że jestem ekspertem od New Romantic, a jedynie, że ten gatunek to w większości chujnia, na takiej samej zasadzie, na jakiej opierało się Twoje twierdzenie, że Korn to sracz w wiosce Długopisa. Może zatem powinienem Cię zacząć przepytywać z płyt Korna i na podstawie Twojego subiektywnego odczucia wnioskować o braku wiedzy. No przecież to zupełne pomieszanie terminów.
Wybór "Visage" był podyktowany znajomością tej płyty, a nie jakąś tam wikipedią.
4m pisze: Muahahaha, rządzisz :D Tylko jak tu dyskutować, jeżeli podobne zarzuty stawiasz twórczości Milesa Davisa, a całe 20 wielkich płyt Masady i niespotykany na taką skalę przecież dotychczas w muzyce projekt '50th birthday celebration' określasz mianem "bez ognia i strzelanie slepakami"?
Dyskutować to Ty nie potrafisz, więc nie powinieneś. Z tego, co pamiętam to Ty napisałeś coś o twórczości Milesa Davisa - ja nawet jednym słowem nie dotknąłem tego tematu, więc racz nie konfabulować.
Najwyraźniej nie chce Ci przejść przez łeb, że można selektywnie oceniać twórczość niektórych wykonawców, bez padania na kolana przed każdym ich pierdnięciem.

Awatar użytkownika
Triceratops

Re:

10-05-2010, 19:06

longinus696 pisze:Hahaha... no pięknie, tylko, że to wszystko są Twoje urojenia, bo ja nigdzie nie twierdziłem, że jestem ekspertem od New Romantic, a jedynie, że ten gatunek to w większości chujnia, na takiej samej zasadzie, na jakiej opierało się Twoje twierdzenie, że Korn to sracz w wiosce Długopisa.
Lol, nawet nie potrafi sie przyznac do bledu :lol: , ja nigdzie nie twierdzilem, ze jestes ekspertem, tylko na czym opierasz wniosek. Sam wyskoczyles z opinia o calym gatunku. Majac na uwadze to co napisales tam wczesniej , ze nie majac osluchania w gatunku (i adrianowa riposte o rapsody etc) nie powinno sie wysnuwac wnioskow zapytalem tylko na czym opierasz twierdzenie. Wyszlo , ze ta mniejszosc, ktora tak "uwazasz" to jedna bardzo przecietna plyta. Jezeli ta "mniejszosc" to tylko jedna plyta to wnioskuje , ze znasz 3 plyty na krzyz , bo jakos pomijales moje pytanie o to ile znasz plyt. Zatem znajomosc 3 plyt top juz jest to osluchanie? A kolejne ktore pomijales , to skad ten caly krautrock u zrodel tam wziales? Otoz ja sadze, ze z mojej pseudo recenzji Duran Duran. :lol:
longinus696 pisze: Może zatem powinienem Cię zacząć przepytywać z płyt Korna i na podstawie Twojego subiektywnego odczucia wnioskować o braku wiedzy. No przecież to zupełne pomieszanie terminów.
No wlasnie, roznimy sie tym, ze ja nie rozmawiam o tym czego nie znam, Korna znam, mozesz pytac, jak i inne te pokrewne rejony, bo ja nie mam problemu z problemami estetyki, mam w dupie jej problemy o ile cos tak abstrakcyjnego jak estetyka moze miec w ogole problemy. Sprawdzam organoleptycznie a nie za pomoca kulturoznawstwa, oceniam po tym co slysze.
longinus696 pisze:Wybór "Visage" był podyktowany znajomością tej płyty, a nie jakąś tam wikipedią.
Ach no tak, zatem do wyrazania opinii o gatunku upowaznia znajomosc jednej, pierwszej z brzegu znanej plyty? Lol to jakis dowcip chyba z twojej strony. A moze cos przypomne;
Adrian696 pisze:
longinus696 pisze: Ale potem rozmawialiśmy o lubieniu i nielubieniu "Carmen". Jak masz polubić operę, jeśli się w niej nie osłuchasz?
rozumiem, ze masz na półce wszystkie płyty Hammerfall i Edgay - bo niektórzy twierdza, ze wstyd nie znac... a jak nie lubisz patataj to moze za mało sie osłuchałeś z tym gatunkiem... ślepa uliczka Longinusie, slepa uliczka
I nie to ze ja sie ciebie czepiam , bo czasami gadasz z sensem, ale czasami po prostu pierdolisz tak ,ze glowa boli. W tym wypadku tylko czekalem az sie sam wjebiesz i sie wjebales. Pomine juz litosciwie twoje madrosci wschodu o popie, ktore juz wczesniej przerabialismy, otoz jest taka jedna zaleznosc ktora ci sie moze przyda. Znajac zasady fizyki z osmej klasy podstawowki nie bedziesz sie plynnie poruszal w zagadnienich mechaniki plynow ani fizyki kwantowej, chociaz zawsze i wszedzie ta "zwykla" fizyka dziala w tych dziedzinach, bo dziala w calym wszechswiecie. Kulturoznawstwo, historia, zamilowanie do statystyk i problemy estetyki maja gowniane znaczenie bez osluchania i znajomosci muzyki.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

Re:

10-05-2010, 19:49

longinus696 pisze:
4m pisze: Muahahaha, rządzisz :D Tylko jak tu dyskutować, jeżeli podobne zarzuty stawiasz twórczości Milesa Davisa, a całe 20 wielkich płyt Masady i niespotykany na taką skalę przecież dotychczas w muzyce projekt '50th birthday celebration' określasz mianem "bez ognia i strzelanie slepakami"?
Dyskutować to Ty nie potrafisz, więc nie powinieneś. Z tego, co pamiętam to Ty napisałeś coś o twórczości Milesa Davisa - ja nawet jednym słowem nie dotknąłem tego tematu, więc racz nie konfabulować.
Sam się 'racz nie kanfabulować' :lol: Dyskutując walisz tyle idiotyzmów, że już się w nich gubisz, na poprawę pamięci:
longinus696 pisze:Już od dłuższego czasu spora część wypocin Zorna widzi mi się jako granie dla przeintelektualizowanych studentów i napuszonych krytyków.
longinus696 pisze:Brötzmann, Frith albo Zorn [...] ponagrywali setki identycznie jazgotliwych i po prostu nudnych albumów, których zwyczajnie nie da się słuchać, a jeśli się da, to jest to podyktowane zwykłym snobizmem.
longinus696 pisze:Miles Davies - rozprobagowany przez media. Słuchany przez snobujących się studentów.
Pierdolisz w kółko niemal identyczne bzdury o każdej muzyce, która stanowi dla Ciebie za wysokie progi :lol:
longinus696 pisze:Najwyraźniej nie chce Ci przejść przez łeb, że można selektywnie oceniać twórczość niektórych wykonawców, bez padania na kolana przed każdym ich pierdnięciem.
Oczywiście, że można, ale żeby takie rzeczy pisać o muzyce Milesa Davisa, Zorna, Brotzmana czy Fritha to trzeba mieć nasrane we łbie do tego stopnia, że gówno wypływa uszami kompletnie zatykając kanały słuchowe. Napisałem Ci już: Przestań być taką pierdoloną cipą! Stań przed tą piękną, mocną muzyką i użyj wreszcie swoich uszu jak mężczyzna. Dosłuchaj co trzeba i popraw się :)
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

11-05-2010, 21:10

Triceratops pisze: Lol, nawet nie potrafi sie przyznac do bledu :lol: , ja nigdzie nie twierdzilem, ze jestes ekspertem, tylko na czym opierasz wniosek. Sam wyskoczyles z opinia o calym gatunku. Majac na uwadze to co napisales tam wczesniej , ze nie majac osluchania w gatunku (i adrianowa riposte o rapsody etc) nie powinno sie wysnuwac wnioskow zapytalem tylko na czym opierasz twierdzenie. Wyszlo , ze ta mniejszosc, ktora tak "uwazasz" to jedna bardzo przecietna plyta. Jezeli ta "mniejszosc" to tylko jedna plyta to wnioskuje , ze znasz 3 plyty na krzyz , bo jakos pomijales moje pytanie o to ile znasz plyt. Zatem znajomosc 3 plyt top juz jest to osluchanie?
Dobra, masz rację. Moje stwierdzenie odnośnie tego gatunku było pochopne i zdecydowanie na wyrost. Jestem po prostu uprzedzony przez to, co forsowano w mediach w latach 80-tych. Być może, gdyby zagłębić się w tę muzykę, to istnieje szansa, że dałoby się znaleźć coś wartościowego, ale formuła tego grania tak mnie odstręcza, że nie mogę się zmusić i pewnie są to rejony chwilowo dla mnie niedostępne.
Triceratops pisze:A kolejne ktore pomijales , to skad ten caly krautrock u zrodel tam wziales? Otoz ja sadze, ze z mojej pseudo recenzji Duran Duran.
No to źle sądzisz. Ja bym powiedział, że te syntezatorowe tła są po części zainspirowane graniem Tangerine Dream (ale tym z drugiej połowy lat 70-tych). Oczywiście nie tylko, bo pewnie na cały gatunek wpłynął też Brian Eno + Roxy Music.
Triceratops pisze: Pomine juz litosciwie twoje madrosci wschodu o popie, ktore juz wczesniej przerabialismy
No, w tym przypadku to chyba z litości dla siebie samego :lol:

Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

11-05-2010, 21:36

4m pisze: Sam się 'racz nie kanfabulować' :lol: Dyskutując walisz tyle idiotyzmów, że już się w nich gubisz, na poprawę pamięci:
longinus696 pisze:Już od dłuższego czasu spora część wypocin Zorna widzi mi się jako granie dla przeintelektualizowanych studentów i napuszonych krytyków.
longinus696 pisze:Brötzmann, Frith albo Zorn [...] ponagrywali setki identycznie jazgotliwych i po prostu nudnych albumów, których zwyczajnie nie da się słuchać, a jeśli się da, to jest to podyktowane zwykłym snobizmem.
longinus696 pisze:Miles Davies - rozprobagowany przez media. Słuchany przez snobujących się studentów.
Ostatnia wypowiedź - co to jest? To moja wypowiedź z dyskusji z BadBloodem sprzed 5 lat. Przez ten czas zdążyłem zmienić opinię na temat twórczości Milesa o 180 stopni i całkiem możliwe, że nawet dałem to odczuć tutaj - na forum. Co ciekawe, w tym samym czasie estyma jaką darzyłem Zorna malała.

Ale zaraz, zaraz. co ta wypowiedź robi w naszej dyskusji o Zornie i Laswellu? WYPOWIEDŹ SPRZED 5 LAT - PÓŁ DEKADY! R-O-T-F-L !!!! Nie potrafisz normalnie dyskutować, więc metodą paparazzi sięgasz do jakichś materiałów wygrzebanych z otchłani dziejów. No, to jesteś cały Ty - malutki chujek - intrygant, który zamiast argumentować, od samego początku wyciąga jakieś nic nie znaczące asy z rękawa. Sorry, ale jesteś dla mnie zwykłym pośmiewiskiem. Mnie by nawet do głowy nie przyszło, żeby w zupełnie innej dyskusji wyciągać jakieś zaszłości - no, ale to jest właśnie miara człowieka - proponuję żebyś założył na mnie jakąś czarną teczkę - nawet Ci podpowiem, że w tej samej dyskusji jest kilka negatywnych zdań o Motorhead, których dzisiaj bym już nie wypowiedział.
4m pisze: Napisałem Ci już: Przestań być taką pierdoloną cipą! Stań przed tą piękną, mocną muzyką i użyj wreszcie swoich uszu jak mężczyzna. Dosłuchaj co trzeba i popraw się :)
Co ty z tymi "cipami" - rozumiem, że to taki kompleks. Dzisiaj pokazałeś, że jesteś cipą na całego. Stąd pewnie twoje usilne zapychanie uszu tym całym jazgotem - ubzdurałeś sobie, że to muza dla prawdziwych facetów, do których chciałbyś dołączyć. Niestety, to nie z muzyki się bierze :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Triceratops

Re:

11-05-2010, 22:08

longinus696 pisze:
Triceratops pisze: Lol, nawet nie potrafi sie przyznac do bledu :lol: , ja nigdzie nie twierdzilem, ze jestes ekspertem, tylko na czym opierasz wniosek. Sam wyskoczyles z opinia o calym gatunku. Majac na uwadze to co napisales tam wczesniej , ze nie majac osluchania w gatunku (i adrianowa riposte o rapsody etc) nie powinno sie wysnuwac wnioskow zapytalem tylko na czym opierasz twierdzenie. Wyszlo , ze ta mniejszosc, ktora tak "uwazasz" to jedna bardzo przecietna plyta. Jezeli ta "mniejszosc" to tylko jedna plyta to wnioskuje , ze znasz 3 plyty na krzyz , bo jakos pomijales moje pytanie o to ile znasz plyt. Zatem znajomosc 3 plyt top juz jest to osluchanie?
Dobra, masz rację. Moje stwierdzenie odnośnie tego gatunku było pochopne i zdecydowanie na wyrost. Jestem po prostu uprzedzony przez to, co forsowano w mediach w latach 80-tych. Być może, gdyby zagłębić się w tę muzykę, to istnieje szansa, że dałoby się znaleźć coś wartościowego, ale formuła tego grania tak mnie odstręcza, że nie mogę się zmusić i pewnie są to rejony chwilowo dla mnie niedostępne.
hehe no juz decydowanie lepiej, ciekawilo mnie jak z tego wybrniesz
longinus696 pisze:
Triceratops pisze:A kolejne ktore pomijales , to skad ten caly krautrock u zrodel tam wziales? Otoz ja sadze, ze z mojej pseudo recenzji Duran Duran.
No to źle sądzisz. Ja bym powiedział, że te syntezatorowe tła są po części zainspirowane graniem Tangerine Dream (ale tym z drugiej połowy lat 70-tych). Oczywiście nie tylko, bo pewnie na cały gatunek wpłynął też Brian Eno + Roxy Music.
no dosc ryzykowna teza bo i eno i roxy music posrednio w okresie avalon moga byc i bywaja podciagani do granic gatunku, predzej gary numan i kraftwerk chociaz idee jakie przyswiecaly steve'owi strange'owi byly zupelnie inne i niezwiazane z ta muzyka hehe. byl tylko jeden zespol do ktorego pasowaly te wszystkie zespoly powzyej ale tan akurat twierdzil ze nie gra new romantic :mrgreen:
longinus696 pisze:
Triceratops pisze: Pomine juz litosciwie twoje madrosci wschodu o popie, ktore juz wczesniej przerabialismy
No, w tym przypadku to chyba z litości dla siebie samego :lol:
no juz nie chce mi sie wracac do tego i drazyc ale to bylo to samo co z new romantic, pewnie tez cie radio uprzedzilo hehe
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Bloodcult

Re:

11-05-2010, 22:29

longinus696 pisze: Ale zaraz, zaraz. co ta wypowiedź robi w naszej dyskusji o Zornie i Laswellu? WYPOWIEDŹ SPRZED 5 LAT - PÓŁ DEKADY! R-O-T-F-L !!!! Nie potrafisz normalnie dyskutować, więc metodą paparazzi sięgasz do jakichś materiałów wygrzebanych z otchłani dziejów. No, to jesteś cały Ty - malutki chujek - intrygant, który zamiast argumentować, od samego początku wyciąga jakieś nic nie znaczące asy z rękawa. Sorry, ale jesteś dla mnie zwykłym pośmiewiskiem. Mnie by nawet do głowy nie przyszło, żeby w zupełnie innej dyskusji wyciągać jakieś zaszłości - no, ale to jest właśnie miara człowieka - proponuję żebyś założył na mnie jakąś czarną teczkę - nawet Ci podpowiem, że w tej samej dyskusji jest kilka negatywnych zdań o Motorhead, których dzisiaj bym już nie wypowiedział.
4m pisze: Napisałem Ci już: Przestań być taką pierdoloną cipą! Stań przed tą piękną, mocną muzyką i użyj wreszcie swoich uszu jak mężczyzna. Dosłuchaj co trzeba i popraw się :)
Co ty z tymi "cipami" - rozumiem, że to taki kompleks. Dzisiaj pokazałeś, że jesteś cipą na całego. Stąd pewnie twoje usilne zapychanie uszu tym całym jazgotem - ubzdurałeś sobie, że to muza dla prawdziwych facetów, do których chciałbyś dołączyć. Niestety, to nie z muzyki się bierze :lol: :lol: :lol:
http://www.nowamuzyka.pl/artykul.php/31 ... nego-Snoba
Uprawiaj niczym nieskrępowaną sofistykę, wdając się w długie, jałowe i bezowocne dyskusje, w których merytoryczne argumenty ustępują miejsca daleko idącym wnioskom na temat życia osobistego twojego rozmówcy i jego zdolności intelektualnych. Adwersarzy traktuj bez litości, w myśl zasady, że najlepszą obroną jest atak, podkreślając przy tym, że nie zależy ci na "osobistych wycieczkach".

Dobrym pomysłem jest też zarzucanie innym własnych przywar: na psychologicznych zasadach wyparcia i projekcji zadziała to zarówno budująco dla twojego ego, jak i druzgocąco dla przeciwnika. Im więcej trollujesz, tym szybciej wygrasz polemikę.
:mrgreen:
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
ODPOWIEDZ