Outofsight - Vodka likes smoke

nie tylko metalem człowiek żyje :)

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Random Apex
weteran forumowych bitew

Outofsight - Vodka likes smoke

20-06-2012, 09:53

Obrazek

Jesienią 2007 światło dzienne ujrzał pierwszy długi album Outofsight, duetu stworzonego przez K.R. i Toma K., nazwany "Vodka likes smoke". Wydawnictwo to inspirowane było twórczością poetów wyklętych: Hłaski, Stachury i Ratonia, których wiersze zostały wykorzystane jako teksty utworów. Niezła mieszanka cold wave, neofolku i dekadencji, w oparach taniej wódki, papierosów bez filtra i wszechobcecnym smrodzie gnijącego ciała gruźlika - godna polecenia fanom takich klimatów. Naprawdę warto zainteresować się tekstami użytymi na tym albumie, jak i twórczością poetów wyklętych.

http://outofsight.darknation.eu/outofsi ... audio.html - cztery utwory z Vodka likes smoke
You've got nothing to lose but your lives.
Awatar użytkownika
maciek z klanu
mistrz forumowej ceremonii

Re: Outofsight - Vodka likes smoke

20-06-2012, 10:07

Zajebisty materiał to był, a i pewne powiazania muzyczne z mgła są :))) Bardzo mocna rzecz na polskiej scenie moim zdaniem, a malo znana. Moge sie podpisać sie pod tym co napisała Random Apex.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Random Apex
weteran forumowych bitew

20-06-2012, 10:13

Właśnie strasznie mało znana, nie wiem, czy po prostu zbyt ambitna, czy za słabo rozreklamowana... Nie wiem, co się teraz dzieje w ich obozie, słyszałeś coś na temat nowego albumu albo w ogóle jakichkolwiek ruchów, podrygów?

Edit: a, widzę, jakiś split wyszedł niedawno.
Plasfodeur
weteran forumowych bitew

20-06-2012, 12:00

Bardzo mocna pozycja. Zgadza się, do opisu założycielki tematu dodałbym jeszcze określenie czasu i miejsca akcji: PRL lat '50 i '60. Poza tym wszystko się zgadza, jak trzeba żeby było brudno i kiczowato to jest, a jak potrzebna większa subtelność to i taka się znajdzie.
Grrrówno!
Baton
weteran forumowych bitew

20-06-2012, 12:35

Słyszałem to kiedyś i takie to se. Koncept niby ciekawy, ale realizacji jakoś jaj brakuje, nie zapada ten materiał specjalnie w pamięć. Mi przynajmniej.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

20-06-2012, 16:27

Wódeczka całkiem spoko, ale do zgrzytania zębów doprowadza mnie "Casiowate" brzmienie tej płyty. Split chyba trochę lepiej.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Random Apex
weteran forumowych bitew

20-06-2012, 17:19

Niektóre kawałki rzeczywiście brzmią nieco naiwnie i kiczowato, ale akurat to uznaję za plus tej płyty - jest różnorodna, specyficzna, i przez to mnie nie nudzi. Podejrzewam, że "casiowate" brzmienie jest tutaj specjalnym zabiegiem, który też słychać chociażby w takim Von Thronstahl.

A teksty są niesamowite, zaczęłam sobie przybliżać twórczość Stachury oraz Ratonia i jestem pod wrażeniem zgnilizny, smutku i bezsilności, jaka bije z tych wierszy.
Plasfodeur
weteran forumowych bitew

20-06-2012, 23:10

Morph pisze:Wódeczka całkiem spoko, ale do zgrzytania zębów doprowadza mnie "Casiowate" brzmienie tej płyty.
To brzmienie jest idealne, znakomicie buduje klimat peerelowskiej patologii.
Grrrówno!
ODPOWIEDZ