Crowded House
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- moonfire
- zahartowany metalizator
Crowded House
Pop pełną gębą, albo pop - rock, jak kto woli. Właśnie słucham se poprzedniej płyty, pierwszej po reaktywacji "Time on Earth" (ostatnia "Intriguer" idzie do mnie z Alledrogo) i wzięło mnie na wspominki. Może większość zna ich dwa przeboje "Don't Dream It's Over" z ciekawym klipem, gdzie kapela przełaziła przez kolejne drzwi, oraz "Weather With You", ale generalnie zespół ma do zaoferowania o wiele więcej. Czuć przestrzeń, czuć Australię, czasem podobne wirbacje, jak w późnym The Church (a tych ktoś słucha?), pianinko, akustyczne raczej brzmienia, bardzo fajnie, elegancko smęcą, chociaż zdarzają im się bardziej dynamiczne numery. Wszystkie płyty lubię i ostatnio bardzo często słucham, zajebiście wyciszają, gdy się człowiek starzeje. :)
- Glene
- weteran forumowych bitew
Re: Crowded House
Znam tylko swietny debiut. Wspaniala plyta, mocno z wakacjami mi sie kojarzy, chyba prze ta cieple barwe dzwiekow jaka na niej jest, mimo, ze nie brakuje na niej smutku. Tak jak piszesz czuc na albumie ta przestrzen i Australie, chociaz nie powiem i z U.S.A mi sie kojarzy, moze przez ta przebojowosc?:)
- moonfire
Zapoznaj się z resztą, trzymają poziom debiutu. Smutku trochę też u nich czuć, masz rację. A ja właśnie odpakowałem Intriguera i zabieram się za słuchanie.
- Xapapote
- weteran forumowych bitew
"Don't Dream It's Over" - jak to słyszę zbiera mi się na wymioty.
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Do dzisiaj ma swoj urok, wczoraj puscilem pare kawalkow i byla zabawa
woodpecker from space
- moonfire
Jakie tematy odkopane! Mam wszystkie albumy, bdb zespół.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Oczywiscie. Mieli pare hitow i zawsze gdzies tam przemykali tuz za pierwszym szeregiem, jak The Hooters, choc tamci mieli 15 minut slawy za Johnego i Zombies
woodpecker from space
- moonfire
Zawsze gdy słyszę otwierający kawałek z "One Way Home" - "Satellite" - mam ciarki na plecach. Oczywiście mowa o Hooters.