Panowie! Wracajcie!

info o masterfulu / wasze propozycje i uwagi

Moderator: Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
est
mistrz forumowej ceremonii

Re: Panowie! Wracajcie!

15-01-2019, 10:30

Pewnie mówisz o rak collectors Polska? :D Ktoś mnie tam kiedyś dodał, byłem parę dni i do dzisiaj mam przerzuty :D
Awatar użytkownika
SATYROS
w mackach Zła

15-01-2019, 10:48

est pisze:Strasznie zabawni jesteście. Przecież formuła forum już dawno się wyczerpała, a wy przespaliście ten moment. Bez względu na to kto się na nim udziela, to debatowanie o jego jakości w 2019 roku, kiedy internet od dawna oferuje o wiele wygodniejsze, sensowniejsze czy najzwyczajniej w świecie lepsze i przede wszystkim sprawniej działające narzędzia pozwalające na swobodną rozmowę nt. muzyki, jest delikatnie mówiąc osobliwe.

P.S. płyty to też przeżytek
To po co tu jesteś kolego i się męczysz niepotrzebnie?
Gadasz głupoty.
Wiem, że choroby męczą i trzeba czasem spuścić frustracje.
Co było na forum to było. A co jest to jest.
Jak się komuś nie podoba to wy.....
Awatar użytkownika
Medard

15-01-2019, 12:01

est pisze:Pewnie mówisz o rak collectors Polska? :D Ktoś mnie tam kiedyś dodał, byłem parę dni i do dzisiaj mam przerzuty :D
Tak, ale nie tylko.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

15-01-2019, 13:07

est pisze:No ale co ja będę tobie tłumaczył, skoro ty uważasz, że wszyscy, którzy nie piszą już na forum to pedały, etc., a wszytko inne poza forum to dziadostwo? Nie chce mi się twoich gównianych wywodów cytować. Niesamowite? Nie, zwykłe, ogólnodostępne.
Kurwa ale jakie to ma w ogole znaczenie co ja uwazam? Nie musisz tego w ogole cytowac, bo to nie ma zadnego znaczenia, ja tylko zapytalem o to samo co Medard. A tu jakies histerie, zale, matko boska, przepraszam, ze wzburzylem kolege, ze mu obrazilem kolegow....
est pisze: Przeoczyłeś? Myślę, że to kwestia minimalnego rozeznania.
No widac stracilem rozeznanie, rozjasnisz mi gdzie sa te magiczne platformy i super narzedzia do rozmow? Tylko nie pisz, ze fejsbuk i esemesiki.
est pisze:To zresztą nawet nie było clue mojej "wypowiedzi". To forum straciło mocno na jakości już lata temu, a ty zachowujesz się jakby było odwrotnie. .
Jakiej kurwa jakosci, a kiedy to byly te zlote lata tej legendarnej "jakosci" bo taki, ze mnie gapa, ze znowu cos przeoczylem, to clue z pewnoscia przegapilem

Forum to tylko skrypt w php na serwerze, reszta to ludzie, chcesz powiedziec, ze jak beda lepsze "narzedzia" to poziom forum wzrosnie mimo ludzi? Czy moze wtedy byli lepsi ludzie?
SATYROS pisze: To po co tu jesteś kolego i się męczysz niepotrzebnie?
Gadasz głupoty.
Wiem, że choroby męczą i trzeba czasem spuścić frustracje.
Co było na forum to było. A co jest to jest.
Jak się komuś nie podoba to wy.....
Otoz, to
woodpecker from space
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

15-01-2019, 13:13

SATYROS pisze: Jak się komuś nie podoba to wy.....
dokaldnie. krotka pilka.
jak w rejsie "nikt tu nikogo pod rewolwerem nie trzyma, wrecz przeciwnie, ja tu siedze z prawdziwa przyjemnoscia":)

zreszta to takie luzne pierdolenie.
ile razy juz bylo wieszczone koniec forum i ze formula sie wyczerpala. chyba tylko zapowiedzi konca swiata bylo wiecej.
jak zamkneli forum chyba na tydzien za jakas gownoburze. co bylo? nikt nie wroci, zdechlo, po co to otwierac
zrobili zbiorke na serwer. co bylo? nikt nie bedzie placil, zdechlo, lepiej zamknac (zreszta jeden kolezka nawet o to przegral zaklad ze mna)

a mimo wszystko sie kreci...
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
nicram

15-01-2019, 14:34

Formuła forum Masterful nigdy się nie wyczerpie. To samoodnawialne źródło, które tkwi w nas. A jak nas zabraknie to przyjdą następni i oni staną się źródłem.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
uglak

15-01-2019, 15:31

brzmi jak z horroru Mastertona
Guilty of being right
Heretyk

15-01-2019, 15:39

też mnie interesuja te lepsze "narzędzia" do dyskusji i wymiany opinii :) bo jak chodzi o fejsbuka, to wysiadam od razu. w ogóle ja myślałem, że est jaja sobie robi, a to wszystko tak na poważnie? lol
est

15-01-2019, 19:57

Heretyk pisze:też mnie interesuja te lepsze "narzędzia" do dyskusji i wymiany opinii :) bo jak chodzi o fejsbuka, to wysiadam od razu. w ogóle ja myślałem, że est jaja sobie robi, a to wszystko tak na poważnie? lol
W życiu nie byłem poważniejszy. Co do tego nieszczęsnego fb, to zauważ zabawny fakt, że spory procent nowinek, a nawet zdjęć pojawia się tutaj "przeklejone" z fb. To jest właśnie kolejna zabawna w kurwę jasną sprawa, to polaryzowanie: zajebiste forum >>>>> chujowy fb. W momencie kiedy w temacie płyt z 2018 ktoś wrzuca listę z jakiegoś fanpeja Weltrowskiego od razu wszyscy się logują i każdy się musi wypowiedzieć. Ja jebie, emocjonalnie i intelektualnie uzależnieni od typów, którzy już lata tutaj nie piszą.

Dwa słowa prawdy i już cię chcą wypierdalać. Zupełnie jakbym chciał jakiemuś rolnikowi w filcokach wytłumaczyć, że wypalanie traw może być niebezpieczne. Od razu pogoniłby z widłami. Szybciej bym komara nauczył grać na skrzypcach.
Awatar użytkownika
Triceratops

15-01-2019, 20:09

est pisze:W życiu nie byłem poważniejszy. Co do tego nieszczęsnego fb, to zauważ zabawny fakt, że
....sa to zarty jakies jezeli to ma byc to super "narzedzie'. No chyba, ze kazdego mierzysz swoja miara, lazisz ze smartfonikiem przyklejonym do reki i nawet do kibla sie z nim pakujesz zeby byc na czasie i nadazyc z aktualnymi dyskusjami. No bo potem juz lipa, spoznisz sie o godzine i mozesz kliknac "pokaz poprzednie 346 odpowiedzi", mozesz sobie jedynie poczytac, bo odpowiedziec juz ci raczy malo kto.

A na forko sobie wbijam jak mam czas i ochote, wyluzowany, z glutentowym piwkiem albo szklanka bimbru w lapie, rozpieram sie wygodnie w fotelu przed kompem, klikam "pokaz nieprzeczytane posty" i sobie powoli czytam tematy, nic mnie nie mija, nie ma napierdolonych miljona emotek i tysionc pincet lubisiow, ktore stanowia 80% wiekszosci "rozmow". Wiem, ze mi nic nie spierdolilo i kojarze wiekszosc osob, ktore to pisza. Moge odpowiedziec komu chce i kiedy chce, i wiem, ze zdaze, wiem, ze on przeczyta a nie zginie mu to w zapierdalajacym na zlamanie karku tl. Wiecej, moge mu odpowiedziec po tygodniu albo miesiacu jezeli mam taka glutenowa ochote i dyskusja nic nie straci na aktualnosci.

Tak, ze ten.....no rzeczywiscie zabawny fakt, ze
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

15-01-2019, 20:13

est pisze:
Heretyk pisze:też mnie interesuja te lepsze "narzędzia" do dyskusji i wymiany opinii :) bo jak chodzi o fejsbuka, to wysiadam od razu. w ogóle ja myślałem, że est jaja sobie robi, a to wszystko tak na poważnie? lol
W życiu nie byłem poważniejszy. Co do tego nieszczęsnego fb, to zauważ zabawny fakt, że spory procent nowinek, a nawet zdjęć pojawia się tutaj "przeklejone" z fb. To jest właśnie kolejna zabawna w kurwę jasną sprawa, to polaryzowanie: zajebiste forum >>>>> chujowy fb.
Ano, ale to nie oznacza, że FB jest narzędziem lepszym, tylko narzędziem popularnym. Kurwa, przecież wiele zespołów i niektórzy organizatorzy koncertów nawet nie mają normalnej strony internetowej, wszystkiego trzeba się dowiadywać z fejsika. Nie sprawia mi to radości, ale nie zamierzam się obrażać na rzeczywistość.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
est

15-01-2019, 20:33

Ogólnie rzecz biorąc, to wszystkie tego typu platformy społecznościowe (właczając nawet taki kiszkowaty yt), to są takie sieci w sieci. Ułatwiają komunikację (przy okazji wykradając dane) i są takim interenetowym eterem. To odbiorca decyduje, których częstotliwości chce słuchać ;)

Tak czy siak, są na czasie nie przez popularność, tylko popularne dlatego, że są na czasie (czego w większości nie można powiedzieć o tym forum i jego użytkownikach).
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

15-01-2019, 20:58

est pisze:Ogólnie rzecz biorąc, to wszystkie tego typu platformy społecznościowe (właczając nawet taki kiszkowaty yt), to są takie sieci w sieci. Ułatwiają komunikację (przy okazji wykradając dane) i są takim interenetowym eterem. To odbiorca decyduje, których częstotliwości chce słuchać ;)
W jakimś stopniu odbiorca, a w jakimś mechanizm (sztuczna inteligencja?) podsuwający treści. To jest chyba najgorszy aspekt - zamknięcie w bańce z ludźmi o tych samych poglądach, jakaś posrana ochrona przed opinią sprzeczną z własną czy choćby niewygodną myślą. Wychodzi się z tej bańki tylko po to, żeby komuś dojebać w komentarzu. Hehe, ty głupi lewaku. Buda, naziolu. To jest przecież poziom znacznej części "dyskusji" w mediach społecznościowych. Bo jak się słucha tylko własnej częstotliwości, to po prostu nie sposób wyrobić sobie zdanie na dowolny temat.

Czy takie media są na czasie? Pewnie są. Wolę być niedzisiejszy ;) Mam spory kontakt z ludźmi znacznie młodszymi ode mnie, i chyba wciąż jestem skuteczniejszy w wyszukiwaniu informacji, niż oni. Nie korzystając zbyt wiele z tych narzędzi "na czasie".
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

15-01-2019, 21:06

Estu, nie kombinuj. Wiesz , że są odłamy eternal kvlt. Nawet gdy będę pisał do LUZterka , to mi wySTERCZY. Udowadnienen (brat Aho Wyjebanen z Kuopio:), że jest inaczej , to póste słowa. Podziemie trwa. Czy będzie TO
forume trwało, czy nie. Ale, to jedno z przydatnych narzędzi, do gloryfikowania. W zwątpieniu ta droga, w mądrości jednostek skąpy cel.
est

15-01-2019, 21:55

Luz, rozumjem ;)
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

15-01-2019, 21:57

i tako postawę rozumie! To dno (DNA) , zWIERZĘ ma ten tzw wspólny mianownik.
Awatar użytkownika
Medard

15-01-2019, 22:09

Lukass pisze: Ano, ale to nie oznacza, że FB jest narzędziem lepszym, tylko narzędziem popularnym. Kurwa, przecież wiele zespołów i niektórzy organizatorzy koncertów nawet nie mają normalnej strony internetowej, wszystkiego trzeba się dowiadywać z fejsika. Nie sprawia mi to radości, ale nie zamierzam się obrażać na rzeczywistość.
To, że zespoły maja swoje strony na fb to dobrze, bo trzeba być na czasie. Zresztą, jeżeli tylko wrzucają zdjecia i wydarzenia/ terminy koncertów, to ma to sens I taniej pewnie wychodzi, niż zatrudnić grafika do zaprojektowania własnej strony oraz informatyka do jej zrobienia, a potem to jeszcze ktoś musi utrzymywać. Dla grup, które nie zarabiają na muzyce tak wychodzi dużo korzystniej, bo i tak fejsa by musiały mieć.

Ale dyskusje na feju są kiepskie i tyle, szybko gdzieś znikają i trzeba omijać badziewne tematy. Poza tym są awantury, bany, wyrzucanie z grup, zawieszanie konta, jak tutaj. Więc prawie jak w domciu masterfulowym i tego się trzymajmy w Nowym Roku :)
Die Welt ist meine Vorstellung.
Heretyk

16-01-2019, 15:44

est pisze:
W życiu nie byłem poważniejszy. Co do tego nieszczęsnego fb, to zauważ zabawny fakt, że spory procent nowinek, a nawet zdjęć pojawia się tutaj "przeklejone" z fb. To jest właśnie kolejna zabawna w kurwę jasną sprawa, to polaryzowanie: zajebiste forum >>>>> chujowy fb. W momencie kiedy w temacie płyt z 2018 ktoś wrzuca listę z jakiegoś fanpeja Weltrowskiego od razu wszyscy się logują i każdy się musi wypowiedzieć. Ja jebie, emocjonalnie i intelektualnie uzależnieni od typów, którzy już lata tutaj nie piszą.

Dwa słowa prawdy i już cię chcą wypierdalać. Zupełnie jakbym chciał jakiemuś rolnikowi w filcokach wytłumaczyć, że wypalanie traw może być niebezpieczne. Od razu pogoniłby z widłami. Szybciej bym komara nauczył grać na skrzypcach.

wiesz, ja to forum tez krytykowałem nie raz i nie dwa, zarzekałem się, że spierdalam bo to nie ma już większego sensu itd. ale... zawsze jakoś wracałem. no nie wiem, w sumie nic innego nie potrzebuję jeśli chodzi o wiadomości i dyskusje nt muzyki która mnie interesuje. ale nie tylko, bo dużo się też o dowiaduję o serialach, filmach, książkach. natomiast jak komuś to nie wystarcza, to niech - tradycyjnie - robi co chce. osobiście w dupie mam jakiegoś Weltrowskiego, niemniej pewnie coś w twojej diagnozie jest. tylko komu to przeszkadza? mnie na pewno nie. mam wrażenie że ta cała dyskusja to taki trochę wydumany problem
Heretyk

16-01-2019, 16:22

spoko, nie spoko, nie wiem. na pewno ma ogromną wiedzę o muzyce, poczucie humoru i jest inteligentny, ale dla mnie może nie istnieć. jak jeszcze był na forum to zawsze się tam coś od niego dowiedziałem. teraz nie mam w ogóle potrzeby czytać jego jakichkolwiek tekstów czy podsumowań
ODPOWIEDZ